HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 19:58

*Macika*!
Azért tartod hihetetlennek, mert veled még nem történt meg, nem is kívánom senkinek. Viszont bizonygatni sem fogom egy percig sem, mert nincs értelme. Szerintem nem arról szól ez az egész, hogy kitaláljunk dolgokat, kamuzzunk a másiknak, mert értelme ennek sincs és szemétségnek is tartanám.

Igen, azért tartom hihetetlennek.

De gondolom, Te is mondtad már valamire, hogy hihetetlen, és közben egy icipicit sem fordult meg a fejedben, hogy az, aki elmondta, az hazudna.
Na, én is így vagyok vele. :)

Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 01. 21:19 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1942 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 20:33

Én igazából a kerékpárosokat is kötelezném, hogy KRESZ-vizsgát tegyenek. Lehet, hogy röhejesen hangzik, de ugyanazon az úton közlekednek, mint mi, mégis bárki felülhet a bringára. Fogalmuk nincs az egyenrangú utcákról, az elsőbbségadási kötelezettségekről. Engem az pedig nem vigasztalna, ha elütnék egyet, és nekem volt elsőbbségem. Rengeteg eset van, hogy nekünk kell elkerülni a balesetet, pedig ez nagyobbrészt az ő érdekük lenne.

Ma délután az Andrássy-Bajza kereszteződésben épp zöldet kaptunk a Bajzán. A második voltam a sorban, az elsőnek a lélekjelenlétén (vagy valami 6. érzékszervén) múlott, hogy nem csapta el a keresztbe, a tilos irányból nagy sebességgel érkező kerékpárost. Pedig miután megkaptuk zöldet még át kellett érnünk a túloldalra, tehát legalább 5-6 mp-e volt keresztben tiszta piros.
Lehet, hogy nekem nem lett volna ilyen szerencsém/reflexem.
Gondolkoztál már ma?

#1943 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:39

Én is kötelezném őket. Mondjuk ha ingyen letehetnék, vagy valami jelképes összeg fejében, mondjuk 2000ft, akkor még azt sem mondhatná senki, hogy szemétség. Mondom ezt úgy, hogy magam is kerékpárral járok. De tényleg röhejesnek tartom, hogy simán közlekedhet anélkül, hogy alapvető közlekedési szabályokkal tisztában lenne, amelyek vonatkoznak rá, mint minden más közlekedőre.

#1944 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 21:39

Én is kötelezném őket. Mondjuk ha ingyen letehetnék, vagy valami jelképes összeg fejében, mondjuk 2000ft, akkor még azt sem mondhatná senki, hogy szemétség. Mondom ezt úgy, hogy magam is kerékpárral járok. De tényleg röhejesnek tartom, hogy simán közlekedhet anélkül, hogy alapvető közlekedési szabályokkal tisztában lenne, amelyek vonatkoznak rá, mint minden más közlekedőre.

A pirosat mindenki ismeri, tudja, hogy tilos. Mégsem érdekli őket.

A szabálytalankodók nagy része nem azért szabálytalankodik, mert nem tudja a szabályokat, hanem mert nem érdeklik a korlátozások, sőt mitöbb kifejezetten megalázónak tartja, hogy korlátozzák őt holmi különféle jogszabályokkal.
Gondolkoztál már ma?

#1945 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 21:54

Nem tudom, lehet igazad van, és aki hajlandó betartani őket, az vizsga nélkül is megtszi, ill utánanéz, hogy mi vonatkozik rá, aki meg nem, az a vizsgától sem fogja betartani  :think:

#1946 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:18

Igen, azért tartom hihetetlennek.

De gondolom, Te is mondtad már valamire, hogy hihetetlen, és közben egy icipicit sem fordult meg a fejedben, hogy az, aki elmondta, az hazudna.
Na, én is így vagyok vele. :)

Persze, mindenki volt már úgy, hogy hihetetlen volt számára, amit hallott. Azért is írtam, hogy nem fogom bizonygatni, mindenki döntse el, hogy hisz-e a másiknak, vagy nem. Őszintén szólva először én sem hittem el, amit látok a papíron, vagy háromszor el kellett olvasnom, mire felfogtam. :(  Tudtak volna segíteni az ügyben, ha időben szólok, de én sem számítottam ekkora összegre, ezért gondoltam nem zaklatom a srácot vele. Még azért is bementem, hogy fizethessem részletre, de illetékbélyeggel kellett volna feladni a hivatalos kérvényt, így annyiba hagytam a dolgot és bepengettem egyösszegbe.
Kemény volt, de tanultam belőle, vagy mégsem? Ki tudja. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1947 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:39

Régen az iskolában is kaptunk olyan biciklis kártyát, mondjuk már nem emlékszem hogyan lehetett olyat kapni, mit kellett csinálni érte. ;)
Símán kötelezném őket, mondjuk egy foglalkozás, utána egy vizsga az alapvető dolgokról. Lámpák, táblák, persze amik az elsőbbségre vonatkoznak (nem olyan sok az). Ha megfelel a vizsgán, kap egy papirkát róla, amit magánál kellene hordania, ha kerékpárra ül. Szerintem lenne hatása, ha csak a fele közlekedne szabályosabban, már lenne értelme.
Alig veszélytelenebb, ha egy kerékpáros hajt át ott, ahol elsőbbséget kellene adnia, mint amikor autóval tesszük ezt. Ha elütöm az ő hülyesége miatt, akkor is ott a lelkiismeret, a kihallgatás, tortúra, kórházbajárás, nem hiányzik az biztos.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1948 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:22

A múltkor hátul ülök fater kocsijába (oktató az öregem) :D . Az egyenrangú útkereszteződésben balról teker a tata biciklivel, a tanuló csak ment, persze fater látta, hogy a bicós nem fog megállni, ezért fékezett. A kocsi bal első kerekének ment neki a faszikám (nem gyorsan), persze habzó szájjal mondta a magáét. Apám meg kiszállt, megbeszélték a dolgot, nem is kell mondanom, elismerte a tatus, hogy ő volt a "figyelmetlen", azt is mondta, hogy húsz éve ezen az útvonalon teker és még sosem volt semmi gondja. 8)  :Đ  Köszönheti ezt az előrelátó és figyelmes autósoknak, nameg a szerencséjének.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha egy ilyen esetből nagyobb baj van, akkor mi alapján vonják felelősségre a kerékpárost, mert elvileg ő nem köteles tudni a szabályokat. :confused:

Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 01. 22:27 -kor

#1949 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 22:31

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:44

Ezen felbuzdulva be kéne vezetni, hogy ezentúl fogorvoshoz csak akkor szabad/lehet/kell menni, ha kilyukadt a fogunk és fáj.
Ezentúl az apeh is csak akkor ellenőrizhet, ha kiderült, hogy adót/ÁFÁT csaltam.
Ezentúl a repülőtéren csak akkor kell átmennem a fémkereső kapun, ha kilóg/kidudorodik az oldalamon a fegyver.
Gondolkoztál már ma?

#1950 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:28

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:22

A múltkor hátul ülök fater kocsijába (oktató az öregem) :D . Az egyenrangú útkereszteződésben balról teker a tata biciklivel, a tanuló csak ment, persze fater látta, hogy a bicós nem fog megállni, ezért fékezett. A kocsi bal első kerekének ment neki a faszikám (nem gyorsan), persze habzó szájjal mondta a magáét. Apám meg kiszállt, megbeszélték a dolgot, nem is kell mondanom, elismerte a tatus, hogy ő volt a "figyelmetlen", azt is mondta, hogy húsz éve ezen az útvonalon teker és még sosem volt semmi gondja. 8)  :Đ  Köszönheti ezt az előrelátó és figyelmes autósoknak, nameg a szerencséjének.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha egy ilyen esetből nagyobb baj van, akkor mi alapján vonják felelősségre a kerékpárost, mert elvileg ő nem köteles tudni a szabályokat. :confused:

Tévedés.

Mivel a KRESZ nem háziszabály, hanem érvényben lévő jogszabály, és mint hatályos jogszabályt, minden állampolgárnak ismernie, tudnia, és betartania kell.

Gondolom ismered azt a dumát, hogy a tövény nem-ismerete nem mentesít a felelősség alól.

Épp ezért van. :)

#1951 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:29

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:13

Simán kötelezném őket, mondjuk egy foglalkozás, utána egy vizsga az alapvető dolgokról.
...
Ha elütöm az ő hülyesége miatt, akkor is ott a lelkiismeret, a kihallgatás, tortúra, kórházbajárás, nem hiányzik az biztos.

Figyi, ma csak 3x ütöttek el majdnem, mert nem adták meg az elsőbbséget. És _csak_ rajtam múlt, h nem lett semmi, nem az autósokon.

És tudod, hiába volt KRESZ vizsgája és elsőbbsége a kismotoros csákónak, hajára kenheti, mert ma délben ott feküdt mozdulatlanul a Mogyoródi úton egy Opel Astra előtt, mert az kijött elé. Volt rajta bukósisak, de az ellen nem véd ...

A következő futott át akkor az agyamon: ma sem engem ütöttek el ...
Ciciman is on borda

#1952 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:44

Idézet: Targa - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 0:28

Tévedés.

Mivel a KRESZ nem háziszabály, hanem érvényben lévő jogszabály, és mint hatályos jogszabályt, minden állampolgárnak ismernie, tudnia, és betartania kell.

Gondolom ismered azt a dumát, hogy a tövény nem-ismerete nem mentesít a felelősség alól.

Épp ezért van. :)

Azért a törvényt és a közúti közlekedés szabályait ne keverjük össze.
Ennyi erővel a "B"-s jogsihoz minek KRESZ-vizsga, ha egyszer ugyis mindenkinek tudnia kell. Meg akkor tudnom kell az ADR szabályokat, a kipufogógáz max koromtartalmát, azt, hogy mekkora poroltó kötelező egy 24 tonnás tehergépkocsira, mert az is hatályos jogszabály. Egy frászt kell tudnod.
Valahogy ez nem tiszta. ;)

#1953 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:51

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 0:29

Figyi, ma csak 3x ütöttek el majdnem, mert nem adták meg az elsőbbséget. És _csak_ rajtam múlt, h nem lett semmi, nem az autósokon.

És tudod, hiába volt KRESZ vizsgája és elsőbbsége a kismotoros csákónak, hajára kenheti, mert ma délben ott feküdt mozdulatlanul a Mogyoródi úton egy Opel Astra előtt, mert az kijött elé. Volt rajta bukósisak, de az ellen nem véd ...

A következő futott át akkor az agyamon: ma sem engem ütöttek el ...

Én meg már megszámlálhatatlan kerékpárost mentettem meg a saját hülyeségétől, tudatlanságától.
Attól függ honnan nézzük. De ezek szerint nem értetted a mondanivalómat. Ha valamit nem tudunk, azt nem tudjuk betartani sem, ha viszont tudjuk, nagyobb az esélye, hogy be is tartjuk. ;)

#1954 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:55

Nemsokára a "B"-kategóriás jogsihoz már a 8 általános sem kell majd, az írni-olvasni tudás lesz az alapkövetelmény, ezt biztos forrásból tudom.
Kb. errefelé halad ez az ország.

#1955 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 02:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 0:51

De ezek szerint nem értetted a mondanivalómat. Ha valamit nem tudunk, azt nem tudjuk betartani sem, ha viszont tudjuk, nagyobb az esélye, hogy be is tartjuk. ;)

Értettem én. De biciklisként nem úgy működnek a dolgok, mint ahogy azt az autósok gondolják. Egy kátyú, egy nyomvájú, egy villamossín potenciális veszélyforrás a biciklizők számára. Nem csak a felni megy szét, hanem zanya is összejöhet. Az 1 méteres oldaltávolságot szerinted hány autós tartja be? Beszaratós, mikor 30 centire a kezedtől dübörög a 20 tonna. Andrássyn az Oktogontól befelé kisebb túlélőshowba keveredsz. Lelépő gyalogosok, nyíló autóajtók, a bicikliúton parkoló taxisok.
A gyalogosok egyébként is a bicikliúton sétálnak kettesével rendszerint, a bicikliutat keresztező autósok nem is néznek szét, h jön-e biciklis (tisztelet a kivételnek).

Szép dolog, h mindenki tudja a KRESZt és tartsa is be. De ha ezt egy biciklis Bp-en megteszi (és bízik abban, h mások is betartják), 1 hónapon belül kivasalják. Bizony hamarabb ott hagyná a fogát, mint akiknek már jópárszor  kvázi megmentetted az életét.

Tudod, egy biciklist sem vígasztal a baleset után, h neki volt elsőbbsége. A poén az, h ha a biciklis szabálytalan, te még (jó eséllyel) meg tudod menteni a helyzetet, h ne legyen baj. Ha a biciklis szabályos és az autó szabálytalan, a biciklis sokkal kisebb eséllyel tudja kivédeni, h ne 8 napon túl gyógyuljon.
Ciciman is on borda

#1956 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 02:55

Én meg már megszámlálhatatlan kerékpárost mentettem meg a saját hülyeségétől, tudatlanságától.

Szal én csak annyit akartam mondani, h ha 1 nap alatt 3x ütöttek volna el - ha nem vigyázok - olyanok, akik sikeresen vizsgáztak KRESZből, nem hinném, h az igazi megoldást az jelentené, ha a biciklisek is "tudnák" a KRESZt.

Mint írtam, hajára kenheti a motoros az egész KRESZkönyvet pépesítve, ha teszkópapi egyszerűen észre sem veszi, h jön. Ehhez ugye nem KRESZkönyv kell, csak simán (vagy szemüveggel) látni.
Ciciman is on borda

#1957 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 04:05

pl jogsi hosszabbításhoz ismételni kéne kreszvizsgát, kiváncsi vagyok hány embernek sikerülne :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1958 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 02. 06:00

Idézet: Targa - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:24

Ha kint van, és mégis előz, akár szabálytalanul is, akkor sem mehetsz ki elé.

Nem az elméleteket kell az utakon nap-mint-nap megoldani, hanem azt, ami épp ott van.

Nézd már meg, mire írtam...

#1959 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 02. 06:55

Attól függ honnan nézzük. De ezek szerint nem értetted a mondanivalómat. Ha valamit nem tudunk, azt nem tudjuk betartani sem, ha viszont tudjuk, nagyobb az esélye, hogy be is tartjuk. ;)

Idézet

A sebességátlépés minden esetben a belátásomra van bízva, nemtok oylat mondani, hogy városban csak 50el, vagy csak 70el megyek. Sokmindentől függ. De ha úgy látom, hogy semmi nem akadályozza a 80-at, akkor annyival is megyek. Többel nemnagyon.
A záróvonal téma még necces, ha valahol úgy hozza a sors én előzök azon is, de azért az esetek döntő többségében értelme van a záróvonalnak. Piroson viszont én sem megyek át soha, illetve ittasan sem vezetek.

Idézet

-én záróvonalon, forgalomtól elzárt területen előzök, de csak akkor, ha tökéletesen biztonságosnak találom a manővert.
-Sebességet szintén saját belátásom szerint választom meg. Elhagyatott vasúti átjáróba simán bemegyej 80-90-el (ha tudom, hogy nem zöttyen nagyot a kocsi)
-övet nem kötöm be (nagyritkán azért becsatolom)
-átmenőforgalom tilosba simán bemegyek, ha arra van dolgom

Vagy nem, de az olyan jó, hogy másnak bizony kurvára kötelező.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#1960 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 08:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 5:05

pl jogsi hosszabbításhoz ismételni kéne kreszvizsgát, kiváncsi vagyok hány embernek sikerülne :)

ez jó ötlet. én még hozzátenném az elsősegélyt is. 3 éve van meg a jogsim motorra, és fingom sincs most így fejből a Rautek féle műfogásra, meg a kötözéskre, stb.....

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.