Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 14:26
Kedves chhoward!
Egyszerűen nem értem, hogy valójában mi is a problémád ... még mindig nem értem ...
Azt hiszed, hogy ha most befizeted a 12.000 Forintos számlát, akkor az a pénzed "el fog úszni" és nem látod soha többet?
Elárulom, hogy jóvá fog íródni a befizetett összeg a számládon, és a következő számlán annyival kisebb összeg fog szerepelni mint amennyivel többet fizettél be előző hónapban.
Tehát ebben a hónapban lehet többet kell fizetned, de következő hónapban meg ugyanannyival kevesebbet.
Ha amiatt vívsz szélmalomharcot, mert te most nem tudod befizetni a számládat anyagi okok miatt, és neked az lenne a jó, ha most azonnal kijönne egy számla a jóváírt összeggel együtt, akkor csak sajnálni tudlak ...
Ha most nem fogod befizetni a számládat, akkor tényleg büntetősávra kerülsz, de számolnod kellett volna azzal, hogy a váltás "anyagilag" nem fog azonnal jelentkezni a neked kinyomtatott következő számlán, és hogy a UPC központjában nem fogják a kérésedre megváltoztatni az egész számlázási rendszert.
Azt meg nem tudom elhinni, hogy 39 perc után jelentkezett be egy ügyfélszolgálatos! Inkább annyi volt az egész beszélgetési idő az ügyintézéssel együtt (mondjuk még így is durván hangzik)! Vagy nem?
Választhattad volna a személyes ügyintézést is bármelyik ügyfélszolgálati irodában, és ott nem kellett volna a telefonszámlád miatt aggódnod ...
Én is általában személyesen szoktam intézni az ügyeimet, mert nagyon kevés olyan cég van, ahol tényleg hozzá értő operátorok vannak a vonal túlsó végén ...
A koromról: 20 éves vagyok, és bár kb. egy hete lettem Chello Light előfizető, de néhány éve egy éven keresztül Broadband (most Chello) előfizető voltam vidéken.
Így hát ismerem a cég akkori és mostani hozzáállását, és azt kell mondanom, hogy most 500%-al korrektebb a cég mint amilyen volt, és kb. ugyanennyivel fejlődött az ügyfélbarátias hozzállása is!
figyelj kollega..itt elvekről van szó...
1. ha Én 1x megrendeltem vmit és azt használom, akkor azért annyit fizessek ami...
Te mit szólnál hozzá, ha azt mondaná pl a víz közmű, az ELMŰ, TIGÁZ, hogy az igaz, hogy TE csak 1500Ft-értékben fogyasztottál, de fizess 25000Ft-ot mindeggyiknek, mert ilyen a számlázásunk és majd jóváírjuk 1 hónap múlva?Innentől mindenki ezt csináhatná...szükségem van 1 hónapra pénzre, akkor - egy téves/nem a szolgáltatással egyenértékű - számlát kiállítok vkinek, aztán majd jóváírom 1 hónap múlva, de fizessd be mégha emiatt nem fogsz tudni enni 1 hónapig akkor is, mert különben elzáratom a vízcsapot, gázcsapot és leplombálom az órát...????
2. miyen alapon rónak ki arra az ügyfélre kamatot, aki pl 7 nappal később fizeti ki a kb, 3200Ft-os TV számláját, ha Ők mások pénzét használjak 1 hónapig ellenszolgáltatás és kamat nélkűl?
3. miért nem lehet simán vissza számlázni...? Ha Én pl a hűség lejárta után vmelyik hónap pl 8-ától visszamondom a szolgáltatásukat és másnap már ott a számla a következő hónapra, akkor fizesem ki az egész havit? Hol írják jóvá, ha nincs tovább semmiféle szolgáltatásuk, amit ígénybe vennék..? Ha meg ilyen esetben lehet módósított számla akkor a kollega esetében miért nem?
OFF Anno az Axeleró-nál jártam 2x hasonló képpen, mint a 3. pont...
1. hónap közepétől élt a szolgáltatásom erre kiküldték az egész havi számlát....és nem akartak módósítottat küldeni mondván jóváírják, de Én ragaszkodtam hozzá, hogy ne jóváírják, hanem módosítsák...erre az ügyfélszolgálatos hölgy közölte velem, hogy nem kötelező ígénybe venne a szolgáltatsáukat, nyugodtan mondjam vissza...na erre lesesett az állam

...el kezdtem levelezni velük és leírtam a dolgot....másnapra kérték tőlem az ügyfélszolgálatos nevét és küldték a módósított számlát 3 napon bellűl...a slussz poén, hogy rá 1 hónapra érdeklődtek a szolgáltatásukról telefonon és az üf-ról is kérdeztek...na ezt nem tették ki a vitrinbe
2. vissza mondtam a szolgáltatást a hónap vége felé, de azt mondták, hogy pár nap alatt tudják megcsinálni és majd észre veszem...

3-án úgy szoltam rájuk, hogy még mindíg él az előfizum mi van már vele? Másnap reggelre kikapcsolták...de jött a számla az egész hónapról...na mondom ezt már ismerem..

. Telefon fel... az ügyfélszolgálatos hölgy egyszerűen nem akarta megérteni, ha egyszer vissza lehet mondani bármikor a szolgáltatást, akkor miért nem lehet bármikor módosított számlát kiállítani? Szerinte a következő havi számlában jóváírják, mert ilyen a számlázási rendszer...mondom milyen számlában????

NINCS MÁR SZOLGÁLTATÁSUK!!!???....nem értette miért nem akarok kifizetni 6000 Ft-ot 600Ft helyett....megint jött levelezés..és persze nem fizettem be a pénzt....3 hét múlva megjött a módósított számla...
ON
Miért nem lehet ezt megoldani normálisan? biztos, hogy a UPC is megcsinálhatná csak akkor lehet, hogy több pénz lenne néha kint, mint bent!