Gyorshajtás
Elküldve: 2005. 04. 23. 19:13
Elküldve: 2005. 04. 23. 22:42
Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:20
Ez a 100-110 egy kicsit túlzás azért. Egy ilyen Iveco, 6-7 tonna között mozog üresen, attól függ, hogy már a könnyített alvázas, vagy a régebbi. Pont egy ilyen hálófülkéssel "koccantam" egyszer
Elküldve: 2005. 04. 24. 21:29
Idézet
"A konvojt előző kocsi belerohant az elé kanyarodó járműbe. Az ütközés következtében az elöl haladó autóban utazók, két felnőtt és egy gyermek a helyszínen az életét vesztette" - tette hozzá Szombati Andrea.
A konvojt előző autó utasai megsérültek, őket a békéscsabai, illetve a gyulai kórházba szállították. "Az előző gépjármű vezetőjénél, aki feltehetően a balesetet okozta, felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt a rendőrök őrizetbe vették" - mondta Szombati Andrea.
2005. április 23, szombat - [21:33]
[Belföld] Egy gyermek is életét vesztette a 47-es főúton, amikor egy balra kanyarodó személygépkocsiba rohant a kocsisort előző ittas autós – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Békéscsaba és Telekgerendás között a kocsisor elején haladó Ford Fiesta vezetője balra szeretett volna lekanyarodni, amikor az egymás mögött haladó autókat nagy sebességgel előző BMW típusú személyautó nekiütközött a Ford bal hátsó részének. A Fordban egy békéscsabai család utazott. A szombat délutáni balesetben egy egyéves gyermek, egy 62 éves férfi és egy 48 éves nő életét vesztette. Az autót vezető 25 éves anyuka súlyosan sérült. A BMW-ben négyen ültek, a sofőr súlyos, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A BMW vezetője, egy 28 éves férfi ittasan ült a volán mögé. Őt a rendőrség őrizetbe vette. (Lánglovagok)
Ismét egy autós, akinek semmi keresnivalója a társadalomban, az élők között...
Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 24. 21:31 -kor
Elküldve: 2005. 04. 24. 22:25
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:29
Azért, mert ittas volt, igazad van. Viszont a balesetért ugyanúgy felelős a Ford vezetője is. Mielőtt megkezdi a bekanyarodást, köteles a bal váll felett hátranézni, hogy nem jön-e abban a sávban jármű, amelyet majd keresztez. Az egyenesen haladónak elsőbbsége van, a kanyarodó járművel szemben. Az már független, hogy előzött, vagy nem.
Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 24. 22:27 -kor
Elküldve: 2005. 04. 24. 22:33
Elküldve: 2005. 04. 24. 23:18
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 23:25
Nem ismerem a környéket.
Ha nem párhuzamos közlekedésre alkalmas az út, akkor igazad van, így rendelkezik a KRESZ:
Idézet
Ha párhuzamos közlekedésre alkalmas, akkor semmi keresnivalója a balra kanyarodó sávtól (belső sávtól) balra semmilyen velem egy irányban haladó járműnek.
Egyébként meg aki álló járműoszlopot előz meg (ráadásul nagy sebességgel) az egyébként is potenciális gyilkos.
Egyrészt hogyan jön ő hozzá, hogy - anélkül, hogy tudná az állás okát - végigszáguld az álló sor mellett??? Bármi oka lehet (akár korábbi közlekedési balaset is) az álló sornak, és ha épp valaki akkor lép ki az álló sor mögül/közül...
Szóval nincs magyarázat. Aki ilyen állat, az bérelje ki a Hungaroringet és száguldozzon ott. Amikor emberek közé engedik az ápolók, akkor kötelező felvenni a közös szabályokat.
Meg kéne érteni:
Sem egy BMW-snek, sem egy Mercedesnek NINCS fontosabb dolga, NINCS TÖBB JOGA gyorsabban közlekedni, mint bárki másnak. Csak azért, mert neki olyan autója van, amilyen.
Elküldve: 2005. 04. 25. 07:43
Ugyanúgy mint Moszkvában a terepjárók, mifelénk a "prémiummárkák" tulajdonosai azok az alakok, akiknek mindent szabad.
De végülis: ilyen autója - jellemzően - annak van, aki az életben is tolakszik, mások eltiprása árán szerez pénzt rá. Akkor ha benne ül, miért viselkedne másként?
Elküldve: 2005. 04. 25. 07:52
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 0:18
Ha nem párhuzamos közlekedésre alkalmas az út, akkor igazad van, így rendelkezik a KRESZ:
Ha párhuzamos közlekedésre alkalmas, akkor semmi keresnivalója a balra kanyarodó sávtól (belső sávtól) balra semmilyen velem egy irányban haladó járműnek.
Egyébként meg aki álló járműoszlopot előz meg (ráadásul nagy sebességgel) az egyébként is potenciális gyilkos.
Egyrészt hogyan jön ő hozzá, hogy - anélkül, hogy tudná az állás okát - végigszáguld az álló sor mellett??? Bármi oka lehet (akár korábbi közlekedési balaset is) az álló sornak, és ha épp valaki akkor lép ki az álló sor mögül/közül...
Szóval nincs magyarázat. Aki ilyen állat, az bérelje ki a Hungaroringet és száguldozzon ott. Amikor emberek közé engedik az ápolók, akkor kötelező felvenni a közös szabályokat.
Meg kéne érteni:
Sem egy BMW-snek, sem egy Mercedesnek NINCS fontosabb dolga, NINCS TÖBB JOGA gyorsabban közlekedni, mint bárki másnak. Csak azért, mert neki olyan autója van, amilyen.
Sima kétsávos főút!
Elküldve: 2005. 04. 25. 07:56
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:26
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:18
már vártam az ilyen beszólást
látom biztos valami suzukis kissebségi komplexusba szenvedsz :Đ
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:29
Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 8:56
Épp mostanában láttam hazafelé menet egy lendületesen kanyarodót. Kisutcából lámpánál balra ki az Üllői útra, majd kb. 30 méter mulva jobbra be a szemközti oldalon. Mindkét kanyarodásnál csikorogtak a kerekek, és max 3 kerék volt az úton. Dinamikusan vezetett. Épp csak ha 20 méterrel előrébb sételok, nem biztos, hogy ezt most le tudnám írni, akkor én dinamikusan a kerekei alá kerültem volna, mielőtt esélye lett volna egyáltalán észrevenni engem. És nekem őt.
Szóval engem kevésbé zavarnak a csigamobilok, mint az ilyenek.
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:33
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:29
lehet ésszel is lendületesen menni
szerintem
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:43
Idézet: Konor - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:33
szerintem
Lehet. Szerinted. Meg szerintem. De tele vannak az utak az olyan "lendületes" vezetőkkel, akik ráddudálnak, ha kanyarodás közben nem vagy hajlandó átgázolni a gyalogosokon.
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:45
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:29
Nem tudom miért kell egyenlőség jelet tenni a lendületes meg a vadállat között!
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:45
Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:43
az ilyenekenek szurkolok hogy minnél előbb találkozzanak egy fával és hagyják el a közutakat
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:48
Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 7:56
Elég szegényes a fantáziád. Segítek pár tippel:
-Öreg autó.
-Vacak virsli gumi.
-Nem mindenki szeret dülöngélni, illetve kapaszkodni. Tudod, komfort.
-Hányós nagyi van a hátsó ülésen.
-Puttonyban van 4db cementes zsák.
-Pl. salgó polcot szállítani extra élvezet csomagtartóban.
-Pl. bennt figyel 3db kis fa, és nem akarom, hogy letörjenek az ágaik.
-De lehet, hogy aznap már 600km-ert vezetett, és a töke tele van.
Elég lesz? Ki tudok találni még sok okot, ami elég indok arra, hogy vki nyugisan kanyarodjon.
Elküldve: 2005. 04. 25. 08:52
Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:48
-Öreg autó.
-Vacak virsli gumi.
-Nem mindenki szeret dülöngélni, illetve kapaszkodni. Tudod, komfort.
-Hányós nagyi van a hátsó ülésen.
-Puttonyban van 4db cementes zsák.
-Pl. salgó polcot szállítani extra élvezet csomagtartóban.
-Pl. bennt figyel 3db kis fa, és nem akarom, hogy letörjenek az ágaik.
-De lehet, hogy aznap már 600km-ert vezetett, és a töke tele van.
Elég lesz? Ki tudok találni még sok okot, ami elég indok arra, hogy vki nyugisan kanyarodjon.
Mégegyszer mondom a lendületes nem dülöngélőst jelent, csak mondjuk nem lassítok le 0-ra a kanyar előtt, hanem szépen engedem, a még "kényelmes" sebességgel ami nem 5 hanem mondjuk 20 beveszem a kanyart! Ennyi!

Súgó
A téma zárva.