Reagálok én is pontokba szedve:
1. Fegyverből ez volt a legjobb, amit meg tudtam vásárolni. Írtam fentebb, hogy 450.00 arany volt. Ez eddig a legtöbb, amit egy tárgyért kifizettem. Nem gondoltam, hogy két kezes fegyvert kell használnom. Amíg nem kezdtem el játszani, minden Diablo3 fórumon azt olvastam, hogy "a két kezes fegyverek eladhatatlanok, mert senki nem használja őket; nem véletlenül." Ezért aztán mindenképpen Wand-ot kerestem.
Jcage javasolta a két kezes kardokat, és baltákat, de RPG rajongóként nem visz rá a lélek, hogy ilyet adjak a varázsló karakterem kezébe. Éppen elég szomorú, hogy egyáltalán lehetséges a kezébe adni ilyen fegyvert.
Most nézegetem az AH-ban a kétkezes Staff-okat, de egyelőre igazán olcsó, 1000 DPS felettit nem találtam.
Vásároltam 9.999 aranyért az imént egy Staff-ot, amelynek 931 DPS-e van, viszont kevesebb, és gyengébb bónusza (nincsen "Crit Dmg Increase")... Kipróbáltam, és az össz
sebzésem 900-al csökkent, ha ezt használom.
Egyébként jellemzően azért a Legendary cuccok között keresgélek, mert azok adják a legtöbb (és gyakran a leghasznosabb) bónuszt is. Most azért még a Rare fegyverek között is körülnéztem, és találtam pár ígéretes darabot.
A nagy kérdés az, hogy mire az aukció a végéhez ér, hány százezer arannyal kerül majd többe az adott Staff, mint amennyiért meg tudnám venni!?
Addig - és ha már egy vagyont kifizettem érte - kénytelen vagyok a jelenlegi Legendary Wand-ot használni. Egyébként próbáltam vásárolni hozzá egy erős (+ sokszáz DPS) Source-ot, és úgy már felérne a legjobb kétkezes fegyverekkel is, de sajnos a licitem ott is kevés volt!
(Pedig a Wand + Source kombó a potenciálisan dupla annyi bónusz miatt sokkal jobb, ebben biztos vagyok. Ugyebár nem mindegy, hogy 1200 DPS + 7 bónusz, vagy 1200 DPS + 14 bónusz!)
2. Igen, ezt már fentebb is említettétek. Meg is fogadtam a tanácsot, és "serényen" keresni kezdtem az AH-ban az ilyen tárgyakat. Találtam is nem egyet. A probléma az volt, hogy hiába volt a kezdő licit viszonylag alacsony (~10.000-50.000 arany), bármennyire is reménykedtem, hogy meg tudom venni, jellemzően minimum 500.000 aranyért, nem ritkán több millióért kelt el a tárgy közvetlenül a licit előtt. Én ennyit nem tudok fizetni, hiszen a játék kezdete óta 0 és ~250.000 között van jellemzően az aranykészletem. Ez jellemzően egy-egy jobb tárgy esetén még arra is kevés, hogy egyáltalán a kezdő licitet megtegyem, nemhogy abban reménykedjek, hogy megnyerem. (A jelenlegi fegyverem esete volt a ritka kivétel.)
3. Én ezt találtam hasznosnak. Köszönöm az újabb info-t! Hogyan tudom "visszabontani" a már megtanított skillt a Templar esetében?
4. Szintén köszi az újabb info-kat! A Strenght értékem növelésére különösebben nem is törekedtem. Mindettől függetlenül továbbra is rejtély, amit az Armor érték növelésével kapcsolatos "anomáliáról" írtam. Ezt (sajnos messze nem csak ezt) szimplán nagyon-nagyon-NAGYON elbaxta a Blizzard.
5. Kipróbálom azt is. (Egyébként próbálgattam természetesen az összes skillt és skill-rúnát, de ezek váltak be eddig.) Azért használtam a "Storm Armor/Thunderstorm" párost, mert a villámok rendkívül nagyokat sebeznek az ellenfeleken. Sokszor egy mob, egy villám. Gyakorlatilag egy hatékony, passzív támadófegyver az a skill.
6. Használtam én időnként a Magic Weapon skillt is, és most is használnám, ha nem egy másik, sokkal hasznosabb skill-t kellene "beáldozni" helyette. Márpedig az "Ice Armor" és "Storm Armor" skilleket eddig sokkal hasznosabbnak ítéltem meg.
A resist értékek növelésére eddig is törekedtem. Az eddig megszerzett pénzből ennyire tellett. Azért nehéz ám AH-ban a megfelelő tárgyakat megtalálni. Nem kicsit "ábrándszerű", hogy legyen olyan felszerelésed legyen, amin az összes olyan bónusz megtalálható, amire az adott karakternek szüksége van.
Az Archon skill használatával eddig soha nem volt gondom. Olyan szinten erős, hogy azzal soha nem feküdt le a karakterem a legkeményebb ellenfelek ellen sem. Gyakorlatilag a varázsló karakter "tank karakternek" is megfelel, ha Archon formában halad. Már-már "csalásnak érzi" az ember a használatát.
Emiatt jellemzően csak kemény Elite pack-ok ellen, és főmonszták ellen használom, vagy akkor, ha egy részt nagyon unok és végig akarok rohanni rajta. (Tetszik az a jellemzője a skillnek, hogy ha felváltva, folyamatosan, a mob-okat "darálva" használom mindegyik "képességét" az Archon formának, akkor gyakorlatilag a "végtelenségig" tud a karakter Archon-ként haladni.)
Kár, hogy olyan lassan töltődik újra!
A Blizzard-ot egyébként én is használom időnként, de csakis a Snare tulajdonsága miatt. Egyébként egy rossz viccnek tartom a "zérónullasemmi" sebzését. Nem nyerte el a tetszésemet.
Az Archon meleltt kedvencem a Frost Nova, Chain Lightning, a Storm Armor/Thunderstorm, az Arcane Hydra (az első rész Guardian-jához azért nem ér fel), a Disintegrate, a Healing Blade, és időnként a Meteor Shower.
Tanácsodra az Energy Armor-al is kísérletezem majd. Legutóbb csak a skill alap szintjein használtam, az pedig nem győzött meg. A "Pinpoint Barrier" viszont jól hangzik.
Mennyit ad a Crit chance-hoz btw?

Súgó
A téma zárva.