Idézet: Bici - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 19:14
Helló!
Van egy régebbi fajta párhuzamos portos
HP Laserjet 5L típusú nyomtatóm.
Azt csinálja, hogy bizonyos oldalakat csak félig nyomtat ki, és a következő lapon folytatja.

Ez elég idegesítő, mert a pdf file-ok 80%-a tartalmaz olyan oldalakat, amit nem tud kinyomni...

.
A nyomtatóban tudtommal 1MB memória van.

A winXP alap drivere van fent.
Milyen megoldást tudtok rá? :confused:
Köszi!

Tiszteletem!
Két oka lehet, az egyik "klasszikus" hiba, tipikusan a felülről függőleges papíradagolós nyomtatóknál (5L, 6L, 1100, stb), hogy bizonyos oldalszám/idő után után rendszeresen több papírt húz be, néha együtt, néha valamilyen függőleges eltolással egymáshoz tapadva, de ez a hiba a kinyomtatott papírok egymásra illesztésével egyértelműen azonosítható. Szemre tényleg úgy néz ki, mintha folytatná, de a következő papír tetején nincs meg a felső margó területe, közvetlenül a papír tetejére nyomtat.
Ha erről van szó, akkor a szokásos tanácsok: a papír felszedő és mozgató gumi részek tisztítása, esetleg cseréje, és a kevésbé hatékony papírbirizgálós módszerek, legvégén az egyedi lapadagolással.
A másik ok, amit már korábban már leírtam, ?régebbi? sokoldalas PDF + régebbi lézer nyomtató, (Kyocera FS-1550), a sokadik oldalon abba hagyta a nyomtatást, hibaüzenet nem volt. Kipróbáltam a megfelelő beállítások után egy HP LJ-2200 nyomtatóval is, de ugyanúgy nem nyomtatódott ki, ekkor arra tippeltem, hogy túl kicsi a nyomtatók memóriája, ezért egy felbővített memóriájú LJ-4200 -al is kipróbáltam, de nem változott semmi. A vége az lett, hogy több részletben, oldal tartományokként lett kinyomtatva, igy mind a három tipuson részenként ki is jött az anyag.
Még jó, hogy van egy olyan szó, hogy kompatibilitás.
üdv. outsiheder