Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2007. 01. 13. 16:52

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 01. 13. 17:19
Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 16:52

szia, köszi a gyors választ, esetleg ötlet, hogy tudnám ezt megszerelni, kitisztítani
köszi
Elküldve: 2007. 01. 13. 18:17
Idézet: gerigod - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 17:19
köszi
fogsz 1 enyhén nedves papírzsepit, szép lassan enyhe nyoméssal végighúzod rajta a fejet. A színes csíkoknak egyenleteseknek kell lennie. Ha mindhárom az akkor tiszta alkohollal tisztítsd meg a fej és a nyomtató érintkezőit.
Ha a sárga nemigazán látszik a zsepin akkor:
1 2-3 perc áztatás 40-60 fokos vízben, a vízbe kb. 1cm-re menjen bele a patron (ez kb az alsó fejrész)
2 teszt
3 ha nem jó akkor goto 1 vagy 4
4 a sárga töltőnyíláson ebyhe túlnyomást hozol létre a patronban miközben nézed a fejet, ha megjelenik a tinta zsepivel letörlöd
5 ha nem jó goto 1
ha mindezt megcsináltad 2-3x és még mindig nem jó akkor vagy a patron vagy a nyomi eldobós.
Elküldve: 2007. 01. 13. 18:33
Idézet: t4rz4n - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 20:09
2-3 ezerért töltik normális helyen. 3 felett drága 4 felett meg már bepalizásnak minősül de minimim szabadrablás.
Ha a nyomtató beállításain nem változtattál semmit akkor 2 lehetőség van:
1: a fényhengert túl sokáig érte erős fény (de akkor hol erősebb hol halványabb lenne a nyomat)
2: "szart" , "szarul" töltött bele.
még 1-2 gondolat: 10-ért nem kapsz utángyártott tonert inkább csak felújítottat, de legvalószínűbb hogy csak simán kitisztított és újratöltött.
Nyilván minél többet nyomtattak egy tonerral/fényhengerrel annál halványabb lesz a nyomat. De az éppen a kifogyás előtti nyomat és az úrjatöltés utáni nyomat közt nem szabad hogy könnyen érzékelhető eltérés legyen. Ha van akkor vagy a technológia vagy a felhasznált anyag nem megfelelő vagy nem ehhez a tipushoz használandó.
Nyomat fakulást 1010-nél még sok más is előidézhet, de ezek nem egyik pillanatról a másikra jelentkeznek.
Elküldve: 2007. 01. 14. 17:40
Már egy jó ideje olvasgatom a topicot, de pontos megnyugtató választ nem találtam. Van egy hp laserjet 1010-es nyomtatóm, amihez ugye Q2612A kazetta van. Kicsit meguntam, hogy 2 kifogyott kazetta van a nyakamon és megint "újat" kell vennem (jó jó be is veszik potom árért, tudom), meg 10 ropim sincs éppen. Gondoltam 5 alatt belefér egy töltőpor és maszekba magamnak megpróbálom feltölteni az egyiket, hátha bejön, de nem merem addig a port se rendelni, amíg meg nem találtam a betöltő nyímást a toneren. Ezért kérek egy kis szakmai segítséget, hogy hol és mivel lehetne kinyitni. Feltöltés gondolom nem egy nagy kunszt, bele kell a port tölteni, majd lezárni.
Másik: olvastam, hogy 2-3 rugóért is feltöltik, de hol?
Kérlek segítsetek, előre is köszi!
Elküldve: 2007. 01. 14. 18:20
Idézet: Keli85 - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:40
Már egy jó ideje olvasgatom a topicot, de pontos megnyugtató választ nem találtam. Van egy hp laserjet 1010-es nyomtatóm, amihez ugye Q2612A kazetta van. Kicsit meguntam, hogy 2 kifogyott kazetta van a nyakamon és megint "újat" kell vennem (jó jó be is veszik potom árért, tudom), meg 10 ropim sincs éppen. Gondoltam 5 alatt belefér egy töltőpor és maszekba magamnak megpróbálom feltölteni az egyiket, hátha bejön, de nem merem addig a port se rendelni, amíg meg nem találtam a betöltő nyímást a toneren. Ezért kérek egy kis szakmai segítséget, hogy hol és mivel lehetne kinyitni. Feltöltés gondolom nem egy nagy kunszt, bele kell a port tölteni, majd lezárni.
Ha van egy kis barkácskedv, akkor nosza!
2, max 3eFt a por, legalábbis nálunk kb. ennyiért van (2612-eshez valót vegyél!!).
Mivel nincs speciális felszerelésed a szétszedéshez, ezért az egyszerűbb, de látható nyomokat hagyó feltöltést javaslom:
A toner egyik végén van a betöltőnyílás egy kis áttetsző kupakkal lezárva. Ami a bonyolultabb, hogy ez a kupak el van fedve. A kupak felett lévő műanyagdarabot kell levágni/lefúrkálni/letördelni/stb. Nem nagy ördöngösség, meg egyébként is max tönkreteszel egy üres tonert.
A töltéshez műanyag tölcsért szerezz be, vagy fogjál be.
Egy toner 2-3 alkalommal is tölthető. Ha már nem jó (a fényhenger a végét járja), akkor elkezd csíkozni, fekete foltokat nyomtatni.
Ha nem megy, vagy bizonytalan vagy, vagy nem kapsz port, akkor ugorj be hozzánk, aztán elmagyarázom/megmutogatom (már ha bp-i vagy, vagy jársz felénk).
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2007. 01. 14. 20:07
Idézet: Keli85 - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:40
Nagyon jóminőségű por van 1000-ért is

2-3 ezerért megtölteni szokták nem csak a port eladni.
Valamint e körül van az egyszer használt eredeti üres tonerek átvételi ára.
Házi -home made- töltés:
A mostani HP tonerok nemmindegyikében van töltőkupak. A toner házán célszerű lukat vágni vagy marni akár jobb dekorkéssel. Kell még 1 tölcsér és 1 hurkapálca (ezzel lehet a tölcsérbe ragadt port lazítani) valamint széles (5cm) ragasztószalag a lik lezárásához (lehetőleg ne a barna fajta). Valamint jó nagy szabad felület amit letakarsz pl. csomagolópapírral.
Elküldve: 2007. 01. 14. 20:25

Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 01. 14. 20:42
Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:25

elektronikai-elektromos hulladéktörvény már áletbelépett. Tintapatronnál nem tudom, de lakossági hulladékudvarba elvihető vagy sok helyen visszaveszik.
Elküldve: 2007. 01. 14. 23:16
Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:07

2-3 ezerért megtölteni szokták nem csak a port eladni.
Valamint e körül van az egyszer használt eredeti üres tonerek átvételi ára.
Házi -home made- töltés:
A mostani HP tonerok nemmindegyikében van töltőkupak. A toner házán célszerű lukat vágni vagy marni akár jobb dekorkéssel. Kell még 1 tölcsér és 1 hurkapálca (ezzel lehet a tölcsérbe ragadt port lazítani) valamint széles (5cm) ragasztószalag a lik lezárásához (lehetőleg ne a barna fajta). Valamint jó nagy szabad felület amit letakarsz pl. csomagolópapírral.
Azért olcsó a por (mármint az, amelyiket Te láttad), hogy teljen még hurkapálcára is.

Komolyan: nem hiszem, hogy jó minőségűnek lehet nevezni az a port, amit hurkapálcával kell a tonerbe 'gyömöszölni'. Érdekes módon nekem simán megy bele, max nagyon finoman a tölcsér oldalát kocogtatom meg.
A tonereken pedig van betöltőnyílás. Én nem kultiválom a 'fúrjunk lyukat' dolgot, de tény, hogy célravezető.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2007. 01. 15. 07:36
Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:16

Komolyan: nem hiszem, hogy jó minőségűnek lehet nevezni az a port, amit hurkapálcával kell a tonerbe 'gyömöszölni'. Érdekes módon nekem simán megy bele, max nagyon finoman a tölcsér oldalát kocogtatom meg.
A tonereken pedig van betöltőnyílás. Én nem kultiválom a 'fúrjunk lyukat' dolgot, de tény, hogy célravezető.
Nem azért olcsó a por

Ha a "töltő"nyíláson át töltöd akkor oda sokkal nagyobb tölcsér is belefér. A nagyobb tölcséren nem akad fel a por. A vékonyon (nem kell nagy lukat fúrni vagy csak olyan van kéznél) a gyári por is felakadhat (pl.áttöltésnél). Az egész a tölcsér átmérőjének és annak a kérdése, hogy milyen gyorsan öntöd a port a tölcsérbe.
Nem mindegyik fajta HP toneren van töltőnyílás pl. 49A

Lukfúrás: Lehetőleg nem így töltök, de home made, 1-2 darabos dolgokról beszélünk, szvsz.
Ahhoz meg azért nem éri meg spec szerszámokat, kinyomókat, sajtolót készíteni. Plusz némi gyakorlat sem árt.
Luk-olvasztót lehet a neten is találni, igaz elég borsos áron.
A tördelés is hagy némi kívánnivalót maga után. Rosszul néz ki, balesetet okozhat, néhány tonertnél vezető vagy rögzítőfül is áldozatul eshet, szvsz.
Illő még megjegyezni, hogy mindkét módszer csak 1x használt (gyári vagy normálisan felújított) tonerra érdemes használni. Mire 2-2,5 töltetet elhasznál a toner addigra ált. a használt porgyűjtője megtelik, utánna okádja magából a por -mindenfele. Nyilván ez is eltávolítható akár szétszedés nélkül is.
Elküldve: 2007. 01. 15. 16:04
Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 21:32

Mint írtam, a gép nem az enyém. Egyéb brilliáns ötlet?

Idézet
A gép az enyém volt, és odaajándékoztuk, az ottani gépen Win98 van. Felraktam az USB driver-t hozzá majd a meghajtót. De az installálás végén illetve később a "Tesztoldal nyomtatás"-kor a windows
egy ablakban ezt írta ki kb:
"A windows megakadályozta, hogy a program hozzáférjen a művelethez".
Párhuzamos kábellel próbálva is ugyan ez a hiba! A nyomtató korábban nálunk (XP Home) működött.
Mi lehet ez a hiba?
Üdv!
Elküldve: 2007. 01. 15. 16:34
Most cseréltem először tonert a Lexmark E230-as nyomtatómban. A tesztlap kinyomtatása után azt vettem észre, hogy nem kezdte el nullától számolni a kinyomtatott lapokat, hanem megy folyamatosan a számlálás. Nem kell valamit resetelni?
Azt felismerte, hogy másik toner van benne, mert az eddigi 1.5K kapacitás helyett 2.5K ír ki, valamint a serial száma is más a tonernek, csak azt hiányolom, hogy most ha elfelejtem, hogy a kezdő tonerral mennyit nyomtattam ki, akkor nem fogom tudni, hol járok ezzel az új tonerral.
Elég bonyolultan fejeztem ki magam, de remélem azért lehet érteni.

Ja, és eddig a kezdő tonernál a tesztlapon rajta volt, hogy hány %-nál jár a toner, ennél csak azt írja rá, hogy Toner Level: OK.
Elküldve: 2007. 01. 17. 13:29

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:22
Elküldve: 2007. 01. 19. 14:00
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:34
Most cseréltem először tonert a Lexmark E230-as nyomtatómban. A tesztlap kinyomtatása után azt vettem észre, hogy nem kezdte el nullától számolni a kinyomtatott lapokat, hanem megy folyamatosan a számlálás. Nem kell valamit resetelni?
Azt felismerte, hogy másik toner van benne, mert az eddigi 1.5K kapacitás helyett 2.5K ír ki, valamint a serial száma is más a tonernek, csak azt hiányolom, hogy most ha elfelejtem, hogy a kezdő tonerral mennyit nyomtattam ki, akkor nem fogom tudni, hol járok ezzel az új tonerral.
Elég bonyolultan fejeztem ki magam, de remélem azért lehet érteni.

Ja, és eddig a kezdő tonernál a tesztlapon rajta volt, hogy hány %-nál jár a toner, ennél csak azt írja rá, hogy Toner Level: OK.
Hi Kicsiati,
van 1 primitív de biztos módszer a számlálásra: az új tonerral nyomott első tesztlapből kivágom az oldalszámot (stb. infot) és ráragasztom a toner egy alkalmasnak ígérkező síkjára celluxsszal. Mindig kéznél lesz. :o
Elküldve: 2007. 01. 19. 16:21
Elküldve: 2007. 01. 19. 20:18
Idézet: fejerlac - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 14:00
van 1 primitív de biztos módszer a számlálásra: az új tonerral nyomott első tesztlapből kivágom az oldalszámot (stb. infot) és ráragasztom a toner egy alkalmasnak ígérkező síkjára celluxsszal. Mindig kéznél lesz. :o
Ha más nincs akkor ez lesz.

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:58
Van egy Hp 3550-es deskjet nyomtatóm. Már vagy a 6. patront vettem meg, és mindig ugyanaz a hiba. Utántöltés elött még tökéletesen nyomtat, de amint utántöltöm a kép ami nyomtatok azon látszik, hogy abszolut nem használ hozzá Magentát(Piros).
De érdekes, hogy elötte vagy 10 színes patront elhasználtam úgy, hogy legalább 7-8x utántöltöttem. Féltöltöttem és utána jó is lett.
Szóval a probéma, hogy csak a Yellow és Cyan jelenik meg, a Magenta az nem.
Ha új patront teszek bele, akkor elsőre tökéletes a nyomtatás!!
Ha puha ruhával megtörlöm a patront, akkor mind a harom szín látszik, tehát nincs beszáradva!
Mi lehet a probléma? Már teljesen tanácstalan vagyok.
A segítséget előre is kösznön!!!