HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   gagsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 20:40

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 17:59

Igen, van. :) De, most meg nem mondom hirtelen, hogy mi a neve, típusa és hol lehet kapni! :think: :D

De ha megkérhetlek utánanéznél nekem!! Nem sürgős de idővel jó lenne!! Köszönöm :)  :)

#1982 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:29

Idézet: gagsa - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 21:40

De ha megkérhetlek utánanéznél nekem!! Nem sürgős de idővel jó lenne!! Köszönöm :)  :)

Na, utána néztem. :) Ezen az oldalon vannak a festékek. Elsőként nagyot kell rá beruháznod, mert venned kell fejet, mivel máshogy nem tudod használni az utángyártott patronokat. Nos, elsőnek kell a feketéhez ez és a színeshez pedig ez! Amint látod, a fejek mellé van 2-2 tintapatron is. Ha ezt elhasználod, csak utána kell tintapatront venned, de a fej sem örökéletű és idézek:

Idézet

A fej élettartama a gyártó cég szerint 10-25 tartály csere!

Szóval miután kb 15-20. tartályt használtál el ebben a fejben, akkor ismét a fenti csomagot kell venned. Azért nagy beruházás elsőnek, mert ugye a színes és fekete fej durván 19eHUF! Igaz, ebben 2-2 tartály benne van. Ellenben itt csak színes utángyártott tintát látok, ami ugyanannyi vagy durván 1000HUF-al olcsóbb (beszerzési helytől függően), mint az eredeti patron. Ezek után szerintem abszolút nem éri meg, de tégy belátásod szerint. A választ megkaptad. ;)

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 13. 22:29 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1983 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 02:20

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:29

Na, utána néztem. :) Ezen az oldalon vannak a festékek. Elsőként nagyot kell rá beruháznod, mert venned kell fejet, mivel máshogy nem tudod használni az utángyártott patronokat. Nos, elsőnek kell a feketéhez ez és a színeshez pedig ez! Amint látod, a fejek mellé van 2-2 tintapatron is. Ha ezt elhasználod, csak utána kell tintapatront venned, de a fej sem örökéletű és idézek:

Szóval miután kb 15-20. tartályt használtál el ebben a fejben, akkor ismét a fenti csomagot kell venned. Azért nagy beruházás elsőnek, mert ugye a színes és fekete fej durván 19eHUF! Igaz, ebben 2-2 tartály benne van. Ellenben itt csak színes utángyártott tintát látok, ami ugyanannyi vagy durván 1000HUF-al olcsóbb (beszerzési helytől függően), mint az eredeti patron. Ezek után szerintem abszolút nem éri meg, de tégy belátásod szerint. A választ megkaptad. ;)

Azért ennek nem ártana utánaszámolni! ;)

Az általad linkelt oldalon van színes is, meg fekete ugy patron is.
Az 1000Ft-os különbség nagyjából stimmel, de a peach 'márkájúból' ezért a pénzért két patront kapsz! Tehát máris más a számítás.

Tegyük fel, hogy a cserefej a gyártó által megadott minimum élettartamot éri csak el. Ebben az esetben a spec fej (két tartállyal) + 4x2 ugy tartály = 32320 Ft br. (CL-41).
Eredetiben 10 eredeti patron = 68300 Ft br.

A különbség kb. 36eFt.

Ha netán nem 10, hanem akár 25 patront kibír ez a spec fej, akkor kb. 93eFt a különbség, és maradt egy ugy patronod.

Ez persze nagyon száraz számolgatás, és még nem a 300Ft-os patronár, de érdemes mérlegelni. :respect:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1984 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 07:35

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:29

Ellenben itt csak színes utángyártott tintát látok, ami ugyanannyi vagy durván 1000HUF-al olcsóbb (beszerzési helytől függően), mint az eredeti patron. Ezek után szerintem abszolút nem éri meg, de tégy belátásod szerint. A választ megkaptad. ;)

jól jöttek a linkek  :respect:

Minőségi tina (nyilván utángyártott) készletben: PG40-50 2x20ml 1.500 Ft CL41-51 3x 20 ml 1.900 Ft
Literesben 5,5-6 eFt /liter
Ugyhogy ha kiürül az 5.600 Ft-os 2 tartályos készlet vásárlása helyett 1500 -ért (1 db 750) otthon meg lehet tölteni. Vagy literes tinta esetén: 120 Ft/tartály  :cool:

Szerkesztette: PcCave 2007. 06. 14. 07:43 -kor

#1985 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 07:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 12:59

majd felhívom őket. mondjuk nem tudom mit szólnak ha odaviszem garban, és le van törve az egyik toner védőfedele... de kapják be, és a többit "csinálják" meg :)

töltőpor egyelőre nem szükséges hisz elvileg tele vannak.
opc polírhoz cuccot hol lehet kapni? hogy kell azt végrehajtani? (kiszedtem, nézegettem a tonert, de pl elfordíani se sikerült kézzel az opc-t, hogy lássam milyen a hiba jellege a hengeren)

A sárga toner garijához semmi köze a magenta toner sérülése.
A polírt nagykerben veszem (kiskerben nem tudom hogy hol lehet kapni) olyan 3k körül van 1 kisflakon ami használattól függően 10-50-100? db-hoz elég.
Célszerű lenne kiszedni az OPC-t. ha máshogy nem megy akkor:
az OPC oldalán bejelölöd hogy hol használtad, toner vissza a gépbe, utánna játék: nagyon rövid idei bekapcs, toner kivesz, szemle hogy mennyit fordult az OPC , stb. Mondjuk így elég gány, de könnyen kivitelezhető.

#1986 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 08:28

Tud valaki nem aranyáron tonerhez resetelhető vagy önresetelős chip-et (elsősorban HP)?

#1987 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 09:59

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 3:20

Azért ennek nem ártana utánaszámolni! ;)

Én nem mérlegelek és számolok utána, mivel gagyi tintát nem veszek, csak eredetit. :) Nekem minőség kell és nem spórolás. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1988 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 10:59

Én nem mérlegelek és számolok utána, mivel gagyi tintát nem veszek, csak eredetit. :) Nekem minőség kell és nem spórolás. ;)

:confused:

Megbántottalak?

Ha igen, akkor bocs, ha nem, akkor nem értelek.

De bárhogy is van, ne írj hülyeséget, ne vezesd félre az embereket!
Ha véletlenül mégis sikerült, akkor meg ne arrogánsan válaszolj, hanem lásd be a hibád!  :mad:
Én sem biztos, hogy jól számoltam. Ha tévedtem, akkor elnézést fogok kérni.

#1989 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:16

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:11

Megbántottalak?

Ha igen, akkor bocs, ha nem, akkor nem értelek.

De bárhogy is van, ne írj hülyeséget, ne vezesd félre az embereket!
Ha véletlenül mégis sikerült, akkor meg ne arrogánsan válaszolj, hanem lásd be a hibád!  :mad:
Én sem biztos, hogy jól számoltam. Ha tévedtem, akkor elnézést fogok kérni.

Mi köze ennek az aroganciához?! :confused: :think: Mint írtam, szerintem nem éri meg, hogy ilyen fossal etessem a nyomtatómat, amihez tartom magam. Nem azt írtam, hogy neki mi éri meg. :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 14. 10:17 -kor

#1990 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:34

Rossz számokat írtál, ezért rossz következtetést lehetett levonni belőle.
Erre hívtam fel a figyelmed.
Az erre érkező válasz volt arrogáns. szvsz
Az, hogy 'fos', pedig nem derült ki az első hozzászólásodból.
Az, hogy másnak megéri-e, azt szerintem nem Neked, vagy nekem kell eldöntenünk.
Csak segítség lehet, hogy 10 patron különbözetén már bőven megvan egy új nyomtató ára, tehát akár kukázni is lehet. A nyomtatott minőséget illetően ismét az adott személynek kell dönteni, hogy megéri-e a kompromisszumot (ha van egyáltalán).

#1991 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:44

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:34

Rossz számokat írtál, ezért rossz következtetést lehetett levonni belőle.
Erre hívtam fel a figyelmed.
Az erre érkező válasz volt arrogáns. szvsz
Az, hogy 'fos', pedig nem derült ki az első hozzászólásodból.
Az, hogy másnak megéri-e, azt szerintem nem Neked, vagy nekem kell eldöntenünk.
Csak segítség lehet, hogy 10 patron különbözetén már bőven megvan egy új nyomtató ára, tehát akár kukázni is lehet. A nyomtatott minőséget illetően ismét az adott személynek kell dönteni, hogy megéri-e a kompromisszumot (ha van egyáltalán).

Jó számot írtam, mivel durván 1000HUF-al olcsóbb a ugy. patron az eredetitől. Nem is én akartam eldönteni, ezért írtam, hogy "szerintem abszolút nem éri meg, de tégy belátásod szerint". Függetlenül attól, hogy mennyibe jön ki pl. 1 oldal ára vagy üzemeltetési költség, számomra nem éri meg. Az pedig, hogy nem írtam le elsőnek, hogy miért is nem éri meg számomra, nyílván nem írom le, mert nem erre volt kíváncsi, csak lát egy véleményt. Ha rákérdezett volna, hogy miért nem, akkor már természetesen leírom.

#1992 Felhasználó inaktív   hatico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 15:22

Sziasztok'
Véletlenül botlottam a fórumra, tetszik ,hogy már jóideje foglalkoztat több embert is a töltött és egyébb módon újrahasznosított kellékanyag. Csapatunk lézer és tintás nyomtatók kellékanyagainak újragyártásával(felújításával) foglalkozik. Az eddig leírtakhoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem kell félni az utángyártott kellékanyagoktól. Azonban beszerzésükkor ne az ár, az olcsósága legyen a fő célpont, hanem a minőség. A piacon ma már több magyar gyártó minőségi terméke megtalálható.
A fennt említett peach márkájú patronokat mi teszteltük először az országban. Egy kedves barátunk az importőr. Több vásárlónk használja elégedetten. Azonban azok a felhasználók akik évente egy-két patront használnak nem biztos hogy ennyit befektetnek, inkább cégek vásárolják ahol a fogyás nagyobb.
Vannak már utángyártott PG és CL patronok.
A patron töltögetésekhez típusonként más-más tintát illik használni mert teljesen más a tinták összetétele.

#1993 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:18

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:44

Jó számot írtam, mivel durván 1000HUF-al olcsóbb a ugy. patron az eredetitől. Nem is én akartam eldönteni, ezért írtam, hogy "szerintem abszolút nem éri meg, de tégy belátásod szerint". Függetlenül attól, hogy mennyibe jön ki pl. 1 oldal ára vagy üzemeltetési költség, számomra nem éri meg. Az pedig, hogy nem írtam le elsőnek, hogy miért is nem éri meg számomra, nyílván nem írom le, mert nem erre volt kíváncsi, csak lát egy véleményt. Ha rákérdezett volna, hogy miért nem, akkor már természetesen leírom.

írd már le, hogy mennyi az eredeti, és mennyi az utángyártott patron ára, mert nem látom az 1000Ft különbséget! (pontosabban nem ennyit látok)
Az általad adott linken én azt látom, hogy 6eFt az eredeti, és 5600Ft az utángyártottból 2db. (cl-51)
Szerintem ez nem 1000Ft, hanem inkább 3200Ft /db. Tudom, nem ennyire szép az eredmény, mivel meg kell venni először a spec. fejet, de ezt feljebb számolgattam már.

#1994 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:25

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:18

írd már le, hogy mennyi az eredeti, és mennyi az utángyártott patron ára, mert nem látom az 1000Ft különbséget! (pontosabban nem ennyit látok) :confused:

Kérlek. KATT! :) Igaz, itt az eredeti csak 6eHUF, de én az itteni (gyöngyösi) árakkal számoltam az 1000HUF-os különbséget.

#1995 Felhasználó inaktív   hatico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 15:05

PG-40 orig 16ml 3.720,-
PG-40 saját termék 22 ml 2.700,-
PG-50 orig 22ml 5.000,-
PG-50 saját termék 3.800,-
CL-41 orig 12ml (3x4ml) 4.490,-
CL-41 saját termék 21ml (3x7ml) 3.800,-
CL-51 orig 21ml (3x7ml) 6.000,-
CL-51 saját termék 21ml (3x7ml) 4.600,-

az árak bruttó kisker árak, a peach áraitokat nem ismerem, úgy tudom, hogy májustól olcsobbak lettek a peach termékek is, előkerül az üzletkötő gyerkőc elkérem tőle az árakat
a saját termék HATICO név alatt fut, megpróbálok képet csatolni
a teszvesz illetve a vatera hirdetései között ott van képpel a termék
a színeseknél a töltet mindig a három szín együttes töltetét jelzi

#1996 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 15:36

Idézet: hatico - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 16:05

a saját termék HATICO név alatt fut, megpróbálok képet csatolni

Ez NEM hírdetési fórum !!!   :reklamacio: 
NEM kérünk képeket !!! (a reklámom kívül úgysem lenne érdemi információ)

SPAM tevékenységedet kérlek mellőzd ITT !!!

A HWSW-n van bolhapiac oldal, használd azt. (Lehetőleg ne mind az 5-600 fajtát külön-külön hírdetésben)
Ráadásul nem is valami egetrengető árak  :Đ  12  egy tucat  :Đ

Szerkesztette: PcCave 2007. 06. 17. 15:45 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   hatico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 18:56

mi van?
akar a bánat hirdetni

#1998 Felhasználó inaktív   Algoris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:16

Van nekem egy Canon ip1500-as nyomtatóm. Eddig frankón nyomtattam vele mindent, azt az utóbbi időben kezdet kicsit bolondozni. Ilyet csinál, hogy nem küldi ki a cián színt s így keverni se tudja rendesen a színeket, s a színes képek semmilyenek lesznek. Próbáltam a tisztításí programot többször is, meg a fokozott tisztítási programot is, de egyik se használt. Kivettem a fejet s megtöröltem zsebkendővel, az se segítet. Új fejet nem akarok venni, meg új nyomtatót sem. Van valami egyébb módja annak, hogy az ip1500-as fejét meg lehessen tisztítani? Vagy, egyáltalán a fej a hunyó ilyenkor, mikor nem ad ki egy színt?

Minden helpet thx előre is:

#1999 Felhasználó inaktív   hatico 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:48

az eddigi tapasztalataink szerint általában a fej, van más tisztitási lehetőség is.
ugyanolyan patront használsz mint eddig?

#2000 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 20:47

Idézet: hatico - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 19:56

mi van?
akar a bánat hirdetni

Igazad vanez nem hírdetés -de már én is írtam- EZ SPAM:

1. SPAM ami egyúttal az első hozzászólásod is:

Idézet

...Csapatunk lézer és tintás nyomtatók kellékanyagainak újragyártásával(felújításával) foglalkozik....
...mi teszteltük először az országban. Egy kedves barátunk az importőr. .....

2. SPAM:

Idézet

saját termék 22 ml 2.700,-.......saját termék 3.800,- .....saját termék 21ml (3x7ml) 3.800,- .....saját termék 21ml (3x7ml) 4.600,-.....
...saját termék FELHASZNÁLÓNÉV név alatt fut
... megpróbálok képet csatolni
....teszvesz illetve a vatera hirdetései között ott van képpel a termék...

Figyelmedbe ajánlanám T. házigazdánk nyitó hozzászólását !!!

Szerkesztette: PcCave 2007. 06. 17. 20:59 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.