HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 13:09

Sziasztok!

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy tönkrement az Epson C64 típusú nyomtatóm :(. Szeretnék egy újat vásárolni, szintén tintasugarasat, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Elvárásaim a következők lennének: viszonylag gazdaságosan lehessen fentartani, színenként lehessen a patront cserélni, USB csatlakozási lehetőség (ha LPT az se nagyon nagy baj, de USB-nek jobban örülnék), fotó nyomtatási lehetőség és HP márkájú legyen (ez fontos, bár ha valaki nagyon meggyőző érvet tudna mondani, hogy miért ne HP-t, hanem Canon-t, vagy más márkát válasszak, akkor szívesen fogadom az érveket).

Segítségeteket előre is köszönöm!

u.i.: az Epsonomnak egyébként az a baja, hogy az üres patront jelző led folyamatosan világít. A feketét jelzi ki üresnek, holott kb. 2-3 hete cseréltem a fekete patront és azóta nagyjából 20 oldalt nyomtattam vele, szóval nem hiszem, hogy már kiürült volna. Esetleg erre tudtok valami megoldást, hogy ne keljen a kukába dobnom?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1442 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:42

Idézet

Nyah, tegyük helyére a dolgokat egy kicsit:

Tegyük

Idézet

Ha már belementünk a típusjátékba akkor a használt LQ és LX szériát mindjárt zárjuk is ki.

LX mint említettem volt :)
LQ-val mi lenne a gondod??

Idézet

A használt FX-ekkel az lesz a gondod, hogy egy fejcsere (FX 1050, 1170, 1180) kb 35e Ft körül

a használt nyomit meg lehet ám nézni, ha tűhibás vagy kopott a fej nem veszi meg az ember, ugye.
FX vs LQ: LQ szebben ált. gyorsabban nyomtat. Ha függőleges vonalat kell nyomtatni sok esetben a szokásos sebességeltérés akár a duplájára is nőhet :)

Idézet

A DFX széria pedig teljesen felesleges.

Miért is? lehasznált:lásd fenntebb a kipróbálás opciót

Idézet

Egy festékszalag ára töredéke bármilyen más kellékanyagénak, és a többpéldányos leporellók esetében csak a felső rétegre használódik el festék, a többit az indigós aljú papír végzi.

A festékszalaggal nehéz árban versenyezni, de ha többpéldányos papírt használsz akkor már megfontolandó a lézer használata (szigoróan töltött kellékanyaggal). Akkor az eleve drágább leporelló és a vegyi indigó már annyira megdrágítja a papírt hogy az kifutja 1 töltött lézer árát.
Sebességben pedig nem feltétlen lassabb. (nyilván nem 8 példányos lepóhoz képestl)

Idézet

Aki már látott komolyabb mennyiségű számlanyomtatást, az tudja hogy ezt csak mátrixnyomtatóval lehet normálisan megoldani. Ez alól kivételt képez a csekknyomtatás amit ipari szintű gépek nyomnak és nem szükséges másod illetve harmadpédány

havi 6.000-10.000 számla megfelel? x2 példány. A DFX-et tavaly cserélték le lézerre. Nem bánták meg. Főleg a halláskárosodás miatt :)

Idézet

Azt, hogy a lézernyomtató gyors csak az állítja, aki még nem látott DFX 8500-at melózni draft beállításokkal... Hányja a papírt :Đ

No ilyet még nem láttam dolgozni. Felveszi a versenyt 1 40A4/perces lézerrel?

Szerkesztette: PcCave 2006. 09. 23. 19:43 -kor

#1443 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:32

Idézet

LX mint említettem volt. LQ-val mi lenne a gondod??

Az, hogy volt neked egy az nem jelent semmit. Nekünk van itt belőle kb 35 db :). Nagyon sok a gond velük, nem egy túl jó széria. A 300+ mint említettem típushibás. Az LQ-kat annyira nem ismerem, igazad van kicsit lendületesen nyilatkoztam róluk :D visszavonom, az lehet hogy jó.

Idézet

a használt nyomit meg lehet ám nézni, ha tűhibás vagy kopott a fej nem veszi meg az ember, ugye.

Szerintem ehhez minimum le kell venni a fejet, ami azért nem általános egy használt cucc vásárlásánál. Továbbá ránézésre nem hiszem, hogy meg tudnád mondani milyen a fej állapota. Párat javítottam / javítattam már és az volt a tapasztalatom, hogy az egyik szabályos újnak látszó fej szarakodott, a másik meg görbe tűkkel is tökéletes nyomatot csinált... Kopottságát sem látod rendesen, mert a tű alatt lévő rugó valamennyit korrigál rajta.

Idézet

Miért is?

Minek egy akkora nyomtató, ha nem használják ki? Ráadásul bazinagy...

Idézet

A festékszalaggal nehéz árban versenyezni, de ha többpéldányos papírt használsz akkor már megfontolandó a lézer használata (szigoróan töltött kellékanyaggal). Akkor az eleve drágább leporelló és a vegyi indigó már annyira megdrágítja a papírt hogy az kifutja 1 töltött lézer árát.

Na ebben továbbra sem értek egyet, bár kétség kívül a lézernyomtatók egyre jobb megoldásokat kínálnak. De: A nagyteljesítményű mátrixok szinte semmi karbantartást nem követelnek meg azon kívül, hogy a papírport illik kitakarítani belőlük. Lézereknél ez már kicsit problémásabb, mert megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni. Ha nem különálló a fényhenger akkor pedig a toner árát növeli meg. Persze, töltött kellékanyag de ha speciális a nyomtatód akkor nem biztos, hogy lesz hozzá. Tudom, a leporelló qrva drága de ha utánnaszámolsz akkor még mindig sokkal olcsóbban jössz ki a mátrixos megoldással. Arra meg ki sem térnék, hogy az A3-as lézerekkel hasonlítsam össze. Mert ugye mátrixból sem A4 nyomikról van szó ha ezt a kategóriát nézzük...

Idézet

havi 6.000-10.000 számla megfelel? x2 példány. A DFX-et tavaly cserélték le lézerre. Nem bánták meg. Főleg a halláskárosodás miatt

Az már egy jelentősebb mennyiség. Bár az említett példát rendkívüli módon megbillenti a lézer felé a max 2 példányos nyomtatás. Ahol 3-4 példányos nyomtatás megy ott a lézer költsége azonnal nő +20, +50 %-al... azért ez nem elhanyagolható, és ilyenkor a példányszám is többszörösére ugrik. (és ugye a görgőket csak az érdekli hány oldal ment át rajtuk.)

Idézet

No ilyet még nem láttam dolgozni. Felveszi a versenyt 1 40A4/perces lézerrel?

Az attól függ... mert ugye a lézert nem érdekli, hogy 1 db betűt nyomtatsz vele vagy fekete oldalat, míg a mátrix sebességét ez befolyásolja. De szerintem egy 10-15 tételes draftben nyomott számlánál igen. :D 
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1444 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:43

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:32

De: A nagyteljesítményű mátrixok szinte semmi karbantartást nem követelnek meg azon kívül, hogy a papírport illik kitakarítani belőlük. Lézereknél ez már kicsit problémásabb, mert megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni.

De milyen gyakran? 100ezer forintos kategóriában már 150ezer oldalt megy el egy alap takarítás nélkül, 300ezrest meg kibír a mechanika.

Ha havi 10ezer oldallal számolunk, akkor sem kell 1 évig hozzányúlni. Ahol meg havi 10ezer oldalas termelés van, ott nyilván be is bírnak fektetni 1, vagy esetleg mindjárt kettő komolyabb cuccra is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1445 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:58

Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:43

De milyen gyakran?

De akkor is kell... Jó, tudom nem ez mozdít a mátrix felé, de bele kell kalkulálni ezt is.

Szerintem is a többi érv nyomósabb..

(100e-es kategóriánál melyikre gondoltál? Az még max munkacsoportos nyomi szvsz mint pl a HP 1320  :think: )

#1446 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:58

(100e-es kategóriánál melyikre gondoltál? Az még max munkacsoportos nyomi szvsz mint pl a HP 1320  :think: )

HP-t azt nem mindig sorolnám ide, mert max. ígérik a gondozásmentességet, de valahogy sosem jön össze. Ebből én még fiatalkoromban valami 6000-es szériákkal voltam körülvéve, érdekes módon azokkal nem volt sok baj. De 4000/4100 is elég jól húzza, csak ott már előbb kellett görgőket bazirgálni.

100ezres kategóriában mondjuk Kyocera, sokszázezresben ha nem Kyocera, akkor meg valami böszme Konica multicucc.
Make love not Wor.

#1447 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:08

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 13:09

Sziasztok!

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy tönkrement az Epson C64 típusú nyomtatóm :(. Szeretnék egy újat vásárolni, szintén tintasugarasat, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Elvárásaim a következők lennének: viszonylag gazdaságosan lehessen fentartani, színenként lehessen a patront cserélni, USB csatlakozási lehetőség (ha LPT az se nagyon nagy baj, de USB-nek jobban örülnék), fotó nyomtatási lehetőség és HP márkájú legyen (ez fontos, bár ha valaki nagyon meggyőző érvet tudna mondani, hogy miért ne HP-t, hanem Canon-t, vagy más márkát válasszak, akkor szívesen fogadom az érveket).

Segítségeteket előre is köszönöm!

u.i.: az Epsonomnak egyébként az a baja, hogy az üres patront jelző led folyamatosan világít. A feketét jelzi ki üresnek, holott kb. 2-3 hete cseréltem a fekete patront és azóta nagyjából 20 oldalt nyomtattam vele, szóval nem hiszem, hogy már kiürült volna. Esetleg erre tudtok valami megoldást, hogy ne keljen a kukába dobnom?

Az én problémámban nem tudna valaki segíteni plz? :rolleyes:

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#1448 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:06

HP-t azt nem mindig sorolnám ide, mert max. ígérik a gondozásmentességet, de valahogy sosem jön össze. Ebből én még fiatalkoromban valami 6000-es szériákkal voltam körülvéve, érdekes módon azokkal nem volt sok baj. De 4000/4100 is elég jól húzza, csak ott már előbb kellett görgőket bazirgálni.

No comment, egyetértek :D

Idézet

100ezres kategóriában mondjuk Kyocera, sokszázezresben ha nem Kyocera, akkor meg valami böszme Konica multicucc.

Kyocera nem rossz, csak ott ált. külön van a fényhenger és nem nagyon van hozzá töltött kellékanyag. Múltkor kértem árajánlatot utángyártottra, de drágábban akarták hozni mint az eredetit LOL :p
Minolta? Hááát, nem tudom...  nem mondok semmit, mert konkrét tapasztalatom nincs de a nagykeres ösmerőseim nem szoktak dícshimnuszokat zengeni róla...

#1449 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:55

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:08

Az én problémámban nem tudna valaki segíteni plz? :rolleyes:

HP Photosmart 8250, ha különálló tintatartályok kellenek.

De én mégis azt mondanám, hogy egy IP 4200-assal jobban jársz. Tud szegély nélkül nyomtatni (HP nem) és 99%-ban csak jót mond róla mindenki. Én egy canon i560-at nyüstölök, de nekem sincsen vele semmi gondom...

Ha valami érdekel még, akkor kicsit konkrétabban kérdezz úgy nekünk is könyebb válaszolni...  ;)

#1450 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:56

Zsömbi: ha nem ragaszkodnál a HP-hez és 2 hónappal ezelőtt kérdezed, én a Canon IP1500-at mondtam volna. Azért mert nekem 1-1.5 éve jól megy, fotónyomtatás rendben, olcsó a fenntartás utángyártott patronokkal.
Sajnos mostmár nem gyártják, ritka mint a fehér holló boltban.

Viszont rokonnak nekem is venni kell valamit. Tudja valaki IP1500 árkategóriában (13-15K) most mi az a nyomtató amivel lehet jól fotót nyomtatni és van utángyártott patron hozzá?

#1451 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:18

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:55

HP Photosmart 8250, ha különálló tintatartályok kellenek.

De én mégis azt mondanám, hogy egy IP 4200-assal jobban jársz. Tud szegély nélkül nyomtatni (HP nem) és 99%-ban csak jót mond róla mindenki. Én egy canon i560-at nyüstölök, de nekem sincsen vele semmi gondom...

Ha valami érdekel még, akkor kicsit konkrétabban kérdezz úgy nekünk is könyebb válaszolni...  ;)

Köszi a választ! Nos azért a HP-ra esne a választásom, mert azt hallottam, hogy ha egy hétig nem használom a Canon nyomtatók, akkor hajlamos a patron/fej benne beszáradni. Igaz ez? Na meg HP-nál lenne ismerős......

#1452 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:25

Nos, ezzel a beszáradás dologgal még nem találkoztam. Én nem használom minden héten és nem volt gond az eltelt időszak alatt...

#1453 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:00

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:18

Köszi a választ! Nos azért a HP-ra esne a választásom, mert azt hallottam, hogy ha egy hétig nem használom a Canon nyomtatók, akkor hajlamos a patron/fej benne beszáradni. Igaz ez? Na meg HP-nál lenne ismerős......

Hát az eredeti patronokkal nem hiszem, hogy beszáradna, nekem még az utángyártottól sem száradt be hetek alatt sem... Hallottam már az ellenkezőjét is, de gondolom nagyon tintafüggő is.

#1454 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:02

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 12:00

Hát az eredeti patronokkal nem hiszem, hogy beszáradna, nekem még az utángyártottól sem száradt be hetek alatt sem... Hallottam már az ellenkezőjét is, de gondolom nagyon tintafüggő is.

Értem. Akkor inkább Canon IP4200-as nyomtatód ajánlanád, mint a HP 8250-es modelljét? A Canon-nál nem külön cserélhetőek a színek? Melyik nyomtat szebben, illetve gazdaságosabban?

#1455 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 12:55

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:00

Én csak és kizárólag utángyártottat használok....  :cool:

#1456 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:24

Ha nem vetted volna észre minden LX-et hulladéknak tartok valahogy úgy mint Te. De ezt már harmadjára írom le. 100-300 mindex hogy lx fx vagy lq hulladék.

LQ 24 tűs, gyorsabb, ha függőleges vonal kell akkor az átlaggyorsaságon felül még rátesz 1 lapáttal.

Idézet

Szerintem ehhez minimum le kell venni a fejet, ami azért nem általános egy használt cucc vásárlásánál. Továbbá ránézésre nem hiszem, hogy meg tudnád mondani milyen a fej állapota. Párat javítottam / javítattam már és az volt a tapasztalatom....

És??? leveszed és megnézed, ált. 1 mozdulat vagy 2 csavar. Jó, ahhoz tapasztalat kell hogy kiértékeld mit látsz. De könnyen lehet fincsi teszábrát kreálni vagy 90-95% oskáént elfogadnék 1 draftos 1 közepes és minőségi nyomtatást is. Ha ezek megfelelnek akkor nemigazán érdekel, hogy a rugó mit korrigál. Ne feledjuk el hogy használt termék. 1 ilyen LQ (főleg 1050 1070) még szétnyomtat jópár tízezer oldalt.

DFX valóban bazinagy, de árban belefér, ha kell akkora teljesítmény.

Lézer:
idéznék magamtól: (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal). (szigoróan töltött kellékanyaggal).

Nagyteljesítményű mátrix tényleg nemsok karbantartást igényel. Ezt elfogadhatjuk tényként.
De tény az is ha érez magában picinyke ambíciót 1 rendszergazda akkor nemigazán gond 1 görgő vagy 1 fixáló cseréje ha megfelelő tipust választ.
HP lapbehózó: 5.000 Ft más mi kell még hozzá? 50-100ezret simán le lehet vele nyomatni.
Nem emléxem a pontos típusra de pár éve kizárólag azért vettem meg 1 nagyobb IBM lézert mert a számlálója szerint 650.000 oldal volt benne és nemigazán volt cserélve semmi.

Idézet

megadott időközönként cserélhetsz teljes görgőkészletet, ha külön van a fényhenger akkor azt is és időnként a fixálóhengered is el fog öregedni.

De könyörgöm mikor? hány tízezer vagy százezer oldal után? most ne HP1010 ről beszéljünk.

Idézet

Persze, töltött kellékanyag de ha speciális a nyomtatód akkor nem biztos, hogy lesz hozzá.

A kérdező volt annyira tájékozott és épelméjű, hogy eleve szétnézett mihez van kellékanyag. Ezt a vásárlás előtt meg lehet tenni utángyártott kellékanyagokra is.

Idézet

Tudom, a leporelló qrva drága de ha utánnaszámolsz akkor még mindig sokkal olcsóbban jössz ki a mátrixos megoldással.

1.Ha utánaszámolsz a mátrixos olcsóbb lehet.
2. És mi lesz a bizonylatokkal? Láttál már 6 éves számlát vagy főkönyvi kivonatot? Esetleg 15-20 éves bérkartont? A lepó drasztikusan sárgul a festék meg fakul.
3.zaj
4.lepó plusz logisztikai költsége

Idézet

Arra meg ki sem térnék, hogy az A3-as lézerekkel hasonlítsam össze. Mert ugye mátrixból sem A4 nyomikról van szó ha ezt a kategóriát nézzük...

Wines ügyviteli progi kimenetéről volt szó. 1 szó sem esett A3-ról. Nyilván win alatt is készülhet A3-as lista, bár egyre ritkább ez inkább a DOS-os progik jellemzője.
DE, ha mégis kell A3 akkor meg 1 használt fénymásoló nyomimodullal.
Számítás: Dob 150.000 oldalhoz: 30.000 Ft; utángyártott toner 20.000 oldalhoz 5.000 más mikell még?

Idézet

Az már egy jelentősebb mennyiség. Bár az említett példát rendkívüli módon megbillenti a lézer felé a max 2 példányos nyomtatás. Ahol 3-4 példányos nyomtatás megy ott a lézer költsége azonnal nő +20, +50 %-al...

(Ügyvitelt ritkán nyomnak 4+ példányban.)
Ha kisebb mennyiség lenne lehetett volna kisebb nyomit is venni. A lapköltség nem ugrott volna. A példát nem én találtam ki hanem az élet. Számoltak, rábeszélték a könyvelőt meg a főnököt és azóta a havi 4 számlanyomtatási napon nem a fél munkaidőt az udvaron,büfében,stb töltik. És hallatszik a telefoncsörgés is :)
Én is tudnék sok példát mondani hogy hol, mikor éri meg a mátrix. Csak nem szeretem az egyoldalúságot.
Még 1-2 dolog:
Töltött lézer: sok cég foglalkozik vele, akár garanciával, akár 1 napos ingyenes szállítással is. Esetleg meg is lehet sajátkezűleg tölteni.
Utángyártott toner kitek: lásd fennt+ugyanolya 1xű a csere mint ha eredeti lenne.
Eredeti kellékanyag:
mátrixnál is sokkal drágább mint az utángyártott, viszont 1 komolyabb mátrixot nem üzemeltetnék ocskábbnál ocskább ugy.szalaggal.

#1457 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:28

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 10:58

Zsul, már megbocsáss, de elfeledkeztél arról, hogy használt kategóriában beszélünk. Ott 100.000 ért olyat kapsz amit 3-700.000 ért adnak ujonnan.

#1458 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:50

Kyocera nem rossz, csak ott ált. külön van a fényhenger és nem nagyon van hozzá töltött kellékanyag. Múltkor kértem árajánlatot utángyártottra, de drágábban akarták hozni mint az eredetit LOL :p

Mond a típust és hogy mennyiért kapnád. Sajnos sok típusához tényleg nehéz ügy, de van sokhoz.

#1459 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 13:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 13:00

Meg szerencsefüggő. Ha kiveszel 1 fejjel 1ütt gyártott patront az lehet hogy 20 perc alatt behal(ritka) és ugyanaz a fajta patron volt 2 hónapig kinnt az aszalon és langyosvizel kezelés után nyomtatott.

#1460 Felhasználó inaktív   lendi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 07:39

Sziasztok!

Nagyjából végignyaltam az előzményeket (ami azért lássuk be nem kis dolog!), de érdemi választ nem találtam a gondomra. Kérlek segítsetek!
HP Business Inkjet 1100d patronjait (mind a 4-t) Ink-Tek-es utántöltő kittel remélhetőleg szakszerűen újratöltöttem. Jelenleg folyamatosan világító (nem villogó) sárga hibajelzést mutat 2 db patronra és nem nyomtat semmit. Tudtommal a chip hibajelzése ellenére még kellene nyomtatnia. Kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata, ill. az egyes cégek által kínált önresetelő chip megoldást jelenthetne-e? Megjegyzem: nem kizárt, hogy 1 éven túli némelyik patron.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.