Idézet: SuMMeR - Dátum: 2012. 11. 29. 19:39
Nem vagyok AH mester, de pár (talán) használható ötlet kereséshez:
[..]Árak behatárolásához kábé elég az, hogy 60-as szint alatt max akkor érdemes milliókat költeni cuccra, ha teszem fel min requrement level csökkentő van rajta (és főleg fegyver esetében), mert akkor nagyban megkönnyíti 60-hoz közeledve a fejlődést. 60 után viszont elszabadulnak az árak, nem lehet azt mondani semmire se, hogy túl olcsó vagy drága, mindenre van példa.[..]
Köszi a tippeket!
Azt azért elmondom, hogy természetesen tudatosan vásárolok. Mindig használom a kereső funkció egyes "szűrőit".
A legfőbb probléma az, hogy nem csak "60 után szabadulnak el az árak"!
Most például Dan-tól kaptam kölcsön egy nagy sebzésű fegyvert (bár - RPG rajongóként - mindig szíven üt a látvány, hogy a varázslónő karakterem, egy "ember nagyságú", két kezes kalapácsot szorongat), amivel Act I-en MP10 mellett is viszonylag gyorsan haladtam.
Viszont áttértem Act II-be, és ott mintha "elvágták volna" a hatékonyságot. (Aránytalan az Act I vége és az Act II eleje közötti különbség.)
Fentiek miatt azon vagyok, hogy vegyek egy 700-800 DPS körüli wand-ot, de egyszerűen 500.000 körüli áron indulnak ezek, és még 20-22h van vissza az aukcióból, amikor már 1-1,5 millióra felszökken az áruk, majd a "csillagos égben" állapodik meg.
Esélyem sincsen megvenni. Számtalan alkalommal jártam így "bracer", "shoulder", "pants", "gloves" páncélrészekkel is. Az ékszereket nem is említem, mert a jelen szintemnek megfelelő ékszerek olyan "horror" áron mennek, hogy jobb nem is gondolni rájuk.
Ugyanakkor sajnos számos, AH-ba feltöltött cuccom elment percek alatt. (A "rekord" az néhány másodperc volt.) Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy erősen áron alul adtam el pár igen jó "rare" páncélt és fegyvert!
Talán már több millió aranyam lehetne, ha egy-egy ilyen cuccot nem 19.990-49.990 közötti árakon adtam volna el. Talán némelyik annak tízszereséért, vagy még többért is elment volna.
Dan ugyan felajánlotta, hogy kérdezzek itt mindig, hogy mi mennyit ér, de nyilván nem foglak itt benneteket több tucat "rare" tárgy árával kapcsolatban kérdezgetni.
Ettől függetlenül tény: nem vagyok olyan rutinos "róka", mint Ti, de már én is elég ideje AH-zom ahhoz, hogy lássam, az ottani árképzés mellőz bármiféle logikát, és igazán jól csak azok járnak mindig, akik jelentős vagyonnal rendelkezve, meg tudják venni az igazán jó cuccokat. (És/vagy "időmilliomosok," tehát éjjel-nappal az AH-t bámulják.)
Egy finoman szólva is erősen "tárgyfüggő" játék esetében nagyon kellemetlen a többiek számára.
Idézet: Jcage - Dátum: 2012. 11. 29. 21:31
Csak egy tipp bid war-hoz: Teszel egy darab licitet az elején a kiszemelt tárgyra, így bekerül az AH listádba. <1min-nél pedig teszel rá egy legényest.

Én például mindig így csinálom, és szinte mindig megnyerem a végén.
Köszi! Ezt a módszert szoktam alkalmazni eddig is.

A baj ott volt, amit fentebb is említettem.... "legényes" bid-re nem telik.
Idézet: Nevl - Dátum: 2012. 11. 30. 09:56
Egyébként teljesen igaza van, mindig felvillanyozódom egy pillanatra, amikor legendary-t találok, gyors ID után viszem is a kovácshoz a 99%-át némi brimstoneért, ami elég illúzió romboló.
Mi a titka, hogy Legendary cuccot találjon az ember? Eddig még nagyon a játék elején találtam két kacatot (9.000-ért ment el darabja), azóta semmi. Én már annak is örülnék, ha vackok esnének, csak esnének!