HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#101 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:08

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 14:04

Gyors kérdés:

Van-e különbség a DV kameráról leszedett DV-avi anyag minőségében, ha más programmal szedem le, mint a Windows Movie Maker?

Mivel a firewire felületen sima copy történik ezért teljesen mindegy milyen programmal másolod a kamerából a DV-t HDD-re

#102 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 14:08

Mivel a firewire felületen sima copy történik ezért teljesen mindegy milyen programmal másolod a kamerából a DV-t HDD-re

Ok, köszönöm. Lesz még pár hasonlóan mélyenszántó kérdésem a témában, mert még csak most ismerkedem a videószerkesztés gyötrelmeivel :)

#103 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 06. 22:19

Sziasztok!

Kaptam kölcsön egy PCTV USB2-t, amivel VHS-C kazettákról digiznék be filmeket.

Megcsináltam egyet, DV formátumban, 45 perc 10 giga lett.

Ezt kéne valahogy egy sima írható DVD-re rátenni, vagy inkább 1 DVD-re 2-3 kazettányit.
Hogy tudom ezt megcsinálni?

Virtual dub-om van.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#104 Felhasználó inaktív   gabi123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 17:17

Sziasztok! Vettem egy Panasonic GS-140-es miniDV videokamerát.
Nincs firewire kábelem és kártyám a gépben, ezért a hozzá adott USB kábelt használom HS - DV data streaming módban. Ez még rendben is lenne, a movie makerrel szépen feltudom nyomni wmv-be a felvételeket! De ez nem igazán jó megoldás, ezért a Ulead Movie Factory 2-t szeretném használni, ami egyből DVD-re rögzít... Csakhogy a progi nem ismeri fel a camerát, ezt írja ki: "Cannot switch capture mode - check if your capture driver is working properly"
Én ebből annyit értek h a driverrel van vmi baja.

Tanácsokat szeretnék, h hogyan lehetne megoldani ezt a porblémát: külön driver kel a Uleadnek? Vagy ezzel nem is lehet USB-n keresztül video-t rögzíteni?

Előre is köszönöm a tippeket!
Eladó új fujitsu-siemens scaleo pi1517 dualcore konfiguráció: www.gabi123.atw.hu

#105 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 07. 17:30

Pedig ha nincs firewire kimenet a gépeden, akkor USB 2.0 is van? Mert ha az sincs, olcsóbb beruházni egy firewire kábelbe és kártyára...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#106 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:32

Idézet: gabi123 - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 18:17

Sziasztok! Vettem egy Panasonic GS-140-es miniDV videokamerát.
Nincs firewire kábelem és kártyám a gépben, ezért a hozzá adott USB kábelt használom HS - DV data streaming módban. Ez még rendben is lenne, a movie makerrel szépen feltudom nyomni wmv-be a felvételeket! De ez nem igazán jó megoldás, ezért a Ulead Movie Factory 2-t szeretném használni, ami egyből DVD-re rögzít... Csakhogy a progi nem ismeri fel a camerát, ezt írja ki: "Cannot switch capture mode - check if your capture driver is working properly"
Én ebből annyit értek h a driverrel van vmi baja.

Tanácsokat szeretnék, h hogyan lehetne megoldani ezt a porblémát: külön driver kel a Uleadnek? Vagy ezzel nem is lehet USB-n keresztül video-t rögzíteni?

Előre is köszönöm a tippeket!

Nem minden program fogadja el a miniDV kamerát USB2 felületen. DV átvitelhez használj firewire-t mivel ezt minden program elfogadja (ez a szabványos összekötés DV kameránál). USB felület általában csak az MS movimaker programjával használható ill. azzal amit a kamerához adnak. Egy firewire kártya kb. 3000Ft a kábel meg 800Ft. Ha ennyit rászánsz akkor már bármilyen programmal mehet a capture (akár közvetlenül DVD-re is /persze jobb eredményt érsz el ha előbb lemented a DV AVI-t és utólag végzel MPEG2 tömörítést amit ráadásul 2 menetben ami jobb minőséget ad mint a real time software-es MPEG2 tömörítést /).

#107 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 07. 19:20

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 23:19

Sziasztok!

Kaptam kölcsön egy PCTV USB2-t, amivel VHS-C kazettákról digiznék be filmeket.

Megcsináltam egyet, DV formátumban, 45 perc 10 giga lett.

Ezt kéne valahogy egy sima írható DVD-re rátenni, vagy inkább 1 DVD-re 2-3 kazettányit.
Hogy tudom ezt megcsinálni?

Virtual dub-om van.

Üdv!

Na erre valamit? Milyen progi kéne ehhez?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#108 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:44

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:20

Na erre valamit? Milyen progi kéne ehhez?

Üdv!

Bármilyen program alkalmas erre ami képes DV AVI-ból MPEG2 videót tömöríteni. pld. TMPGEnc, CCE, stb. A kész MPEG2 meg DVD authoring programmal DVD-VIDEO struktúrába rakható. pld.  TPMPEG DVD Author stb.

#109 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:44

Bármilyen program alkalmas erre ami képes DV AVI-ból MPEG2 videót tömöríteni. pld. TMPGEnc, CCE, stb. A kész MPEG2 meg DVD authoring programmal DVD-VIDEO struktúrába rakható. pld.  TPMPEG DVD Author stb.

Kösz.

Ezek ingyenesek? :)

Üdv!

#110 Felhasználó inaktív   gabi123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 00:55

Köszönöm a válaszokat, elgondolkodtatóak!  ;)
Eladó új fujitsu-siemens scaleo pi1517 dualcore konfiguráció: www.gabi123.atw.hu

#111 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:17

Valaki segíccsen!!!!! :respect2: mert fogyok pár liter benzint, feltöltöm vele a vízhűtésem, és felgyújtom az egész masinát!!!!

Mi a retekért nem tudok FireWire-n keresztül letölteni egyetlen kameráról sem????? :think:  :reklamacio:

A szitu a következő: Fogok egy kamit, beletuszkolom a FireWire kábelt, az XP villan egye, majd közli, hogy új hardver van a rendszeren, és telepíteni akarja a neki kellő illesztő programot, de olyan nincsen!!!!
Az eszközök között látszatra a FireWire port rendesen működik. Ütközést, egyéb elmebajt nem találok...
Ugyanezt követi el, Sony, Panasonic, Samsung, JVC, STB... típusú kamerákkal is...

Tegnap beletuszkoltam a gépbe egy külön FireWire kártyát, hogy hátha a integrált szutyokkal van valami gáz, de a bővítő kártyával is ugyan ezt csinálja!!!!!!!

Az eszközök között megjelenik hogy SONY xxxx -eszköz, de előtte ott a sárga kérdöjel, és ez miatt nem kerül be a médiaforrások közé!!!

Ma délután nekiállok újrafaragni a zXP-t, de kellene valami gyorssegíccség is!!!!!!! :eek:

Asegíccséget előre is köszi!!! :respect:

#112 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:35

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:17

Valaki segíccsen!!!!! :respect2: mert fogyok pár liter benzint, feltöltöm vele a vízhűtésem, és felgyújtom az egész masinát!!!!

Mi a retekért nem tudok FireWire-n keresztül letölteni egyetlen kameráról sem????? :think:  :reklamacio:

A szitu a következő: Fogok egy kamit, beletuszkolom a FireWire kábelt, az XP villan egye, majd közli, hogy új hardver van a rendszeren, és telepíteni akarja a neki kellő illesztő programot, de olyan nincsen!!!!
Az eszközök között látszatra a FireWire port rendesen működik. Ütközést, egyéb elmebajt nem találok...
Ugyanezt követi el, Sony, Panasonic, Samsung, JVC, STB... típusú kamerákkal is...

Tegnap beletuszkoltam a gépbe egy külön FireWire kártyát, hogy hátha a integrált szutyokkal van valami gáz, de a bővítő kártyával is ugyan ezt csinálja!!!!!!!

Az eszközök között megjelenik hogy SONY xxxx -eszköz, de előtte ott a sárga kérdöjel, és ez miatt nem kerül be a médiaforrások közé!!!

Ma délután nekiállok újrafaragni a zXP-t, de kellene valami gyorssegíccség is!!!!!!! :eek:

Ha idegeskedsz, attól még nem javul meg.
Valami nagyon buherálósat hegesztettél a gépeden, valszeg attól nem megy, de mi ezt nem tudjuk.
Az xp alaptelepítésben (értsd: +napi karbantartás, service pack-ek) minden gond nélkül felismeri a firewire eszközöket, és nem akarja az új hardver driverét felrakni, mert benne van.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ez alaplapi gondnak tűnik. Vagy tönkrement, vagy valamivel elb@sztad.

"Hibás felhasználó. Cserélje ki a felhasználót, majd nyomjon meg egy gombot."

#113 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:42

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:17

Eredetileg nem kellene semmit telepítőt kérnie az XP-nek pusztán az óra mellet egy buborékban jeleznie kell az új hardware jelenlétét és, hogy a telepítés megtörtént a hardware használható.
Ha kikapcsolt állapotban kötöd össze és amikor teljesen felállt az XP kapcsolod lejátszásra a kamerát akkor is kér külön driver-t?

#114 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:47

Igen! Kéri a drivert!
Mivel aztat nem tudok adni neki, ezért közli, hogy a telepítés során hiba mertült fel, és az esztköz valószínüleg nem fog megfelelően működni..... BLA BLA BLA......
Ezután ha bekukkantok az eszközök közé, ott megtalálom a cuccost a többi kacat között, de a sárga figyelmeztető kérdőjel előtte van, és nem műxik......

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 08. 11. 09:48 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:52

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:35

Ha idegeskedsz, attól még nem javul meg.

"Hibás felhasználó. Cserélje ki a felhasználót, majd nyomjon meg egy gombot."

KB egy hete szopok vele mint a torkosborz, és tegnap miután az új zsugával is ezt csinálta, telt be a pohár.....
A masinával ezen kívül kb egy éve az égada egy viágon de semmi gond..... ( szeretném nem elkiabáli... :) )
Az alaplappal semmi gond, hiszen a rádugott cuccosokat simán megismeri. A hétvégén rádugott Sony-ról még azt is meg tudtam nézni, hogy hány csavarral rakták össze a mechanikáját.... :)

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 08. 11. 09:55 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:55

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:47

Igen! Kéri a drivert!
Mivel aztat nem tudok adni neki, ezért közli, hogy a telepítés során hiba mertült fel, és az esztköz valószínüleg nem fog megfelelően működni..... BLA BLA BLA......
Ezután ha bekukkantok az eszközök közé, ott megtalálom a cuccost a többi kacat között, de a sárga figyelmeztető kérdőjel előtte van, és nem műxik......

Bios-ban engedélyezve van a firewire-port?
Eddig az eszközkezelőben nem volt sárga kérdőjel?

Mit hegesztettél az xp-n?
Milyen alaplap?
Milyen egyéb pci-os cuccok vannak a gépben?

Valami infót adjál, mert így csak a sajnálkozásunkat tudjuk kifejezni, illetve benne vagyok egy félórás közös anyázásban.

#117 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:06

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 10:55

Bios-ban engedélyezve van a firewire-port?
Eddig az eszközkezelőben nem volt sárga kérdőjel?

Mit hegesztettél az xp-n?
Milyen alaplap?
Milyen egyéb pci-os cuccok vannak a gépben?

Valami infót adjál, mert így csak a sajnálkozásunkat tudjuk kifejezni, illetve benne vagyok egy félórás közös anyázásban.

Igen engedélyezve van, mivel a rádugott kamerákat egytől egyig megismeri, csak a nem szükséges illesztő programot keresi.
Az IEEE 1394-es eszköz megfelelően működik, és azután sincs előtte kérdőjel, hogy rádugtam a kamit.
A kérdőjelet a rádugott cuccos kapja meg.

Service pack2 + kódek pack + egy csomó egyéb kacat. ( de már nem sokáig.. :) )
Asus A7N8XE-Deluxe; XP3000+-os proci; 1G ram;
MInden... :) Egy mezei, asszem konexantos modem: Mercuri (Phillips csipes) tunerkártya: SB Live hangkártya: AGP-s vidzsuga; és tegnap óta egy VIA csiper FireWire zsuga, de azzal is ugyanaz a jelenség.

A félórás anyázásban, a hardver, és szoftver gyártók, valamint a felhasználók felmenőinek méltatásában én is benne vagyok... :) :)

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 08. 11. 10:14 -kor

#118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:13

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:06

Igen engedélyezve van, mivel a rádugott kamerákat egytől egyig megismeri, csak a nem szükséges illesztő programot keresi.

MInden... :) Egy mezei, asszem konexantos modem: Mercuri (Phillips csipes) tunerkártya: SB Live hangkártya: AGP-s vidzsuga; és tegnap óta egy VIA csiper FireWire zsuga, de azzal is ugyanaz a jelenség.

A félórás anyázásban, a hrdver, és szoftver gyártók, valamint a felhasználók felmenőinek méltatásában én is benne vagyok... :) :)

Szerintem első lépesben egy másik HDD-n egy szűz XP-vel próbálkozz. Ha ezzel sem megy akkor az már hardware-es gond lesz mivel az XP-nek nem kell semmit se külön telepíteni DV kamkorder esetén.  Nálam még a Pioneer asztali DVD felvevőt is simán felismeri asztali DV rekordernek és nem kell semmit se telepíteni.
De erős a gyanúm, hogy az okok a codec pack és az egyéb kacatok között vannak  :)

#119 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:13

De erős a gyanúm, hogy az okok a codec pack és az egyéb kacatok között vannak  :)

Én is valami hasonlóra tippeltem, de azért nem árt kikérni valami hozzáértőnek is a véleményét, mielőtt ujrafaragom a winnyót... :)
Asszem tisztán látom a délutáni elfoglaltságom... :rolleyes:

:respect:  :respect: Azért köszi, hogy megpróbáltál segíteni...  :respect:  :respect:

#120 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 10:22

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 11:06

A félórás anyázásban, a hardver, és szoftver gyártók, valamint a felhasználók felmenőinek méltatásában én is benne vagyok... :) :)

Első pillantásra itt elvileg semmilyen baj nem lehet, hacsak nem a +egy csomó kacat.
Bocs, hogy nem tudok segíteni.

Ha újratelepítésre szánod magad, mielőtt bármilyen - a rendszer működéséhez nem szükséges - szoftvert telepítenél, először az összes hardvernek stimmelnie kell.
Az alaplap weblapján utánanéztél az aktuális drivereknek? Az nf-es alaplapok tudnak ám galibát csinálni, ha nincs korrektül beállítva. (Mondjuk más is, de ez más téma.)
SB live kártyához milyen drivert használsz? Nálam pl. ez okozott gondot, de amióta a win xp driverével megy (ez persze csak egy régebbi drivere a cuccnak, de letesztelt, és a működése stabil) azóta megszűnt a gond.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.