Hihetetlen mi volt ma az A1-esen hazafelé. Megindult a húsvéti áradat vagy mi, de hosszú tömött sorokban haladtunk. Mindenki össze vissza váltogatta a sávokat, tolakodtak...
Először Linznél az építkezésen egy Mondeo jött belém majdnem jobbról. Az index még csak hagyján, az kint volt, nade kössz szépen ha már mellette vagyok baloldalt a belső sávban, akkor sokra megyek vele ha kibassza az indexet és rámhúzza a kormányt. Satufék, be a porba balra, duda, az ipse meg mintha mi sem történt volna elhúzott a sávomban előre.
Kb 100 km-rel odébb ugyanezt egy kamion kezdte el játszani, na ott kicsit jobban beszartam. Külső sor 90, belső sor 120-130. Tömött sorok, kb 1-2 autós távolságokban. Megyek a balfasz kamion mellett, erre látom hogy elkezd közelíteni felém, ráadásul előttem is fékeztek. Hát nosza megint satfuék. De legalább a kaminonos utána megvillantotta a vészvillogóját, - gondolom - hogy elnézést kérjen. Hát beléd is.
Aztán mikor végre az A21-esen kicsit gyérebb lett a forgalom, olyan 160-as rallyt nyomtam le egy magyar F astrával, meg egy osztrák XC90-el, hogy csak na

Gondolom ők is felbuzdultak rajta, hogy végre szabad az út több órányi tökölés után, aztán kicsit odaléptünk neki. Egymást kerülgetve mentünk végig, most láttam először, hogy milyen az ha bevillog az ESP autópályás kanyarban

Aztán vége felé egyszer csak valami furcsára lettem figyelmes. A nagy kanyargás közepedte az egyenes szakaszokon láttam, hogy valami xenonos autó közelít hozzánk. Vagy legalábbis xenonos az biztos, ennyit tudtam felismerni a tükörben a sötétben. De valami kurva közel volt a lámpája az aszfalthoz, ráadásul mondom ez repülő vagy mi a pénisz?, valami iszonyatos sebességgel jött, pedig a Passattal már némelyik kanyarban azon fostam fel ne boruljak :Đ (szar hajószerű fostarisznya futóművével, ehh)
Következő kanyar után egyszercsak látom beér. Nézek oldalra, semmi. Nézek előre, fekete Murcielago.
1 perccel később egy egy gendarmerie kombi golf húzott el mellettünk, úgy vettem észre kevéssé zavarta, hogy mi is 160al megyünk