HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#811 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 02:04

Idézet: Qpack - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 0:59

figyelj kollega..itt elvekről van szó...
1. ha Én 1x megrendeltem vmit és azt használom, akkor azért annyit fizessek ami...
Te mit szólnál hozzá, ha azt mondaná pl a víz közmű, az ELMŰ, TIGÁZ, hogy az igaz, hogy TE csak 1500Ft-értékben fogyasztottál, de fizess 25000Ft-ot mindeggyiknek, mert ilyen a számlázásunk és majd jóváírjuk 1 hónap múlva?Innentől mindenki ezt csináhatná...szükségem van 1 hónapra pénzre, akkor - egy téves/nem a szolgáltatással egyenértékű  - számlát kiállítok vkinek, aztán majd jóváírom 1 hónap múlva, de fizessd be mégha emiatt nem fogsz tudni enni 1 hónapig akkor is, mert különben elzáratom a vízcsapot, gázcsapot és leplombálom az órát...????
2. miyen alapon rónak ki arra az ügyfélre kamatot, aki pl 7 nappal később fizeti ki a kb, 3200Ft-os TV számláját, ha Ők mások pénzét használjak 1 hónapig ellenszolgáltatás és kamat nélkűl?
3. miért nem lehet simán vissza számlázni...? Ha Én pl a hűség lejárta után vmelyik hónap pl 8-ától visszamondom a szolgáltatásukat és másnap már ott a számla a következő hónapra, akkor fizesem ki az egész havit? Hol írják jóvá, ha nincs tovább semmiféle szolgáltatásuk, amit ígénybe vennék..? Ha meg ilyen esetben lehet módósított számla akkor a kollega esetében miért nem?

OFF Anno az Axeleró-nál jártam 2x hasonló képpen, mint a 3. pont...
1. hónap közepétől élt a szolgáltatásom erre kiküldték az egész havi számlát....és nem akartak módósítottat küldeni mondván jóváírják, de Én ragaszkodtam hozzá, hogy ne jóváírják, hanem módosítsák...erre az ügyfélszolgálatos hölgy közölte velem, hogy nem kötelező ígénybe venne a szolgáltatsáukat, nyugodtan mondjam vissza...na erre lesesett az állam :reklamacio: ...el kezdtem levelezni velük és leírtam a dolgot....másnapra kérték tőlem az ügyfélszolgálatos nevét és küldték a módósított számlát 3 napon bellűl...a slussz poén, hogy rá 1 hónapra érdeklődtek a szolgáltatásukról telefonon és az üf-ról is kérdeztek...na ezt nem tették ki a vitrinbe  :D

2. vissza mondtam a szolgáltatást a hónap vége felé, de azt mondták, hogy pár nap alatt tudják megcsinálni és majd észre veszem... :omg: 3-án úgy szoltam rájuk, hogy még mindíg él az előfizum mi van már vele? Másnap reggelre kikapcsolták...de jött a számla az egész hónapról...na mondom ezt már ismerem.. ;). Telefon fel...  az ügyfélszolgálatos hölgy egyszerűen nem akarta megérteni, ha egyszer vissza lehet mondani bármikor a szolgáltatást, akkor miért nem lehet bármikor módosított számlát kiállítani? Szerinte a következő havi számlában jóváírják, mert ilyen a számlázási rendszer...mondom milyen számlában???? :mad:  NINCS MÁR SZOLGÁLTATÁSUK!!!???....nem értette miért nem akarok kifizetni 6000 Ft-ot 600Ft helyett....megint jött levelezés..és persze nem fizettem be a pénzt....3 hét múlva megjött a módósított számla...
ON

Miért nem lehet ezt megoldani normálisan? biztos, hogy a UPC is megcsinálhatná csak akkor lehet, hogy több pénz lenne néha kint, mint bent!

Igazad van!

Az a probléma, hogy esetleg valamelyik ügyintézőnek dolgoznia kellene. Nincs ahhoz szokva! Csak nem képzeli az az ügyfél, hogy az ő kedvéért írnak egy javított számlát? Inkább várjon a pénzére kamat nélkül!

Kb egy éve nekem is volt egy hasonló gondom az UPC-vel. Még személyesen is bementem az üfsz-re, vártam is vagy 1 órát. Aztán a végén majdnem rendre kellett tanítanom a biztonsági őrt, miután a kisasszony, nem értve azt, hogy miért gond nekem a saját pénzem, el akart zavarni. Írtam panaszkönyvbe, miután megígértem a biztonsági őrnek, hogy ha hozzám ér, pár hónapig nélkülözni lesz kénytelen a karját.
Majd otthonró írtam még kb 2k levelet a létező összes upc-s címre. Ment ez kb egy hétig, végül felhívtak telefonon. Miután megígértem, hogy ha nem kapok javított számlát, nem fizetek semmit, aztán perelhetik a pénzüket évekig, két napig gondolkodtak. Végül valami fejes hívott, és elengedték az egész számlát.
Jellemző: még akkor sem voltak képesek egy javított számlát kiállítani. Inpotens banda!

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 02. 14. 02:06 -kor

#812 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 02:14

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 14:26

Kedves chhoward!

Egyszerűen nem értem, hogy valójában mi is a problémád ... még mindig nem értem ...

Azt hiszed, hogy ha most befizeted a 12.000 Forintos számlát, akkor az a pénzed "el fog úszni" és nem látod soha többet?

Elárulom, hogy jóvá fog íródni a befizetett összeg a számládon, és a következő számlán annyival kisebb összeg fog szerepelni mint amennyivel többet fizettél be előző hónapban.
Tehát ebben a hónapban lehet többet kell fizetned, de következő hónapban meg ugyanannyival kevesebbet.

Ha majd egyszer vásárolni leszel kénytelen, és azt tapasztalod a boltban, hogy igaz, hogy csak egy kiló cukrot vettél, de ki kell fizetned egy mázsát, akkor is ennyire megértő leszel. Szerintem az ember csak azért kell, hogy fizessen, amit valóban megkapott. Már az előre számlázás is kockázatos, mert mi van, ha közben csődbe megy a cég (sajnos, csak reménykedek  :) )? Akkor futhat az ember a pénze után.
De az, hogy már lemondott szolgáltatást még a következő hónapra is kiszámláznak, egyenesen felháborító. Végletesen fogalmazva: csalás.

#813 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:12

Akkor egy kicsit másképp közelítem meg a kérdést:

Amikor bekötötték hozzátok és hozzám is a netet, akkor a UPC részérő minden "hitelszerűen" működött, azaz nem kellett a megrendeléskor és a szerződés aláírásakor kiperkálni az első havi díjat, (és nekem pl. a bekötési díjat sem), hanem majd a következő hónapban számlázták ki (a kettőt egyszerre) a következő havi díjjal együtt. (Nekem pl. febr. 7-én kötötték a netet, de számla csak március közepe-vége felé fog jönni.)

Azaz a UPC úgymond hitelt ad az ügyfélnek, mivel 1 hónapon keresztül "ingyen" kapja az előfizető a szolgáltatást (azaz az első számla jóval utólag jön a UPC-től).
És a UPC-nek semmi ganaciája nincs arra, hogy te az 1 hónap elteltével nem lépsz le, és az atya úristennek sem tudnak téged előkaparni, nem tudják rajtad behajtani az összeget, nem is beszélve a hűségnyilatkozatban vállaltakról (12 vagy 24 hónap havidíjai) ...

Ha te módosítod a szolgáltatást, ugyanilyen hitelt kell adnod a UPC-nek, hogy jóvá fogják írni a számládon a pénzt.

Tehát teljes mértékben a kölcsönös bizalmon alapszik az egész rendszer: ha benned a bekötéskor megbízik a UPC, akkor te is bízz meg benne, amikor módosítasz vagy lemondasz.

Akkor miért nem hőbörög senki, amikor csak 1-1,5 hónappal a szolgáltatás bekötése után kell az első számlát és a bekötési díjat kifizetnie???!!!!

#814 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:41

Hello mindenki  :)  Amikor bekötötték nállam az internetet(szeptember), volt egy akcíó két hónap ingyér  :D  Hát eléggé melepődtem mikor jött a következő hónapban(október) a számla, mert én arra számítottam, hogy az  első két hónap lesz ingyér(az üzletkötő ügynök csávó is azt mondta!). Bementem mondtam nekem most nincs pénzem azér köttetem be mégis, mert ugy szólt a reklám, hogy ingyér van, erre a drága hölgy elárulta, hogy az év utolsó két hónapjára írják jóvá a két hónapot, na de mondom nekem most kéne, mert egy kanyim sincs mots rá. A hőlgy nagyon megértő volt és módosította a fizetési határidőt igy ráértem egy általam megadott időpontban fizetni(november). A kamatot természetesen felszámolták olyan száz forint körül lehetet szóval semmi. Amugy nállunk van olyan lehetőség, hogy bent az irodán befizetsz egy bizonyos ősszeget amit jóvá írnak, és arról ad helyben kiállított számlát. Szóval kérhetsz határidőt akkor nem korlátoznak le, és jővő hónapban már biztos jóvá írják. Ja és ne hívd őket itt Nyíregyen pl. nem szokták felvenni a telefont soha csak csörög, csörög, csörög, ........

UI.: Nem űvőltve bemenni és leharapni szerencsétlen nőnek a fejét, hanem szépen mosolyogva, meglátod meg lesz az eredménye.  :cool:

#815 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:42

A francba, nekem pl. előre kellett még fizetni, és még egy hülye webkamerát is rámsóztak... Ti meg itt 1-1,5 hónappal le vagytok maradva... Ez nem gazság :( Mindig a kisebbek szívnak... Hüpp, hüpp...

Megjegyezném, hogy amikor csomagot módosítasz felfelé, akkor a upc hitelez neked, ha lefelé, akkor te neki. A számlázás lomha, és mire felfogja, hogy mi van, addigra már elküldte az előzőt. Ez ilyen, ezen nem lehet változtatni. Lehet dünnyögni, de fölösleges. Inkább azt áruljátok el, hogy ha majd mindenhol jól műxik a chello, akkor miért fogunk panaszkodni? :)

Ha nem lenne tré a chello, nem lenne itt egy közösség, akik együtt próbálnak a szélmalom ellen menni. Nézzétek a pozitív oldalát is dolgoknak, legytek egy picit mosolygósabbak, és ha gond van, csak mondjátok utánam: Szúúú-szaaaaaa, és ha még ez se lenne elég, akkor Grúúúz-frabaaal :)

Nah, legyen mindenhol ilyen szép napsütéses reggel, és ne nagyon szidjátok a chellót. Én pl. már elküldtem nekik ma vagy 400 valentín napi levelet (valamelyik chellós emilre a honlapjukon), hogy mennyire szeretem a chellót :)

Pá!

Szerkesztette: PaLa 2005. 02. 14. 10:45 -kor

#816 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 12:50

Infó leendő csellistáknak.

Kb. egy hete beköttettem a chellót, párhuzamosan meghagytam a suxi adsl-t. Tervem szerint az adsl-t akartam lemondani (árkülönbség miatt).
Nos, mégis a chellót mondom le, inkább kifizetem a 2x rugó telepítési díjat. A kb. egy hét alatt max. 10%-os volt az elérhetőség. Fasza.... :(  Persze jöttek ezerrel a "nyissa meg a start-menüt" stb. kamu supportok.
Szóval, nagy barom voltam, mindössze annyi a vígaszom, hogy nem először az életben :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#817 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:39

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 12:50

Infó leendő csellistáknak.

Kb. egy hete beköttettem a chellót, párhuzamosan meghagytam a suxi adsl-t. Tervem szerint az adsl-t akartam lemondani (árkülönbség miatt).
Nos, mégis a chellót mondom le, inkább kifizetem a 2x rugó telepítési díjat. A kb. egy hét alatt max. 10%-os volt az elérhetőség. Fasza.... :(  Persze jöttek ezerrel a "nyissa meg a start-menüt" stb. kamu supportok.
Szóval, nagy barom voltam, mindössze annyi a vígaszom, hogy nem először az életben :D

Talán melléírhatnád a várost és hogy mi volt a gond, mert ez így tipikus fikázó levél amiből így is van elég...

#818 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:58

Idézet: repattila - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:39

Talán melléírhatnád a várost és hogy mi volt a gond, mert ez így tipikus fikázó levél amiből így is van elég...

Budaörs, és 60 percből 50 percet nem megy. És nem volt gond, hanem van (amíg vissza nem viszem a modemet az upc-hez). Fikázó postból pedig soha nem elég, hülye voltam, hogy hagytam magam befolyásolni az önkéntes upc supporterek által (amiből sajnos van elég)

Még szerencse, hogy nem mondtam le a suxit. Egy évre visszamenőleg max 15 órát állt, ebből 10-et kb. két hete, amikor is jól berágtam (mert a melómhoz nagyon kell az online)  :D

Szerkesztette: Miki2 2005. 02. 14. 16:06 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#819 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 16:07

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 15:58

Budaörs, és 60 percből 50 percet nem megy. És nem volt gond, hanem van (amíg vissza nem viszem a modemet az upc-hez). Fikázó postból pedig soha nem elég, hülye voltam, hogy hagytam magam befolyásolni az önkéntes upc supporterek által (amiből sajnos van elég)

Budaörs nagy részén az Eurokábel szolgáltat a UPC-n keresztül. Ugyan nem tudom a konkrét történetet, de Budaörsön messze nem olyan a szolgáltatási színvonal, mint ebből kiderül. Persze nyilván mindenki a saját tapasztalata alapján dönt el nem ítélhető módon.

#820 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 00:16

A upc mérő az tulajdonképpen most felét méri az átvitt adatforgalomnak, vagy csak néha nem mér? Nem chellohubon. Nem zavar, csak rájönnék, hogy mi állítja meg, és hogy lehet stabilizálni :)

#821 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 00:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 10:12

Akkor egy kicsit másképp közelítem meg a kérdést:

Amikor bekötötték hozzátok és hozzám is a netet, akkor a UPC részérő minden "hitelszerűen" működött, azaz nem kellett a megrendeléskor és a szerződés aláírásakor kiperkálni az első havi díjat, (és nekem pl. a bekötési díjat sem), hanem majd a következő hónapban számlázták ki (a kettőt egyszerre) a következő havi díjjal együtt. (Nekem pl. febr. 7-én kötötték a netet, de számla csak március közepe-vége felé fog jönni.)

Azaz a UPC úgymond hitelt ad az ügyfélnek, mivel 1 hónapon keresztül "ingyen" kapja az előfizető a szolgáltatást (azaz az első számla jóval utólag jön a UPC-től).
És a UPC-nek semmi ganaciája nincs arra, hogy te az 1 hónap elteltével nem lépsz le, és az atya úristennek sem tudnak téged előkaparni, nem tudják rajtad behajtani az összeget, nem is beszélve a hűségnyilatkozatban vállaltakról (12 vagy 24 hónap havidíjai) ...

Ha te módosítod a szolgáltatást, ugyanilyen hitelt kell adnod a UPC-nek, hogy jóvá fogják írni a számládon a pénzt.

Tehát teljes mértékben a kölcsönös bizalmon alapszik az egész rendszer: ha benned a bekötéskor megbízik a UPC, akkor te is bízz meg benne, amikor módosítasz vagy lemondasz.

Akkor miért nem hőbörög senki, amikor csak 1-1,5 hónappal a szolgáltatás bekötése után kell az első számlát és a bekötési díjat kifizetnie???!!!!

Azért nem hőbörög, mert nekem is ki kellett csengetnem anno a bekötési díjat...amikor kábelre kötöttek... :mad: szóval ne véd enyire ezt az elbaltázott számlázási rendszert mert kikelek magamból, aztán visszabújok  :omg:  :reklamacio:

kölcsönös bizalom...na ezt hadjuk.... :think:

egyébként elolvastad azt is amit írtam vagy csak írogatsz?ha megszűnik a szolgáltatás akkor már van módosított számla ? Vagy ki a jó Isten fogja neked vissza adni a pénzed? :confused:

Szerkesztette: Qpack 2005. 02. 15. 00:32 -kor

---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#822 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 08:43

Idézet: Qpack - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 1:30

ha megszűnik a szolgáltatás akkor már van módosított számla ? Vagy ki a jó Isten fogja neked vissza adni a pénzed? :confused:

Amikor lemondod, akkor azt ügyesen kell csinálni, mégpedig a következőképpen:

1. Ha mondjuk elhatározod, hogy neked márpedig márc. 20-tól nem kell a szolgáltatás (felteszem, hogy még nem fizetted be a márciusi havidíjat), akkor szépen kiszámolod magadnak, hogy az a 20 nap hány forintot jelent a március hóból, akár most szépen besétálsz az ügyfélszolgálatra, befizetsz 20 napnak megfelelő törthavi díjat (mert megteheted), majd március 19-én vagy személyesen vagy telefonon bejelented, hogy lemondod a szolgáltatást, és le is kötnek róla 1-2 napon belül.

Ekkor pontosan annyit fizettél be, amennyit használtad a netet ...

2. Nekem a Vodafone-nál volt egy majdnem hasonló esetem, ahol előfizetéses akciós telefont vásároltam, és  be kellett fizetnem 30.000 Ft előleget. Szűk egy hónap után úgy döntöttem, hogy nagyon szarul jártam ezzel az előfizetéses kártyával, és visszamondtam az egészet, kipengettem mindent, amit kellett a hűségnyilatkozat miatt.
Majd fel kellett hívnom a vodafone behajtócsoportját, megadnom egy bankszámlaszámot, és kb. 1,5 hónap múlva a számlámon volt a pénz (a befizetett 30.000 Ft előleg).
Sajnos előbb nem, mivel a vodafone is havi rendszerességgel számláz, és havonta utal vissza összegeket az ügyfeleknek. Ez van. Mondjuk a vodafone-nál az előfizetéses ügyfelek utólag fizetnek, tehát velük nincs akkora gubanc, ha visszamondják a szolgáltatást.

A UPC-nél is működik ez a bankszámlaátutalásos dolog szerintem, de ahogy írtam, ez elkerülhető az 1-es pontban leírtakkal.

Nem csak a UPC számlázási rendszere elb*szott, hanem szinte minden multié. De az APEH előírásainak mindegyik megfelel. Lehet, hogy nem a legsimulékonyabb rendszer, de pont az előre számlázás miatt alakul ki szar helyzet a UPC esetén, mondjuk ha valaki módosít vagy visszamond. Azt pedig minden szolgáltatónak szíve joga eldönteni, hogy előre vagy utólag számláz (márpedig az ÁSZF-ben benne van, és el is fogadtad azt a szerződés aláírásakor).

Olyan szolgáltatásért, aminek átalánydíja van (így van ez Chello esetén is), a szolgáltatók szinte mindig az előre számlázást választják, és emiatt nekik nehezebb mit kezdeni azzal, hogy ha valaki módosít vagy felmond, mert mire szól az ügyfél, már ki lett nyomtatva, és talán ki is lett postázva a következő havi számla.

A Matáv vagy az Elmű vagy a Gázművek más tészta, mert az ezen cégek által kiállított számlák viszont fogyasztásarányos elszámolások, tehát itt nem tehetik meg, hogy kifizettetnek veled előre x összeget, és utána majd elszámolják neked valahogy a tényleges fogyasztást, lenne is nagy zűrzavar ... (Egyedül az elműnél van talán átalánydíj-opció, de azt elég kevesen választják, ha jól tudom.)

#823 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 09:46

szerintem mindenki, aki chellot akar venni, az rendeljen nyugodtan, mivel egy hetig ingyen ki lehet probaln ia szolgaltatast.
annyi ido alatt pedig csak ki lehet tapasztalni, meg lehet latni, hogy jo lesz e a szolgaltatas
en ezt fogom tenni.
aztan vagy visszaviszem a modemet vagy nem. :)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#824 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 09:56

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 10:46

szerintem mindenki, aki chellot akar venni, az rendeljen nyugodtan, mivel egy hetig ingyen ki lehet probaln ia szolgaltatast.
annyi ido alatt pedig csak ki lehet tapasztalni, meg lehet latni, hogy jo lesz e a szolgaltatas
en ezt fogom tenni.
aztan vagy visszaviszem a modemet vagy nem. :)

Hogy működik ez az egy hetes "próbaidő"?

Szerződés aláírása előtt vagy után?

Ha szerződés aláírása után, akkor ezt az egy hetet nem számlázzák?

Nem is hallottam még erről ... vagy csak figyelmetlen voltam ...  :rolleyes: 

#825 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 10:19

mikor vegulis megkotod a szerzodest, akkor.
ha egy heten belul visszaviszed a modemet, akkor nem ervenyes a szerzodes.
nekem is volt otthon netem 1 hetig igy. :D
de elotte azert mindenkeppen kerdezzetek erre ra, nehogy vmi bukta legyen.
nekem haver ezt mondta es mukodott.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#826 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 16:58

Az ászf nem ismeri a csere fogalmát, mivel különálló előfizetések vannak. Az egyiken egy felfelé, a másikon egy lefelé módosítást kell kérni, aminek az általad kívánt eredménye lesz. CSomagmódosítási díj felfelé módosítás esetén nincs, lefelé módosításnál 2000+áfa.

Szia! Classicról Lightra downgrade esetén ez hogy működik? Hűségszerződés nincs, tehát kifizetem az egyszeri 2,5 pénzt, a havidíj pedig 8 rugó (szintén hűségeskü nélkül)?

#827 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:32

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 8:43

A Matáv vagy az Elmű vagy a Gázművek más tészta, mert az ezen cégek által kiállított számlák viszont fogyasztásarányos elszámolások, tehát itt nem tehetik meg, hogy kifizettetnek veled előre x összeget, és utána majd elszámolják neked valahogy a tényleges fogyasztást, lenne is nagy zűrzavar ... (Egyedül az elműnél van talán átalánydíj-opció, de azt elég kevesen választják, ha jól tudom.)

A matáv is a havi fix díjat előre szedi ha jól tudom. Jól tudod az ELMÜ vagy Nálunk ÉMÁSZ ugyanaz a kutya, pedig a valós múlt évi alapján fizettet veled általányt és utánna számoltat el év végen konkrétan, hogy mennyi volt a tényleges..a Gázművek tényleg fogyasztás után fizettet, de mintha az alapdíjat Ők is előre szednék....
Egyébként nem fogom miért nem lehet egy általam be nem fizetett számla helyett újat küldeni, amikor ha nem rendezem tudnak küldeni ismételt számlát..., de inkább úgy írom miért nem lehet ezt "balhézás" nélkűl megoldani, mert mint látszik nálam is megoldható volt csak lehet hogy egy kicsit több munka nekik, mert így nem egyszerűen a számítőgép által kifosott és borítékolt számlát kell postázni, hanem kézzel is bele kell nyúlni..de a számlázási rendszerben ugyanúgy megoldható, hogyha párszor meg lehet csinálni akkor meg lehetne ezt máskor is... :mad:

Na jó ugorjunk úgy sem fogják megoldani... :rolleyes:

Szerkesztette: Qpack 2005. 02. 15. 11:34 -kor

---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#828 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:27

Idézet: John Black - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:25

Szia! Classicról Lightra downgrade esetén ez hogy működik? Hűségszerződés nincs, tehát kifizetem az egyszeri 2,5 pénzt, a havidíj pedig 8 rugó (szintén hűségeskü nélkül)?

Bár nem vagyok NSD, de szerintem pont így, ahogy írtad.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#829 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:30

Idézet: moq - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:27

A fő kérdés a havi pénz lenne - honlapjukon csak a hűségszerződéses pénzek vannak (6,5 ill 7k).

#830 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 13:30

Idézet: moq - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:27

Jól mondod.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.