HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 21. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 21. 13:55

Beszárad, mint állat, fejtísztítás címszó alatt meg komoly lapnyi mennyiségek mennek kárba. Nem tudom mi lenne a jó. Ha meg fotó, akkor értelmes színű utángyártottat még nem láttam. Vagy csak azért, mert általában akkor kerülök elő, mikor szopnak valamivel :-)

Mindegyik tintás beszárad. Eddig egyébként, meglepő módon a Canon BCI-24-es, illetve BCI-6-os tintát használó nyomtatókkal vagyok a legjobban megelégedve. Volt olyan, amelyik 3 hónap szünet után egy sima, szoftveres fejtisztítással, de simán nyomtatott. Mindezt utángyártott patronnal. (most rekorddöntésre készülök: iP4000-es nyomtató fél év kihagyás?)

A jó utángyártott patronból a jót nem a kuncsaftok gépében kell keresni, mert azzal akkor találkozol, amikor valami gebasz van.
Saját részről a Qink (átnevezve: QPrint) patronokat preferálom. Nem biztos, hogy a legolcsóbb, de ebben az árkategóriában csak pár forintos eltérések vannak. Jó a 'terméktámogatás' is, gondolok itt a pl. chipek verziójára.
A szín az már egy érdekes téma. Vannak eltérések a kinyomtatás utáni színekben, de a jelentős különbség majd csak pár hónap, vagy akár év múlva látszik meg, hogy mennyire tartós.
Hosszú távra lehet, hogy nem is otthoni nyomtatásban kéne gondolkodni?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2822 Felhasználó inaktív   rednose 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 11. 13:10

Sziasztok!

A problémám a következő lenne. Van egy HP CLJ 2600n és egy Samsung ML-2571N/SEE nyomtató az irodánkban. Ezek össze vannak kötve 3 géppel, abból az egyik gépet újra kellett húzni (win reinstall). Ez megvolt, hozzá akartam adni a nyomtatókat, de képtelen vagyok. Gondban vagyok pl a Samsung hivatalos oldalán lévő driverekkel, nem tudom melyiket szedjem le. A másik probléma a HP nyomtatónál van, ugyanis, először leszedtem egy automata driver felpakoló progit (HP Install Printer Network Wizard), ami felajánlotta, hogy leszedi a hivatalos oldalról a megfelelő drivert. Ezt nem teszi meg, de felajánlja, hogy töltsem le én. Meg is tettem, kicsomagoltam és a program betette magát egy könyvtárba. Innen az automata program már ki tudott olvasni egy .inf file-t, amire szüksége volt a telepítéshez, de így sem működik a dolog. Sőt, folyamatosan feldob egy ablakot ami ezt mondja: a Spooler Subsytem App hibát észlelt ezért leállt.
Egy nyomtató sem látszik a Nyomtatók és faxok menüpontban, még a pdf-be nyomtató progi sem.

Lehet, hogy kacifántosan írtam le, de talán tudtok segíteni!
Előre is köszi!

#2823 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 11. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: rednose - Dátum: 2011. 01. 11. 13:10

A problémám a következő lenne. Van egy HP CLJ 2600n és egy Samsung ML-2571N/SEE nyomtató az irodánkban. Ezek össze vannak kötve 3 géppel, abból az egyik gépet újra kellett húzni (win reinstall). Ez megvolt, hozzá akartam adni a nyomtatókat, de képtelen vagyok. Gondban vagyok pl a Samsung hivatalos oldalán lévő driverekkel, nem tudom melyiket szedjem le.

Aki a win reinstallt csinálta, az nem tudta volna megoldani? Azért egy driver felrakása manapság ne legyen olyan nagy gond.

Samo oldala meg persze most dob errort, hogy megmondjam, de samsung.hu, támofatás, beírod a modellt, aztán megnyomod a Neked valót.
Make love not Wor.

#2824 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 11. 20:48

A másik pedig, hogy minek ilyen varázsló, meg egyéb bűvös dolgokkal szórakozni?
Le kell szedni az adott típus driverét, és fel kell telepíteni.
A legtöbbször ezt a tapasztalatot hálózatos nyomtatókkal szerzi az ember.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2825 Felhasználó inaktív   rednose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2011. 01. 11. 21:48

A másik pedig, hogy minek ilyen varázsló, meg egyéb bűvös dolgokkal szórakozni?
Le kell szedni az adott típus driverét, és fel kell telepíteni.

Én csináltam a reinstallt is :)
Úgy kezdtem a HP-nál, hogy felmentem hivatalos oldalra. ott a megfelelő aloldalon kétféle driver volt.
Egy HP Color LaserJet 2600n Plug and Play Package és egy HP Color LaserJet 2600n Print Driver Package. Leírás szerint a második lenne jó nekem. Leszedtem, kicsomagoltam, betette magát egy könyvtárba és nem történt semmi. Ekkor találtam ezt az automatat varázsló progit, amivel az előzőleg kicsomagolt könyvtárból be tudtam tallózni egy .inf file-t, ami kellett neki ahhoz, hogy telepíteni tudja a nyomtatót. Mindent sikeresnek jelzett, mégis kapom a hibaüzenetet.

Samsung oldalán meg annyi driver van, hogy nem tudtam eligazodni :)
http://www.samsung.c...rd=ML-2571N/SEE

Szerkesztette: rednose 2011. 01. 12. 13:29 -kor

#2826 Felhasználó inaktív   delphinium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 14:03

Szia rednose, nem írtad milyen op. rendszerrel bajlódsz, gondolom win XP. Ha igen, a HP-hoz innen szedd le a megfelelő drivert (link: http://h20000.www2.h...Item=ly-31733-4 ), és használd. Üdv, D

#2827 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Csirke - Dátum: 2011. 01. 11. 20:48

Ráadásul Win7 pld. már megtalálja és fel is rakja magának. Ha meg hirtelen vagy alapokra kell, akkor minek a színes/szagos util, csomó cucc megy a jó régi HP 6L driverrel, aztán kész, én felrakom, mint IPnyomtató, csóközön.
Make love not Wor.

#2828 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: rednose - Dátum: 2011. 01. 12. 13:15

Samsung oldalán meg annyi driver van, hogy nem tudtam eligazodni :)
http://www.samsung.c...rd=ML-2571N/SEE

Azért, mert az összes verzió visszamenőleg is ott van, minden OSre. Ez alapján ha az OS-t kinézed, akkor lehet vagy 2 választás driverre, meg 1 a szoftvercsomagra.
Make love not Wor.

#2829 Felhasználó inaktív   rednose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: delphinium - Dátum: 2011. 01. 12. 15:03

Szia rednose, nem írtad milyen op. rendszerrel bajlódsz, gondolom win XP. Ha igen, a HP-hoz innen szedd le a megfelelő drivert (link: http://h20000.www2.h...Item=ly-31733-4 ), és használd. Üdv, D

Igen, köszi, ezt találtam meg én is. De csak kicsomagolja magát, aztán csinál valami telepítésfélét, de nem történik érdemben semmi. És a nyomtató marad használhatatlan és bedobálja mindig ezt a "Spooler Subsytem App hibát észlelt ezért leállt", ami miatt a pdf-be nyomtató Bullzip progit sem tudom használni.
A samsungos oldalon meg azt tudom, hogy a különböző verziók a különböző oprendszerekhez vannak, azt nem tudom, hogy nekem melyik kéne XP alá.
mert ahogy látom, a drivereknél van:
2.06 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PCL6
1.57 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) SPL
1.30 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PS
1.00 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PCL5 (Nyomtató hozzáadása)
2.02.05.00:25 Univerzális Nyomtató kezelő PS

Ezek mind vannak XP alá. Biztos csak nekem nem egyértelmű, de nemtom melyik lenne a jó :) Vagy én vagyok a hülye és az a jó simán ahol azt írják "nyomtató hozzáadása"? Bocs, hogy ennyi a kérdésem, csak szeretném megérteni, hol rontottam el :)
Köszi a segítségeket!
Sőt, ha valaki nagyon ráér, akkor feltehetek egy teamviewert vagy hasonlót és távolról is ránézhet holnap :)

Szerkesztette: rednose 2011. 01. 12. 20:53 -kor

#2830 Felhasználó inaktív   delphinium 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: rednose - Dátum: 2011. 01. 12. 20:51

Igen, köszi, ezt találtam meg én is. De csak kicsomagolja magát, aztán csinál valami telepítésfélét, de nem történik érdemben semmi. És a nyomtató marad használhatatlan és bedobálja mindig ezt a "Spooler Subsytem App hibát észlelt ezért leállt", ami miatt a pdf-be nyomtató Bullzip progit sem tudom használni.
A samsungos oldalon meg azt tudom, hogy a különböző verziók a különböző oprendszerekhez vannak, azt nem tudom, hogy nekem melyik kéne XP alá.
mert ahogy látom, a drivereknél van:
2.06 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PCL6
1.57 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) SPL
1.30 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PS
1.00 Nyomtatás kezelő szoftver (driver) PCL5 (Nyomtató hozzáadása)

Ezek mind vannak XP alá. Biztos csak nekem nem egyértelmű, de nemtom melyik lenne a jó :) Vagy én vagyok a hülye és az a jó simán ahol azt írják "nyomtató hozzáadása"? Bocs, hogy ennyi a kérdésem, csak szeretném megérteni, hol rontottam el :)
Köszi a segítségeket!
Sőt, ha valaki nagyon ráér, akkor feltehetek egy teamviewert vagy hasonlót és távolról is ránézhet holnap :)

Szia, ez még nem telepítés volt, csak kicsomagolás történt. A nyomtató kezelő paneljén keresztül kérd le az IP címét. Majd nyisd meg a Nyomtatók és Faxok mappát, klikk a "Nyomtató hozzáadása" gombra, helyi nyomtató telepítését válaszd, de kattintsd ki a „Plug and Play…" pipát és Tovább. Új port létrehozása, standard TCP/IP port, Tovább. Nyomtató TCP/IP címéhez írd be a nyomtatótól kapott ip címet, Tovább. Ezután kerül csak telepítésre, válaszd a „Saját lemez.."-t és itt add meg a „C:\Program Files\Hewlett-Packard\color LaserJet 2600n Drivers" mappát, mert ide csomagolta ki a telepítő fájlokat az exe amit letöltöttél.
A samsunghoz nem tudok segíteni. Üdv, D

#2831 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 05. 16. 17:41

Adott egy Ricoh1018D nyomtató.
Havi átlagban kb 5000-6000 oldal között nyomtatunk.
Rendszeresen karban van tartva (van hozzá üzemeltetési szerződés), kopó alkatrészek cserélve.
A számlálóállás szerint nemsokára eléri az 500.000 oldalt.

A kérdés: megfelelő, rendszeres karbantartással hány oldal az "élettartama"?
Ugyanis az üzemeltető szerint lassan eléri a nyomtató azt az oldalszámot/élettartamot, amikor már javasolt a csere.
Reális ez?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2832 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 05. 16. 18:41

Adott egy Ricoh1018D nyomtató.
Havi átlagban kb 5000-6000 oldal között nyomtatunk.
Rendszeresen karban van tartva (van hozzá üzemeltetési szerződés), kopó alkatrészek cserélve.
A számlálóállás szerint nemsokára eléri az 500.000 oldalt.

A kérdés: megfelelő, rendszeres karbantartással hány oldal az "élettartama"?
Ugyanis az üzemeltető szerint lassan eléri a nyomtató azt az oldalszámot/élettartamot, amikor már javasolt a csere.
Reális ez?

Akár az is lehet. Gépkönyve mennyit ír? Ugyan ebben a kategóriában nem is mindig a nyomtatott példányszám a döntő, sokszor ennyit sem nyomtat egy ilyen nyomtató, de elöregednek benne a gumik, műanyagok.
Lehet, hogy bír még ugyanennyit, tehát egy millát, viszont kérdés,
hogy mennyivel növekednek a karbantartási költségei, amikor már komolyabb darabokat kell cserélni.

#2833 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 05. 17. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 05. 16. 20:54

...Gépkönyve mennyit ír?...

Olyanunk nincs. :s
Egyébként egy kb 5 éve használt készülékről van szó.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2834 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 08:13

64 bites univerzális GDI nyomtató drivert tud valaki Windows alá? Lehetőleg Vistásat vagy W7-eshez valót. 64 bites Linux alatt van ilyen, de nekem Winre kell, mindenképp 64 bitesre, 32bites driver az van, csak az nem jó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2835 Felhasználó inaktív   Gábor55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 12:10

Sziasztok!

Hol lehet HP 2100-hoz PCR krémet kapni, illetve opc dob tisztító és polírozó pasztát?

#2836 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 16:32

Sziasztok! Problémám van az alábbi nyomtatónkkal otthon: HP DeskJet F380. Néhány hete patronhibát jelzett a 3 színű színes nyomtatópatronnál, nem is tudtunk vele nyomtatni amíg ki nem cseréltem egy újra. Ma kinyomtattam egy színes képet, és a 2. lapnál megint patronhibát jelzett ugyanúgy a színesnél. Az eszköz 4 éves, és el nem tudom képzelni hogy miért vágja ki a színes patronokat. Valakinek volt már hasonló problémája patronnal? Nem lehet valamilyen szoftveres módon kideríteni a hiba okát, mert úgy gondolom nem a nyomtatópatron hibája hogy havonta tönkremegy esetleg. Köszönöm, üdv.

#2837 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 16:52

Nem lehet, hogy a fej tömődött el? Esetleg az érzékelője romlott el. Bár 4 éves nyomtató még nem régi.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2838 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 18:21

Nem tudom egyértelműen azt mondani hogy a fej romlott el, mert 1 hónap alatt ez a második ilyen patron aminél gond van. Eredeti HP patronokról van szó, más-más forrásból. Egy lapot teljesen jól kinyomtatott a gép, és amikor a másodikat tekerte volna be, akkor írta ki a hibát :(

#2839 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 00:35

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 07. 11. 19:21

Nem tudom egyértelműen azt mondani hogy a fej romlott el, mert 1 hónap alatt ez a második ilyen patron aminél gond van. Eredeti HP patronokról van szó, más-más forrásból. Egy lapot teljesen jól kinyomtatott a gép, és amikor a másodikat tekerte volna be, akkor írta ki a hibát :(

A nyomtató érintkezői szoktak elkoszolódni a patronnál.

Vedd ki a patront és alkoholos vagy clin-es fültisztítóval pucold meg őket.

#2840 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 05:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 07. 12. 01:35

A nyomtató érintkezői szoktak elkoszolódni a patronnál.
Vedd ki a patront és alkoholos vagy clin-es fültisztítóval pucold meg őket.

Köszi, most néhány ki-be rakosgatás után működik, ha legközelebb ez lesz a hiba megpróbálom! Nincs ezeknek a nyomtatóknak valamilyen rejtett reset funkciójuk? Ha ilyen hiba van akkor kilehessen ütni?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.