HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2421 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:02

Idézet: Rihi87 - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 19:42

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Van egy hp officejet v40es multifunkciós készülékem, amit egy sp2-es xp felismer, de egy sp3-mas már nem. Az sp2es és sp3-as rendszer-csere közben nem voltak hardver változtatások a gépemben. Az sp3-as winnél a buborék, ami az új hardver csatlakoztatását jelzi felismeri az eszközt, csak ahogy tesóm sp2es gépén megfigyeltem, kihagy egy felismerési lépést. Ezt: "IEEE 1284.4-kompatibilis nyomtató" Ezután a felismerés ezzel az üzenettel befejeződik: A következő hiba történt az eszköz telepítése alatt: Érvénytelen adatok. Mit jelent ez az IEEE 1284.4, és hogy tudnám a gépem kompatibilissé tenni rá? Vagy valami olyat babrálni vele hogy mőködjön a készülék?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Köszönettel!
Rihi87

u.i. Az xp-ket "carlosca" jegyzi, azokban a winekben nincs semmi lényeges buhera, csak az aktuális frissítéseket integrálja bele, az IE7, winmediaplayer 11 és uxtheme.dll mellett...

Még annyi, hogy akinek joga van törölje az általam létrehozott témát, kicsit láma voltam mert nem vettem észre ezt. Köszi!

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1284

Esetleg megpróbálhatod a biosban a parallel port beállításait piszkálni (ECP, vagy ECP+EPP beállítás javasolt).
A nyomtatót pedig a hp honlapján lévő drivercsomaggal telepítsd!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2422 Felhasználó inaktív   LököttZsiráf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 10. 18:12

Kedves, Csirke, Eleanor, az a baj, hogy nincs hozzá nyomtatóm, nem is volt. Eladni szeretném a patront, de nincs kedvem mást bolondítani egy rég lejárt patronnal. Valószínűleg még gyári állapotban van, mert a csomagolás is az. Gondolom nem kap levegőt a tartály, stb., tehát esély az megvan. DE akkor is hét éves a cucc. Gondoltam megkérdezem itt, hátha valaki járt már így. :) Öööööö... :think: ... hozzávaló nyomtató sem érdekel :)
Üdv. LZs

#2423 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 20:07

Idézet: LököttZsiráf - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 18:12

Kedves, Csirke, Eleanor, az a baj, hogy nincs hozzá nyomtatóm, nem is volt. Eladni szeretném a patront, de nincs kedvem mást bolondítani egy rég lejárt patronnal. Valószínűleg még gyári állapotban van, mert a csomagolás is az. Gondolom nem kap levegőt a tartály, stb., tehát esély az megvan. DE akkor is hét éves a cucc. Gondoltam megkérdezem itt, hátha valaki járt már így. :) Öööööö... :think: ... hozzávaló nyomtató sem érdekel :)
Üdv. LZs

Jó lenne tudni a patron típusát. Előfordulhat ugyanis, hogy chipelt a patron, azaz elektronikusan kiolvasható a szavatossági ideje. És sajnos ezt a hozzávaló nyomtató meg is teszi, aztán kitagadja ha már "lejárt".
Persze ettől függetlenül még mindig lehet, hogy a 7 évet egyébként sem élte túl a festékanyag. Bár most, hogy jobban belegondolok, van nekem még bontatlan 1994-ben gyártott mátrixnyomtató festékszalagom is, még Commodore MPS801 nyomtatóhoz. :) (Még a nyomtató is megvan, de egyik sem eladó.) Az a szalag ránézésre még festene, persze nem ugyanaz a festékanyag.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#2424 Felhasználó inaktív   LököttZsiráf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 20:41

A pontos típusa a patronnak HP51641A, háromszínű, de szerintem nem "fotó". Nem kéne lötyögnie benne valaminek? Szumma 39 ml.
(Azért a mátrixnyomtató szalagja neeem ugyanaz  :omg: )

#2425 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 08:13

Idézet: LököttZsiráf - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:41

A pontos típusa a patronnak HP51641A, háromszínű, de szerintem nem "fotó". Nem kéne lötyögnie benne valaminek? Szumma 39 ml.
(Azért a mátrixnyomtató szalagja neeem ugyanaz  :omg: )

Nem lötyög benne semmi. :)
Nem sok mindent tudsz kezdeni vele, csak kipróbálni.
Illetve esetleg annyit, ha kibontod, akkor papírzsebkendővel, vagy szilviával (vagy hasonlóval) megnézed, hogy jön-e a tinta belőle. :)
Az 51641-es patron nem chipes, tehát a fentebb említett veszély nem fenyeget (ellenben elég drága).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2426 Felhasználó inaktív   LököttZsiráf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:57

Oks, köszi :)
Kibontani nem szeretném, háát akkor majd meghirdetődik így.
Majd akkor fizet a delikvens, ha rendben működik a patron.
Üdv. LZs.

#2427 Felhasználó inaktív   emts 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:13

Sziasztok,

Korabban szo volt mar a HP 78-as szines patronrol... a nyomtatoban en sohasem hasznalok szineset, de ha kiveszem, akkor meg nem mukodik... lehet olyat teljesen tisztara pucolt 78-ast szerezni valahol, amibol nem szivarog a tinta... a baj az, hogy sokkal probalkoztam mar, eskudoztek, hogy ugy be van szaradva, hogy sohasem indul meg, aztan egyik masik fuvoka megis elkezdi engedni a tintat... es volt mar, hogy tiszta mocsok lett a belseje az eszkoznek
... ezert szeretnek egy teljesen ures patront szerezni valahonnan... mint gondoltok, lehetseges?
koszonom szepen: emts

#2428 Felhasználó inaktív   heverek 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 21. 12:01

Sziasztok!
Vettem egy HP Phosmart C4280 multifunkciós gépet és a szkenner része nem akar működni, a másik két funkció (nyomtatás/másolás)  megy, a szkenner pedig hibaüzeneteket ad (kommunikációs hiba, USB nincs csatlakoztatva). Megpróbáltam már újratelepíteni az illesztőprogramot, de így sem megy. Átdugtam másik USB portba, nem megy. Újratelepítettem az egész gépet, a helyzet változatlan. Fogalmam sincs, mi a titok... Egyszerűen nem érzékeli, hogy rajta van a szkenner, pedig a csatlakozás jó, hisz nyomtatni nyomtat.
Segítsen vki!!!
Köszi:
ERA :confused:

#2429 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:00

Idézet: RiCS@Olympus DSLR topic

vagy printelni a selphyvel

Erről tudnál mesélni pár szót? Fotókörnek kellene pár hurcolható nyomtatót venni, valószínűleg már megvan a döntés, de a legközelebbi beszerzésnél hátha újra felvethetjük. Hogy szuperál ez a holmi? Mennyire tartós a nyomat, mennyire színhű, milyen a nyomtatási sebessége, hogy bírja a terhelést, mennyire tűri a hurcolgatást?
Fő felhasználási terület az lenne, hogy ha helyszínen vagyunk fotózni (gólyabál, diplomaosztó, efféle), akkor helyben tudjunk adni a népeknek, akik szeretnének, valami retusálatlan printet. Ezek a Selphyk elég olcsóak (jó, tudom, a papír lesz a drága, de az most részletkérdés), ilyenből beszerezni ötöt-hatot lehet, hogy jobb lenne, mint venni tintaköpőset.

Szerkesztette: debaj 2008. 06. 24. 11:01 -kor

#2430 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:19

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 21:07

... van nekem még bontatlan 1994-ben gyártott mátrixnyomtató festékszalagom is, még Commodore MPS801 nyomtatóhoz. :) ...

:offtopic: Ha jól tudom, az már mindkét irányban tudott nyomtatni, amikor a fej jobbra, ill. balra mozgott is.

Azt írták anno, igaz nem őróla, de hasonló testvéréről (Spectrumhoz volt), hogy: "Nevetséges ez a nyomtató. Két kötőtű szaladgál benne összevissza. De nyomtat!" Elnyűhetetlen perifériák voltak.

A mai napig visszasírom a 64-es, Spectrumos időket, amit a gépek lelkéről tudok, annak az alapjait ott tanultam. Meg 1 csomó más mindent, amit sajnos a pc megölt.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2431 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:22

Nekem CP720-asom van.

Alaphangon egy kompakt szép masina egyszerű működési elvvel és alapból egy kicsit hidegre hangolt színekkel ajánlott hozzá szerezni egy kalibrált profilt ha nincs lehetősége az embernek kalibráltatni. A sebessége kb 1 kép per perc, és csak 10x15 vagy kisebb médiára tud dolgozni. Dobozában szoktam hurcibálni,  van egy autós inverterem illetve általában hagyják hogy ilyesmire igénybe vegyem a helyi 220v-os hálózatot.

Ma már lehet olyan gépet néznék ami 13x18 vagy nagyobb nyomatot is tud, mondjuk ezek mind nagyobbak mint az igencsak kompakt selphy...

#2432 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 12:58

Érdekes, az merült fel bennem hogy az ilyen kis hordozható nyomtatón miért nem pictbridge-n keresztül nyomtatsz. Persze ennek két oka lehet, ha csak rawot használ az ember, vagy pedig nem nélkülözheti a fényképezőgépet addig sem míg nyomtat. De ehhez alapból nem kell laptop (ugye a másik fórumban erről volt szó?). A rawos kérdést meg lehet kerülni egy raw+jpg-vel, a fényképezőgép mellőzhetőségét nem. Persze most nézem hogy a 720-as már a saját monitorán meg tudja jeleníteni a képeket... Akkor már a fényképezőgép is szabad.

#2433 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 14:33

Bizonyos alap utómunkalépések elvégzésének lehetősége nélkül nem szeretnék képet kiadni a kezemből, azért.

De a Windet beszerzésének oka ennél sokkalta összetettebb.

#2434 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 11:58

Sziasztok!

Van egy kis gond a nyomtatómmal (HP 3650). mindent jól nyomat, a DVD-borítókat kivéve. Ezeknél valahogy lemarad a kép jobb oldala. Tehát olyan, mintha nem jó helyen kezdené nymtatni, és a végén nem fér bele a margóba, de a maradékot nem nyomtatja ki egy máik oldalra.

Itt egy kép:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Már próbáltam másik drivert, mindenfélét, Windows is volt már újratelepítve, elvittem egy szervízbe is, ott se tudtak mit kezdeni, azt mondták, nem hibás. Havernál a gépével jól nyomtat. Ötlet?

#2435 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 12:18

Nem ismerem a nyomtatót, de ha van lehetőség szegély nélküli nyomtatásra, próbáld ki úgy.

Szerkesztette: debaj 2008. 06. 26. 12:19 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:23

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 12:18

Nem ismerem a nyomtatót, de ha van lehetőség szegély nélküli nyomtatásra, próbáld ki úgy.

És ezt hol tudom beállítani?

#2437 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:28

Vagy a driverben, vagy a lapbeállításnál, mondom, nem ismerem a típust. De a kézikönyvben biztos benne van valahol.

#2438 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 15:51

Mennyit vág le? Mert nekem a képből nem derül ki. Próbáld meg valami fotó beállítással nyomtatni ha kézzel nem tudsz szegélynélkülit beállítani, hátha fotóként be lehet.

#2439 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 16:32

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 15:51

Mennyit vág le? Mert nekem a képből nem derül ki. Próbáld meg valami fotó beállítással nyomtatni ha kézzel nem tudsz szegélynélkülit beállítani, hátha fotóként be lehet.

Ha fotót nyomatok, akkor nincs probléma, csak ha Cover Designer-rel borítót. 27,2 cm helyett 26,8mm-t nyomtat.

#2440 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 19:17

Idézet: petyus_ - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 17:32

Ha fotót nyomatok, akkor nincs probléma, csak ha Cover Designer-rel borítót. 27,2 cm helyett 26,8mm-t nyomtat.

Biztos nem érzem át a helyzet komolyságát, de az a 4mm annyit számít?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.