HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#301 Felhasználó inaktív   szantobala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:25

Sziasztok!

C: meghajtómon van egy Xp. Sajnos örököltem, és a 40 GB-os lemezből, csak egy 5GB-os partícióra sikerült rátenni a Windows-t. Mondanom se kell, fél percenként betellik a partíció.

Lehetséges megnövelni a méretét, anélkül hogy újra kellene telepítenem?!

Partiction Magic =7.0-val próbálkoztam. De Error 27, meg error 627 hiba miatt nem hajtotta végre a módosításokat.
Olvastam valahol, hogy a CHKDSK /r lefuttatása valahogy megoldás lehet a problémára, de nem igazán értettem.
Mi tévő legyek?! Formázzak, és telepítsek?!?!

Üdv: Bala

#302 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:45

Idézet: szantobala - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 21:25

Formázzak, és telepítsek?!?!

Ha lehetséges, akkor ez a legtisztább. Letörlöd az összes partíciót, majd újra létrehozol akkorát és amennyit akarsz. Csak arra vigyázz, hogy aktív legyen az a partíció, amelyikre a rendszer fog kerülni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#303 Felhasználó inaktív   korg 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 18. 15:06

20g-s vinyó 3 részre van particionálva C rendszer D adatok és egy tükrözés a rendszerről esetleges gyors visszaállításhoz. de a rendszernek már nem elég a 4,4G ezért szeretném hozzácsapni a másik 4,4-et is. számítógép kezelőban azt mondja "nem lefoglalt". Mit tegyek? :think:  :confused:
Ha lehet leírás lépésről-lépésre. ;)
előre is köszi :respect:

#304 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 18:40

Idézet

egy tükrözés a rendszerről esetleges gyors visszaállításhoz

Erről esetleg szólhatnál bővebben is, mégis miben nyilvánul meg? Nem mintha nem lenne fogalmam a különböző rendszerbackup lehetőségekről.

A Lemezkezelőben egyébként nem lefoglaltként jelenik a partícionálatlan terület, erre általában egyszerűen jobbklikk, partícionálás stb.

Más kérdés, hogy a D: meghajtót esetleg odébb lehetne tolni a végére, utána a C: méretét megnövelni (már amennyire így látatlanban el tudom képzelni).

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 19. 18:46 -kor

#305 Felhasználó inaktív   korg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:06

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 18:40

Erről esetleg szólhatnál bővebben is, mégis miben nyilvánul meg?

A vinyót 1 ideig más használta neki telepítette 1 ismerős a jelenlegi rendszert és ő csinálta meg állítólag így, több részletet nem tudok.

#306 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:07

Idézet: korg - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 16:06

számítógép kezelőban azt mondja "nem lefoglalt". Mit tegyek? :think:  :confused:

Csak tipp, mert nem tudom, hogyan jelenik meg a windowsban, de lehetségesnek tartom, hogy a 2. 4,4 gigás partícióra egy az egyben átmásolta (mondjuk ghostolta) valaki a rendszerpartíciót és utána, hogy ne keverjen be a windowsban és ne is látszódjon, ezt a backup partíciót hidden-re állította.

#307 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 15:39

Idézet: korg - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 23:06

A vinyót 1 ideig más használta neki telepítette 1 ismerős a jelenlegi rendszert és ő csinálta meg állítólag így, több részletet nem tudok.

Az is elképzelhető, hogy az Acronis True Image programot használta, ennek van olyan funkciója, hogy rejtett adatterületet használ, visszaállítás céljára.

Számítógép bekapcsolásakor választómenü látható? De akár rejtett billentyűkombinációs megoldás is elképzelhető, amit csak az tud, aki csinálta.

Az üres területre jobblikk, partíció létrehozása?

Amit írtam, hogy a D: meghajtót odébb lehetne tolni, természetesen a Partition Magic használatára vonatkozik (ha van telepítve), mivel a Lemezkezelő erre nem alkalmas.

De ha van DVD-író, inkább menteni kellene, itt aránylag kevés adatról van szó. Utána lehetne partíciót törölni, C: méretét növelni.

#308 Felhasználó inaktív   korg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 21:37

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 15:39

Számítógép bekapcsolásakor választómenü látható?

Az üres területre jobblikk, partíció létrehozása?

Amit írtam, hogy a D: meghajtót odébb lehetne tolni, természetesen a Partition Magic használatára vonatkozik (ha van telepítve), mivel a Lemezkezelő erre nem alkalmas.

Választómenű nincs.

Új partíciót létrehoztam.

Hogyan tudom most hozzácsapni a C-hez?
Ezen a vinyón partíciók C, D, H.

C-t és H-t kellene ősszevonni.

Pillanatnyilag csak CD író van :(

Ha nem túl nagy kérés a tennivalókat kicsit szájbarágósan írjátok le, nem vagyok informatikai vérprofi.

#309 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 08:48

Idézet: korg - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 22:37

Új partíciót létrehoztam.

Akkor ez gyakorlásnak/ellenőrzésnek jó is volt, most ugyanígy törölni kellene.

A Partition Magic program indítása után a D: meghajtót egyszerűen egérrel megragadva odébb lehet tolni a vinyó végére, ütközésig.

Utána "Apply" és meg kell várni, míg a program odébbpakol mindent. Itt egy áramszünet komoly gondokat okozhat, ezt előre jelezném. Ezért is kellene legalább a fontosabb adatokat menteni.

Amikor végzett, a C: meghajtó jobbszélét szintén egérrel ki lehet húzni ütközésig, hogy kitöltse az üres területet. Láthatóan, a grafikus felület segítségével szinte gyerekjáték.

Utána ismét "Apply". Tehát így a két művelet két menetben zajlik. Lehetne egyszerre is megadni neki a két feladatot és csak utána Apply, de biztos ami biztos, jobb külön.

Emellett azért még megemlíteném, hogy a

Futtatás: sfc /purgecache

parancs a Windows\System32\Dllcache könyvtár tartalmát üríti, ezáltal többszáz MB hely szabadulhat fel. Hibernálás kikapcsolása pedig a RAM méretével azonos helyet tesz szabaddá.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 21. 08:54 -kor

#310 Felhasználó inaktív   dkm2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:23

CSAK ANNYI A BAJ HOGY DEAMON TOOLS-AL CSINÁLTAM ÉS CSAK A FÁJLOK VANNAK FENT TELEPÍTO NINCS

#311 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 14:29

Idézet: dkm2 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 14:23

CSAK ANNYI A BAJ HOGY DEAMON TOOLS-AL CSINÁLTAM ÉS CSAK A FÁJLOK VANNAK FENT TELEPÍTO NINCS

:omg:  :reklamacio:  :offtopic:  :think:  :Đ

#312 Felhasználó inaktív   konyv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 12:57

Helló! Lenne egy kérdésem. Van egy 250-es winchesterem. Van rajta 2 partíció, 10GB és a másikon a maradék. A 10GB-os partíción van a rendszer, ami elsődleges partíció, csak elfelejtettem a másikat kiterjesztettre állítani. Amin zenék meg filmet meg minden cuccom van az is elsődleges. Az lenne a kérdésem, hogy ha átkonvertálom elsődlegesből kiterjesztettbe "partition magic"-el , akkor az adatok megmaradnak vagy formázza a winchestert is ? Lécci segítsetek nagyon fontos lenne.

#313 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 15:29

Idézet: konyv - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:57

Helló! Lenne egy kérdésem. Van egy 250-es winchesterem. Van rajta 2 partíció, 10GB és a másikon a maradék. A 10GB-os partíción van a rendszer, ami elsődleges partíció, csak elfelejtettem a másikat kiterjesztettre állítani. Amin zenék meg filmet meg minden cuccom van az is elsődleges. Az lenne a kérdésem, hogy ha átkonvertálom elsődlegesből kiterjesztettbe "partition magic"-el , akkor az adatok megmaradnak vagy formázza a winchestert is ? Lécci segítsetek nagyon fontos lenne.

Ne alakítsd át semminek.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#314 Felhasználó inaktív   konyv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 16:21

Bocs, de nem erre vagyok kínáncsi, hanem ha átkonvertálom a nem-rendszer partíciót primary-ból local-ba akkor megmaradnak-e a filmeim meg a zenéim.

Szerkesztette: konyv 2007. 08. 29. 16:24 -kor

#315 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 16:26

Elméletileg meg, gyakorlatilag nem garantálja senki.

#316 Felhasználó inaktív   dkm2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 01:07

segítség sacrifice játék elindytom a setup.exe-t de mindig csak letorli mit cináljak a segítséget elore is koszonom

#317 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 07:03

Idézet: dkm2 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 1:07

segítség sacrifice játék elindytom a setup.exe-t de mindig csak letorli mit cináljak a segítséget elore is koszonom

Nem lehet hogy vmi kalózmásolat ami rosszul let megtörve? Ha az akkor meg is van a kérdésedre a válasz

#318 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:23

Van két, viszonylag nagy partició, mind (majdnem) tele cuccal. Egyesíteni akarom őket. Ilyenkor rögtön végrehajtja, és fizikailag ott hagyja az adatokat, vagy elkezdi mozgatni őket? Mert azt nem akarom...
A szatyor nem táska.

#319 Felhasználó inaktív   lilluli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:22

Idézet: piftuka - Dátum: 2002. júl. 29., hétfő - 0:27

Ebbe viszont avass be légyszíves ! Hogyan lett neked egy lemez ??? Mert nekem a PM 6.0 és a 7.0 is 2 db lemezt készített...!?!  :rolleyes:

A pqmagic5 egylemezes, a 7-es pedig kétlemezes. W98-nál elfogad egérmeghajtót, XP-nél billentyűzetről kell használnod. Csak olyan gépnél használhatotd, miben van floppy. A többi esetben bootolható CD-t kell készítened a floppyról pl. Néróval.

#320 Felhasználó inaktív   lilluli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:46

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 21:23

Van két, viszonylag nagy partició, mind (majdnem) tele cuccal. Egyesíteni akarom őket. Ilyenkor rögtön végrehajtja, és fizikailag ott hagyja az adatokat, vagy elkezdi mozgatni őket? Mert azt nem akarom...

Mi kezdi mozgatni vagy hagyja ott az adatokat? Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de csak célszoftver képes ilyesmire és az is csak azonos fájlrendszeren belül. (mindkét particio FAT, NTFS vagy valamilyen Linux) Én összetömöríteném az egyiket, DVD-re írnám, megszüntetném a particiót, hozzácsapnám a másikhoz annak kiterjesztésével, majd a tömörítményt kibontanám egy alkönyvtárba az azonos könyvtárnevek előfordulása miatt. Arra ne számíts, hogy a megszüntetett részről registrys program elindul. Ennél gyorsabb egy új vinyó ideigleges rendszerbe állítása. ( a mai modern alaplapokon már több, mint 4 SATA csatlakozás van, IDE eszközből pedig köztudottan 4 használható a régi alapokon)

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.