HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:08

Józan paraszti észről beszéltek, holott csak a bizonyítványt magyarázzátok, hogy nektek miért szabad áthágni a szabályokat. És nem csak nekünk, hanem bizony saját magatoknak is kell a megerősítés, hogy hát igen, megint jogom volt áthágni a szemét diktatórikus, csakazértvanmertaznekemrossz törvényeket.

Én nem mondtam, hogy én minden szabállyal egyetértek, azt sem mondtam, hogy mindent mindig birka módjára betartok, de nem próbálom megmagyarázni, sem magamnak, sem másnak, hogy nekem miért van jogom ezt meg azt áthágni.

Hát nem is miattam kell magyarázni itt bármit is. Én általában felfogom a mondatokat amit irnak az emberek, és nem próbálom akkor sem félremagyarázni, a teljesség igénye nélkül részmondatokba kötözködni, vagy sarkítani a témát, ha kifogytam az észérvekből. Ha ezen a ponton sem jut túl valaki, annak egyszerűen nem reagálok a hozzászólására. Akinek meg nem inge, ne vegye magára.

Egybként meg JOG-ról senki nem beszélt. Attól hogy nincs jogom hozzá, még áthághatom. Sehol sem mondtam, hogy a jogot is megteremtem magamnak erre.

Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 24. 13:49 -kor

#782 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:36

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:06

:offtopic:  Szóval ha te mész lassabban mint az útra egengedett max, akkor óvatos vagy és megfontolt, de ha más, akkor az hülye droid mazsola?

Hallottál már a forgalom ritmusáról? Ezekszerint nem. Ha egy szakaszon lassabban halad a forgalom méghozzá OKKAL, valamilyen körülmény miatt, akkor ha meggebedsz sem mehetsz gyorsabban. *
Illetve, többsávos autópályán nem jellemző, hogy akadályozd ezzel a forgalmat ugye. Ott a múltkori példa, amikor a behavazott kanyargós pályán libasorban 100 körül mentünk, és az balfasz opeles beelőzte a sort a belső sávban 150-el. Mert nem akadályoztuk, saját döntése volt hogy elhúz e az üres ssávban gyorsabban, vagy sem. A következő kanyarban meg is röviditette az autóját egy motorháztetőnyivel a szalagkorláton.
*A mazsola egyátalán nem ez, hanem az, aki a többieket akadályozza a bénázásával, beszariságával.

#783 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:55

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:36

Hallottál már a forgalom ritmusáról? Ezekszerint nem. Ha egy szakaszon lassabban halad a forgalom méghozzá OKKAL, valamilyen körülmény miatt, akkor ha meggebedsz sem mehetsz gyorsabban. *
...
*A mazsola egyátalán nem ez, hanem az, aki a többieket akadályozza a bénázásával, beszariságával.

Ok, mondjuk Te mennél 90-nel országúton, más viszont úgy ítéli meg hogy az ő autójával, képességeivel a 70 a megengedhető max és annyival is megy.
Akkor ő most egy beszari mazsola? Lehet hogy 2x annyi tapasztalata van mint neked, viszont az autója rosszabb. Ilyenkor mi van?
Ez most komolyan érdekel, őt milyen kategóriába sorolnád?
WoT nick: Atti77

#784 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:01

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:55

Ok, mondjuk Te mennél 90-nel országúton, más viszont úgy ítéli meg hogy az ő autójával, képességeivel a 70 a megengedhető max és annyival is megy.
Akkor ő most egy beszari mazsola? Lehet hogy 2x annyi tapasztalata van mint neked, viszont az autója rosszabb. Ilyenkor mi van?

Sztem nincs ezzel semmi gond, csak akkor ne akadályozza a forgalom tempóját, ha segíteni is tudja. Pl. nem tötymörög a belső sávban. Vagy lehúzódással segíti a többi pilótát abban, hogy meg tudják előzni. Én legalábbis így csinálom.

De sajnos asszem a kisebbséghez tartozom...
Mindegy, hogy mit érsz el az életben.
A gyászmenet hossza úgyis az időjárástól függ...

#785 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:05

Idézet: rainwood - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:01

Vigyázni kell, mert bármelyik pillanatban mazsolává válhatsz ám Te is! :)
WoT nick: Atti77

#786 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:10

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:05

Aztán lesz nagy meglepi, amikor a "mazsola" visszavág  :D
Mindegy, hogy mit érsz el az életben.
A gyászmenet hossza úgyis az időjárástól függ...

#787 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:23

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:55

HA jogos a 70

Akkor valószínűleg környezeti probléma okozza, de ebben az esetben a többiek is úgyis ekörül mennek.
Ha az autója miatt megy ennyivel, akkor ne menjen autópályára ugye. Egyrészt 60kmh-ra képes kell legyen önerőből (a kresz szerint), hameg 70 a max, azzal csak akadályozza a forgalmat.

tehát HA nem jogos a 70

Amennyiben ezt úgy teszi, hogy azzal mások normális haladását akadályozza -> mazsola.
De ha a külső sávban halad, a kutyát nem érdekli, max letolják a kamionok...

De ez a "kategóriába sorolod" amúgy is sántít. Ez max sarkításra késztet, ha mindenkit be akarsz sorolni valahova. Nincs két egyorma ember, nem lehet mindenkit egyértelműen valamely kategóriába besorolni.

#788 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:25

Idézet: rainwood - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:01

Sztem nincs ezzel semmi gond, csak akkor ne akadályozza a forgalom tempóját, ha segíteni is tudja. Pl. nem tötymörög a belső sávban. Vagy lehúzódással segíti a többi pilótát abban, hogy meg tudják előzni. Én legalábbis így csinálom.

Erről van szó...

#789 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:26

Idézet: Atti - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:05

De hülyeségekkel visszavágni talán akkor sem fog :) Mert ő felfogta miről volt szó...

#790 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 12:37

Nagy ívben szarok az ilyen jellegű dolgokra. Ha nincs ott rendőr, az a kiskapu, és máris úgy megyek, ahogy az ÉN ítélőképességem előírja.

Nos, az ilyenek hallatán nem csodálkozom a baleseti statisztikák elkeserítő adatain. :rolleyes:

Viszont jó lenne, ha MINDNKI hanyagolná az obszcén és vulgáris megnyilvánulását itt a topicban. Kicsit kezd elszaladni a ló...

#791 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:37

Nos, az ilyenek hallatán nem csodálkozom a baleseti statisztikák elkeserítő adatain. :rolleyes:

Mármint amiben jobbhíján 10 balesetből 9-re hasból rámondják hogy "gyorshajtás miatt" vagy "nem megfelelően választotta meg a sebességét" volt, nem pedig "a sofőr bénázott". Konkrétan ez a statisztika lehet elkeserítő, de ahogy itt korábban valaki írta is...

#792 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:40

Mármint amiben jobbhíján 10 balesetből 9-re hasból rámondják hogy "gyorshajtás miatt" vagy "nem megfelelően választotta meg a sebességét" volt, nem pedig "a sofőr bénázott". Konkrétan ez a statisztika lehet elkeserítő, de ahogy itt korábban valaki írta is...

Nem kell elolvani semmit, csak ki kell menni a forgalomba egy órára. Mindjárt visszaköszönnek a statisztikák. :)

#793 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:58

Elméletben nagyon szép amit mondasz, de erős kételyeim vannak:
- ugye nem azért büntetnek, hogy növekedjen az állami bevétel és többet lehessen nyúlni
- ugye nem azért kell bukósisak, mert a forgalmazók beletettek sok pénzt a megfelelő emberek zsebébe?

Menten elborulok...
Szerintem vizsgáltasd meg magad!
Tudod mi lenne Magyarországon, ha nem lennének bírságok? Tudod mennyivel többen halnának meg az utakon akár egy kisebb motoros koccanásban is?

Avagy szerinted csak a velejéig korrumpálódott Magyarországon kötelező a bukósisak? És csak nálunk bírságolják a szabálytanaul élő/viselkedő embereket????

Jujjj, én most abba is hagyom...
Gondolkoztál már ma?

#794 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:51

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#795 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 12:15

Nem értem, miért kell feltételezni, hogy ha valaki nem tart be minden szabályt, akkor az BTK-ba ütközőt cselekszik.

Mert szerinted van egy szabályszerű, egy BTK-ba ütközö, megy egy harmadik, normális viselkedés?

Mesélj már bővebben erről!!!
Gondolkoztál már ma?

#796 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:49

velejéig korrumpálódott Magyarország

Ez igaz.

#797 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:51

Mert szerinted van egy szabályszerű, egy BTK-ba ütközö, megy egy harmadik, normális viselkedés?

Mesélj már bővebben erről!!!

Nem veszed észre, hogy hülyeségekről vitatkozol? Mit akarsz kihozni ebből? Mert nem lesz belőle semmi.
Szó sem volt ilyen szélsőségekről mint amivel egyesek kapálóznak, tiszta röhely lett a topik.

#798 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:02

Nem veszed észre, hogy hülyeségekről vitatkozol? Mit akarsz kihozni ebből? Mert nem lesz belőle semmi.
Szó sem volt ilyen szélsőségekről mint amivel egyesek kapálóznak, tiszta röhely lett a topik.

Értem.

Akkor megvilágosítanád elmémet, ó Istenünk, hogy hogyan kell értsem Diablovazze 2005. febr. 24., csütörtök - 12:15-kor kelt hozzászólását?
megköszönném...
Gondolkoztál már ma?

#799 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:07

Értem.

Akkor megvilágosítanád elmémet, ó Istenünk, hogy hogyan kell értsem Diablovazze 2005. febr. 24., csütörtök - 12:15-kor kelt hozzászólását?
megköszönném...

Nem, nem fogom. Hogy miért nem, arra találj ki egy ide nem illő magyarázatot magadnak, az úgyis jól megy neked.

Én már csak vigyorgok ezen a topikon, komolyan. Tényleg át kellene nevezni, mert nem arról szól már amire nyílt.

#800 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:09

Nem, nem fogom. Hogy miért nem, arra találj ki egy ide nem illő magyarázatot magadnak, az úgyis jól megy neked.

Én már csak vigyorgok ezen a topikon, komolyan. Tényleg át kellene nevezni, mert nem arról szól már amire nyílt.

Szerintem a topicnak az is elég lenne, ha személyeddel kevesebb lenne. Persze tudom, demokrácia, liberalizmus, satöbbi...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.