HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 22. 17:23

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:21

Szal akkor megint csak feleslegesen kötözködsz, mert ahogy a postodat elnézem az állításotokat (megint) nem tudtad megmagyarázni...

Azért felfogóképesség is kellene hozzá.... egy ici-pici. Dehát ugye... az csak mazsoláknak van. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#682 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 22. 17:26

Idézet

Én kb 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az ultra szabályoskodók is legalább 60-nal járnak városban és 100-110-el kívül, csak észre sem veszik, mert az ember nem bámulhatja állandóan a kilóméter órát!

Lehet, hogy a sofőrök - meg természetesen a mazsolák - a kocsi mozgását és sebességét lábból tudják?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#683 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:27

Veszprém Megyei Napló:

"A megyei bíróság felmentette a cserbenhagyás vétségében első fokon elmarasztalt férfit, mert a balesetet megelőzően rosszul lett.

Az 51 éves B.V. a szüleit vitte be 2002. július 2-án délelött a pápai kórházba menye kíséretében. Hazafelé menet a Somlai utcai kereszteződésben megállt elötte egy Suzuki. A férfi ekkor cukorbetegsége miatt rosszul lett - az eszméletét nem vesztette el -, s ugyan fékezett, de még is beleszaladt hátulról a japán gyártmányú kocsiba. B. az ütközéskor megállt, de a kocsijából nem szállt ki, majd pár perc múlva hátratolatott, s elhajtott a kereszteződésből.
A városhoz közeli faluban élő férfi a bűncselekmény elkövetésében nem érezte magát bűnösnek. a tárgyaláson azt mondta, hogy nem emlékszik vissza semmire. Csak az maradt meg benne, hogy intékzedtek vele szemben a rendőrök, majd visszamentek a helyszínre.
A férfi menye a tárgyaláson elmesélte, hogy a koccanásos balesetet megelőzően apósa a Batthyány utcában autójával feldöntött egy-két kukát az szélén, majd megálltak. Vett neki édességet, mert arra gondolt, bizonyára leesett a vércukorszintje. Amikor a Suzuki vezetője beszélt a férfival, azt tapasztalta, hogy az Opel volánja mögött ülő illető részeg vagy valami más miatt bódult állapotban van. Betegségéről csak utólag szerzett tudomást.
Az első fokon eljáró veszprémi bíróság cserbenhagyás vétsége miatt nyolc évre eltiltotta a gépjárművezetéstől B.V.-t. A másodfoku bíróság a férfit felmentette a vád alól, mondván, az ütközést megelőzően lett rosszul. A döntés értelmében a férfi továbbra is vezethet. Azt majd a háziorvos dönti el, hogy a jövőben meghosszabítja-e a férfi vezetői engedélyét."

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#684 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:27

Veszprém Megyei Napló:

"A megyei bíróság felmentette a cserbenhagyás vétségében első fokon elmarasztalt férfit, mert a balesetet megelőzően rosszul lett.

Az 51 éves B.V. a szüleit vitte be 2002. július 2-án délelött a pápai kórházba menye kíséretében. Hazafelé menet a Somlai utcai kereszteződésben megállt elötte egy Suzuki. A férfi ekkor cukorbetegsége miatt rosszul lett - az eszméletét nem vesztette el -, s ugyan fékezett, de még is beleszaladt hátulról a japán gyártmányú kocsiba. B. az ütközéskor megállt, de a kocsijából nem szállt ki, majd pár perc múlva hátratolatott, s elhajtott a kereszteződésből.
A városhoz közeli faluban élő férfi a bűncselekmény elkövetésében nem érezte magát bűnösnek. a tárgyaláson azt mondta, hogy nem emlékszik vissza semmire. Csak az maradt meg benne, hogy intékzedtek vele szemben a rendőrök, majd visszamentek a helyszínre.
A férfi menye a tárgyaláson elmesélte, hogy a koccanásos balesetet megelőzően apósa a Batthyány utcában autójával feldöntött egy-két kukát az szélén, majd megálltak. Vett neki édességet, mert arra gondolt, bizonyára leesett a vércukorszintje. Amikor a Suzuki vezetője beszélt a férfival, azt tapasztalta, hogy az Opel volánja mögött ülő illető részeg vagy valami más miatt bódult állapotban van. Betegségéről csak utólag szerzett tudomást.
Az első fokon eljáró veszprémi bíróság cserbenhagyás vétsége miatt nyolc évre eltiltotta a gépjárművezetéstől B.V.-t. A másodfoku bíróság a férfit felmentette a vád alól, mondván, az ütközést megelőzően lett rosszul. A döntés értelmében a férfi továbbra is vezethet. Azt majd a háziorvos dönti el, hogy a jövőben meghosszabítja-e a férfi vezetői engedélyét."

:( Szomorú eset, de sajnos nehéz tenni ellene bármit is. Bár az igaz, hogy ha korábban a menye is észrevette, hogy nincs minden rendben, akkor egy 20-30 percig nem szabadott volna engedni autóba ülni. De erről nem a manus tehet, inkább a menye. Bár ő meg nem biztos, hogy ismeri eléggé a betegséget. :( Ellenben a felmentéssel ezesetben egyetértek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#685 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:10

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:57

:( Szomorú eset, de sajnos nehéz tenni ellene bármit is. Bár az igaz, hogy ha korábban a menye is észrevette, hogy nincs minden rendben, akkor egy 20-30 percig nem szabadott volna engedni autóba ülni. De erről nem a manus tehet, inkább a menye. Bár ő meg nem biztos, hogy ismeri eléggé a betegséget. :( Ellenben a felmentéssel ezesetben egyetértek.

No igen, csak gondold el, hogy ezek után ha valaki cukorbeteg, akkor ezzel védekezhet? Talán valaki jobban emékszik arra a pár évvel ezelötti esetre, amikor egy epilepsziát kapott sofőr belehajott a buszmegállóban várakozó tömegbe. Jelen esetben csak anyagi kár keletkezett, de mondjuk érdekelne, hogy a Suzukistól pl a biztosító nem követeli-e vissza a kifizetett pénzt. Ha meg az ember tovább játszik a gondolattal és nem Suzukist "képzel" oda, hanem babakocsit toló kismamát...

#686 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:31

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:10

No igen, csak gondold el, hogy ezek után ha valaki cukorbeteg, akkor ezzel védekezhet? Talán valaki jobban emékszik arra a pár évvel ezelötti esetre, amikor egy epilepsziát kapott sofőr belehajott a buszmegállóban várakozó tömegbe. Jelen esetben csak anyagi kár keletkezett, de mondjuk érdekelne, hogy a Suzukistól pl a biztosító nem követeli-e vissza a kifizetett pénzt. Ha meg az ember tovább játszik a gondolattal és nem Suzukist "képzel" oda, hanem babakocsit toló kismamát...

Persze, hogy igazad van, lehetett volna sokkal nagyobb is a baj. Ennek ellenére ez egy elkerülhetetlen baleset volt. De nem lehet emiatt a cukorbetegeket eltiltani a vezetéstől, ellenben az orvosi alkalmasságukat sokkal gyakrabban vizsgálják, mint normál esetben. Szerintem ez a legtöbb, amit tehetnek.
És hidd el, hogy a hírben szereplő ember nem volt tudatában annak, hogy ő abban az állapotban nem vezethet autót, és erről nem ő tehet, mint egy kábszeres, vagy részeg.

#687 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:35

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:31

Persze, hogy igazad van, lehetett volna sokkal nagyobb is a baj. Ennek ellenére ez egy elkerülhetetlen baleset volt. De nem lehet emiatt a cukorbetegeket eltiltani a vezetéstől, ellenben az orvosi alkalmasságukat sokkal gyakrabban vizsgálják, mint normál esetben. Szerintem ez a legtöbb, amit tehetnek.
És hidd el, hogy a hírben szereplő ember nem volt tudatában annak, hogy ő abban az állapotban nem vezethet autót, és erről nem ő tehet, mint egy kábszeres, vagy részeg.

Persze, sajnálom is, meg nem akarok én senkit eltiltani, csak rossz érzés tudni, hány ilyen és ilyen ember lehet még az utakon. pl nagyon kéne neki szemüveg, de nem veszik fel stb... Meg persze szerencsétlen Suzukist sajnálom, akit szvsz "meg fog szivatni" a biztosító.

#688 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:35

Persze, sajnálom is, meg nem akarok én senkit eltiltani, csak rossz érzés tudni, hány ilyen és ilyen ember lehet még az utakon. pl nagyon kéne neki szemüveg, de nem veszik fel stb... Meg persze szerencsétlen Suzukist sajnálom, akit szvsz "meg fog szivatni" a biztosító.

A Suzukis nem önhibájából lett sérlült az autója, ez kötelezőre fog menni, inkább az aki elszédült nem biztos hogy CASCO-ra meg fogja tudni csinálni az autót.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#689 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:35

Töredékét jelentik azoknak, akik önhibájukból veszélyeztetnek. :(

szerk: :omg: hejesírás

Szerkesztette: Studi 2005. 02. 22. 18:51 -kor

#690 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:57

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:31

Epilepsziasoktol azonnal elveszik a jogsit.

Targoncasunk ment egyszer le a munkageppel a vasutra rakodni, es eppen befordult a vasuti atjaro elotti utcaba, mikor epilepszias rohamot kapott.
Az volt a szerencsenk, hogy mar felig bekanyarodott az utcaba, igy a vasutallomas beton keritese fogta meg a targoncat, es szemelyi serules nem tortent.
Ha nem kezdi el a kanyarodast, akkor a pirosnal varakozo kocsisort tolta volna ra a sinre :(

Utana sokaig nem vezethetett meg autot sem, nem hogy munkagepet, csak 2 ev tunetmentesseg utan kapta vissza a jogsijat.

Azota max almalevet iszik az urge, meg Schlossgold-ot, korabban kemenyen alkoholizalt, az jatszott kozre az epilepszia kialakulasaban.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 22. 18:58 -kor

#691 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:06

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:40

A Suzukis nem önhibájából lett sérlült az autója, ez kötelezőre fog menni, inkább az aki elszédült nem biztos hogy CASCO-ra meg fogja tudni csinálni az autót.

Legyen igazad. Én úgy gondolom, hogy ilyenkor az opeles biztosítója fizette ki a Suzukis kárát (kötelező biztosítás). Mivel felmentették az opelest, szerintem a biztosító érvelhet úgy, hogy az opeles bűnössége nem bizonyított, tehát ártatlan. Mivel a vétkes sofőr biztosítója fizet, ezért annak a biztosítónak nem kell. Mármint az én gondolatmenetem szerint. De ne legyen igazam. Persze nem vagyok jogász és nem értek a biztosításokhoz sem. :)

#692 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 19:06

Legyen igazad. Én úgy gondolom, hogy ilyenkor az opeles biztosítója fizette ki a Suzukis kárát (kötelező biztosítás). Mivel felmentették az opelest, szerintem a biztosító érvelhet úgy, hogy az opeles bűnössége nem bizonyított, tehát ártatlan. Mivel a vétkes sofőr biztosítója fizet, ezért annak a biztosítónak nem kell. Mármint az én gondolatmenetem szerint. De ne legyen igazam. Persze nem vagyok jogász és nem értek a biztosításokhoz sem. :)

Szerintem félreértetted: a cserbenhagyás vétsége alól mentették fel, ettől függetlenül a balesetben még ő marad a vétkes.

#693 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:12

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 19:10

Szerintem félreértetted: a cserbenhagyás vétsége alól mentették fel, ettől függetlenül a balesetben még ő marad a vétkes.

Tényleg, igazad lehet... :omg: ööö nem csak írni, olvasni is meg kell tanulnom... :D

#694 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:33

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:42

Töredékét jelentik azoknak, akik önhibájukból veszélyeztetnek. :(

Így bizony!!!
Gondolkoztál már ma?

#695 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:40

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:40

A mazsola vs vérprofi vitához annyit tennék hozzá, hogy én nem tartom jó vezetőnek azt, aki nem képes alkalmazkodni a mazsolák tempójához. Azok, akik idegeskednek, letolnak, villognak, dudálnak, kanyarban előznek... És persze mindez után azt mondják, hogy a balesetet a mazsolák okozzák azzal, hogy lassan mennek. :mad: Szerintem a balesetek zömét inkább ezek az alkalmazkodni képtelen, magukat jó vezetőnek tartó, szerintem inkább idegbetegnek nevezhető alakok okozzák. :( Csak azt nem értem, miért fáj nekik 2-3 percet lassabban autózni, normális követési távolságot tartva, amíg biztonságos előzési lehetőséghez nem érnek? :think: Aki jól vezet, az tud lassan is menni. Szerintem.

Lehetünk mazsolák, vérprofik, lehet mögöttünk párszáz - másfél-kétmillió kilométer, akkor sem vagyunk mindennap egyformák, tökéletesek.
Igen, a vérprofinak is lehet rossz napja, és ehhez nem kell a főnök hülyesége, elég egy időjárási front, egy fej-, vagy fogfájás.
De az is lehet, hogy most mentél el egy 4-es összecsúszás mellett a Soroksárin, vagy egy fekete zsákba rakott motorost láttál a Budaörsin.
Vagy "váratlanul" megpördülsz a láthatatlan jégen, és megúszod következmények nélkül.
Pedig várható volt, hiszen még mindig nem raktál fel téli gumit, mert "mindjárt itt a tavasz".

Ettől kicsit képes visszafogottabban autózni az ember, pedig máskor "nyomja neki".
Nem feltétlenül mazsola, aki nem megy annyival, mint amennyivel te szeretnél.
Lehet, hogy csak helyismerete nincs.

Ugyan én is hétvégi autós vagyok, mert a családi kocsiba csak hétvégénként ülök, ha van benne benzin.
Egyébként egy furgonos, kikiabálós, ökölrázó állat vagyok, aki nem tűri a töketlenkedő mazsolákat, mert mind pont énelőttem tud tötyörögni.
Főleg, amikor sietnék, mert az ügyfél vár, de az előző ügyfél elb@szta az időmet.
25 év alatt nem változott sok, csak többen lettünk az utakon, nagyon sokan valóban alkalmatlanok a járművezetésre, akár egészségügyileg, akár, mert "libáért vette" a jogsiját.
Talán egy picit higgadtabb lettem, már nem olyan sürgős semmi, hogy az akár pénzbírságba, akár más (vagy a saját) egészségébe kerüljön.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#696 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 01:56

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:29

De kimegy, mert a mögöttes forgalmat is figyeli egy jó sofőr!

Csak ugye a mentő nem mindig hátulról jön...

Sőt már arra is volt példa, mikor hátulról és jobbról is!! érkezett szirénázó mentőautó.

Persze a jó sofőr nem csak a mögöttes, a jobboldali és a baloldali forgalmat figyeli, az előttehaladóról nem is beszélve, de belátása van a két utcával odébb lévő utakra is...

A bömbölő audioberendezés egyik hátránya ahogy már írták: Nem hallod mi történik. És bizony vannak helyzetek, amikor a mentőautó elsőbbségére rá kell készülni, mert nem biztos, hogy elsőbbséget tudsz adni akkor, amikor már látod.

Nekem reflex az, hogyha városba érek, a rádiót lehalkítom, de közúton sem ezer wattal szól.

Mindettől függetlenül már volt rá példa mikor kikapcsolt rádió mellett sem hallottam meg a szirénát, és bizony beláthatatlan helyről jött a mentő. Nem tudtam neki elsőbbséget adni. Megvárta míg elmegyek, majd utánamjött, aztán ott elengedtem.

Szóljon a zene, azért van, hogy szórakoztasson, hogy halld a közlekedési híreket, hogy hallgasd a kedvenc cd-d. De nem értem, hogy mitől jobb az, ha ezer wattal szól, mintha "érthetően" :)
Arról nem is beszélve, hogy a magas decibelszám fárasztó...

Mellesleg a többsávos úton, ha az út autópálya vagy autóút, akkor a mentő nem a jobbrahúzódással kap elsőbbséget, legalábbis KRESZ szerint NEM. :)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#697 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:19

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 1:56

Csak ugye a mentő nem mindig hátulról jön...

Sőt már arra is volt példa, mikor hátulról és jobbról is!! érkezett szirénázó mentőautó.

Persze a jó sofőr nem csak a mögöttes, a jobboldali és a baloldali forgalmat figyeli, az előttehaladóról nem is beszélve, de belátása van a két utcával odébb lévő utakra is...

A bömbölő audioberendezés egyik hátránya ahogy már írták: Nem hallod mi történik. És bizony vannak helyzetek, amikor a mentőautó elsőbbségére rá kell készülni, mert nem biztos, hogy elsőbbséget tudsz adni akkor, amikor már látod.

Nekem reflex az, hogyha városba érek, a rádiót lehalkítom, de közúton sem ezer wattal szól.

Mindettől függetlenül már volt rá példa mikor kikapcsolt rádió mellett sem hallottam meg a szirénát, és bizony beláthatatlan helyről jött a mentő. Nem tudtam neki elsőbbséget adni. Megvárta míg elmegyek, majd utánamjött, aztán ott elengedtem.

Szóljon a zene, azért van, hogy szórakoztasson, hogy halld a közlekedési híreket, hogy hallgasd a kedvenc cd-d. De nem értem, hogy mitől jobb az, ha ezer wattal szól, mintha "érthetően" :)
Arról nem is beszélve, hogy a magas decibelszám fárasztó...

Mellesleg a többsávos úton, ha az út autópálya vagy autóút, akkor a mentő nem a jobbrahúzódással kap elsőbbséget, legalábbis KRESZ szerint NEM. :)

SF

Ha egy minimális bizonyíték lenne, hogy a hangos zene befolyásolja a vezetést, már rég be lenne tiltva, ahogy minden más is!

Csak egy példa az ostoba törvényekre: bukósisak robogóra! Azzal kit veszélyeztetek, ha nem veszem föl?

#698 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:19

Ha egy minimális bizonyíték lenne, hogy a hangos zene befolyásolja a vezetést, már rég be lenne tiltva, ahogy minden más is!

Csak egy példa az ostoba törvényekre: bukósisak robogóra! Azzal kit veszélyeztetek, ha nem veszem föl?

Magadat, meg a szüleidet, meg azokat akik szeretnek.

#699 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:21

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 1:56

SF

? nem értem ez most akkor hogy van?  :confused:

#700 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 08:23

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 8:21

? nem értem ez most akkor hogy van?  :confused:

Úgy, hogy a belső sávból befelé, a külsőből meg kifelé húzódsz, ha olyan a helyzet. :)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.