HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 17:10

Idézet: Lecso - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 18:05

...legalább egy csomó hibaforrást ki tudtunk zárni.

Hali

Viszont kíváncsi leszek mi a hiba majd kérdezd meg pls.

#1122 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:07

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 18:10

Hali

Viszont kíváncsi leszek mi a hiba majd kérdezd meg pls.

Helló

OK, nem feledem el, megígérem.

#1123 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:30

Nem tud vki olyan patronos helyet, ami ma nyitva van (Bp.) ?

#1124 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:43

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:18

Én megpróbálnék a helyedben egy régebbi típust beszerezni, mert azokhoz van utángyártott patron. Az újakba már nyomtatófejjel ellátott patront tettek. Ezeket csak tölteni lehet max akkor is csak a chipp kiütése után. Szóval meggondolandó.

Hát ez rossz hír...  :(  Nekem is mostanság kellene valami nyomtató (pontosabban páromnak), ami nagyjából azt tudja, mint az i865. Csak hát ha jól látom, ezt már nem lehet kapni...

#1125 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:50

Izé, lehet, hogy tévedek? A Pixma IP 4200 lehet, hogy jó lenne nekem? Ami kellene: külön cserélhető színek, legyen hozzá olcsó utángyártott patron (nem utántöltés, azt nem szeretem), és ha nagyon kell, elfogadható minőségben nyomjon ki egy fotót. Ha tudtok segíteni, nagyon megköszönném, mert kissé elvesztettem a fonalat a nyomtatók között.

Ps.: Még egyszer: olyasmi kellene, mint a canon i865, az egész jól szuperál...

#1126 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 19:27

Az IP 4200-ba való patronok CLI8, PGI5 már chipesek, egyenlőre nincsen hozzájuk utángyártott patron. De itt is külön van a fej, színenként cserélhető és ami késik az ugye jön, tehát lesz majd idővel kompatibilis patron...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1127 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 19:27

Az IP 4200-ba való patronok CLI8, PGI5 már chipesek, egyenlőre nincsen hozzájuk utángyártott patron. De itt is külön van a fej, színenként cserélhető és ami késik az ugye jön, tehát lesz majd idővel kompatibilis patron...

Thx. Akkor azt hiszem, még nyomozok, vagy várok, vagy kerítek valami használt cuccot...

#1128 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 18:39

Sziasztok!

Remélem, hogy valaki tud segiteni. Kaptam nemetbol egy Epson Stylus C84-es nyomtatot. Osszeraktam, s feltettem a drivert. A program szerint ki volt fogyva a tinta (fekete). Kivettem, lotyogott...valoszinuleg megprobaltak utanatolteni, csak nem sikerult nekik...na mind1. Gondoltam veszek bele 1 uj patront. Mivel nem tudtam, hogy mukodik-e a nyomtato, igy utangyartottat vettem. Most raktam bele...csinaltam vele egy tesztoldal nyomtatast...hat. Egyedul a Windows logobol latni valamit (keken), mas szint nem...vagyis ugy mondanam, hogy a papir teljesen ures, csak a Win logobol latni valamit. Jol gondolom, hogy beszaradt a fej? Mit tudok vele csinalni?

Csak ugy kivancsisagbol 1 oldalt (fekete szoveg) kinyomtattam...mondanom sem kell, hogy a papir teljesen ures. Pedig a fekete patron tele (azt vettem ma). Ki lehet valahogy tisztitani? A karbantartas menubol csinaltam, de 1mm-t sem valtozott semmi. :(

#1129 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:10

hali!

Elég nagy valószínűséggel ha be nem is száradt, de el vannak tömődve a fej kapilláriasai.

Mivel az Epson "bölcs előrelátással" beleépítette a fejet a nyomtatóba, ezért ezt nem olyan egyszerű kivenni mint a Canonoknál...

Első lépésben azt javasolnám, hogy vegyél egy színes és egy fekete utángyártott patront és addig csinálj rajata fejtisztítást amíg nem nyomtat normálisan. Nekem már sikerült egy 43-as Epsont így visszahozni az életbe, igaz rá is ment mind a 2 patron (ezért javaslom, hogy olcsó utángyártottat vegyél)... Ha ez sem segít, akkor vagy kiveszed valahogy a fejet te (nem lesz egyszerű) és "kimosod" ahogy ezt már itt többször leírtam, vagy viszed Epson szervízbe, de akkor már kérdés nem egyszerűbb-e venni egy másikat...

#1130 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:23

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 9:10

hali!

Elég nagy valószínűséggel ha be nem is száradt, de el vannak tömődve a fej kapilláriasai.

Mivel az Epson "bölcs előrelátással" beleépítette a fejet a nyomtatóba, ezért ezt nem olyan egyszerű kivenni mint a Canonoknál...

Első lépésben azt javasolnám, hogy vegyél egy színes és egy fekete utángyártott patront és addig csinálj rajata fejtisztítást amíg nem nyomtat normálisan. Nekem már sikerült egy 43-as Epsont így visszahozni az életbe, igaz rá is ment mind a 2 patron (ezért javaslom, hogy olcsó utángyártottat vegyél)... Ha ez sem segít, akkor vagy kiveszed valahogy a fejet te (nem lesz egyszerű) és "kimosod" ahogy ezt már itt többször leírtam, vagy viszed Epson szervízbe, de akkor már kérdés nem egyszerűbb-e venni egy másikat...

még egy kérdés...azt irtad, hgy vegyek 1 fekete és 1 szines utangyartottat...a fekete megvan. A szinesbol mindegyik szinbol, vagy csak eleg 1-et? Epsonnal az utangyartottak is 900-1000ft korul mennek.

#1131 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:42

Ha színenként cserélhető akkor mindegyikből természetesen... Ha sokallod akkor nem akarlak rábeszélni, mert nem 100% a siker, de szerintem a fejcsere nem nagyon fogja megérni...  :(

#1132 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 15:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 10:42

Ha színenként cserélhető akkor mindegyikből természetesen... Ha sokallod akkor nem akarlak rábeszélni, mert nem 100% a siker, de szerintem a fejcsere nem nagyon fogja megérni...  :(

Fejcseren nem gondolkozom...akkor mar inkabb vennek egy mai gyereket :D Viszont 900Ft/db a 3 szin...es meg nem is biztos az eredmeny...az aggaszt a legjobban, hogy amikor siman fekete szoveget nyomtatok, akkor vegigmegy a nyomtatas, de 1csepp tinta nincs a papiron (pedig a fekete uj)...akkor teljesen be van tomitodve :( .

#1133 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:44

XP prof-ra telepített HP 4mp, illetve sharp ar-m160 nem hajlandó nyomtatni. Többszöri eltávolítás, driver lemezről, és varázslóval telepítve sem hoz eredményt. XP home volt előtte, azon hiba nélkül működött. :think:

szerk.: papír sem jön ki, és kiírja, hogy hiba történt, de a részleteket megtartja magának. Elég sokáig vár.

Szerkesztette: Shia-ko 2006. 04. 24. 12:48 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#1134 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:13

Hát eldobom az agyam. Már másfél napja túrom a netet, de nem sikerült nyomtatót választani. Segítsen valaki! Nézegettem a canon.hu-t. Ugye i865 már rég nincs, de gondoltam, hátha akad még iP 4000, esetleg iP 5000. Ezekbe ha jól látom, ugyanaz a tinta megy, mint a 865-be, azzal meg meg vagyok elégedve, főleg az olcsó utángyártott miatt. De attól tartok, kicsi a remény ezekre is. A 4200-ashoz, meg 5200-ashoz nincs utángyártott (lehet persze, hogy lesz, de ezeket is árulják már egy ideje, és még nincs  :think: ), így meg elgondolkodtató. Sajnos a többi gyártót nem ismerem, még ennyire sem igazodom ki rajtuk. Lenne rá 30-40k, sőt, szánnék rá többet is, ha olyan lenne, amit tudok olcsón etetni. Ami tuti, hogy kell a színes (ergo marad a tintás). Ha van valakinek esetleg tippje, ne kíméljen. Köszi!

#1135 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:20

Fentebb már írtam, hogy még nincs hozzájuk utángyártott... Amint sikerül a chippel valamit kezdeni szerintem 1 héten belül már jön az első adag :)

A régi szériát már nem nagyon fogsz kapni Canonokból, én még 2 db IP 1500-at tudtam szerezni nemrég de most újra érdeklődtem és azt mondták már ne is várjam...  :(

#1136 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 13:20

Fentebb már írtam, hogy még nincs hozzájuk utángyártott... Amint sikerül a chippel valamit kezdeni szerintem 1 héten belül már jön az első adag :)

Pont emiatt ódzkodom az újabbtól, mert szívás is lehet belőle, ha nem sikerül vele kezdeni valamit...  :think:  És ezért kezdtem el Canontól különbözőben gondolkodni... Ilyenkor utálom a legjobban a fogyasztói társadalmat...  :cool:

#1137 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:54

Egy kis boltocskaba kene egy egyszeru nyomtatocska, amivel estenkent a kasszazarast kinyomtatnam. A Canon IP1200 es a HP 3920 kozott vacilalok. Melyiket ajanlanatok?

Zaj nem szamit, mert a boltocskaban levo mas gepek olyan zajt adnak ki, hogy orulok, ha van valami kevesbe monoton zaj :)
Lap/perc se szamit, mert csak napi 1-2 oldalt nyomtatnek.

Viszont most ahogy igy nezem az arlistakat, a HP jobban megeri, mert olcsobb a gep is, es valamivel a patron is.
Vagy rosszul latom?

Szerkesztette: ion 2006. 04. 25. 22:14 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:11

Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 21:54

Egy kis boltocskaba kene egy egyszeru nyomtatocska, amivel estenkent a kasszazarast kinyomtatnam. A Canon IP1200 es a HP 3920 kozott vacilalok. Melyiket ajanlanatok?

Zaj nem szamit, mert a boltocskaban levo mas gepek olyan zajt adnak ki, hogy orulok, ha van valami kevesbe monoton zaj :)
Lap/perc se szamit, mert csak napi 1-2 oldalt nyomtatnek.

Viszont most ahogy igy nezem az arlistakat, a HP jobban megeri, mert olcsobb a gep is, es valamivel a patron is.
Vagy rosszul latom?

Hát elképzelhető, hogy a HP-hez olcsóbb a tinta, de szerintem a Canon lényegessen starpabíróbb nyomikat csinál ebben a kategóriában... Végül is mindkettő megfelel az igényeidnek, de csak abban az esetben ha a programod nem igényel párhuzamos nyomtatót. Win-es a pénztárprogid?

#1139 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:57

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 9:11

Hát elképzelhető, hogy a HP-hez olcsóbb a tinta, de szerintem a Canon lényegessen starpabíróbb nyomikat csinál ebben a kategóriában... Végül is mindkettő megfelel az igényeidnek, de csak abban az esetben ha a programod nem igényel párhuzamos nyomtatót. Win-es a pénztárprogid?

Windows-on futtatom, de parancssorban, tehat DOS-os program. Gondoltam erre, de azt hittem, ez nem lehet problema.
Megkerdezem a program fejlesztojet.

Bar az LPT port eleve kizarva, mert egy vezerloprogramrol van szo, ami a nyomtatoporton keresztul iranyit mas gepeket, a szamitogep pedig egy laptop. Ugyhogy lehet, hogy szivas az egesz :)

Szerkesztette: ion 2006. 04. 26. 11:04 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:58

Nem feltétlenül zárja ki a LPT-s nyomtatást.... Végül is nem nagy összeg egy plusz párhuzamos port...

Viszont ha dos-os a program akkor az USB-s nyomit nem anyira fogja szeretni, de van egy DOSprnt (ha jól emlékszem) nevű program ami elég szépen átviszi a nyomatatást... Természetesen nem mindig tökéletes az eredmény, de nálam eddig ez a nyerő amikor nincs más megoldás...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.