HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:25

Ez úgy néz ki, mintha egy szakértő írta volna....

#882 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 19:17

Elvileg mindegyik tachográfköteles, és le van korlátozva a sebességük 90 km/h környékére, (az újabb kiadásúak biztosan) ezért elvileg nem tudnak ezen sebességnél gyorsabban haladni.

Elvileg.

Gyakorlatban par eve tenyleg minden uj kamionban van sebessegkorlatozo elektronika, ami 85-nel leszabalyoz.
Persze ki is lehet kottetni, de akkor ugrik a kocsi garanciaja, az meg ugye nem feltetlenul nyero egy 25-30 millas gepnel. (Ennyiert eleg gagyit kapni, fater uj Scania szerelvenye platoval, daruval, pottal egyutt ~40, meg jo, hogy a Volvora jogerosen kiszabott karterites fedezi :) )

Regebbi kamionokon viszont nem volt, azok siman mennek _rakottan_ 120-szal. (10 eve extrasurgosen kellett tetofedoanyagot szallitanunk katasztrofa sujtotta helyszinre, ugyhogy kamionsoforunk tesztelte a Magnumot rendormotoros diszkiserettel. Mindenkit lezavartak elole az utrol :) )

Tachograf: 125-os korong helyett 100-asat raksz az oraba, maris csak a sebesseg 80%-at rajzolja...
Persze ezt a trukkot egyre tobb rendor ismeri, ugyhogy mar azt is nezik, jo papir van-e az oraban.
Par eve meg siman bevettek.

#883 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 09:56

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 8:43

Ez meg hogy kivonják a járművet a forgalomból, még nagyobb baromság. Aztán mirefel vonnák már ki, ugyankérem...

Mer sofőr nékül száguldozott a zéjszakába  :D
Ciciman is on borda

#884 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:00

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:56

Mer sofőr nékül száguldozott a zéjszakába  :D

K.I.T.T.? :omg:  :p : :D:D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#885 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:22

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:25

Bizony érdemes elolvasni...

Idézet

Akit a rendőrség felszólít az elkövető személyének megjelölésére, az a következőt teheti:

Az adatkérő nyomtatványra, az egyéb rovatba írja be a felszólított, hogy "Az adatszolgáltatást a Szabálysértési törvény 57.§ szakaszában biztosított mentességi jogomra való tekintettel megtagadom, mivel nem vagyok köteles sem magamra, sem hozzátartozómra terhelő nyilatkozatot tenni." Ezt a válaszlevelet a nyilatkozat átvételétől számított nyolcadik nap éjféléig ajánlott-tértivevényes levélben postázza vissza a feladónak. Ilyen esetben többnyire a hatóság megszünteti az eljárást.

#886 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:58

Idézet: leslie - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:52

Locutus, ez a rokon vezette dolog mar vagy 1-2 eve nem mukodik. Csak a neten kereng, hogy meg jo mondoka...
Ha ezt mondod, akkor automatice a kocsi tulajat b*sszak meg.

Ez így ebben a formában biztos, hogy nem igaz. Egy ismerősömet augusztus 20.-án büntették meg (szintén tilosban parkolásért, ugyanott és ugyanakkor, amikor engem) és ő ezt megjátszotta és semmi gondja nem lett belőle. Arról nemis beszélve, hogy egy ügyvéd ismerőse tanácsolta neki.  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#887 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 11:12

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 10:25

Na ez jó, végre egy korrekt használható info, thx.

Engem az érdekelne, hogy hol és mennyiért lehet szerezni ilyen radar zavaró készüléket. Anyámék cégénél a vezérigazgatónak van ilyen, de ahogy hallom nem túl megbízható (igaz, eléggé kőkorszaki darab), sokszor akkoris jelez, ha nem kéne és ugyebár a lézert az sem érzékeli.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#888 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 11:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 8:59

Hát saját bőrőmön nem tapasztaltam, de a Hondás fórumon nemrég heteken keresztül téma volt, és egybehangzóak voltak a tapasztalatok, hogy működik.

-Én saját bőrömön is tapasztaltam. Az elmúlt 2 évben összesen 3x.
Nekem is az ügyvédünk tanácsolta. És 1000%, hogy működik. Ha valaki igényt tart rá, akkor küldök "formanyomtatványt". Ja, és az se baj, ha látszol a képen. Nem rendelhetik be az egész családot. Régebben megtették, de az ombucman ezt az eljárást jogtalannak minősítette.
Akkor valóban kivonhatják a forgalomból az autót, ha nem válaszolsz a kiküldött levélre.

Szóval ha nem állítanak meg, akkor nem kell aggódni. Ha meg meg akarnak állítani maximum megfordulsz (én ezt csak motorral merem megjátszani). Igaz egyesk helyeken ez nehézkes (pl M0) :D

-Egy másik lehetőség, hogy szert teszel egy olyan "barátra", aki a megfelelő helyen megnyom egy del gombot, és az ügy máris el van intézve... Ha a céges kocsival követek el valami csínyt, akkor az ő segítségét szoktam igénybe venni. Ő még akkor is tud segíteni, ha megállítottak a villanás után. Szoktak is csodálkozni a fakabátok, amikor nem fogadom el a csekket, és követelem, hogy jelentsenek fel.

Azért néha van előnye is, hogy ilyen korrupt országban élünk  :D  :D  :D
Rég nem lenne jogosítványom, ha a fent említett két "kiskapu" nem létezne
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#889 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:00

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:46

-Én saját bőrömön is tapasztaltam. Az elmúlt 2 évben összesen 3x.
Nekem is az ügyvédünk tanácsolta. És 1000%, hogy működik. Ha valaki igényt tart rá, akkor küldök "formanyomtatványt". Ja, és az se baj, ha látszol a képen. Nem rendelhetik be az egész családot. Régebben megtették, de az ombucman ezt az eljárást jogtalannak minősítette.
Akkor valóban kivonhatják a forgalomból az autót, ha nem válaszolsz a kiküldött levélre.

Szóval ha nem állítanak meg, akkor nem kell aggódni. Ha meg meg akarnak állítani maximum megfordulsz (én ezt csak motorral merem megjátszani). Igaz egyesk helyeken ez nehézkes (pl M0) :D

-Egy másik lehetőség, hogy szert teszel egy olyan "barátra", aki a megfelelő helyen megnyom egy del gombot, és az ügy máris el van intézve... Ha a céges kocsival követek el valami csínyt, akkor az ő segítségét szoktam igénybe venni. Ő még akkor is tud segíteni, ha megállítottak a villanás után. Szoktak is csodálkozni a fakabátok, amikor nem fogadom el a csekket, és követelem, hogy jelentsenek fel.

Azért néha van előnye is, hogy ilyen korrupt országban élünk  :D  :D  :D
Rég nem lenne jogosítványom, ha a fent említett két "kiskapu" nem létezne

Hát, amit most kapni fox (nem tőlem) azt nem teszed azthiszem zsebre :) .
Hát, akkor mostmár egyértelmű, hogy ezt meglehet játszani. Én annó nem mertem (10 ezer forintomba került), mert valahogy úgy éreztem, hogy froclizás, de ezekszerint működik. Legközelebb, biztosan énis így fogom csinálni, de inkább ne legyen rá szükség. 5 éve vezetek, de eddig hál' Istennek, csak 2 tilosban park volt és egy záróvonal. Mindegyiket igazságtalannak tartottam (ha vki óhajtja kifejtem). 

#890 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:40

Különösebben nem érdekel, hogy mit fogok kani ezért  :)  Ez van. Én egy ilyen kis gerinctelen pöcs vagyok, hogy nem vállalom a tettemiért a felelősséget (megjegyzem ez csak a közlekedési kihágásaimmal van így).
Ráadásul nagydarab is vagyok, a hajam is rövid, sőőt az autóm is fekete.  :D  (de lesötétítve nincs, és hifi is a gyári). Sajnos én ha nem sietek, akkor is gyorsan megyek. Ha sietek akkor meg pláne. Néha elindulásnál megfogadom, hogy betartok minden szabályt. Kb 3-4 percig bírom. Egyszerűen én nem érzem biztonságban magam, ha 50el cammogok. Nem figyelek annyira, idegesít. 80 körül szoktam menni városban (Bp-i vagyok). Dugóban sem bírok egyhelyben állni. Inkább megyek 1,5x annyit, csak ne kelljen állnom a dugóban. Viszont figyelem a forgalmat, kiengedem a BKV-t (aztán persze megelőzöm  :D ). Folyton az út szélét sasolom, hogy ki akarja megöngyilkolni magát. Megállóban álló buszt előzve taposom a féket, nehogy elüssem a busz előtt átrohanó puhatestűt, este piroslámánál nem taosom a féket, kímélve ezzel a mögöttem álló retináját stb. stb. Szóval szerintem biztonságosan közlekedek, annak ellenére, hogy a sebességkorlátokat csak igen-igen ritkán tartom be.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#891 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:44

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:40

Különösebben nem érdekel, hogy mit fogok kani ezért  :)  Ez van. Én egy ilyen kis gerinctelen pöcs vagyok, hogy nem vállalom a tettemiért a felelősséget (megjegyzem ez csak a közlekedési kihágásaimmal van így).
Ráadásul nagydarab is vagyok, a hajam is rövid, sőőt az autóm is fekete.  :D  (de lesötétítve nincs, és hifi is a gyári). Sajnos én ha nem sietek, akkor is gyorsan megyek. Ha sietek akkor meg pláne. Néha elindulásnál megfogadom, hogy betartok minden szabályt. Kb 3-4 percig bírom. Egyszerűen én nem érzem biztonságban magam, ha 50el cammogok. Nem figyelek annyira, idegesít. 80 körül szoktam menni városban (Bp-i vagyok). Dugóban sem bírok egyhelyben állni. Inkább megyek 1,5x annyit, csak ne kelljen állnom a dugóban. Viszont figyelem a forgalmat, kiengedem a BKV-t (aztán persze megelőzöm  :D ). Folyton az út szélét sasolom, hogy ki akarja megöngyilkolni magát. Megállóban álló buszt előzve taposom a féket, nehogy elüssem a busz előtt átrohanó puhatestűt, este piroslámánál nem taosom a féket, kímélve ezzel a mögöttem álló retináját stb. stb. Szóval szerintem biztonságosan közlekedek, annak ellenére, hogy a sebességkorlátokat csak igen-igen ritkán tartom be.

Szerintem ne magyarázkodj, ha megjönnek az illetékesek ide, úgyis le leszel hurrogva ;) :D
De ha téged a földbe döngölnek, én akkor is felállok melletted :Đ

#892 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 13:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:44

Szerintem ne magyarázkodj, ha megjönnek az illetékesek ide, úgyis le leszel hurrogva ;) :D
De ha téged a földbe döngölnek, én akkor is felállok melletted :Đ

Szerinted érdekel, hogy monitorfejű birkáknak mi a véleménye?

Követtem a vitátokat itt a topicban.
Te legalább nem álszenteskedsz itt. Hogy gyorsabban mész mint a megengedett??? NAÉS? Hogy szabálytalanul kikerülöd a tötymörgőt ? NAÉS??? Az ő szemükben ezek mind főbenjáró bűnök.  Szerintem meg csak dinamikusan vezetsz. És ilyen sofőrök kellenének az utakra...

Én úgy érzem, hogy fele annyira se veszélyeztetem más ember életét, mint az átlag magyar vezető. Ja, és még valami: az övet sem szoktam bekapcsolni (érdekes, eddig egy rendőr se tette szóvá...), sőt, ha csörög a telefon akkor azt is fölveszem. Nem érzem úgy, hogy zavarna a vezetésben... Viszont soha a büdös életben nem vezetnék ittasan (megjegyzem nem is ittam már vagy 3 éve egy korty alkoholt sem), nem mennék át a piroson, nem ijesztgetném az embereket a zebránál stb stb.
Az, hogy 120-al megyek az M5 bevezetőn a 70 helyett, vagy 100al a Hungárián??? Naés?? Azzal szerintem senkit nem veszélyeztetek.

Szerkesztette: G-e-r-i 2005. 02. 26. 13:21 -kor

#893 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 13:41

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:11

Te legalább nem álszenteskedsz itt. Hogy gyorsabban mész mint a megengedett??? NAÉS? Hogy szabálytalanul kikerülöd a tötymörgőt ? NAÉS??? Az ő szemükben ezek mind főbenjáró bűnök.  Szerintem meg csak dinamikusan vezetsz. És ilyen sofőrök kellenének az utakra...

sajnos ott is vannak... :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#894 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 13:46

Idézet

Sajnos ott is vannak...  ;)

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:11

Szerinted érdekel, hogy monitorfejű birkáknak mi a véleménye?

:reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Szerkesztette: G-e-r-i 2005. 02. 26. 13:49 -kor

#895 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 13:52

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:46

Eddig mindegyik azt mondta: "Ki, ha én nem?"

Egyébként nem látszol monitorfejűnek.... :)

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#896 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 13:55

Ide gépeltem egy csomót, de látom, te reménytelen vagy. :(
Remélem sem én, sem a gyerekeim nem talákoznak veled az úton...

Szerkesztette: Scytam 2005. 02. 26. 13:56 -kor

Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#897 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 13:58

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 14:41

sajnos ott is vannak... :)

Kép

Idézet

Egy Volkswagen Golf a 4-es és a 442-es főút találkozásánál, a lehajtón megcsúszott és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy Mitsubishi kisteherautóval

Én nem olvastam sehol, hogy dinamikus lett volna a vezető, sőt azt se, hogy előzött volna egyáltalán.  :think:

#898 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 14:02

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:46

"Én megmondtam előre" :Đ

#899 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 26. 14:04

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 14:02

"Én megmondtam előre" :Đ

Eddig mindegyik azt mondta: "Ki, ha én nem?"
¤

#900 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 14:10

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:58

Én nem olvastam sehol, hogy dinamikus lett volna a vezető, sőt azt se, hogy előzött volna egyáltalán.  :think:

Pedig dinamikus volt, szépen kifejelte a szélvédőt :rolleyes:
WoT nick: Atti77

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »