HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 12. 06:05

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 07. 12. 06:37

Köszi, most néhány ki-be rakosgatás után működik, ha legközelebb ez lesz a hiba megpróbálom! Nincs ezeknek a nyomtatóknak valamilyen rejtett reset funkciójuk? Ha ilyen hiba van akkor kilehessen ütni?

A koszt csak a felsorolt módszerekkel lehet resetelni, szoftveresen nem. :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2842 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 12. 07:05

A koszt csak a felsorolt módszerekkel lehet resetelni, szoftveresen nem. :D

Azt sejtettem igen, az ötlet a kocsiknál jelentkező hibakód kiolvasás és reseteléstől jött :) Mert két patron nem mehet tönkre egy hónapon belül, és hátha a nyomtató elkönyveli rosszként és csak új patronnal lehet már jó, gondolom én.

#2843 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: lehella - Dátum: 2011. 07. 13. 07:44

hátha a nyomtató elkönyveli rosszként és csak új patronnal lehet már jó, gondolom én.

A HP nem csinál ilyet.

#2844 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 25. 09:53

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 07. 13. 10:34

A HP nem csinál ilyet.

A nyomtatópatronokba kódolva van az élettartam, ugyanakkor szoftveresen is eltárolja az utolsó három patron használatbavételi idejét (ha van 3-4 régi patronod egymás után cserélgetve őket eljuthatsz egy olyan állapotig, ahol az ominózus patron adatai már felülíródtak). Ha szerencsétlenségedre vásárláskor egy régi darabot fogtál ki, bizony nehéz kihasználni belőle a tintát, ezzel kívánják megakadályozni az olcsó töltögetés lehetőségét. Régebbi patronoknál az utántöltők oldalán lehet találni infót a trükközésre (érintkezők leragasztása). Pár éveseknél szintén, de ott már chip-csere kell legtöbb esetbe.

RaidX

#2845 Felhasználó inaktív   L.P. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 05. 19:08

Üdvözlök mindenkit!     Elromlott a HP Photosmart C4205 multifunkciós nyomtatóm. Csak itthoni felhasználó vagyok, néha hetekig csak 2-3 oldalt nyomtatok. A scanner kifogástalanul működik. Az összeköttetés megvan a gép és a számítógép között.     Pár napja, az utolsó sikeres nyomtatása előtt erős, géppuskaszerű zajjal indult el a nyomtatás. Ez legfeljebb 3 alkalommal volt így, de mivel a nyomtatás eredménye kifogástalan volt, nem törődtem vele.     Azóta, ha elkezdenék nyomtatni a gép azonnal behúzza a papírt, mindenféle parancs nélkül, aztán a behúzás felénél megáll és a köv. hibaüzenet "a nyomtatópatron-tartó nem mozdul, szüntesse meg az elakadást!"; jelenik meg.   Ha megszüntettem, és újra kezdem, ugyanez a hiba.  A patron eredeti, a készülék kb 3 éves, eddig semmi gond nem volt vele.  Papír sehol sincs elakadva. A patronok kézzel eltolhatók balra végig, és jobbra is.  Többször áramtalanítottam, de semmit nem jelentett.   Van valakinek ötlete a problémámra?

#2846 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: L.P. - Dátum: 2011. 08. 05. 20:08

Üdvözlök mindenkit!     Elromlott a HP Photosmart C4205 multifunkciós nyomtatóm. Csak itthoni felhasználó vagyok, néha hetekig csak 2-3 oldalt nyomtatok. A scanner kifogástalanul működik. Az összeköttetés megvan a gép és a számítógép között.     Pár napja, az utolsó sikeres nyomtatása előtt erős, géppuskaszerű zajjal indult el a nyomtatás. Ez legfeljebb 3 alkalommal volt így, de mivel a nyomtatás eredménye kifogástalan volt, nem törődtem vele.     Azóta, ha elkezdenék nyomtatni a gép azonnal behúzza a papírt, mindenféle parancs nélkül, aztán a behúzás felénél megáll és a köv. hibaüzenet "a nyomtatópatron-tartó nem mozdul, szüntesse meg az elakadást!"; jelenik meg.   Ha megszüntettem, és újra kezdem, ugyanez a hiba.  A patron eredeti, a készülék kb 3 éves, eddig semmi gond nem volt vele.  Papír sehol sincs elakadva. A patronok kézzel eltolhatók balra végig, és jobbra is.  Többször áramtalanítottam, de semmit nem jelentett.   Van valakinek ötlete a problémámra?

Valami érzékelő/végállásjelző beszart. -> Valószínű recicleing program, ha valami guru mást nem mond.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2847 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 06. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: L.P. - Dátum: 2011. 08. 05. 20:08

A patronok kézzel eltolhatók balra végig, és jobbra is.

A fejvezető rúd van kiszáradva.

A fejet állítsd patroncsere helyzetbe, majd húzd ki a nyomtatót.
Tegyél a rúdra egy-két csepp olajat, húzkodd végig rajta párszor a fejet és kapcsold be.
A legjobb erre a célra a varrógépolaj.

#2848 Felhasználó inaktív   L.P. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 08. 06. 08:31

A fejvezető rúd van kiszáradva.

A fejet állítsd patroncsere helyzetbe, majd húzd ki a nyomtatót.
Tegyél a rúdra egy-két csepp olajat, húzkodd végig rajta párszor a fejet és kapcsold be.
A legjobb erre a célra a varrógépolaj.

Köszi, ezt korábban megcsináltam de így sem ment.
Ma reggel vettem észre, hogy letört egy darab abból, amibe a patrontartó beakad mielőtt elkezdene a rúdon mozogni.
Sajnos nem tudom, hogy mi annak a neve, és hogy ki lehet-e cserélni. :(

#2849 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 08. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: L.P. - Dátum: 2011. 08. 08. 16:10

Köszi, ezt korábban megcsináltam de így sem ment.
Ma reggel vettem észre, hogy letört egy darab abból, amibe a patrontartó beakad mielőtt elkezdene a rúdon mozogni.
Sajnos nem tudom, hogy mi annak a neve, és hogy ki lehet-e cserélni. :(

Valószínű, hogy ez lesz annak az oka, hogy:
'Valami érzékelő/végállásjelző beszart." Aki kézből ismeri a típust, meg tudja mondani, hogy mekkora faxni és pénz a csere/javítás, vagy a nyomtató örökre felejtős.

#2850 Felhasználó inaktív   L.P. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 09. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 08. 20:39

Valószínű, hogy ez lesz annak az oka, hogy:
'Valami érzékelő/végállásjelző beszart." Aki kézből ismeri a típust, meg tudja mondani, hogy mekkora faxni és pénz a csere/javítás, vagy a nyomtató örökre felejtős.

Köszi a választ. Még meggondolom csere v. javítás. :rolleyes:

#2851 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 18. 14:00

prn fájlból nyomtatnék, de hálózati nyomtatóra (nem gép által megosztottra, hanem aminek saját ip címe van)

szégyenlem, de nem boldogulok vele.
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2852 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 18. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2011. 10. 18. 15:00

prn fájlból nyomtatnék, de hálózati nyomtatóra (nem gép által megosztottra, hanem aminek saját ip címe van)

szégyenlem, de nem boldogulok vele.

Nem lehet valahogy bebaszni a spoolba akár parancssorosan is? Oszt oprendszer meglátja, hogy új job, és küldi kifele az inhalált printerre. kurva régen csináltam én is.

#2853 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 18. 21:04

copy /B d:\test.prn \\192.168.0.134\hp

Ha nem nyomtatószerveren van a nyomtató, akkor a localhostra feltelepített nyomtatón csinálj egy megosztást és akkor simán ki tudod rá küldeni
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2854 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 18. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 10. 18. 22:04

Ha nem nyomtatószerveren van a nyomtató, akkor a localhostra feltelepített nyomtatón csinálj egy megosztást és akkor simán ki tudod rá küldeni

Helyi vason arra figyeljen, hogy parancssorból kell megoldani, grafikusan közli, hogy helyi gépen ez a művelet nem hajtható végre.
Make love not Wor.

#2855 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 10. 18. 22:04

copy /B d:\test.prn \\192.168.0.134\hp

Hát így csinálom, mégsem akarja a nyűves. Azt mondja: megtörtént, a nyomtató meg sz@rik nyomtatni..
cmd
feladat_lista
portok
lefadat_lista_local
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2856 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 11:00

NAGY B

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2857 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 18. 23:51

Helyi vason arra figyeljen, hogy parancssorból kell megoldani, grafikusan közli, hogy helyi gépen ez a művelet nem hajtható végre.

Nekem HP 2015-el minden további nélkül megy. Most próbáltam ki, direkt a sanyika kedvéért.

#2858 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 10. 19. 12:03

Nekem HP 2015-el minden további nélkül megy. Most próbáltam ki, direkt a sanyika kedvéért.

Lehet már Win7-en, ezeket az újabb trójais fostalicskákat sosem szoktam beleszámolni.
Make love not Wor.

#2859 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 19. 12:09

Lehet már Win7-en, ezeket az újabb trójais fostalicskákat sosem szoktam beleszámolni.

Pedig olyan félpinges trójaim van, hogy beszarsz :D

#2860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 19. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 10. 19. 12:28

Pedig olyan félpinges trójaim van, hogy beszarsz :D

Csak előtte toljam le a gatyám. Bammeg, a végén még nem kapok Rammstein koncertjegyet. Minnyá szólok Arubásoknak, hogy lesz biznisz, csak egyet vágjanak hozzám, ha már a másik bolondemberektől nem jár.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.