HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1751 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:43

Kedves Fórumozók!

Sajnos nincs időm valamennyi oldalt átnézni, ezért biztos "alapkérdést" teszek fel: "Milyen nyomtatót vegyek?"

Eddig itthon és a munkahelyemen is sokféle típus "vett körül" (HP lézerek és tintasugarasok, Epsonok, Canonok). Ami a váltást most elindította az, hogy itthonra vásárolt immár második Epson mondja be az unalmast (korábban egy C20, most meg egy C64).
Az Epson régi változatait (StylusColor 660, 440) a munkahelyemen ma is (!) használjuk, szinte gond nélkül, de úgy tűnik, hogy az újabb sorozatok csapnivalók!

Kérdéseim:

1. Kinek milyen tapasztalata van a Canon iP4200 vagy iP4300 sorozatával?
2. Mennyire lehet jól használni a CD/DVD nyomtatás-funkciót, illetve a kétoldalas nyomtatást?
3. Milyen tintafogyasztással, illetve költségekkel lehet nagyjából számolni?
4. Milyen a nyomtatási minőség (normál, fotó, CD) - persze ez mindig szubjektív... stb., stb., stb.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv, Vino
Üdv, Vino

#1752 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:54

Közben eszembe jutott még valami.

Lehet-e az Epson C64 fejét tisztítani/cserélni házilagos módszerekkel.
Tisztítófolyadék, stb. már volt bevetve, de semmilyen komoly eredményt sem hozott.
Persze lehet, hogy én voltam ügyetlen.

Ha valakinek valamilyen jó és bevált módszere lenne, azért is hálás lennék.

Köszönettel,

Vino
Üdv, Vino

#1753 Felhasználó inaktív   Tyutyu_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 20:08

Sziasztok!

A HP gyártott egy tipushibás nyomatót. (Gondolom többet is de erről biztosan kiderült hogy az.)
Ez a HP Deskjet 3820. De ugyan ez a jelenség  HP 3816, 5110 nyomtatóknál is.
A tipushibás törött fogaskereket kicseréltem.
A patron tisztító szán már minden gond nélkül mozog, viszont a nyomtatófej valahogy mindig megakad a "fémlemezbe".(Fotót készítettem.)
Elvileg minden a helyére került vissza, az illesztésekre is figyeltem. Nem tudom mi lehet a gond?

Ha bárki tud segíteni egy-két szerelési trükkel vagy bármilyen leírással az nagyon szuper lenne!

Üdv.
Tyutyu

Csatolt fájl:

#1754 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 24. 11:02

Sziasztok!
Van a cégnél egy OKIPAGE 14e típusú nyomtató, most előjött neki az hogy nullázzam a fotohenger számlálóját, és sehol nem találtam a nten, hogy hogy lehetne, csak más típusokhoz, de az nem vált be. Volt valakinek dolga ilyen nyomtatóval?

#1755 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:15

Idézet: Tyutyu_ - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 20:08

Sziasztok!

A HP gyártott egy tipushibás nyomatót. (Gondolom többet is de erről biztosan kiderült hogy az.)
Ez a HP Deskjet 3820. De ugyan ez a jelenség  HP 3816, 5110 nyomtatóknál is.
A tipushibás törött fogaskereket kicseréltem.
A patron tisztító szán már minden gond nélkül mozog, viszont a nyomtatófej valahogy mindig megakad a "fémlemezbe".(Fotót készítettem.)
Elvileg minden a helyére került vissza, az illesztésekre is figyeltem. Nem tudom mi lehet a gond?

Ha bárki tud segíteni egy-két szerelési trükkel vagy bármilyen leírással az nagyon szuper lenne!

Üdv.
Tyutyu

A fogaskerék törését szvsz 90%-ban az okozza, hogy a használt tintát felfogó tartály és filcből átszivárog a tinta(sár) a fogaskerékhez illetve a fejlezáró meghanikához. Vagyis karbantartással megelőzhető lenne.

Ami 20-30 darab megfordult nállam szervizileg, üzemeltetésileg azok közül egynek sem volt az általad leírt gondja.

#1756 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:16

használ valaki dostousb vagy hasonló progit? Lenne pár kérdésem, ha lehet inkább PÜ.

#1757 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:32

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 18:16

használ valaki dostousb vagy hasonló progit? Lenne pár kérdésem, ha lehet inkább PÜ.

dosprn
kérdés jöhet
;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1758 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:17

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:16

Hi, nem küldtél nekem elérhetőséget még tavaly, és aktuális lenne.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#1759 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 05:44

EGO: PÜ ként ment.

Csirke: Kösz  :respect: . Megnézem, utánna kérdésözön :) Az eddigiek vagy nem mentek vagy rosszul vagy nem úgy vagy csak én bénáztam valamit.

#1760 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 08:17

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 6:44

EGO: PÜ ként ment.

Csirke: Kösz  :respect: . Megnézem, utánna kérdésözön :) Az eddigiek vagy nem mentek vagy rosszul vagy nem úgy vagy csak én bénáztam valamit.

dosprn működik, legalábbis nekem némi állítgatás után ment, de fizetős.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1761 Felhasználó inaktív   bunora 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:01

Sziasztok
Első felindulásomban vettem tavaly egy Canon Prixma Mp 150-es multifunkciós gépet.Sokat kell nyomtatnom,szkennelnem.Problémám,hogy drága bele az eredeti patron (PG-40/50,CL-41/51),szinte havonta kell cserélnem.Vettem utántöltő készletet(csak feketét használok),de mikor megtöltöm egyszerűen az E 5-ös hibakódot írja ki(nem megfelelő a fine patron,nem kompatibilis stb.)nem működik,nem hajlandó még szkennelni sem.Tudnátok segíteni,hogy lehet e egyáltalán valami olcsóbb patront kapni bele.Már az internetet kimerítettem(legalábbis azt hiszem).Kollégámtól valamit hallottam,hogy valami chip van a patronban,amit ki kell szedni és akkor lehet utántölteni.?Ez biztos valami marhaság,nem tudom.Tudtok valami használható infót adni?

bunora :think:
[FONT=Impact][SIZE=1][COLOR=green]bunora

#1762 Felhasználó inaktív   Tyutyu_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:09

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:15

A fogaskerék törését szvsz 90%-ban az okozza, hogy a használt tintát felfogó tartály és filcből átszivárog a tinta(sár) a fogaskerékhez illetve a fejlezáró meghanikához. Vagyis karbantartással megelőzhető lenne.

Ami 20-30 darab megfordult nállam szervizileg, üzemeltetésileg azok közül egynek sem volt az általad leírt gondja.

Valóban úgy van ahogy írtad mivel a nyomtatót kb. 3 éve gond nélkül használtam.
De sajnos a legutóbbi patronutántöltés útán kissé több tintát sikerült utántölteni és ettől a feleslegtől a tisztítás üzemmóddal próbáltam megszabadulni.
Nekiugrok mégegyszer talán valami illesztést elnéztem.
Köszi.
Egyébként ha a nyomtató fejet kézzel mozgatom a pályáján a két végső helyzet között, akkor semmilyen ütközést nem kellene tapasztaljak?

#1763 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:39

Idézet: Tyutyu_ - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:09

Egyébként ha a nyomtató fejet kézzel mozgatom a pályáján a két végső helyzet között, akkor semmilyen ütközést nem kellene tapasztaljak?

Valószínűleg nem. Akadálymentesnek kell lennie.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1764 Felhasználó inaktív   aartoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:23

Végigolvastam a topicok (na jó, nem minden mondatot). Epson dx5000-ről nem találtam semmit. De nem csak itt nem, hanem az ajánlott oldalkon sem. Ebben T071-es sorozatú patron van. Ehhez egyátalán nem létezik utángyártott? (Forgalmazók közül pestiek előnyben  :) ) Köszi.

#1765 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:33

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 8:17

dosprn működik, legalábbis nekem némi állítgatás után ment, de fizetős.

a normál ár nem lenne túl magas, de kegyetlen visszataszító, hogy vagy adjak meg minden adatot a hitelkártyámról vagy fizessel 10-enx eurót ha utalni merészelek. Töltsek ki 6 oldalni adatot utaláshoz és ha egy vessző is hiányzik akkor a pénznek huss :(
Nekem ez jött le.

#1766 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:12

Sziasztok!

Nekem egy Samsung ML-1520-as lézernyomtatóm van. A vele kapott (1000 oldalas) tonerrel 1600 oldalt nyomtattam, és egy pécsi üzletben töltettem újra. Az utántöltést követően nyomtattam kb. 300 oldalt, és most a fekete részeken, függőleges vékony fehér csíkok jelennek meg.

Szerintetek ezt a hibát mi okozhatja? Lehetséges az, hogy a henger elkopott?

#1767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:42

Brother lézerek/scannerek milyenek?
3 év gari jól hangzik.

valami olcsó (de nem gagyi) multifunkciós (nyomtató+scanner) kellene, lehetőleg lézer.
Brother DCP 7010 amit néztem...
de bármi más 5let jöhet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1768 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:10

Idézet: Konya - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:12

Sziasztok!

Nekem egy Samsung ML-1520-as lézernyomtatóm van. A vele kapott (1000 oldalas) tonerrel 1600 oldalt nyomtattam, és egy pécsi üzletben töltettem újra. Az utántöltést követően nyomtattam kb. 300 oldalt, és most a fekete részeken, függőleges vékony fehér csíkok jelennek meg.

Szerintetek ezt a hibát mi okozhatja? Lehetséges az, hogy a henger elkopott?

ha eddig fekete volt és most szürke vagy eddig szürke most fehér akkor fényhengerkopás
ha nem akkor 90% a selejtes a töltés.

más:
amikor a betetted a nyomtató újnak érzékelte? 

#1769 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 10:24

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 21:10

ha eddig fekete volt és most szürke vagy eddig szürke most fehér akkor fényhengerkopás
ha nem akkor 90% a selejtes a töltés.

más:
amikor a betetted a nyomtató újnak érzékelte?

Ebben a nyomtatóban nincs elektronika (legalább is tudomásom szerint nincs, és érintkezőt sem látok rajta), nem érzékelte újnak.
A nyomtatott oldalak nem mondhatók szürkének vagy fehérnek. Az oldalon fekete, szürkeárnyalatos és fehér vékony függőleges csíkok váltakoznak 1mm szélességen belül többször is. Ettől a nyomat persze szürkébbnek tünik. Most találtam egy lapot mit kb. 50 oldallal ezelőtt nyomtam toner save módban, és azon nem látszik semmi.

#1770 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 10:52

Idézet: Konya - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 10:24

Az oldalon fekete, szürkeárnyalatos és fehér vékony függőleges csíkok váltakoznak 1mm szélességen belül többször is. Ettől a nyomat persze szürkébbnek tünik. Most találtam egy lapot mit kb. 50 oldallal ezelőtt nyomtam toner save módban, és azon nem látszik semmi.

60% töltési gond
40% fényhenger vagy festékező mivel ha toner save-ban használtad akkor már 2x többet futott a normál használathoz képest.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.