Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2009. 01. 25. 10:47
Pár tipp?
Elküldve: 2009. 01. 25. 11:34
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 18:15
Én is nyomtatók szeretnék venni, mint sokan. Alapvető igényeim, hogy ne foglaljon sok helyet, a laponkénti költség alacsony legyen és bírja, ha 1-2-3 hónapig nem használom. Nincs szükségem színes nyomtatásra, CD-re.
Előny, ha tud LAN/WLAN kommunikációt és kétoldalas nyomtatást. Ezek csak akkor érdekesek, ha benne marad a 20-30ezres árban.
Milyet érdemes venni?

Ezen kívül van egy HP1100 lézer nyomtató, ami a lap két szélére kb- fél centiméteres sávot húz. Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a segítségeket!

Milyen sávot? Feketét a tonerből? Másik tonerrel próbáltad?
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 01. 25. 11:40
Gabi
Elküldve: 2009. 01. 26. 10:53
Elküldve: 2009. 01. 26. 18:39
Lézernyomtató tonertöltés témában szeretném a nagyérdemű segítségét kérni.
A nyomtató egy Brother HL-2035 -ös szerkezet TN-2005 -ös tonerrel.
Megérdeklődtem hogy jó bele a TN-2000 -esbe való por, amit meg is tudok rendelni. http://www.ink-mate.webhely.net/toner/arje...2008_09_kk.html
Kemény 1285 Jó magyar fornitba fáj a 90g tonerpor.
Találtam leírást is ami sztem használható: http://www.uni-kit.c...nstructions.pdf
A doksiban a TN350-es (6. oldalon) levő toner kísértetiesen hasonlít az enyémre, szal sztem ua....
Így látszatra annyi a különbség, hogy az enyémen a porfesték átvivő henger felett nincs az a szép sárga izéka...
Szal az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell tölteni, mert az angol tudásom hiányosságai miatt kissé nehezen boldogulok a doksival.
Hogyan kell kitakarítani a maradék porfestéket a kazettából? Szét kell-e szednem a kazettát, vagy elég ha csak belelöttyintem a port a feltöltő nyíláson keresztül a kazettába?
Egyáltalán mire kell odafigyelnem azonkívül, hogy ne legyek porfestékes mint a kijáró disznó???

A segítséget előre is köszönöm.
Elküldve: 2009. 01. 26. 20:10
Kérdésem: ez attól lehet, hogy a gyáriba nem tesznek tintát (kb. 10e a 4 tinta szemben a tescossak, ami 3 volt), vagy attól lehet, hogy azóta nem kapcsolom ki a nyomtatót?
Elküldve: 2009. 01. 26. 22:34
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 19:15
Én is nyomtatók szeretnék venni, mint sokan. Alapvető igényeim, hogy ne foglaljon sok helyet, a laponkénti költség alacsony legyen és bírja, ha 1-2-3 hónapig nem használom. Nincs szükségem színes nyomtatásra, CD-re.
Előny, ha tud LAN/WLAN kommunikációt és kétoldalas nyomtatást. Ezek csak akkor érdekesek, ha benne marad a 20-30ezres árban.
Milyet érdemes venni?

Ezen kívül van egy HP1100 lézer nyomtató, ami a lap két szélére kb- fél centiméteres sávot húz. Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a segítségeket!

Néztem a HP 6940et, a Samsung CPL-310et, és gondkodom a Canon ip4500on.
Valami vélemény róluk?

Gabi
Elküldve: 2009. 01. 27. 11:39
Én új vagyok itt, de látom, sok itt a hozzáértő ember.
Egy kérdésem lenne:
Van egy Brother nyomtatóm, Lc900as patronok mennek bele. Egy párszor már töltöttem a patronjait. Eddig mindig működött, de most már el sem indul a nyomtatás, arra hivatkozva, hogy üresek a patronok. Van valami ötletetek, hogy milyen trükkel lehet működésre bírni?
Előre is köszi!
üdv, eRobi
Elküldve: 2009. 01. 27. 15:37
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 18:39
Lézernyomtató tonertöltés témában szeretném a nagyérdemű segítségét kérni.
A nyomtató egy Brother HL-2035 -ös szerkezet TN-2005 -ös tonerrel.
Megérdeklődtem hogy jó bele a TN-2000 -esbe való por, amit meg is tudok rendelni. http://www.ink-mate.webhely.net/toner/arje...2008_09_kk.html
Kemény 1285 Jó magyar fornitba fáj a 90g tonerpor.
Találtam leírást is ami sztem használható: http://www.uni-kit.c...nstructions.pdf
A doksiban a TN350-es (6. oldalon) levő toner kísértetiesen hasonlít az enyémre, szal sztem ua....
Így látszatra annyi a különbség, hogy az enyémen a porfesték átvivő henger felett nincs az a szép sárga izéka...
Szal az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell tölteni, mert az angol tudásom hiányosságai miatt kissé nehezen boldogulok a doksival.
Hogyan kell kitakarítani a maradék porfestéket a kazettából? Szét kell-e szednem a kazettát, vagy elég ha csak belelöttyintem a port a feltöltő nyíláson keresztül a kazettába?
Egyáltalán mire kell odafigyelnem azonkívül, hogy ne legyek porfestékes mint a kijáró disznó???

A segítséget előre is köszönöm.
Mivel válasz eddig nem érkezett, ezért megosztom veletek eddigi tapasztalataimat...

Sejtettem, hogy a tonertöltés lassan esedékessé válik, (Ezért is érdeklődtem a mikéntek és az esetleges buktatók után) de hogy ennyire gyorsan, arra álmomban sem gondoltam.... :confused:
Tehát a kedves nyomtató tegnap este elkezdett "sírni" tonerpor fogyás miatt. Eleinte csak villogott a toner led rajta, de pár oldallal később stabil világításba kezdett, amivel egyidőben egyszerűen letiltotta magát....
Tehát a gyári toner amit a vadi új nyomtatóhoz adtak kb 200-300 oldal nyomtatására volt képes....

De mivel nem vagyok "rendes" felhasználó, nem rohantam a boltba azonnal egy új tonerért, hanem kivettem, majd jól megnéztem a makacskodó darabot, és úgy döntöttem hogy van még ebben por csak szeretnének velem vetetni egy új tonert.... (Ez annál inkább is valószínűnek látszott, hogy az utolsó nyomatok amik megjárták a gépet, ugyanolyan tökéletesek voltak int az elsők... )
Tehát nekiálltam keresni, hogy miből is gondolja a nyomtató hogy kifogyott a tonerből a por???

Szal találtam a toner két oldalán egy-egy plexi dugót, amit mintha arra találtak volni ki, hogy egy arra alkalmas optikával át lehessen kukucskálni a toneren. Tehát ha átmegy a fény üres, ha nem akkor még mehet. Gondoltam próba, szerencse, és "eldugítottam" az optika útját... :Đ
ÉS láss csodát!!!! Azóta 100 lap, és se csíkozás, se semmi más porfogyásra utaló jel...

Szal számoljunk....
Állítólag az első toner 50%-os töltéssel jön ki....
Értők szerint a nyakik töltött Brother toner szereti magában tartani a por 30%-át, és máris üreset jelez...
Tehát eredetileg 50%-os kazetta, sőt 30%-on üres jelzés... Lehet hogy van benne még annyi mint amennyi a reklamáció előtt volt?

Na mind1, majd meglátjuk....
További szép napot mindenkinek. Én nekiugrok és megpróbálok kisajtolni ebből a tonerből még vagy 200 lapot...

MOD: újabb 100 lap az üres jelzés óta.... Tehát kb + 200 lap... Most már csak azt lenne jó tudni, hogy honnan szedi a port? Lehet hogy termeli???
Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 01. 27. 15:53 -kor
Elküldve: 2009. 01. 28. 13:52
Elküldve: 2009. 01. 29. 15:42
20-25e környékén ajánljon már vki olyan nyomtatót, lézert, ami gyors, nagyjából szépen nyomtat, és gazdaságosan újra lehet tölteni:)
én pl a hp 1006-ra gondoltam 27e-ért? jó választás lenne? könnyen újratölthető a toner és sokat is bír?
Elküldve: 2009. 01. 29. 16:23
Idézet: pauz - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 15:42
20-25e környékén ajánljon már vki olyan nyomtatót, lézert, ami gyors, nagyjából szépen nyomtat, és gazdaságosan újra lehet tölteni:)
én pl a hp 1006-ra gondoltam 27e-ért? jó választás lenne? könnyen újratölthető a toner és sokat is bír?
Én a fenti Brothert vettem 16E Ft-ért az officedepoban...

A lényeg az volt a számomra hogy lehessen vele 280g-os kartonra is nyomtatni. A doksi szerint ugyan nem tudja, de van rajta külső papíradagoló nyílás is, tehát nem csak a tálcából szedi a lapot. (Egyébként onnan nem veszi fel a kartont...)
Most rendeltem bele tonerport 2500Ft volt postaköltséggel együtt. ami elméletileg 1500 lapra elegendő.
A henger a gyári doksi szerint 12E oldalra van hitelesítve....

1200dpi a max felbontása, de én eddig 600dpi + tonertakarékos üzemmódban használtam....
Eddig úgy néz ki, hogy nem választottam rosszul...
A töltésről nem tudok konkrétumot mondani, mert a kérdésemre nem kaptam semmi választ....

Amit kiderítettem, hogy a fenti hozzászólásomban belinkelt doksi szerint a töltés előtt ki kell rázni a tonerből a régi port, illetve vákummal ki kell szívatni a bentmaradt port.
Beszéltem pár ismerőssel, ők teljesen szét szokták szedni a tonereket, és egy teljes nagytakarításon esik át náluk a cuccos mielőtt beletöltenék a port....
Szal passz.... Én is abban reménykedem, hogy csak beesik ide valami értő, és megmondja a tutit... :Đ
Elküldve: 2009. 01. 29. 18:34
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 17:23
Amit kiderítettem, hogy a fenti hozzászólásomban belinkelt doksi szerint a töltés előtt ki kell rázni a tonerből a régi port, illetve vákummal ki kell szívatni a bentmaradt port.
Beszéltem pár ismerőssel, ők teljesen szét szokták szedni a tonereket, és egy teljes nagytakarításon esik át náluk a cuccos mielőtt beletöltenék a port....
Szal passz.... Én is abban reménykedem, hogy csak beesik ide valami értő, és megmondja a tutit... :Đ
Lehet, hogy csak én vagyok túl lusta, de nekem ennyit már nem ér meg a töltögetés/spórolás.
Amit én eddig töltöttem, annál se a hulladékpor tárolót nem ürítettem, se semmilyen vákuumos, meg egyéb eljárást nem alkalmaztam.
Ezek maradjanak meg a nagyobb felújító cégeknek.
Tudom, hogy ezekkel lenne korrekt a dolog (sőt, még a fényhengert is fel kellene újítani), de ...
Amit én szoktam: por megvesz, toner megtölt. Ennyi.
A toner megtöltése változó tud lenni. Amelyiken nincs betöltő nyílás, azt nem bántom.
Ha ennél bonyolultabb, akkor már el lehet gondolkodni az ugy. tonereken.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2009. 01. 30. 09:17
nagyon azt akarták ajánlgatni a számtech boltban....
Elküldve: 2009. 02. 01. 19:02
Ilyen nyomingert használ valaki innen? Esetleg tapasztalatok?
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/ho/WF...70-3422474.html
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2009. 02. 02. 15:00
A leendő beteg egy Samsung ML2010 toner. Szétszedtem (mondhatni okosodtam töltés előtt) és megvan az elhasznált por gyűjtő tartály (ki is ürült), meg a töltési hely. De biztosítékra hasonlító dolgot nem találtam.
A chippel kapcsolatban: az ML1640-es gépekben már az van, de egy srác úgy tölti már sokadszorra hogy a chipre rá se fütyül és azon kívül, hogy állandóan rinyál az újratöltés végett, semmi más gondot nem okoz. Nyomtat, mint a kisangyal.
Elküldve: 2009. 02. 03. 23:23
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 16:23

A lényeg az volt a számomra hogy lehessen vele 280g-os kartonra is nyomtatni. A doksi szerint ugyan nem tudja, de van rajta külső papíradagoló nyílás is, tehát nem csak a tálcából szedi a lapot. (Egyébként onnan nem veszi fel a kartont...)
Most rendeltem bele tonerport 2500Ft volt postaköltséggel együtt. ami elméletileg 1500 lapra elegendő.
A henger a gyári doksi szerint 12E oldalra van hitelesítve....

1200dpi a max felbontása, de én eddig 600dpi + tonertakarékos üzemmódban használtam....
Eddig úgy néz ki, hogy nem választottam rosszul...
A töltésről nem tudok konkrétumot mondani, mert a kérdésemre nem kaptam semmi választ....

Hát ha te azt vetted, akkor nem volt 100%-os a döntés
A 280 grammos papírtól a fixáló és a fényhenger (alias OPC, alias dob) is nagyon gyorsan ki fog feküdni.
Még szép, hogy nem veszi fel a tálcából a 280as papírt.
Elküldve: 2009. 02. 04. 22:29
Van tapasztalat, hogyan lehet kipucolni?
Kösz a válszokat!
hg
Elküldve: 2009. 02. 05. 10:09
Én a fejet úgy szoktam tisztítani, hogy miután kivettek a nyomtatóból, belállítom annyi forró vízbe, hogy épphogy ellepje a fejrészt. Elektronikát, ha lehet, ne!
Cserélgetem rajta vizet, mert hamar hűl. Kb. egy fél óra-óra múlva pedig ráteszem pl. szilviára (papír törlőkendő). Pár percik elég is. Aztán áttörölgetés után vissza a nyomtatóba, majd fejtisztítás, meg teli oldalon az alapszínekkel kitöltött téglalapok nyomtatása (meg sűrű imádkozás).
Ezt esetleg meg lehet ismételni többször is.
A lényeg, hogy semmi vegyszer! Csak forróvíz (nem 100 fokos, hanem ami a csapból max kijön).
Nem 100%-os módszer, de nagyon sok nyomtatófejet visszahoztam már.

I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2009. 02. 05. 14:49
Idézet: Csirke - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 10:09
Szia!
Én "tiszta" azaz gyógyszertári alkoholban szoktam, de a forró víz is hatékony.
Szilvia helyett textil, vagy jobb minőségű papírtörlő, ami nem porol/szöszöl.
Máté