Ha nem vetted volna észre minden LX-et hulladéknak tartok valahogy úgy mint Te. De ezt már harmadjára írom le. 100-300 mindex hogy lx fx vagy lq hulladék.
LQ 24 tűs, gyorsabb, ha függőleges vonal kell akkor az átlaggyorsaságon felül még rátesz 1 lapáttal.
Idézet
Szerintem ehhez minimum le kell venni a fejet, ami azért nem általános egy használt cucc vásárlásánál. Továbbá ránézésre nem hiszem, hogy meg tudnád mondani milyen a fej állapota. Párat javítottam / javítattam már és az volt a tapasztalatom....
És??? leveszed és megnézed, ált. 1 mozdulat vagy 2 csavar. Jó, ahhoz tapasztalat kell hogy kiértékeld mit látsz. De könnyen lehet fincsi teszábrát kreálni vagy 90-95% oskáént elfogadnék 1 draftos 1 közepes és minőségi nyomtatást is. Ha ezek megfelelnek akkor nemigazán érdekel, hogy a rugó mit korrigál. Ne feledjuk el hogy használt termék. 1 ilyen LQ (főleg 1050 1070) még szétnyomtat jópár tízezer oldalt.
DFX valóban bazinagy, de árban belefér, ha kell akkora teljesítmény.
Lézer:
idéznék magamtól: (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal).
Nagyteljesítményű mátrix tényleg nemsok karbantartást igényel. Ezt elfogadhatjuk tényként.
De tény az is ha érez magában picinyke ambíciót 1 rendszergazda akkor nemigazán gond 1 görgő vagy 1 fixáló cseréje ha megfelelő tipust választ.
HP lapbehózó: 5.000 Ft más mi kell még hozzá? 50-100ezret simán le lehet vele nyomatni.
Nem emléxem a pontos típusra de pár éve kizárólag azért vettem meg 1 nagyobb IBM lézert mert a számlálója szerint 650.000 oldal volt benne és nemigazán volt cserélve semmi.
Idézet
megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni.
De könyörgöm mikor? hány tízezer vagy százezer oldal után? most ne HP1010 ről beszéljünk.
Idézet
Persze, töltött kellékanyag de ha speciális a nyomtatód akkor nem biztos, hogy lesz hozzá.
A kérdező volt annyira tájékozott és épelméjű, hogy eleve szétnézett mihez van kellékanyag. Ezt a vásárlás előtt meg lehet tenni utángyártott kellékanyagokra is.
Idézet
Tudom, a leporelló qrva drága de ha utánnaszámolsz akkor még mindig sokkal olcsóbban jössz ki a mátrixos megoldással.
1.Ha utánaszámolsz a mátrixos olcsóbb lehet.
2. És mi lesz a bizonylatokkal? Láttál már 6 éves számlát vagy főkönyvi kivonatot? Esetleg 15-20 éves bérkartont? A lepó drasztikusan sárgul a festék meg fakul.
3.zaj
4.lepó plusz logisztikai költsége
Idézet
Arra meg ki sem térnék, hogy az A3-as lézerekkel hasonlítsam össze. Mert ugye mátrixból sem A4 nyomikról van szó ha ezt a kategóriát nézzük...
Wines ügyviteli progi kimenetéről volt szó. 1 szó sem esett A3-ról. Nyilván win alatt is készülhet A3-as lista, bár egyre ritkább ez inkább a DOS-os progik jellemzője.
DE, ha mégis kell A3 akkor meg 1 használt fénymásoló nyomimodullal.
Számítás: Dob 150.000 oldalhoz: 30.000 Ft; utángyártott toner 20.000 oldalhoz 5.000 más mikell még?
Idézet
Az már egy jelentősebb mennyiség. Bár az említett példát rendkívüli módon megbillenti a lézer felé a max 2 példányos nyomtatás. Ahol 3-4 példányos nyomtatás megy ott a lézer költsége azonnal nő +20, +50 %-al...
(Ügyvitelt ritkán nyomnak 4+ példányban.)
Ha kisebb mennyiség lenne lehetett volna kisebb nyomit is venni. A lapköltség nem ugrott volna. A példát nem én találtam ki hanem az élet. Számoltak, rábeszélték a könyvelőt meg a főnököt és azóta a havi 4 számlanyomtatási napon nem a fél munkaidőt az udvaron,büfében,stb töltik. És hallatszik a telefoncsörgés is

Én is tudnék sok példát mondani hogy hol, mikor éri meg a mátrix. Csak nem szeretem az egyoldalúságot.
Még 1-2 dolog:
Töltött lézer: sok cég foglalkozik vele, akár garanciával, akár 1 napos ingyenes szállítással is. Esetleg meg is lehet sajátkezűleg tölteni.
Utángyártott toner kitek: lásd fennt+ugyanolya 1xű a csere mint ha eredeti lenne.
Eredeti kellékanyag:
mátrixnál is sokkal drágább mint az utángyártott, viszont 1 komolyabb mátrixot nem üzemeltetnék ocskábbnál ocskább ugy.szalaggal.