HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#81 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:27

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:
Mégvalami eszembe jutott.
Mi van akkor, ha:
boot-olok a régi vinyón levő xp-vel (mert ez még működik), és a tegnapi sikertelen próbálkozásom maradványaként az új vinyón levő xp-ben beleturkálok a registry-be, törlöm, majd vinyó csere (hardveresen), és utána mennie kell? Vagy mindenképpen a PM duplikálás ELŐTT kell kitörölni a bejegyzést?

Ja? Mégegy zavaró tényező lehet nálam: én tegnap betettem mindkét vinyót mindkét helyre, mindenhonna akartam boot-olni és így minden összezavarodhatott. Vagy annyira nem? Tehát a régiről minden megy simán most is.

[ 2003. december 09.: Gyulavitéz szerkesztette a hozzászólást ]

Hopp, közben újabb dolog látom. Lehet utólag is matatni a reg-ben, én is ezt tettem kényelmi (lustasági) megfontolásból.

Gondolom csak nem keveredhetett össze a két XP-d, haz egyik még amúgy sincs igazából beizzítva, meghát... próba.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:57 -kor

1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#82 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:32

Idézet

Ezt írta greeny:

Gondolom csak nem keveredhetett össze a két XP-d, haz egyik még amúgy sincs igazából beizzítva, meghát... próba.

Reménykedem, mert ugye a régi xp közben 'mountolta' az új vinyót is, és valszeg már az is duplikálódott egy későbbi próbám során.
Mostmárcsak egy láma kérdés: Mi az a 'Load hive'?

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:56 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#83 Felhasználó inaktív   Midge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 16:08

Idézet

Ezt írta Szabcsi:

Ezt a kijelentést jó lenne valami autentikus forrásból származó linkkel alátámasztani, vagy gyorsan elfelejteni...

Bocs, ha tévedek, de ÉN úgy értesültem, hogy Windózer 1Gb fat beolvasáshoz 1Mb memorit zabáll. Javítsatok, ha tévedek. Megesik  :D

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:54 -kor

#84 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 18:10

Idézet

Ezt írta Midge:

Bocs, ha tévedek, de ÉN úgy értesültem, hogy Windózer 1Gb fat beolvasáshoz 1Mb memorit zabáll. Javítsatok, ha tévedek. Megesik    :D

A filerendszer cache-elés nem ilyen egyszerű, meg ahogy nézem NTFS-ről volt szó... :)

[ 2003. december 09.: Szabcsi szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:53 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#85 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 18:42

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:

Mostmárcsak egy láma kérdés: Mi az a 'Load hive'?

Magyar XP-ben: Fájl, Struktúra betöltése. A  HKEY_LOCAL_MACHINE kulcs alá lehet betölteni külső struktúrát.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 04. 10:48 -kor

#86 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 07:19

Szeretném mindenkinek megköszönni a tegnapi segítséget!

Végülis a registry túrkálás meghozta eredményét a már tegnap előtt lemásolt változaton. Kb 5 perc alatt életet leheltem a vindózba. A működő xp-ben viszont nem volt olyan a regedit-ben, hogy struktúra betöltése (inaktív volt).

Most minden megy rendesen. Kösz mégegyszer (és a másik topikokban hozzászólóknak is, bár úgyis van átfedés).
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#87 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 08:45

Idézet

Ezt írta Gyulavitéz:
...A működő xp-ben viszont nem volt olyan a regedit-ben, hogy struktúra betöltése (inaktív volt)...
Rá kell lépni egérrel HKEY_LOCAL_MACHINE ágra, utána lehet betölteni alá külső struktúrát.

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 13:47 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 10:04

Akit esetleg érdekel a téma "miértje" is...
http://www.geocities.com/thestarman3/asm/m...br/Win2kmbr.htm

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 13:46 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#89 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 22:08

Hát ez is egy hasznos topic! Szvsz simán mehet akár kiemeltbe is.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#90 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 2, péntek - 23:12

Hát ez is egy hasznos topic! Szvsz simán mehet akár kiemeltbe is.

Intézkedtem is ez ügyben. :) Kijavítgatom a konverzióból fakadóan hibás linkeket és idézeteket is. :)

Amúgy jó hogy felhoztad a témát, keresgéltem mindenhol, de nem találtam meg. :eek:

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 03. 13:46 -kor

Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#91 Felhasználó inaktív   Hurka2 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 02. 09:39

helo.van itt 1 kis gond.1 ismerösnek valami IBm laptokja van,nem alegujabb de hasznaltan kapta valahonnan.W2000 volt fönt rajta ami nem kelett neki hanem XP pro-t akart.semmi gond mondtam neki hozzd el megcsinaljuk.XP cd be,uj telepités ,nem frissités.minden jol megy.ujrainditas a végén es akkor derult ki hogy a W2000 megmaradt nem törlödött.most két op van neki.mar minden probaltam de nem tudom leszedni a régi op-t.hallottam hogy a PM al lehet törölni mindent a vinyórol..A PM8 van meg.
Mit lehet tenni???
TJ

#92 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 02. 10:00

Melyik az elsődleges oprendszer?

Szerkesztette: Piftuka 2004. 05. 02. 10:00 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#93 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 02. 11:25

Idézet: Hurka2 - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 10:39

Mit lehet tenni???

Ennek semmi köze a PM-hez, és nem is kell. Bármelyik telepítendő operációs rendszerrel törölhető minden a HDD-ről....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#94 Felhasználó inaktív   Hurka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 16:58

hát,valamilyen okból mégsem törlödött a már meglévö w2000.egy particion van mindkettö.nem lehet törölni a vinyot op rendszer telepitese nélkul?
TJ

#95 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 17:45

Idézet: Hurka2 - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 17:58

hát,valamilyen okból mégsem törlödött a már meglévö w2000.egy particion van mindkettö.nem lehet törölni a vinyot op rendszer telepitese nélkul?

Egy DOS lemezről - vagy CD-ről - bootolva FDISK vagy Format c:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#96 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 14:17

Idézet: Hurka2 - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 17:58

Valszeg azért, mert XP installkor a partíciót nem törölted, ahova a 2k volt téve, hanem simán rátetted az XP-t.

Ha XP telepítővel leszeded a partíciót, s csinálsz 1 újat (talán nem is kell direktbe csinálni), akkor nem maradhat meg! És akkor kötelező lesz formázni is... És feltenni újra az XP-t, de utána nem lesz kavar se.
Vagy ahogy LameXpert írta, sima fdisk-kel is leszedhetők a partíciók (nem mindig). De telepíteni akkor is kell. :)

Szerkesztette: Warrior 2004. 05. 08. 14:19 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#97 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 06:18

2. Is there a way to use a bootable CD as the PartitionMagic rescue disk?

There is no need to make a bootable PartitionMagic CD. The PartitionMagic 8.0 program CD is already bootable and allows you to run PartitionMagic from it. 
¤

#98 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 27. 17:45

Linuxhoz szeretnék lecsípni a középső D-ből 4 gigát. 7-es PQ van csak.. Resizére azt ajánlja, /mitután nem a többit akarom növelni/, hogy c, d, e UTÁN lesz üres hely. Nekem nem kéne, hogy a E 50 gigáját átmozgassa...Grafikaliag legalábbis a végére teszi, nem közé. Vmi 5let? Priviben is jöhet, mert erre várok...

XP, 15~50~60 giga/ azaz 120 :) /, PQ7, NTFS mind

Szerkesztette: Ghilette 2004. 05. 27. 17:52 -kor

. . . a n y t h i n g

#99 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 18:07

Na mindegy, elindítottam így. Próba cseresznye!
. . . a n y t h i n g

#100 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 27. 18:40

semmi :D

Szerkesztette: Ghilette 2004. 05. 27. 18:48 -kor

. . . a n y t h i n g

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +