HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:11

Miskolcon is újabb gond van.
Régen volt ennyire gyér, hogy 300 kbit/sec a letöltés.
:offtopic: Bár a távfűtés is áll hajnal óta :offtopic:

Szerkesztette: chhoward 2005. 01. 30. 16:12 -kor

#362 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:32

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:11

Miskolcon is újabb gond van.
Régen volt ennyire gyér, hogy 300 kbit/sec a letöltés.
:offtopic: Bár a távfűtés is áll hajnal óta :offtopic:

OFF
Elviekben 4re befejezték.  :reklamacio:
ON
Üdvözlettel:
Gabi

#363 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:50

Azt olvastam a fórumon, hogy Miskolc kedd hajnal (febr 01), mondta NSD, igaz korábban azt is mondta, hogy dec 15, sőt ezt le is írták a saját honlapon. Természetesen az is megjelent, hogy KÉSZ. Aztán még voltak gondok, de rendesen, nagyon sokan pattogtak Miskolcon, ezért csináltak valamit (átlag ember sosem tudja meg, hogy mit, de vissza nem fizetünk, mert nincs miért), majd megjelent, hogy jön a fekete autó Miskolcra. Lehet voltak szakemberek itt, de, hogy mit láttak, illetve mit csináltak, azt senki sem tudja.
Valaki venné már a bátorságot, és elmondaná az igazat?

#364 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 16:52

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 16:32

OFF
Elviekben 4re befejezték.  :reklamacio:
ON

Gabi!
Te tudsz valamit?

#365 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:00

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 16:50

Azt olvastam a fórumon, hogy Miskolc kedd hajnal (febr 01), mondta NSD, igaz korábban azt is mondta, hogy dec 15, sőt ezt le is írták a saját honlapon. Természetesen az is megjelent, hogy KÉSZ. Aztán még voltak gondok, de rendesen, nagyon sokan pattogtak Miskolcon, ezért csináltak valamit (átlag ember sosem tudja meg, hogy mit, de vissza nem fizetünk, mert nincs miért), majd megjelent, hogy jön a fekete autó Miskolcra. Lehet voltak szakemberek itt, de, hogy mit láttak, illetve mit csináltak, azt senki sem tudja.
Valaki venné már a bátorságot, és elmondaná az igazat?

Elmondom nagy vonalakban: december elején volt egy fejállomásbővítés Miskolcon, ami teljesen jól sikerült, volt nagy sebesség, öröm, boldogság. Aztán volt egy Budapest-Miskolc backbone bővítés, ami szintén jól sikerült, viszont itt elkezdődtek a misztikus packetloss-probémák. Ezzel szívtunk egy csomót, míg kiderült, hogy a modemek downstream frekvenciáján valami zaj van, de nem tudtunk rájönni hogy mi. Mivel ennek a megjelenése nagyjából egybe esett a backbone bővítéssel, itt mindenki arra fogta, pedig nem. A zajt kikerülendő először változtattunk a fejállomások modulációján* (workaround volt, hibatűrőbb lett kisebb átereszthető sávszéllel), majd - mivel hosszú távon ez a sávszélesség pazarlása és továbbra sem tudtuk meghatározni, hogy mi az a zaj - átpakoltuk a downstream frekvenciát máshová (ahol nincs zaj), a modulációt pedig visszatettük az eredetire, hogy a headendek teljes áteresztőképességét ki tudjuk használni.

További fejállomásbővítés szerda hajnalban várható (kedd 23:00-szerda 7:00 közötti időablakban itt-ott hoszabb-rövidebb kimaradások).

*moduláció: ha valakit érdekel, google-ben a QAM-re keressen.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2005. 01. 30. 17:02 -kor

#366 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:11

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:00

Elmondom nagy vonalakban: december elején volt egy fejállomásbővítés Miskolcon, ami teljesen jól sikerült, volt nagy sebesség, öröm, boldogság. Aztán volt egy Budapest-Miskolc backbone bővítés, ami szintén jól sikerült, viszont itt elkezdődtek a misztikus packetloss-probémák. Ezzel szívtunk egy csomót, míg kiderült, hogy a modemek downstream frekvenciáján valami zaj van, de nem tudtunk rájönni hogy mi. Mivel ennek a megjelenése nagyjából egybe esett a backbone bővítéssel, itt mindenki arra fogta, pedig nem. A zajt kikerülendő először változtattunk a fejállomások modulációján* (workaround volt, hibatűrőbb lett kisebb átereszthető sávszéllel), majd - mivel hosszú távon ez a sávszélesség pazarlása és továbbra sem tudtuk meghatározni, hogy mi az a zaj - átpakoltuk a downstream frekvenciát máshová (ahol nincs zaj), a modulációt pedig visszatettük az eredetire, hogy a headendek teljes áteresztőképességét ki tudjuk használni.

További fejállomásbővítés szerda hajnalban várható (kedd 23:00-szerda 7:00 közötti időablakban itt-ott hoszabb-rövidebb kimaradások).

*moduláció: ha valakit érdekel, google-ben a QAM-re keressen.

Azaz Miskolcon harmadik tipusú találkozások történtek.
Természetesen a UPC erre rájött és jelezte, jön a szerelő (kb hat-hét e mail után), aki nem jött, csak telefonált. Most megint leszakadt az egész rendszer, azaz kaka, pedig szombat és vasárnap erre a fejállomásra senkit sem kötöttek be, mondhatnám semmi sem változott. Biztos így van, mert még a vezetékeket sem mozgattam meg itthon.
Ki a felelős ezekért a felfoghatatlan, érthetetlen, el nem fogadható hibákért.

#367 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:17

Egyébként szeretnék még sokáig élni. Ezért nem izgatom magam ezzel, a mostani "szélessávú internet hozzáféréssel" . Ez egy nagy nulla, az a mintegy 70k user az szívja, de rendesen. Az sem vigasztalhat senkit, hogy az ADSL fronton is gondok vannak.

#368 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:21

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:17

Egyébként szeretnék még sokáig élni. Ezért nem izgatom magam ezzel, a mostani "szélessávú internet hozzáféréssel" . Ez egy nagy nulla, az a mintegy 70k user az szívja, de rendesen. Az sem vigasztalhat senkit, hogy az ADSL fronton is gondok vannak.

Azért közel sem általános, hogy ilyen rossz lenne a chello.
A 70k túlnyomó részének semmi gondja.

#369 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:43

Szia NSD, Egerben és környékén is ez a gond? Kb 30 emberrel beszéltem a környéken, és egy ideje itt is gáz nagyon. Holnap elvileg jönnek szerelni, de pár embernél már voltak, de változás nincs azóta sem. Ma hívtam a 1221-et, ahol ismét megállapították hogy nem jó amit én is észrevettem.... Eddig nem volt gondom a Chellóval, de mostanában ezt sokmindennek lehet mondani, csak szélessávnak nem. Ha működik akkor a sebességgel semmi gond de 5 percenként megáll...

#370 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 17:45

Idézet: Proky - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:43

Szia NSD, Egerben és környékén is ez a gond? Kb 30 emberrel beszéltem a környéken, és egy ideje itt is gáz nagyon. Holnap elvileg jönnek szerelni, de pár embernél már voltak, de változás nincs azóta sem. Ma hívtam a 1221-et, ahol ismét megállapították hogy nem jó amit én is észrevettem.... Eddig nem volt gondom a Chellóval, de mostanában ezt sokmindennek lehet mondani, csak szélessávnak nem. Ha működik akkor a sebességgel semmi gond de 5 percenként megáll...

Holnap 5:00-7:00 között fejállomásbővítés lesz Egerben, ha utána is szar, térjünk vissza rá. (Nem kizárt, hogy más baj van, mert most sincsenek kiterhelve.)

#371 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:50

Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
--> Dateigrösse: 1000 KByte
xxx.xxx.xxx.xxx
Übertragungsdauer: 7 sec.
Bandbreite: ~1142 Kbit/s

Mitöl lehet hogy még mindig nem jó Tatabányán (Vértesszőlősön) a net? Igazából a ping zavar a legjobban.
130-140-es pingem van folyton. lehet hogy nálam van vmi defekt?

#372 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:51

Köszi szépen NSD. :respect:

#373 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:53

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 17:21

Azért közel sem általános, hogy ilyen rossz lenne a chello.
A 70k túlnyomó részének semmi gondja.

Ha lehetne akkor kérlek olvass egy keveset ezen a fórumon. Majd ha végeztél a több ezer hozzászólással, akkor beszélj. Ez a fórum arról szól, de rendesen pörögve, hogy valami nincs rendben a UPC szolgáltatásával. Ebből az is következik, hogy a számlázott bevétele is valahol, valamilyen mértékben jogtalan. Azaz a kiállított számla szerinti szolgáltatás nem történt meg.
A 70k túlnyomó része nem is érzékeli a gondot, vagy nem tudja miről lehet szó.
Természetesen erről nem a UPC tehet.

#374 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:00

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 19:53

Ha lehetne akkor kérlek olvass egy keveset ezen a fórumon. Majd ha végeztél a több ezer hozzászólással, akkor beszélj. Ez a fórum arról szól, de rendesen pörögve, hogy valami nincs rendben a UPC szolgáltatásával. Ebből az is következik, hogy a számlázott bevétele is valahol, valamilyen mértékben jogtalan. Azaz a kiállított számla szerinti szolgáltatás nem történt meg.
A 70k túlnyomó része nem is érzékeli a gondot, vagy nem tudja miről lehet szó.
Természetesen erről nem a UPC tehet.

Sokkal régebben vagyok ezen a fórumon mint akár Te, csak ez most egy új acc. :)
Azért nem mondod, hogy az itteni néhány 10 ember jellemzi 70k felhasználó véleményét? :)
Hidd el, egyáltalán nem általánosak ezek a problémák, a legtöbb helyen teljesen zavartalan a működés.

Jah, és még annyit, hogy reméljük újra Miskolcon is az (lesz?), ahogyan sok évig.

Szerkesztette: Agent Bauer 2005. 01. 30. 19:02 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:07

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 19:00

Azért nem mondod, hogy az itteni néhány 10 ember jellemzi 70k felhasználó véleményét? :)
Hidd el, egyáltalán nem általánosak ezek a problémák, a legtöbb helyen teljesen zavartalan a működés.

Jah, és még annyit, hogy reméljük újra Miskolcon is az (lesz?), ahogyan sok évig.

Nem a jelenlét a fontos!
Mellesleg amikor miskolci hiba van furcsa módon ismerőseim is mind panaszkodnak! Ám van egy részük aki nincs tisztában azzal mit kell kapnia! Nincs tisztában a sávszélesség fogalmával így nem is elégedetlenkedik. Pusztán ennyi.

Üdv

#376 Felhasználó inaktív   Karex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:20

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:00

"az itteni néhány 10 ember jellemzi 70k felhasználó véleményét? :)"

Ez sem pont így van. Én sem durrogok naponta 10 hozzászólásban, hogy milyen sz*r a chello, holott az igencsak problémás részen, nyíregy központjában vagyok, ezt a topikot is olvasom rendszeresen. Tudom, hogy javulni fog, de nem a sok panaszos hsz-től, ami itt születik.
Every living creature on Earth dies alone.

#377 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:27

Idézet: Karex - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 20:20

Ez sem pont így van. Én sem durrogok naponta 10 hozzászólásban, hogy milyen sz*r a chello, holott az igencsak problémás részen, nyíregy központjában vagyok, ezt a topikot is olvasom rendszeresen. Tudom, hogy javulni fog, de nem a sok panaszos hsz-től, ami itt születik.

Nyíregyházát már NSD is jópárszor kivesézte, az nem a UPC-n múlik...
Csinálják a fejlesztést, aztán remélhetőleg minél hamarabb ott is jó lesz.

#378 Felhasználó inaktív   Karex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:41

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:27

Nyíregyházát már NSD is jópárszor kivesézte, az nem a UPC-n múlik...
Csinálják a fejlesztést, aztán remélhetőleg minél hamarabb ott is jó lesz.

Én ezt megértem. Inkább az olyanokra gondolok, mint pauz, akik már huszadszor lökik ide a DU meter által mért értékeket. Ettől kinek lesz jobb?
Every living creature on Earth dies alone.

#379 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:53

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 19:07

aki nincs tisztában azzal mit kell kapnia

jaja, nekem is van olyan ismerősöm akinek a havi forgalma sosem haladja meg az 500 megát, (email, újságolvasás, pár zene stb)
namármost ilyen használat mellett nem nagyon veszed észre hogy csak 40 KB/sec a sebesség és nem 180 KB/s, magas a pinged vagy nem, ők elégedettek a szolgáltatással
persze hc downloader, net játékos barátom is van (chello) és ők furcsamód egyből észreveszik a gubancokat (nem teljes sebességgel jön a cucc, magas ping stb)

ezzel csak azt akarom mondani hogy mert nem több tizezren panaszkodnak, azért még lehet hogy náluk sem 100%osan tökéletes a szolgáltatás, mert vagy nem tudja mit kap a zséért, vagy nem használja ki teljesen, vagy nem érdekli egy nap mulva ugyis működik (általában)

#380 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 20:32

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 19:00

Látom a reged dátumából.
A régit biztos elvesztetted, vagy nem jut eszedbe, a jelszó.
Egyébként nagy arc vagy, de ez a legkevesebb :down:
Ha egy szolgáltatás szar, vagy szarakodik, akkor pörög a fóruma.
Hát ez a fórum meg pörög rendesen. :D  :D  :D  :D  :D  :D

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.