HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 23. 18:49

>>  :)  << 

#2362 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:59

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:49

Ez nagyon aranyos!
Gondolkoztál már ma?

#2363 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 19:13

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:49

A 30-as táblás különösen tetszett :D

#2364 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 22:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:20

Ha a Skoda állt a teherautó simán ment 100-110-el és elbambult a sofőr éjszaka 15 órája vezetés után (csak feltételezés)

Ez a 100-110 egy kicsit túlzás azért. Egy ilyen Iveco, 6-7 tonna között mozog üresen, attól függ, hogy  már a könnyített alvázas, vagy a régebbi. Pont egy ilyen hálófülkéssel "koccantam" egyszer :D , kb. 20-al mehettem bele, egy Hyundai Grace-be, s vagy egy méterrel lett rövidebb szegényke. Óriási mozgó tömeget képvisel, pedig nem is számít egy hű de nagy teherautónak.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2365 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 21:29

Idézet

Két felnőtt és egy gyermek veszette életét abban a balesetben, ami szombaton délután Békéscsaba határában, a fürjesi laktanya közelében történt - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség. "Egy Szeged felé tartó gépjármű konvojt előzött, feltételezhetően nagy sebességgel egy autó, amikor a konvoj élén haladó gépkocsi balra le akart fordulni egy mellékútra" - mondta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

"A konvojt előző kocsi belerohant az elé kanyarodó járműbe. Az ütközés következtében az elöl haladó autóban utazók, két felnőtt és egy gyermek a helyszínen az életét vesztette" - tette hozzá Szombati Andrea.

A konvojt előző autó utasai megsérültek, őket a békéscsabai, illetve a gyulai kórházba szállították. "Az előző gépjármű vezetőjénél, aki feltehetően a balesetet okozta, felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt a rendőrök őrizetbe vették" - mondta Szombati Andrea.

Három ember halálát okozta az ittas BMW-s
2005. április 23, szombat - [21:33]
[Belföld] Egy gyermek is életét vesztette a 47-es főúton, amikor egy balra kanyarodó személygépkocsiba rohant a kocsisort előző ittas autós – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Békéscsaba és Telekgerendás között a kocsisor elején haladó Ford Fiesta vezetője balra szeretett volna lekanyarodni, amikor az egymás mögött haladó autókat nagy sebességgel előző BMW típusú személyautó nekiütközött a Ford bal hátsó részének. A Fordban egy békéscsabai család utazott. A szombat délutáni balesetben egy egyéves gyermek, egy 62 éves férfi és egy 48 éves nő életét vesztette. Az autót vezető 25 éves anyuka súlyosan sérült. A BMW-ben négyen ültek, a sofőr súlyos, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A BMW vezetője, egy 28 éves férfi ittasan ült a volán mögé. Őt a rendőrség őrizetbe vette. (Lánglovagok)

Ismét egy autós, akinek semmi keresnivalója a társadalomban, az élők között...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 24. 21:31 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2366 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 22:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:29

Ismét egy autós, akinek semmi keresnivalója a társadalomban, az élők között...

Azért, mert ittas volt, igazad van. Viszont a balesetért ugyanúgy felelős a Ford vezetője is. Mielőtt megkezdi a bekanyarodást, köteles a bal váll felett hátranézni, hogy nem jön-e abban a sávban jármű, amelyet majd keresztez. Az egyenesen haladónak elsőbbsége van, a kanyarodó járművel szemben. Az már független, hogy előzött, vagy nem.  :)

Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 24. 22:27 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2367 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 22:33

Volt nekem is régebben egy "hasonló" ügyem. Balra kanyarodtam le, egy kapubejáróba, a Wartburgos meg belém oldalról. Nem volt nagy kár, csak a vezetőoldali ajtó "horpadt" be. :D  Nekem kint volt az indexem, viszont nem győzödtem meg a kanyarodás megkezdése előtt, a mögöttes forgalomról. Ő viszont nem kezdhette volna meg az előzést, mikor én már jeleztem bekanyarodási szándékom. 50-50%-ban oszlott meg a felelősség.

#2368 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 23:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 23:25

Azért, mert ittas volt, igazad van. Viszont a balesetért ugyanúgy felelős a Ford vezetője is. Mielőtt megkezdi a bekanyarodást, köteles a bal váll felett hátranézni, hogy nem jön-e abban a sávban jármű, amelyet majd keresztez. Az egyenesen haladónak elsőbbsége van, a kanyarodó járművel szemben. Az már független, hogy előzött, vagy nem.  :)

Nem ismerem a környéket.
Ha nem párhuzamos közlekedésre alkalmas az út, akkor igazad van, így rendelkezik a KRESZ:

Idézet

A balra bekanyarodó jármű vezetõje párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.

Ha párhuzamos közlekedésre alkalmas, akkor semmi keresnivalója a balra kanyarodó sávtól (belső sávtól) balra semmilyen velem egy irányban haladó járműnek.

Egyébként meg aki álló járműoszlopot előz meg (ráadásul nagy sebességgel) az egyébként is potenciális gyilkos.
Egyrészt hogyan jön ő hozzá, hogy - anélkül, hogy tudná az állás okát - végigszáguld az álló sor mellett??? Bármi oka lehet (akár korábbi közlekedési balaset is) az álló sornak, és ha épp valaki akkor lép ki az álló sor mögül/közül...

Szóval nincs magyarázat. Aki ilyen állat, az bérelje ki a Hungaroringet és száguldozzon ott. Amikor emberek közé engedik az ápolók, akkor kötelező felvenni a közös szabályokat.

Meg kéne érteni:
Sem egy BMW-snek, sem egy Mercedesnek NINCS fontosabb dolga, NINCS TÖBB JOGA gyorsabban közlekedni, mint bárki másnak. Csak azért, mert neki olyan autója van, amilyen.
Gondolkoztál már ma?

#2369 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:43

De, Magyarországon igen.
Ugyanúgy mint Moszkvában a terepjárók, mifelénk a "prémiummárkák" tulajdonosai azok az alakok, akiknek mindent szabad.
De végülis: ilyen autója - jellemzően - annak van, aki az életben is tolakszik, mások eltiprása árán szerez pénzt rá. Akkor ha benne ül, miért viselkedne másként?

#2370 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 0:18

Nem ismerem a környéket.
Ha nem párhuzamos közlekedésre alkalmas az út, akkor igazad van, így rendelkezik a KRESZ:

Ha párhuzamos közlekedésre alkalmas, akkor semmi keresnivalója a balra kanyarodó sávtól (belső sávtól) balra semmilyen velem egy irányban haladó járműnek.

Egyébként meg aki álló járműoszlopot előz meg (ráadásul nagy sebességgel) az egyébként is potenciális gyilkos.
Egyrészt hogyan jön ő hozzá, hogy - anélkül, hogy tudná az állás okát - végigszáguld az álló sor mellett??? Bármi oka lehet (akár korábbi közlekedési balaset is) az álló sornak, és ha épp valaki akkor lép ki az álló sor mögül/közül...

Szóval nincs magyarázat. Aki ilyen állat, az bérelje ki a Hungaroringet és száguldozzon ott. Amikor emberek közé engedik az ápolók, akkor kötelező felvenni a közös szabályokat.

Meg kéne érteni:
Sem egy BMW-snek, sem egy Mercedesnek NINCS fontosabb dolga, NINCS TÖBB JOGA gyorsabban közlekedni, mint bárki másnak. Csak azért, mert neki olyan autója van, amilyen.

Sima kétsávos főút!

#2371 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:56

Nem erre az esetre írom, mert nem tudom hogy történt, de annál nem is gyűlölök semmit jobban, mikor 5 el kanyarodnak előttem, tök mindegy melyik irányba! Mi a lószarért nem lehet lendületesen kanyarodni!

#2372 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:18

Meg kéne érteni:

már vártam az ilyen beszólást :)
látom biztos valami suzukis kissebségi komplexusba szenvedsz :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#2373 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 8:56

Nem erre az esetre írom, mert nem tudom hogy történt, de annál nem is gyűlölök semmit jobban, mikor 5 el kanyarodnak előttem, tök mindegy melyik irányba! Mi a lószarért nem lehet lendületesen kanyarodni!

Épp mostanában láttam hazafelé menet egy lendületesen kanyarodót. Kisutcából lámpánál balra ki az Üllői útra, majd kb. 30 méter mulva jobbra be a szemközti oldalon. Mindkét kanyarodásnál csikorogtak a kerekek, és max 3 kerék volt az úton. Dinamikusan vezetett. Épp csak ha 20 méterrel előrébb sételok, nem biztos, hogy ezt most le tudnám írni, akkor én dinamikusan a kerekei alá kerültem volna, mielőtt esélye lett volna egyáltalán észrevenni engem. És nekem őt.

Szóval engem kevésbé zavarnak a csigamobilok, mint az ilyenek. :(

#2374 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:33

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:29

Épp mostanában láttam hazafelé menet egy lendületesen kanyarodót. Kisutcából lámpánál balra ki az Üllői útra, majd kb. 30 méter mulva jobbra be a szemközti oldalon. Mindkét kanyarodásnál csikorogtak a kerekek, és max 3 kerék volt az úton. Dinamikusan vezetett. Épp csak ha 20 méterrel előrébb sételok, nem biztos, hogy ezt most le tudnám írni, akkor én dinamikusan a kerekei alá kerültem volna, mielőtt esélye lett volna egyáltalán észrevenni engem. És nekem őt.

lehet ésszel is lendületesen menni
szerintem

#2375 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:43

Idézet: Konor - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:33

lehet ésszel is lendületesen menni
szerintem

Lehet. Szerinted. Meg szerintem. De tele vannak az utak az olyan "lendületes" vezetőkkel, akik ráddudálnak, ha kanyarodás közben nem vagy hajlandó átgázolni a gyalogosokon.  :(

#2376 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:45

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:29

Nem tudom miért kell egyenlőség jelet tenni a lendületes meg a vadállat között!

#2377 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:45

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:43

Lehet. Szerinted. Meg szerintem. De tele vannak az utak az olyan "lendületes" vezetőkkel, akik ráddudálnak, ha kanyarodás közben nem vagy hajlandó átgázolni a gyalogosokon.  :(

az ilyenekenek szurkolok hogy minnél előbb találkozzanak egy fával és hagyják el a közutakat

#2378 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 08:48

Bástya elvtárs, nagy igazságot mondtál.

#2379 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:48

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:56

Elég szegényes a fantáziád. Segítek pár tippel:

-Öreg autó.
-Vacak virsli gumi.
-Nem mindenki szeret dülöngélni, illetve kapaszkodni. Tudod, komfort.
-Hányós nagyi van a hátsó ülésen.
-Puttonyban van 4db cementes zsák.
-Pl. salgó polcot szállítani extra élvezet csomagtartóban.
-Pl. bennt figyel 3db kis fa, és nem akarom, hogy letörjenek az ágaik.
-De lehet, hogy aznap már 600km-ert vezetett, és a töke tele van.

Elég lesz? Ki tudok találni még sok okot, ami elég indok arra, hogy vki nyugisan kanyarodjon.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2380 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:52

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:48

Elég szegényes a fantáziád. Segítek pár tippel:

-Öreg autó.
-Vacak virsli gumi.
-Nem mindenki szeret dülöngélni, illetve kapaszkodni. Tudod, komfort.
-Hányós nagyi van a hátsó ülésen.
-Puttonyban van 4db cementes zsák.
-Pl. salgó polcot szállítani extra élvezet csomagtartóban.
-Pl. bennt figyel 3db kis fa, és nem akarom, hogy letörjenek az ágaik.
-De lehet, hogy aznap már 600km-ert vezetett, és a töke tele van.

Elég lesz? Ki tudok találni még sok okot, ami elég indok arra, hogy vki nyugisan kanyarodjon.

Mégegyszer mondom a lendületes nem dülöngélőst jelent, csak mondjuk nem lassítok le 0-ra a kanyar előtt, hanem szépen engedem, a még "kényelmes" sebességgel ami nem 5 hanem mondjuk 20 beveszem a kanyart! Ennyi!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.