HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:29

egy kis segítséget szeretnék kérni a nyomtatásban jártas emberkéktől.
színes lézernyomtatót szeretnék vásárolni szórólapok gyártásához. havi szinten kb 2000 db A4-es színes nyomtatásra lenne szükségem (amit utána a megfelelő szórólapra lenne vágva de itt most az A4 méretű nyomtatás a lényeg)
a kérdésem az lenne, hogy ha 90%ban telített színes A4-eseket gyártok akkor kb mekkora költséggel jár 1db nyomtatása? természetesen ez nyomtatófüggő dolog, ezért a kérdés másik fele az, hogy mit ajánlatok? fotóminőségre nincs szükségem de azért kinézzen valahogy a dolog :)
köszönet előre is a segítségekért!

#2082 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:53

javítok! 1000 oldal / hó :)

#2083 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 04. 19:06

Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 19:29

a kérdésem az lenne, hogy ha 90%ban telített színes A4-eseket gyártok akkor kb mekkora költséggel jár 1db nyomtatása? természetesen ez nyomtatófüggő dolog,

Pfff, ezt Neked senki nem fogja csuklóból megmondani, ki kell nézni pár modellt, aztán számolgatni. Fél napos meló rendesen, de én így szoktam.

Felírom a nyomtatót, kellékanyagot, szükség esetén drumot, időszakos karbantartást, aztán havi/fél éves/éves terhelésként számolni, plusz/mínusz gari, szopószorzótényezők. El lehet vele lenni egy darabig, de mivel a HP-t utálom, OKI sokat szopatott, így valami színes Samu mellé néznék, abból a 120ezres multi modellje feketéből nyomtat 2-3ezer oldalt kb. 14 küvecsből, ahogy utoljára néztem.
Make love not Wor.

#2084 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 19:15

Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 19:53

javítok! 1000 oldal / hó :)

1ezer oldal 90%-os lefedettséggel? Havi kb. 120ezer pénz csak a tinta, pluszmínusz x küvecs, gyorsan fejben számoltam a Samu adati alapján. Persze kérdés melyik színből mennyi, de nagyjából így összejön, nem minden tonerre tudok árat.
Make love not Wor.

#2085 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 19:25

eddig nekünk 80ft/színes A4 oldal áron nyomtattak. az alá akkor nem tudok menni itthon ha veszek egy színes lézert? :(

#2086 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:13

Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 20:25

eddig nekünk 80ft/színes A4 oldal áron nyomtattak. az alá akkor nem tudok menni itthon ha veszek egy színes lézert? :(

Szimplán nyomtatósoknak szerintem elég kicsi árrésük van, de egy drágább nyomtató nyilván gazdaságosabban tolja. Viszont havi 1ezer oldalnál kérdés, megtérül-e valami 1millió feletti nyomtató, ha eddigi 80 forint helyett mondjuk leviszed exhas 60-ra, plusz kezdeti beruházás, meg fenntartási költségek.
Make love not Wor.

#2087 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:59

áhh én valami 50ezres nyomtatóra gondoltam :) de akkor halva született ötlet, hogy itthon nyomtassak 80ft/színes A4 költséggel.

#2088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 22:13

Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 21:59

áhh én valami 50ezres nyomtatóra gondoltam :) de akkor halva született ötlet, hogy itthon nyomtassak 80ft/színes A4 költséggel.

Kis túlzással 50-ért egy rendesbb lézert nem kapsz, ami occsó, terhelhető, ilyenek. Hülye kérdések és elméletek mellett azért gondolkozhatnál kicsit előbbre, hogy mi mennyi, merre, miért. Főleg ha valami vállalkozásfélébe kell, mert 50ezresért kb. otthoni hobbiszintű bigyót fognak adni, hogy ha kell, akkor színeset is tudjon, de azt legalább lassan és drágán.
Make love not Wor.

#2089 Felhasználó inaktív   user500 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 09:14

Üdvözlök mindenkit!
Van egy olyan problémám, hogy egy Philips crystal 650 nyomtató PFA541-es fekete tintapatronját feltöltöttük festékkel, de nem akar nyomtatni.
A feltöltés után a behelyezéskor a régi üres közeli tintaszintet mutatta, majd kevés nyomtatás után kifogyottnak jelezte a patront. A patron tele van.
Úgy tudom, valamelyik érintkezőket kellene leragasztani. Ki tudná a megoldást?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

#2090 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 18:14

Helló!

Van egy régebbi fajta párhuzamos portos HP Laserjet 5L típusú nyomtatóm.  :eek:
Azt csinálja, hogy bizonyos oldalakat csak félig nyomtat ki, és a következő lapon folytatja. :mad:  Ez elég idegesítő, mert a pdf file-ok 80%-a tartalmaz olyan oldalakat, amit nem tud kinyomni...  :reklamacio: .
A nyomtatóban tudtommal 1MB memória van. :think: A winXP alap drivere van fent.

Milyen megoldást tudtok rá? :confused:

Köszi! :up:

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 06. 18:15 -kor

Á, mint Álemér...

#2091 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:07

20 000 Ft környékén kellene nyomtató, vagy multifunkciós készülék.

Igazából még választani fogok, hogy multifunkciós készülék kell e ( ez lenne a jobb, de sajnos ilyen árban tintasugarast lehet kapni) vagy nyomtató ( ez utóbbi azért van magában a lehetőségek között, mert ennyiért már lehet monokrom lézer printert is venni.)

Elvárások:

Windows XP Professional X64 Edition-höz legyen drivere
lehetőleg legyen költséghatékony pl multifunkciós készülék esetében, színenként lehessen patront cserélni.

Milyen készülékeket tudnátok ajánlani?

#2092 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:16

A következőket néztem:

EW-ben: http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...MAAAAERBGBbjBGi
Epson Stylus DX4050
http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...NgAAAEToXZfZquM
Lexmark X2480
http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHO...MAAAAERBGBbjBGi
Hewlett-Packard DeskJet F4180
Brother DCP115C

érdekelne, melyikbe mennyi egy patron, és mennyi ideig elég, valamint, hogy vásárláskor mindegyikhez jár e alapból kezdő készlet?

#2093 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:25

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwar...0&lang=hu&cc=hu

Hewlett-Packard DeskJet F4180 úgy tűnik van 64 bites XP támogatása

#2094 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:34

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 0:16

érdekelne, melyikbe mennyi egy patron, és mennyi ideig elég, valamint, hogy vásárláskor mindegyikhez jár e alapból kezdő készlet?

Fentebb sokat írt Samuknak van 64 bites wines támogatása, többivel szerintem 20 rugóért multifunkciós verziónál szerintem csak szopolni fogsz, mellé még drága is lesz.
Make love not Wor.

#2095 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:25

Itthoni hansználatra legolcsóbban megbízható színes lézernyomatót mennyiért lehet kapni ,és milyet ?

#2096 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 07:42

Canon PIXMA IP1800 nyomtatóhoz nem találok sehol Win98 drivert.

Nincs valami univerzális driver win98 alá, ami kezelné?

#2097 Felhasználó inaktív   kovidora 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:20

sziasztok,

nekem egy canon i560 típusú nyomtatóm van. A problémám az, hogy a tiszta fekete részeket is a színes patronokból keveri ki, azaz kis szines pöttyöket lehet látni egymás mellett, ha közelről nézem, és emiatt a szürke nem szürke lesz, hanem inkább zöldes szürke. Valaki tud segíteni, hogy hogy lehet beállítani, hogy szines nyomtatásnál a fekete részeket tényleg a fekete patronnal nyomtassa?

#2098 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:44

Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 19:14

Helló!

Van egy régebbi fajta párhuzamos portos HP Laserjet 5L típusú nyomtatóm.  :eek:
Azt csinálja, hogy bizonyos oldalakat csak félig nyomtat ki, és a következő lapon folytatja. :mad:  Ez elég idegesítő, mert a pdf file-ok 80%-a tartalmaz olyan oldalakat, amit nem tud kinyomni...  :reklamacio: .
A nyomtatóban tudtommal 1MB memória van. :think: A winXP alap drivere van fent.

Milyen megoldást tudtok rá?   :confused:

Köszi! :up:

Tiszteletem!

Két oka lehet, az egyik "klasszikus" hiba, tipikusan a felülről függőleges papíradagolós nyomtatóknál (5L, 6L, 1100, stb), hogy bizonyos oldalszám/idő után után rendszeresen több papírt húz be, néha együtt, néha valamilyen függőleges eltolással egymáshoz tapadva, de ez a hiba a kinyomtatott papírok egymásra illesztésével egyértelműen azonosítható. Szemre tényleg úgy néz ki, mintha folytatná, de a következő papír tetején nincs meg a felső margó területe, közvetlenül a papír tetejére nyomtat.
Ha erről van szó, akkor a szokásos tanácsok: a papír felszedő és mozgató gumi részek tisztítása, esetleg cseréje, és a kevésbé hatékony papírbirizgálós módszerek, legvégén az egyedi lapadagolással.

A másik ok, amit már korábban már leírtam, ?régebbi? sokoldalas PDF + régebbi lézer nyomtató, (Kyocera FS-1550), a sokadik oldalon abba hagyta a nyomtatást, hibaüzenet nem volt. Kipróbáltam a megfelelő beállítások után egy HP LJ-2200 nyomtatóval is, de ugyanúgy nem nyomtatódott ki, ekkor arra tippeltem, hogy túl kicsi a nyomtatók memóriája, ezért egy felbővített memóriájú LJ-4200 -al is kipróbáltam, de nem változott semmi. A vége az lett, hogy több részletben, oldal tartományokként lett kinyomtatva, igy mind a három tipuson részenként ki is jött az anyag.
Még jó, hogy van egy olyan szó, hogy kompatibilitás.

üdv. outsiheder

#2099 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:16

Egyik ok lehet a papirbehuzo gorgo eloregedese, masik viszont a nyomtatoba epitett memoria keves volta.

Win9x alatt az 5L drivere csak a bitmapeket adta at binaris szinten a nyomtatonak, a szovegeket siman szovegkent kuldte ki, megmondva, hogy melyik nyomtatoba egetett vektoros fontot hasznalja hozza, aztan ebbol a nyomtato szamolta ki, hogy tenylegesen mit kell nyomtatnia a papirra.
Igy a nyomtato 1MB-s alapmemoriaja eleg volt egy atlagos 600dpi-s szovegoldalhoz, ha azon nem tul sok kep volt. (full A4 kephez NEM!)

Namarmost a WinXP nyomtatasi alrendszere total maskepp mukodik, eloszor lerendereli kepbe az egesz kinyomtatando oldalt, aztan ezt passzolja le a nyomtatonak...

#2100 Felhasználó inaktív   Bici 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 20:19

Idézet: outsiheder - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 15:44

Tiszteletem!

Két oka lehet...

Üdv!

Köszönöm szépen a választ!  :respect:

Valóban, a fent említett hiba IS jelen van, vagyis több papírt húz be, de erre már régebben rájöttem, és most kézzel adagolom a papírt. (költeni nem tudok rá, de a tisztítást meg fogom próbálni, ha lesz időm alaposan szemügyre venni.)
A fő probléma azonban nem ez volt, hanem az, hogy bizonyos nyomtatványoknál a papír felénél abbahagyta a nyomtatást, és a következő papíron folytatta a dolgot (kézi adagolásnál is).
A probléma jelentkezett .pdf, .doc, és kép fájloknál is.
A megoldást végül az jelentette, hogy felbontást 600dpi-ről 300-ra kellett levenni. Így mindent kinyomtatott eddig.

Üdv.: Bici

ui.: nyunyu: Igazad van, az 1MB memória volt kevés 600dpi esetén.

Szerkesztette: Bici 2007. 08. 09. 20:21 -kor

Á, mint Álemér...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »