Srácok, segítsetek nekem, kérlek benneteket!
Tegnap, Nightmare Act III utolsó küldetéseinél feladtam az MP10-et, és ismét "no monster power" beállítás mellett játszottam tovább. Szükség volt erre, mert bár az MP10 sokkal több XP-t ad, lassabban tudtam haladni.
A normal mob-okon úgy sétál keresztül a karakterem (gyakorlatilag bármelyik skill-jét használva), mint "kés a vajon". Viszont időnként belefutok egy-egy Elite mob-ba, amelyik kb. 3-4 ütéssel nullára redukálja az egyébként nem kevés (~24.000) HP-ját.
A játék eleje óta nem nagyon értem azt, hogy a legújabb Diablo részben hogyan működik az "Armor" érték a gyakorlatban.
Nekem az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy sehogy. Az előző részekben az "Amror" jótékony hatását szinte minden egyes hozzáadott pont érezhetően növelte. Itt gyakorlatilag több százzal növelem az armor-t, és nem látok különbséget.
Elmondom mire gondolok. Íme egy kicsit "sarkított", de szemléletes példa. Adott szinten járva, adott MP lvl beállítás, és 1000-es armor érték mellett adott mob-nak 10 ütésre van szüksége, hogy a karakterem 20.000-es HP-ját nullára redukálja. Pillanatokon belül találok egy páncélt, ami 500-al növeli a karakter armor értékét.
Így már 1500-as armor érték "birtokában" halad tovább. Találkozik egy ugyanolyan mob-bal, amelyik 9, vagy 10 ütés alatt nullára redukálja a 20.000-es HP-ját.
Nonszensz. Minimum 15 ütés lenne a "reaális", de ez... gyakorlatilag bármit adok az Armor-hoz, mintha nem is lenne.
Már azt sem értem, hogy ha a karakteremen lévő felszerelési tárgy (mondjuk Bracer) 100-as Armor értékkel rendelkezik, majd az Inventory-ban nézek egy másik Bracer-t, amelynek 200-as az Armor értéke, akkor az összehasonlításnál miért írja azt a program, hogy "Protection +0,0%"!????
Mi ez a hülyeség, hogy csak a Strenght érték növelését tekinti úgy, hogy a "Protection" érték is növekedik???
Azért is sarkalatos most ez a kérdés, mert átjutottam "Hell" fokozatra, és bár támadásban - a Legendary Wand-nak, és sok Intelligence pontnak köszönhetően - gyakorlatilag ugyanolyan erős a karakterem, de ha egy csapat mob körbezárja, akkor pillanatok alatt kifektetik, ha nem vagyok elég ügyes.
Gondolom itt is megvan, hogy egyes nehézségi fokozatok növelésével a "Resistance" értékek drasztikusan csökkennek (és mivel itt már ez is játszik, feltételezhetően a "Physical Resistance" is), talán adott nehézségi fokozaton az Armor érték sokszoros növelést igényel...
Ettől független, illetve éppen a fentiek miatt tartok attól, hogy semmit nem jelent, ha a jelenlegi felszerelésemet (átlagban 90 és 200 közötti Armor értékű páncéldarabok) kicserélem egy sokszor nagyobb Armor értékű felszerelésre.
Mi a javaslatotok? Bármilyen építő jellegű, segítő hozzászólást köszönettel veszek!
Íme a karakterem jelenlegi "setup"-ja.