HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:23

Bens: Megjött. Köszi. Akkor majd telefonálok, ha meghibásodik vmi.
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#242 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 15:31

Sziasztok. Egy újfajta Hp színes patront (344-es) szeretnék után tölteni saját kezűleg.
Van valakinek ilyen jellegű tapaszta? Olyat is halottam, hogy vannak biz. típusok,amellyek utántöltés elleni védelemmel vannak ellátva, igaz ez? Eddig csak feketét töltöttem után egy lexmarkban, az nagyon egszerű volt, a "szellőzőn" benyomtam a fecsit és kész. Itt akkor szét kell szednem a patront és lesz 3 tartály?
Mennyire lesznek normálisak a színek és melyik után töltő szetett ajánlanátok?
(Lusta dög révén nem olvastam végig a topicot)
Válaszokat köszi. :respect:

#243 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 06:18

Sziasztok!

Canon IP3000-es nyomtatóval rendelkezek. Szinte be sem kell mutatnom, 3 színes és egy fekete patron foglaltatik benne. A színesek "6"-os, a fekete "3"-as csoportjelzéssel.

Kipróbáltam már egykét utángyártott patront átlagba 500-600-ft/db volt, most viszont rendeltem az ITmedia-tól akcióban hírdetett 300ft/barabáron Datawhrite patronokat, és kipróbálás alatt a színesek jónak bizonyultak de a fekete nem fest :(

Maradt még a régi utángyártottaímból egy fekete, amit betettem, és egy fejtisztittás után tökéletessen működött.

Van valami tippetek, hogy lehetne, helyre hozni?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#244 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:33

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 6:18

Sziasztok!

Canon IP3000-es nyomtatóval rendelkezek. Szinte be sem kell mutatnom, 3 színes és egy fekete patron foglaltatik benne. A színesek "6"-os, a fekete "3"-as csoportjelzéssel.

Kipróbáltam már egykét utángyártott patront átlagba 500-600-ft/db volt, most viszont rendeltem az ITmedia-tól akcióban hírdetett 300ft/barabáron Datawhrite patronokat, és kipróbálás alatt a színesek jónak bizonyultak de a fekete nem fest :(

Maradt még a régi utángyártottaímból egy fekete, amit betettem, és egy fejtisztittás után tökéletessen működött.

Van valami tippetek, hogy lehetne, helyre hozni?

A patronok tetején van egy lehúzható fólia, azt leszedted? Alatta van valami (gondolom rés ami pótolja  a levegőt a patronban) aminek szabadon kell lennie.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#245 Felhasználó inaktív   Tocke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:45

Helló!

Nálunk van olcsón patron, hivatalos hely, számlával.

Ha érdekel, részletek és további kedvezmények itt:
http://www.tcomp.hu/patron.html

Köszi!
Tóth Róbert
T-Comp Watt Kft.

#246 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:05

Legalább szóltál volna hozzá valami értelmeset mielött ilyen nyersen reklámozol....

#247 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 09:20

Szóval nem csak nekem szúrta a szememet. ;)
Nem én vagyok a topicnyitó, de így másodikra már én is megjegyzem, hogy néha elfér egy kis reklám, de azért ez sok. 3 hozzászólással meg pláne. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#248 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:47

Valószínüleg az a maradék két hozzászólás is reklám volt csak másik topicban. Ez a "minden topicban, ingyenes apróhirdetési oldalon bevágom ugynazt" nem fog nagy sikerhez vezetni... Gondolom nem sokat tud még erről a piacról, de ő tudja... Ha mégis visszatévednél kedves Tocke, had adjak egy jó tanácsot: ne a legolcsóbb akarj lenni hanem a legjobb, törekedj a minőségre mert nem mindegy mit forgalmazol a sokszáznyi utántöltött-utángyártott cuccosból, és úgy mellesleg mások hírnevét sem rontod..

#249 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:35

Magyarországon igény van az olcsó dolgokra. Ezt jónéhányan kihasználják és gyatra minőségű, de tényleg olcsó cuccot árulnak. Ennek következménye, hogy a magyar ember iszonyatosan gyanakvó lett. Jó lenne, ha mindenki arra törekedne, hogy ez alaptalan legyen, illetve megváltozzon.

Ezek csak a saját véleményem tükrözik, és nem céloztam semmire/senkire! ;)

#250 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 09:57

Ki fog ám ez szelektálódni: Akinek van érzéke, kedve, ideje csinálni annak bejön, aki meg egy fórumos hírdetésből 150ft-os árrésből hátradőlve akar megélni, az meg majd rájön idővel mit rontott el. Vagy nem..

#251 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 17:11

Tapasztalat:
Lexmark 27-es patron: kicsi szellőző lyukon fecskendő be, fekete festék be, kész.  :D
Lexmark 26-os patron: kis fürészeléssel helyet csinálok pl. csavarhúzónak, azzal le pattintom a tetejét, marad 6 db lyuk. 3szín +3"túlfolyó". mindegyik színnél látszott milyen festék való bele (sárga,pir,kék).
1 éve beszáradt patronom is újá éledt egy kis forró víztől, szóval:
Jó töltögetést!  :D  A nyomtató terhelhetősége voszont alacsony, ne csodálkozz ha a 200. folyamatosan nyomtatott lap után esetleg baja lessz. Nekem az egyik ,bexart. Még jó hogy kettőt vettem akcióba. :D
HP-val van valakinek tapasztalata?

#252 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 18:23

Szerintem Canon-t kell venni. Említettem már, hogy volt stressz-teszt alatt is (folyamatosan, éjjel-nappal nyomtatott 2 napon keresztül!), és semmi baja azóta se. Ez egy i350-es gép. Eredeti patront csak a nyomtatóval érkezőt látott. Azóta már jópár :) Qinket elnyomtatott, aminek 300-500 Ft darabja. Ennél gazdaságosabb max a BCI6-tal működők lehetnek!

#253 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:26

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 13:47

ne a legolcsóbb akarj lenni hanem a legjobb, törekedj a minőségre mert nem mindegy mit forgalmazol a sokszáznyi utántöltött-utángyártott cuccosból, és úgy mellesleg mások hírnevét sem rontod..

ezzel nagyon egyet tudok érteni. elegem van az olcsó, de igen gyatra cuccokból. vettem Zsul-től pearl type patronokat a canonomba. nekem még a színei is tökéletesen passzoltak, bár tényleg nem volt a legolcsóbb, de addig, míg marad ez a minőség kitartok ezek mellett, nem kívánok még olcsóbban nyomtatni, ha ez a nyomtató épségébe vagy a nyomatok minőségébe kerül.

ja és Zsul:

lassan kellene újabb szett az 5000-embe. 6-os sorozat. (a 3-as fekete még az eredeti is szinte tele)

majd megcsörgetlek

üdv:
berci
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#254 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:18

Idézet: Berci77 - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:26

ezzel nagyon egyet tudok érteni. elegem van az olcsó, de igen gyatra cuccokból. vettem Zsul-től pearl type patronokat a canonomba. nekem még a színei is tökéletesen passzoltak, bár tényleg nem volt a legolcsóbb, de addig, míg marad ez a minőség kitartok ezek mellett, nem kívánok még olcsóbban nyomtatni, ha ez a nyomtató épségébe vagy a nyomatok minőségébe kerül.

ja és Zsul:

lassan kellene újabb szett az 5000-embe. 6-os sorozat. (a 3-as fekete még az eredeti is szinte tele)

majd megcsörgetlek

üdv:
berci

Hát igen, a Canon nagyon elhúzott tintasugaras témában... Az én i560-asom is megy mint a gép, de eddig no problem vele, még fejet sem kellett cserélnem, pedig ahogy mondtad, nálam is az volt benne az utolsó eredeti amit adtak hozzá...   Még jó hogy...

Szerkesztette: Zsul 2005. 07. 25. 09:19 -kor

#255 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 16:22

Nagytestverek!

Tudok valami on-line irodalmat a tintakrol?

Koszi!
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#256 Felhasználó inaktív   Max Ewans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 21:36

Hi

Tudom nem kellőképpen atémába vág, de szerintem el kéne beszélgetni arról is hogy ezek az utántöltöt patronok/tonerek (innentől eszközök) honnan kerülnek elő. Jelzem nem azzal van a gondom hogy valaki ilyet árul, de tapasztaltból tudom hogy nem lehet a végtelenségig tölteni ezeket, és valamelyiket egyszer sem. Namárost vannak cégek akik felvásárolják a kiürült eszközöket cégektől magánemberektől de kérdem én mit csinálnak azzal amit nem tudnak tölteni? Kivágják a szemétre?
Vagy hajlandók keresni egy hulladékfeldolgozó céget? gyáltalán van ilyen ma Mo-n? Aki mindenfélét átvesz megsemmisítésre? Azon cégek akik eladják a nyomtatókat kellékanyagokat mért nem veszik vissza őket, és nem nem kell hogy nekem fizessenek érte de egy elég veszélyes hulladéknak számít.

A kérdések úgymerültek fel hogy én éppen ilyen céget kerestem az interneten és csak olyat találtam aki átveszi x forintért -de néha csak bevizsgálás után, és csak azt ami jó - de nem tudok mit kezdeni a hulladékkal. Nemakarok én ebből hasznot húzni mielőtt valaki megkérdi de érdekelne hogy valaki hallott-e már olyan cégrőla ki szakszerűen fel tudja ezeket dolgozni?

Ha nagyon off voltam sory.

Üdv

Max

#257 Felhasználó inaktív   Max Ewans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 21:57

Akartam szerkeszteni de nem engedte már ezért folytatom:

Hi

Tudom Zsul te is vásárolsz fel kiürült tonereket, patronkat, szóval senkit sem akarok le-meg-stb-szólni, és ha te tudsz mondani valakit, aki foglalkozik ezen eszközök feldogozásával annak még örülök is. A cégekre akik értékesítik a nyomtatókat kellékeket nem a kiskerekre gondoltam hanem pl HP, Epson vagyis helyesen a gyártóra. Melleselg ezt lehetne az értékesítői láncon bonyolítani szerintem, vagy túl utópisztikus amit gondolok?

Üdv

Max

#258 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 07:25

Szia!

A következő képpen működik nálam a dolog, így szerintem elég érthető lesz:

Eladok tonereket, patronokat. Ha valaki tud adni eredeti vagy Pearl Type üreset akkor egy cserés árat számítok fel.

Természetesen a tonereket nem lehet a végtelenségig tölteni, sőőt... Tehát az ár úgy van kikalkulálva, hogy ha nem jó amit visszaadtak akkor aznnak az árát "benyelem", de nem megy a szemétbe hanem azokat a tonereket nem töltve, hanem újraépítve (gyakorlatilag csak a mü. házat hagyják meg) ami persze jóval drágább ugyan de én ezeket a köv körben olyan cégeknek adom el, akitől az üres egyértelműen hozzám kerül vissza... Ez azért jó, mert az újraépítettet megint lehet 2x tölteni, arról nem is beszélve hogy az utángyártott hengerek néha jobb minőségűek mint az eredeti :) Tehát bukok a dolgon egy icipicit, de ez így még mindig jó és a toner sem kerül a szemétbe...

Hogy mi lesz azzal amit nem tudunk semmire sem használni:  Nem a konténerbe megy, vagy legalábbis nálunk nagyon nem... Először összegyűlik pár darab (50-60) amit megpróbálok értékesíteni valamilyen másik csatornán, ha ez nem megy akkor elküldöm ahhoz az üzemhez ahol a tonereket gyártják és ők egy veszélyes-anyag megsemmisitőbe szállítják. Mivel nekem nincs engedélyem veszélyesanyag szállításra (bár ez simán kijátszható azzal a kiskapuval, hogy a toner csak onnantól számít vesz. anyagnak hogy a szemétbe menne, ha feldolgozzák akkor alapanyag :D  :cool: ), ezért az említett cég állít ki igazolást a dologról, vagy ha valaki a szállítással is kukacoskodik, akkor egy másik gyártó vállalja (aki rendelkezik száálítási engedélyel is) hogy kihelyez egy gyűjtőt, és bizonyos időközönként elszállítja.

Remélem így érthetőbb. Jelzem ezek az eljárások a cégemre vonatkoznak, más lehet másként csinálja. Jobban vagy rosszabul...

Szerkesztette: Zsul 2005. 07. 26. 07:29 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 07:26

Kedves Sophie Evens!

Egyet ertek veled, hogy a kornyezet vedelemre oda kell figyelni!

Csupan megjegyzem, hogy a normal asztali printerekben hasznalt patronok tulnyomo tobbsege viz alapu.

Szoval nem tartalmaz nagy mennyisegu toxikus anyagot.

De megegyszer! Fontos, hogy ne a haz moge assuk el oket!  ;)
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#260 Felhasználó inaktív   Max Ewans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 11:48

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 8:26

Kedves Sophie Evens!

Egyet ertek veled, hogy a kornyezet vedelemre oda kell figyelni!

Csupan megjegyzem, hogy a normal asztali printerekben hasznalt patronok tulnyomo tobbsege viz alapu.

Szoval nem tartalmaz nagy mennyisegu toxikus anyagot.

De megegyszer! Fontos, hogy ne a haz moge assuk el oket!  ;)  

Hi

Ventura, első kérdés: Nekem válaszoltál? Mert akkor szertenélek figyelmeztetni arra, hogy nem jól olvasol, vagy ha poén lett volna akkor szar lett, és jó hogy bele nem léptél. Plusz szívesen venném ha nem változtatgatnád meg a nevemet akármilyen okból is tetted mert szépen mondva nem szép dolog. Kösz

Témához annyit, hogy tintapatronnál a műanyag doboz a rajta lévő áramkör biztos nem bonlik el magától, és akármiylen alapú is a festék nem jó ha csak úgy a szeméttelepen álldogál. Tonernél egy kicsit talán rosszab a helyzet, mert ugy az új vagy a használt festékpor még veszélyesebb, a fényhengerek, dobok sem tartoznak az általános hulladékok közé, és a műanyag itt is megvan.
Egyébként jó hogy azt mondod hogy ne a kert végébe ássuk el, de a "nem tartalmaz nagy mennyiségű toxikus anyagot" részt nem értem, mivel azt sugallja hogy nem kell annyira figyelni rájuk.

Zsul:fogok írni neked de kicsit később mert össze kell szednem pár dolgot.

Üdv

Max

Szerkesztette: Max Ewans 2005. 07. 26. 11:49 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15