HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:17

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:58

:respect:

Én is úgy vélem, hogy az autó ne legyen a gizdulás helye. Tényleg zavaróak ezek a totálban kivilágított küszöbű, vagy pontszerű kék fényt nyomó kivilágítások.

A kék led, meg a totál lefeketített ablakok valóban zavaróak tudnak lenni. Ugyanakkor nem jobban zavaróak, mint a mazsola aki reflektorral közlekedik (vagy jobb példa akinek nincs beállítva a fényszórója, és a szemedbe világít), vagy a teherautó amin természetes módon ugyanúgy nem látsz át..., sőt a puttonyos furgonon sem. Sőt, egy teherautó vagy légkalapács az utcán is nagy hangot ad, mégis a bömbölő zenét a közlekedési veszélyforráshoz soroljátok, azokat meg nem?

Csak azért, mert egy fokkal változatosabb közlekedési helyzetet teremtenek az amúgy szürke hétköznapokban, már veszélyesek, sőt felelőtlenek. és be kellene tiltani őket, igaz? _Na ez a tipikus mazsola hozzáállás._ Vagy csak savanyú a szőlő...
Talán hozzá kellene szokni, hogy a világ nem fekete és fehér, és egyes emberek egyéni szociális problémáihoz nem fog az egész világ egyként alkalmazkodni...

Most le lehet hurrogni, de akkor is ez a véleményem. Tisztelet a kivételnek, de idegesítenek az álszent okoskodások már ebben a topicban.

#622 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:18

Ahh, és kezdődik elölről. :Đ

#623 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:19

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:47

Nemrég láttam egy műsort valamelyik ismeretterjesztő adón az angol rendőrökről. Az intézkedő rendőr megkérdezte a sofőrtől, hogy miért van kék színű lámpa az autóján. A tulaj közölte, hogy azért, mert jól néz ki. A rendőr válasza erre az volt, hogy olyan jól néz ki, hogy ő most el sem fogja engedni, ugyanis a kék színű fény használata az utakon a megkülönböztető jelzést használó járműveknek van fenntartva, és az a képkocsi nem rendelkezett ilyen engedéllyel. Ezt kellene nálunk is csinálni, mert idegesítőek és főleg zavaróak ezek a nagyfényerejű ledek az autókon.

A sötétített üvegen még esetleg ki lehet látni, viszont átlátni nem, vagyis azt is tekinthetjük zavaró elemnek. És ne keverjük ide a tehetautókat, mert az más kategória.

Az üvöltő zenét inkább nem minősítem.

A két hátsó oldalsó ablakot akár be is heggesztheted oda azt raksz amit akarsz.  Valóban előírás a többi ablakra hogy max 70%os fényszűrés lehet rajtuk, de szerintem a hátsó ablakra nem annyira a mögöttem közlekedő miatt veszélyes, hanem saját magam miatt, mert nem látom mi van mögöttem.

Én is egyre jobban rühellem, hogy elterjedtek a mikrobuszok, meg a kis transzporterek idehaza. Nagyon zavar, hogy nem tudom mi van előtte és csak símán bénázik, vagy tényleg annyival tud menni mint amennyivel megy. Nem beszélve hogy nagyon széles a választék a sofőrjeik között, rengeteg állat van, aki olyat megtesz a pl. a magasított Ford Transitjával amit én egy WRC-vel sem mernék megtenni.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#624 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:20

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:19

Nem beszélve hogy nagyon széles a választék a sofőrjeik között, rengeteg állat van, aki olyat megtesz a pl. a magasított Ford Transitjával amit én egy WRC-vel sem mernék megtenni.

Ez mondjuk azért is van, mert azzal a személyautók elé látnak, míg te a Focusból (?) nem.

#625 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:24

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 8:10

Na, látod, ez a veszélyforrás. Majd az a kamion egyszer beköszön azt vége a dalnak.

Az, de ha nincs mélyebb ismerettséged vele, akkor egy tipikus szolid női vezetőnek gondolnád és beülsz mellé. Nagy tévedésben leszel.  :D

Idézet

A másik véglet tényleg a hétvégi vezető. Azt szeretem, mikor kristálytiszta időben megy a főúton a kocsisor 60-al, szembe nem jön senki, de mégse előz senki. Birkák a karámban.

Régebben én is rengeteget bosszankodtam rajtuk, ma már csak megvárom amíg biztonságosan megelőzhetem aztán vissza kettő padlógáz a'la GI ;)
Azokat viszont nagyon-nagyon útálom akik amikor feltorlódik egy lassú jármű mögött 10-20 jármű, akkor hátulról elkezdik neki nyomni, még akkor is ha neki nincs helye előrébb, de be kell engedni mert különben ollóba kerül a péniszfejű. Várja ki a sorát.

#626 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:20

Ez mondjuk azért is van, mert azzal a személyautók elé látnak, míg te a Focusból (?) nem.

Ahaaa, de cca 1-2x olyan hosszú meg nehéz, és a legtöbbször szó szerint befurakodnak itt Pesten egy kispolszki nagyságú lukba.

#627 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:33

Visszatérve a kék neon, üvöltő zene témára! Én ugyan nem raknék a kocsimra ilyen neon,sötétítés meg hasonlókat de nem zavar!
Az autóhifi meg szerintem mindenkinek a saját dolga! Én pl. imádom a minőségi, király cuccokat és ki is pateroltam az összes gyári kacatot az autóból, vagyishogy ebből az újból még nem, de nincs sok neki hátra! Egy jól beállított, nem kalapáló mélyláda meg alig halltszik kívülre, belül meg csodákat művel a zenével!

#628 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:33

Visszatérve a kék neon, üvöltő zene témára! Én ugyan nem raknék a kocsimra ilyen neon,sötétítés meg hasonlókat de nem zavar!
Az autóhifi meg szerintem mindenkinek a saját dolga! Én pl. imádom a minőségi, király cuccokat és ki is pateroltam az összes gyári kacatot az autóból, vagyishogy ebből az újból még nem, de nincs sok neki hátra! Egy jól beállított, nem kalapáló mélyláda meg alig halltszik kívülre, belül meg csodákat művel a zenével!

Van valamilyen egyedi megoldásod a lopás ellen? Vagyis nem akarom megtudni mi az :Đ de mindeképp VW-ként és jó hifi-s tulajként kötelező a CASCO mellett.  :(

#629 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:17

A kék led, meg a totál lefeketített ablakok valóban zavaróak tudnak lenni. Ugyanakkor nem jobban zavaróak, mint a mazsola aki reflektorral közlekedik

De a mazsola az nem szándékosan zavarja a közlekedést, hanem azért mert béna, azt a vizsgabiztost kell elővenni, aki átengedte.

Idézet

vagy a teherautó amin természetes módon ugyanúgy nem látsz át..., sőt a puttonyos furgonon sem. Sőt, egy teherautó vagy légkalapács az utcán is nagy hangot ad, mégis a bömbölő zenét a közlekedési veszélyforráshoz soroljátok, azokat meg nem?

De igen, ez mind mind veszélyforrás, de ezek ellen nem lehet tenni, viszont a kékledes sötétüveg, egyáltalán nem kötelező kellék, azt saját maga önszántából csinálja, aki csinálja.

Idézet

Csak azért, mert egy fokkal változatosabb közlekedési helyzetet teremtenek az amúgy szürke hétköznapokban

Mond, hogy ezt nem komolyan írtad  :omg: Akkor hívjunk kalasnyikovos orosz katonákat, hogy álljanak az utak két oldalára, és sorozzák az autókat hogy izgalmasabb legyen a közlekedés :nevet2:

Idézet

Talán hozzá kellene szokni, hogy a világ nem fekete és fehér, és egyes emberek egyéni szociális problémáihoz nem fog az egész világ egyként alkalmazkodni...

Igen, hozzá kellene szokni, hogy a világ nem fekete üvegből és kék ledből áll, és egyes emberek a szociális problémái miatt, hogy nem tudnak meglenni ezek nélkül ugyan már ne veszélyeztessék a többit is szándékosan.

Szerkesztette: Mumia 2005. 02. 22. 10:48 -kor

#630 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:50

Hozzáteszem engem nem zavar, a sötétített üveg, meg a kék led, meg a bömbölő zene sem, max jól megmosolygom, amikor egy ilyen viccembert látok, de amiket érvként felhoztál, azok nem állják meg a helyüket.

PS: De valahogy az esetek 99%-ában az ilyen kékledes kispajtások, nem tudnak megállni a piros lámpánál, nem ismerik ez indexet, gyalogosokat nem kímélik, tipikusan ők szoktak belső elkanyaradó sávból egyenesen bevágni a sor elé. Persze tudom ez általánosítás. És valószínűleg ha a neon meg sötét üveg meg anyámkínja tiltva lenne, akkor is ugyanígy közlekednének.

Szerkesztette: Mumia 2005. 02. 22. 10:52 -kor

#631 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:09

Mondjuk én Locutus-nak adok igazat nagyrészt, engem pl nagyon zavar ha a városban nem látok dobozos teherautók elé, sőt egy WagonR elé sem. Az is zavar, hogy autóúton 60-al megy a Suzukis a belső sávban. Gondolom őt meg az zavarja, hogy szabálytalanul, jobbról megelőzöm. Mindenkit zavar valami. :)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 02. 22. 11:10 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#632 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 11:42

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:36

Van valamilyen egyedi megoldásod a lopás ellen? Vagyis nem akarom megtudni mi az :Đ de mindeképp VW-ként és jó hifi-s tulajként kötelező a CASCO mellett.  :(

Hát a legfőbb védelem az, hogy Békéscsabán élek, itt elég ritka az autólopás szerencsére! Plussz a munkahelyemnek saját lezárt kamerás parkolója van, bulizni taxival járok, a kocsit garázsban tartom!

#633 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:09

Mondjuk én Locutus-nak adok igazat nagyrészt, engem pl nagyon zavar ha a városban nem látok dobozos teherautók elé, sőt egy WagonR elé sem. Az is zavar, hogy autóúton 60-al megy a Suzukis a belső sávban. Gondolom őt meg az zavarja, hogy szabálytalanul, jobbról megelőzöm. Mindenkit zavar valami. :)

Az meg a másik, hogy manapság a sok magasseggű autónak hiába nincs lesötétítve az ablaka, akkor sem látsz át rajta. Vagy a 4-5 fejtámla miatt. Ugye. De a sötétítés az már bűn...

Megjegyzem, nekem sem sötétítés, sem kékled nincs. De előbbit raknék, ha lenne annyi pénzem rá. Viszont egyik sem zavar a közlekedésben, nem jobban mint bármi más.

#634 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:16

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10

Az meg a másik, hogy manapság a sok magasseggű autónak hiába nincs lesötétítve az ablaka, akkor sem látsz át rajta. Vagy a 4-5 fejtámla miatt. Ugye. De a sötétítés az már bűn...

Megjegyzem, nekem sem sötétítés, sem kékled nincs. De előbbit raknék, ha lenne annyi pénzem rá. Viszont egyik sem zavar a közlekedésben, nem jobban mint bármi más.

Igen, én is akartam írni. Nekem sincs semmi lesötétítés, semmi led, semmi spoiler, azon is gondolkodom, a kocsi hátuljáról a "24v" feliratot cserélem 1.7D-re, a poén kedvéért... :)

#635 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:22

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 10:17

Sőt, egy teherautó vagy légkalapács az utcán is nagy hangot ad, mégis a bömbölő zenét a közlekedési veszélyforráshoz soroljátok, azokat meg nem?

Csak azért, mert egy fokkal változatosabb közlekedési helyzetet teremtenek az amúgy szürke hétköznapokban, már veszélyesek, sőt felelőtlenek. és be kellene tiltani őket, igaz? _Na ez a tipikus mazsola hozzáállás._ Vagy csak savanyú a szőlő...

Nem is olyan rég a rendőr még büntetett, ha nem lehetett a személyautóból kilátni, ill. átlátni rajta. A teszt egyszerű volt: beült, és ha nem látott hátra a belső visszapillantón keresztül, akkor adta a csekket. Nem tudom, ez mennyiben változott mostanra. A teherautó ezért más, annak papírja van rá, hogy megpakolhatja a rakteret.

Engem nem azért zavar a dobhártyarepesztő audió a másik kocsijában, mert irigylem tőle az 1000W-os hangfalait, hanem azért, mert tudom, hogy ő semmit nem hall a körülötte levő világból, se egy dudaszót, se egy szirénát nem hall meg.

Savanyú a szőlő, mazsola meg más ilyenek? Jó lenne, ha az emberek végre már megtanulnák, hogy a közlekedés egy "társasjáték". Csak sajnálni tudom azt, aki saját hibájából összetöri magát és a kocsiját, de ha ezzel már másokat is veszélyeztet, akkor már azt mondom, hogy az ilyennek nem az úton van a helye, vagy legalább is nem a volán mögött.

#636 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:26

Ha betiltják a kék ledet, akkor lesz zöld stb. Egyáltalán minek hiszi valaki azt, hogy ettől ő lesz a király? Az ilyenek tényleg mosolyogtatók. A bömbölő zenés meg el van zárva a külvilágtól. Ha pl jön mögötte egy mentő, akkor nem hallja, és nem megy ki a külsőbe stb.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#637 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:29

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:26

Ha betiltják a kék ledet, akkor lesz zöld stb. Egyáltalán minek hiszi valaki azt, hogy ettől ő lesz a király? Az ilyenek tényleg mosolyogtatók. A bömbölő zenés meg el van zárva a külvilágtól. Ha pl jön mögötte egy mentő, akkor nem hallja, és nem megy ki a külsőbe stb.

De kimegy, mert a mögöttes forgalmat is figyeli egy jó sofőr!

#638 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:31

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:10

Nem mondom, hogy főbenjáró bűn. Zavaró.

Mondjuk azért azokról az  autótulajdonosokról megvan a véleményem, akik felraknak ilyen-olyan fóliát a kocsijukra, és a műszakiztatáshoz gyorsan leszedik az egyéb "dizányelemekkel" együtt, mert tudják, hogy úgyse menne át. Vizsga után meg minden vissza, mert attól olyan kúl a kocsi :(

#639 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:32

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:22

Savanyú a szőlő, mazsola meg más ilyenek? Jó lenne, ha az emberek végre már megtanulnák, hogy a közlekedés egy "társasjáték". Csak sajnálni tudom azt, aki saját hibájából összetöri magát és a kocsiját, de ha ezzel már másokat is veszélyeztet, akkor már azt mondom, hogy az ilyennek nem az úton van a helye, vagy legalább is nem a volán mögött.

Társasjáték? És ez abban merül ki, hogy mások igazodjanak a búra alatt felnevelt mazsolák igen túlfejlett veszélyérzetéhez, bénázásához, stb, de ők meg nyugodtan és jogosan hurroghatják azokat, akik a jó hifit, a sötétítést, vagy a kékledet szeretik az autójukon?

Egyértelmű, hogy bizonyos dolgok növelik a rizikót (és a hangulatot, feelinget stb) közlekedés közben, de igen szürke élete lehet annak, aki ezekhez a legkevésbé sem tud/akar alkalmazkodni... Vannak emberek akiknek minden apróságra sír a szájuk, meg hogy ők bezzeg mennyivel jobbak, mert droid módra mindent betartanak, mindenre vigyáznak.

Érdekes régen abba sem haltunk bele gyerekként, ha abból homokozóból ettünk amibe a macska előtte beleszart, ma meg a hintába is úgy ültetik a porontyot hogy ferőtlenítik előtte (már amelyik szülő egyátalán hintázni engedi a gyerekét)... :D Get a life...

#640 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:31

Nem mondom, hogy főbenjáró bűn. Zavaró.

Mondjuk azért azokról az  autótulajdonosokról megvan a véleményem, akik felraknak ilyen-olyan fóliát a kocsijukra, és a műszakiztatáshoz gyorsan leszedik az egyéb "dizányelemekkel" együtt, mert tudják, hogy úgyse menne át. Vizsga után meg minden vissza, mert attól olyan kúl a kocsi :(

Mondjuk ez a rendőrség felelőssége is, mivel nekik látni kell(ene) egy igazoltatáskor, hogy az nem "szabályos". Mondjuk én szívem szerint minden fekete felleget okádó harmincéves teherautót is félreállítanám, amíg nem jön valaki egy műszerrel kimérni a károsanyag-kibocsájtását. Utána meg levenném a rendszámot és felgyújtanám :D :D

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.