HWSW Informatikai Kerekasztal: Diablo 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (361 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diablo 3

#881 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 19:05

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 18:19

Sebaj, én folytatom. Ha fel tudsz sorolni 5 különbséget a csatolt kép és az eddig látott D3 képek között, akkor abbahagyom én is.

Ez valami hanyinger nem?
ha igy fog a D3 kinezni en inkabb jatszom tovabb a 2-vel amig kijon a 4 :D

#882 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 19:41

" A szín a barátod"

Boccs ha volt már

Szerkesztette: Snexi 2008. 07. 03. 19:41 -kor

#883 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 20:40

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 19:35

Olyan cuccokat akarunk mint amilyenek Diablo 2-ben voltak, minél epikusabbakat de valósághueket. Nem 10 méteres buzogányokat madártollakkal meg lila macikoponyával díszítve.

Színekben sem szurkét és barnát szeretne a nép (tévesen mindenki erre gondol) hanem borongósabb színvilágot. Lehet sárga, rózsaszín, lila de ne a vakító meg élénk oldalról hanem a tompából válogassák ossze a színeket. Most úgy néz ki a játék mint valami giccses rajz, a 32bit osszes színe megtalálható egy képen (lásd például a fentebbi WoW shotit). Igen, látjuk hogy már nem kell 256 színbol dolgozni de azért nem kell minden modellen 1000 kulonbozo színt használni. Valami egységesség jó lenne.

Egyébként már elo lehet rendelni 25 fontért :)

így van

nekem ami még nem tetszik az a inventory, az első és a második részében is az volt, hogy ha felvettél egy fegyvert/tárgyat azt részletesen kidolgozva láttad, itt meg ideraknak valamilyen kicsinyített elnagyolt vackot :( neverwinter nights 1-et hozom fel példának, mivel abban is ilyen "diablószerű" inventory volt, és milyen jól kidolgozott, nagy, részletes képek voltak a fegyverekről/pajzsokról/mindenről az inventoryban, erre az nwn2-ben milyen inventoryt kaptunk? lekicsinyitett elnagyolt bizsukat!!! tudom nem ugyan az a fejlesztette az 1. mint a 2-at, csak a párhuzam miatt mondom:
diablo1-2, nwn1 szép képek igényes kidolgozás kontra diablo3, nwn2 elnagyolt bizsuk :( nemtudom miért kell lekicsinyíteni, inkább rakjanak több lapot/fület mint az nwn1-ben
lehet hogy jól kidolgozott a játékban, de legalább annyi figyelmet fordítsanak az itemek kidolgására

na meg a párbeszéd/átvezető animáció cain meg a barbár között, hogy is mondjam, "picit" fura, mondhat bárki mármit, nekem egyből a warcraft3 jutott róla eszembe, ne kérdezzétek miért, valahogy olyan gyerekszínvonal, nem a megvalósítás, hanem az előadás, nem olyan komoly mint lennie kéne, meg a barbi integet ott össze-vissza, heroes5-ben is ugyan ez volt a gond az átvezető animációkkal, igaz az megint más

kövezzetek meg ha nem tetszik a véleményem :D
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#884 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:03

jah még valami: a színek, valakinek tetszik valakinek nem,  N.M.I.-vel értek egyet, diablo2-ben is voltak cifra élénk színek, de mégis megvolt a sötétes árnyalatuk, vagy nemtudom hogy fejezzem ki magam, a d2 sötét hanguláthoz képest világos, mégis valamiért illett a környezetbe pl a méreg: világos, de mégis sötét volt, értitek :D inkább effektezésre használták a világos színeket, kivétel act2,5, de még a sivatagban is, hiába volt minden világos mégis más benyomást keltett, nyomasztót. a diablo1-ben is, mikor azok a nőszemélyek sárga meg piros nem is tudom miket löttek felém azok is ilyenek árnyalatúak voltak, meg a hellfireben a kripta, végig ezüstös volt minden, mégis az emberben a félelem érzést keltette

amúgy ahogy kezdődik a gameplay trailer, azt hittem a bioshock-ból látok videót olyan, mintha a vízalatti állomásra érkezett volna meg a barbár. az első 4 percig az a kékes köd vagy nemtudom minek nevezzem, ami gondolom a mélység érzetét hivatott fokozni, szinte semleges, semmi visszataszítást vagy félelemet nem táplál, legalábbis szerintem, a videó másik felében az erdőn is lehet látni, hogy túl élő, barátságos, semmi nyomasztó nincs benne :( viszont az élő fák nagyon faszák  :D

az idáigi karakterek kidolgozása, támadási effektekkel nekem semmi bajom, ellenségekkel sem, fizikával sincs semmi különösebb bajom, , skillrendszer majd elválik milyen lesz, kezelőfelület sztem először fura lesz, de majd meg lehet szokni, de az inventoryt/itemeket remélem nem cseszik el, meg csökkentenek a képernyő rázkódási effekten, mert kiugrik az ember szeme a helyéről olyan gyorsan kell követni az eseményeket. a witchdoctor-ral sincs semmi bajom, se a barbár széles páncéljával, csak ne legyen szélesebb mint egy kombájn :D
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#885 Felhasználó inaktív   DoxaM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:04

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 18:19

Sebaj, én folytatom. Ha fel tudsz sorolni 5 különbséget a csatolt kép és az eddig látott D3 képek között, akkor abbahagyom én is.

Nem hasonlóságra gondoltál?  :think:
Erre ez a válaszom :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kicsit visszafogták magukat, ez igaz...De nem eléggé  :rolleyes:
De egyébként, hogy az istenbe tud játszani, bárki is azzal a *nyingerrel..én fel nem foghatom  :Đ Vmi magyarázat tuti van rá....

Szerkesztette: DoxaM 2008. 07. 03. 21:06 -kor

MSI 990FXA / FX-6300 / HD 7850 OC

#886 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:28

A WoW még egy dolog és érthető is, nem vagyok annyira letaglózva, de a sims b+ :omg:  :eek:  :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#887 Felhasználó inaktív   DoxaM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 21:28

A WoW még egy dolog és érthető is, nem vagyok annyira letaglózva, de a sims b+ :omg:  :eek:  :Đ

Na az se semmi tényleg....  :omg: "ÉLETSZIMULÁTOR"  :omg:  :omg:  :omg:  whahahahahahahahaha
MSI 990FXA / FX-6300 / HD 7850 OC

#888 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 07:05

Idézet: DoxaM - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 22:04

Nem hasonlóságra gondoltál?  :think:
[...]

Nem, hanem különbségre. De segítek, az általam berakott képen észrevehetsz néhány dolgot:

- lila égbolt
- irreális arányú karakterek
- meseszerű kinézet
- szivárványszínű felszerelés
- lehetetlenül kinéző felszerelések (erről írt DOOMER a pajzsos példával)

Miközben a D3 az eddigi képek alapján:

- normális környezet
- emberi karakterek (bár a barbár elég hústorony lett, a witch doctor meg nyeszlet)
- normál színvilágú felszerelés, amik fegyvernek/páncélnak néznek ki. Mondjuk már D2-ben is volt néhány, ami elég furcsa volt a színe vagy a kinézete miatt, de a D3 nem lesz sokkal aránytalanabb.

#889 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 09:44

witchdoctor... minek kell a Diablo-ba Witchdoctor??? Engem ez haboritott fel a legjobban... Hun' van Bill Roper? Hagyna a Hellgate-et inkabb es segitene Blizzardnak uj Diablot csinalni :D

#890 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:20

:omg:

Na jó, a végén kilyukadunk oda, hogy ez egy ocsmány, összecsapott, kezelhetetlen fos hulladék lesz és inkább ki se adják...

Miközben láttunk eddig egy ingame videot.

Csak így tovább :up:
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#891 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:36

Idézet: Snexi - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 20:41

" A szín a barátod"

Boccs ha volt már

csak nem tudom miért a gyűrűk urához hasonlítják  :confused:

‘Diablo III’ Producer Justifies Controversial Art Direction: ‘Color Is Your Friend’

illetve megjelent egy új petíció amiben pedig az új színvilágot akarják megerősíteni, illetve tiltakoznak a régi barna és szürke avagy realisztikus (unalmas) színvilág ellen  :mad:

Idézet

Yesterday we reported why Blizzard decided to alter the dark art style of the “Diablo” franchise and how this angered so many fans that they started a petition against the new, colorful world of “Diablo III.”

However, other fans were angry that a petition was even made to ask Blizzard to change what they had done. So what did they do? They started a petition. Well, two of them, actually.

One petition says that the new art direction is “stylish,” “a breath of fresh air” and allows the game “to stand out from the crowd of brown and grey games, or ‘realistic’ (e.g. boring) looking games.” The other simply states, “Diablo III looks like an absolutely amazing game and the colours should NOT be changed. You’re doing a wonderful job. Keep up the great work.”

These sentiments echo some of the comments made on our blog — how the color is a natural progression of the game’s evolution and story (with the three Prime Evils dead and gone), and how ultimately, gamers should trust Blizzard to make a great game. So far there are about 1,000 signatures total on both petitions. Who do you think will win?

nem értem miért akarják ilyen színesre az egészet  :( végén már nem is diablo3 lesz belőle, hanem valami egész más diablo név alatt :(

forrás: ‘Diablo III’ Fans Start Petition To Keep New, Colorful Art Direction

#892 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:43

{rant}

Baromi szanalmas ahogy itt egyesek vitatkoznak a szineken. Nem unjatok? Erdekel ez a topik de baze akarhanyszor bejovok olvasni hatha van valami ujdonsag csak a szajtepes megy arrol, hogy bugyirozsaszin a qrva Barbar sapkaja.
DII-ben a sivatag sarga volt, Duriel meg piros, sot Diablo maga is piros volt. Akkor meg ki a szart erdekel, hogy van kek arnyalat is a jatekban?
Es ha WoW-ra hasonlit a karaktermodell, akkor mi van?
Komolyan mondom, nincs jobb dolgotok mint ezen b@szakodni? De jo lenne ha nekem annyi idom volna, hogy azt bizonygassam milyen jo lenne a barna a kek helyett meg szanalmas peticiokat irogassak ala.

Kosz, hogy leirhattam.

{/rant}

Szerkesztette: Cellular 2008. 07. 04. 10:44 -kor

#893 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:51

jelenleg 3 petíció van:

akik szeretnék hogy a diablo régi köntösében tündököljön :) Renewed artistic direction for Diablo 3 29476 aláírással

vannak akik szeretnék hogy továbbra is folytassák ezt a képi/művészeti/rajzi megjelenítést: Dear Blizzard: Do Not Change The Art Direction! 729 aláírással

és vannak akik nem szeretnék ha változtatnának a színeken Don't Change D3 Colours 898 aláírással

az utolsó két tábor talán jobban szeretné világosabb színesen legyen a diablo világa, nem azt mondom hogy a videó alapján szarul nézne ki, mert egyáltalán nem, de nem is az igazi :( reménykedek benne, hogy hallgatnak a fanok kérésére és csökkentik a színeket, vagy legalábbis változtatnak rajtuk :)

#894 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:54

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:51

jelenleg 3 petíció van:

akik szeretnék hogy a diablo régi köntösében tündököljön :) Renewed artistic direction for Diablo 3 29476 aláírással

vannak akik szeretnék hogy továbbra is folytassák ezt a képi/művészeti/rajzi megjelenítést: Dear Blizzard: Do Not Change The Art Direction! 729 aláírással

és vannak akik nem szeretnék ha változtatnának a színeken Don't Change D3 Colours 898 aláírással

az utolsó két tábor talán jobban szeretné világosabb színesen legyen a diablo világa, nem azt mondom hogy a videó alapján szarul nézne ki, mert egyáltalán nem, de nem is az igazi :( reménykedek benne, hogy hallgatnak a fanok kérésére és csökkentik a színeket, vagy legalábbis változtatnak rajtuk :)

Az utolsó 2 link népszerütlensége talán azért olyan kicsi mert nem "reklámozzák" annyira mint az elsőt.De azért valljuk be hogy a gamer világba az a 29 ezer sem olyan sok

Szerkesztette: Snexi 2008. 07. 04. 10:54 -kor

#895 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:07

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:43

{rant}

Baromi szanalmas ahogy itt egyesek vitatkoznak a szineken. Nem unjatok? Erdekel ez a topik de baze akarhanyszor bejovok olvasni hatha van valami ujdonsag csak a szajtepes megy arrol, hogy bugyirozsaszin a qrva Barbar sapkaja.
DII-ben a sivatag sarga volt, Duriel meg piros, sot Diablo maga is piros volt. Akkor meg ki a szart erdekel, hogy van kek arnyalat is a jatekban?
Es ha WoW-ra hasonlit a karaktermodell, akkor mi van?
Komolyan mondom, nincs jobb dolgotok mint ezen b@szakodni? De jo lenne ha nekem annyi idom volna, hogy azt bizonygassam milyen jo lenne a barna a kek helyett meg szanalmas peticiokat irogassak ala.

Kosz, hogy leirhattam.

{/rant}

ne vedd sértésnek, értem amit írsz, de attól még leírhatjuk a véleményünket, ha lesz valami új infó a játékról, akkor biztos hogy mindenki azon fog lovagolni, de most épp ez az aktuális, nem értem hogy miért baj az, ha vitatkozunk rajta :( mindenkinek más véleménye van, ez természetes, lehet hogy ezáltal elnyúlik a topic, de szerintem az sose baj ha egy játékról leírják a pozitív illetve a negatív kritikákat, ezzel is látszik hogy mennyien érdeklődnek a játék iránt, de végsősoron úgyis a blizzardon múlik hogy fog kinézni, valószinűleg ha ilyen marad mint a gémpléj videóban, akkor is sokan fognak játsztani vele, csak szeretnénk ha nem vesztené az eredeti diablo1-2 hangulatát, illetve hogy tényleg minél jobb legyen, és ez szerintem egyáltalán nem baj  :respect:

#896 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:08

Idézet: Snexi - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:54

Az utolsó 2 link népszerütlensége talán azért olyan kicsi mert nem "reklámozzák" annyira mint az elsőt.De azért valljuk be hogy a gamer világba az a 29 ezer sem olyan sok

jaja, pláne ha figyelembe vesszük a több milliós eladott példányszámát az első két résznek

#897 Felhasználó inaktív   Verghaust 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:13

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 16:27

Ha azt mondom nem vagy egyedül, aki így érez, akkor megnyugszol? :D

Ohh, hát én teljesen nyugodt vagyok  :D

Azért nem értem ezt az egészet, mert a Blizzardot nem hinném, hogy meghatja, hogy összerántanak akár 100.000 aláírást is...
Illetve a százerer aláíróból 99.999 úgy is megveszi a játékot, mert a Diablo nem arról szólt, hogy milyen a grafika (és baromira remélem, hogy nem is arról fog szólni).

Itt "ölik" egymást, ahelyett, hogy összefognának és megszövegeznének egy közös petíciót! :nevet:
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni."     Hölderin

#898 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:29

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 12:07

ne vedd sértésnek, értem amit írsz, de attól még leírhatjuk a véleményünket, ha lesz valami új infó a játékról, akkor biztos hogy mindenki azon fog lovagolni, de most épp ez az aktuális, nem értem hogy miért baj az, ha vitatkozunk rajta :( mindenkinek más véleménye van, ez természetes, lehet hogy ezáltal elnyúlik a topic, de szerintem az sose baj ha egy játékról leírják a pozitív illetve a negatív kritikákat, ezzel is látszik hogy mennyien érdeklődnek a játék iránt, de végsősoron úgyis a blizzardon múlik hogy fog kinézni, valószinűleg ha ilyen marad mint a gémpléj videóban, akkor is sokan fognak játsztani vele, csak szeretnénk ha nem vesztené az eredeti diablo1-2 hangulatát, illetve hogy tényleg minél jobb legyen, és ez szerintem egyáltalán nem baj  :respect:

Mindenki leírja a véleményét az egy dolog. Vitatkozunk rajta egy kicsit az is egy dolog. De olvass vissza a bejelentésig, azóta a topic átment a szines játékok fikatengerében és bepe szopatásába, ha valaki meg merészelte említeni, hogy nem kéne, akkor jött az erre való a fórum kezdetű sablonszöveg. Mellesleg már figyuosztás is volt.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#899 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:56

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 12:29

Mindenki leírja a véleményét az egy dolog. Vitatkozunk rajta egy kicsit az is egy dolog. De olvass vissza a bejelentésig, azóta a topic átment a szines játékok fikatengerében és bepe szopatásába, ha valaki meg merészelte említeni, hogy nem kéne, akkor jött az erre való a fórum kezdetű sablonszöveg. Mellesleg már figyuosztás is volt.

értem a helyzetet, nem keresem én a bajt, nem akarok senkit sem összeugrasztani, se fikázásba, se szopatásba, se flamebe átmenni, csak leírtam amit gondolok :respect: lehet hogy mások unalmasnak, idegesítőnek tartják, de én se ugatok le valakit csak mert nem tetszik amit ír, vagy leírja amit gondol, legfeljebb figyelmem kivűl hagyom, az hogy valaki figyelmeztetést kapott, szerintem inkább hangnemért kapta mintsem a mondandója miatt, amit közölni akart  :think: persze vannak lobbanékony emberek, meg vannak nyugodtabbak, van akinek valaki ellenszenves, van akinek nem, van aki sajnos szeret szemétkedni :(, van aki nem, van akit zavar hogy színes a játék, van akit nem, tudom hogy forum sablonszöveg, meg érthető is hogy valakit zavar, de akkor azokat a hozzászólásokat inkább ugorja át, mert ha valakivel normálisan meg lehet vitatni, akkor nem értem mi baj :(

szerk: már írtam hogy ha lesz vmi új info, úgyis mindenki majd azon fog lovagolni, de most épp ez az aktuális, csak talán az a baj, hogy sok a személyeskedés, illetve nem akarják az emberek megérteni, hogy valakinek így tetszene, valakinek úgy

Szerkesztette: ssanyesz 2008. 07. 04. 11:58 -kor

#900 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 04. 13:28

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:51

jelenleg 3 petíció van:

Mindezt 29.476, magát "hardcore Diablo fanatikus"-nak tituláló emo hozta össze, akik szerint attól lesz "dark fantasy" a műfaj, hogy minden színtelen, sötét és fekete benne. Mert "attól jó a Diablo, hogy darkos". :)

Hát egy fenét! Ezek az emberek semmit nem tudnak a "dark fantasy" világáról. Ráadásul szemmel láthatóan emlékezet kihagyásban is szenvednek, mert a Diablo2 minden volt, csak színtelen játék nem.

A varázsló kasztok skilljeinek effektjei, a harcosok spéci támadásai, a méregezések, a fagyasztások, a robbanások a sárga, a narancs, a zöld, a lila, a piros, a kék minden árnyalatában pompázva, a kültéri világos helyszínek, Lut Gholein háreme... Ez mind nem arról szólt, amit a fenti petícióval szeretnének egyesek elérni.

Tény, hogy a Diablo képi világa és a második rész képi világa között így is óriási különbség volt. (Hiszen a klasszikus "dark fantasy dungeon" hangulatot igazából az első rész adta át. Gondoljunk csak Butcher kamrájára, ami talán a legdurvább az összes helyszín közül.) Érdekes, hogy akkor senki nem reklamált.

A Diablo "dark fantasy" hangulatát nem a színek határozták meg, hanem a nyomasztó, minden képkockára rátelepedő sötét atmoszféra, amit a karóba húzott, megkínzott emberek, mindenfelé heverő holttestek, a vérrel borított falak, a letépett testrészeken trónoló monszták látványa, a zseniális hangulatfokozó és a történéseket jól kiegészítő zene, a hanghatások, nyögések, szörnyek hangjai és maga a történet teremtett.

Amíg ezek jelen vannak, addig a "Diablo" hangulat megvan.

S ehhez mérten elég mókásnak tartom, hogy a játék egy igen csekély részletét bemutató gameplay video után egyesek már meg akarják változtatni a játékot. Hiszen nem tudhatják, hogy milyen lesz a teljes játék.

Az viszont egyértelműen kiderült, hogy a grafika szép és részletgazdag, ami egy fantasy környezetben nem elhanyagolható dolog.
S bizony a "Leoric Highlands" látványvilága is nagyon klassz. Egy fantasy erdős, dombos vidéknek így kell kinéznie. Ehhez pedig semmi köze nincsen a WOW-nak. (Egyedül a skillek ikonjaira lehet ráfogni, hogy a WOW "csilli-villi", agyonrészletezett grafikájú ikonjai ihlették. Ezek amúgy nekem sem tetszenek.)

Nekem a felvétel láttán egyből Mount Arreat fagyos, de gyönyörű vidéke jutott az eszembe. Mégsem asszociált senki akkor arra, hogy "WOW-os, színes-szagos a látványvilág". Mert illett a játékhoz!

Lépten-nyomon a gonosz manifesztációjának jeleit lehetett látni, amint a halandók világát akarja megrontani.
S igaz volt mindez a Diablo2 teljes egészére. Ahogyan haladtunk előre a történetben, úgy telepedett ránk egyre inkább a nyomasztó érzés, hogy hiába győzünk le egyet-egyet a "Testvérek", vagy a "Kisebb Gonoszok" közül, mindig még komolyabb, még erősebb gonosz hatalommal kell szembenéznünk.

Ki meri azt kijelenteni egy cirka 20 perces gameplay video alapján, hogy a harmadik részben nem így lesz?

Részemről nagyon remélem, hogy a Blizzard csapata halad tovább azon az úton, amit saját magának jelölt ki.

Megjegyzem az a ~30.000 szavazat szemben a Diablo2 20 milliós eladott példányszámával még figyelemfelkeltőnek is kevés. (De feltételezzük, hogy bannolt BNet account és/vagy egyéb okok miatt, mindenki 2 példányt vett meg, s tekintsük a vásárlók számát "csak" 10 milliónak.)  :)

Aki szerint pedig attól jó a Diablo, hogy sötét és fekete, annak ajánlom a játék grafikai menüjében a Gamma csúszka minimumra állítását, illetve a játék végigjátszásának idejére egy monokróm monitor beszerzését.  :evil2:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (361 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »