HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 25. 10:47

Van egy nyomtató, okipage 8w lite a típusa a papírt nem akarja továbbítani, csak félig húzza be, hallani hogy a motor megy.
Pár tipp?

#2582 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 11:34

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 18:15

Hello!

Én is nyomtatók szeretnék venni, mint sokan. Alapvető igényeim, hogy ne foglaljon sok helyet, a laponkénti költség alacsony legyen és bírja, ha 1-2-3 hónapig nem használom. Nincs szükségem színes nyomtatásra, CD-re.
Előny, ha tud LAN/WLAN kommunikációt és kétoldalas nyomtatást. Ezek csak akkor érdekesek, ha benne marad a 20-30ezres árban.
Milyet érdemes venni? :think:

Ezen kívül van egy HP1100 lézer nyomtató, ami a lap két szélére kb- fél centiméteres sávot húz. Mi lehet a baja?

Előre is köszönöm a segítségeket! :respect:

Milyen sávot? Feketét a tonerből? Másik tonerrel próbáltad?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2583 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 11:40

Igen, már a 2. tonerrel csinálja, de most lesz esedékes a tonercsere, kiváncsi vagyok arra is.
Üdvözlettel:
Gabi

#2584 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 10:53

Hirtelen felindulásból tegnap vette egy HP F2280-as multifunkciós kütyüt. Még nem használtam csak beüzemeltem a tesztoldal erejéig. Használ valaki ilyent? Esetleg megosztaná a tapasztalatait?

#2585 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 18:39

Üdv mindenkinek.

Lézernyomtató tonertöltés témában szeretném a nagyérdemű segítségét kérni.
A nyomtató egy Brother HL-2035 -ös szerkezet TN-2005 -ös tonerrel.
Megérdeklődtem hogy jó bele a TN-2000 -esbe való por, amit meg is tudok rendelni. http://www.ink-mate.webhely.net/toner/arje...2008_09_kk.html
Kemény 1285 Jó magyar fornitba fáj a 90g tonerpor.
Találtam leírást is ami sztem használható: http://www.uni-kit.c...nstructions.pdf
A doksiban a TN350-es (6. oldalon) levő toner kísértetiesen hasonlít az enyémre, szal sztem ua....
Így látszatra annyi a különbség, hogy az enyémen a porfesték átvivő henger felett nincs az a szép sárga izéka...
Szal az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell tölteni, mert az angol tudásom hiányosságai miatt kissé nehezen boldogulok a doksival.
Hogyan kell kitakarítani a maradék porfestéket a kazettából? Szét kell-e szednem a kazettát, vagy elég ha csak belelöttyintem a port a feltöltő nyíláson keresztül a kazettába?
Egyáltalán mire kell odafigyelnem azonkívül, hogy ne legyek porfestékes mint a kijáró disznó??? :D

A segítséget előre is köszönöm.

#2586 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:10

Sziasztok! Én egy érdekes dolgot tapasztaltam: Epson RX520-as nyomtatóm van, és sorra vettem bele az eredeti epson tintákat, de 20-30 lapnál többet nem tudtam velük kinyomtatni (sima szöveg). Utoljára a tescoban vettem tesco utángyártott tintákat, azzal már több mint 200 oldalt kinyomtattam és még mindig harmadáig vannak, pedig nem spórolósban nyomtatok.

Kérdésem: ez attól lehet, hogy a gyáriba nem tesznek tintát (kb. 10e a 4 tinta szemben a tescossak, ami 3 volt), vagy attól lehet, hogy azóta nem kapcsolom ki a nyomtatót?

#2587 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:34

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 19:15

Hello!

Én is nyomtatók szeretnék venni, mint sokan. Alapvető igényeim, hogy ne foglaljon sok helyet, a laponkénti költség alacsony legyen és bírja, ha 1-2-3 hónapig nem használom. Nincs szükségem színes nyomtatásra, CD-re.
Előny, ha tud LAN/WLAN kommunikációt és kétoldalas nyomtatást. Ezek csak akkor érdekesek, ha benne marad a 20-30ezres árban.
Milyet érdemes venni? :think:

Ezen kívül van egy HP1100 lézer nyomtató, ami a lap két szélére kb- fél centiméteres sávot húz. Mi lehet a baja?

Előre is köszönöm a segítségeket! :respect:

Néztem a HP 6940et, a Samsung CPL-310et, és gondkodom a Canon ip4500on.
Valami vélemény róluk? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2588 Felhasználó inaktív   eRobi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 27. 11:39

Hali!

Én új vagyok itt, de látom, sok itt a hozzáértő ember.

Egy kérdésem lenne:

Van egy Brother nyomtatóm, Lc900as patronok mennek bele. Egy párszor már töltöttem a patronjait. Eddig mindig működött, de most már el sem indul a nyomtatás, arra hivatkozva, hogy üresek a patronok. Van valami ötletetek, hogy milyen trükkel lehet működésre bírni?

Előre is köszi!
üdv,  eRobi

#2589 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 15:37

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 18:39

Üdv mindenkinek.

Lézernyomtató tonertöltés témában szeretném a nagyérdemű segítségét kérni.
A nyomtató egy Brother HL-2035 -ös szerkezet TN-2005 -ös tonerrel.
Megérdeklődtem hogy jó bele a TN-2000 -esbe való por, amit meg is tudok rendelni. http://www.ink-mate.webhely.net/toner/arje...2008_09_kk.html
Kemény 1285 Jó magyar fornitba fáj a 90g tonerpor.
Találtam leírást is ami sztem használható: http://www.uni-kit.c...nstructions.pdf
A doksiban a TN350-es (6. oldalon) levő toner kísértetiesen hasonlít az enyémre, szal sztem ua....
Így látszatra annyi a különbség, hogy az enyémen a porfesték átvivő henger felett nincs az a szép sárga izéka...
Szal az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell tölteni, mert az angol tudásom hiányosságai miatt kissé nehezen boldogulok a doksival.
Hogyan kell kitakarítani a maradék porfestéket a kazettából? Szét kell-e szednem a kazettát, vagy elég ha csak belelöttyintem a port a feltöltő nyíláson keresztül a kazettába?
Egyáltalán mire kell odafigyelnem azonkívül, hogy ne legyek porfestékes mint a kijáró disznó??? :D

A segítséget előre is köszönöm.

Mivel válasz eddig nem érkezett, ezért megosztom veletek eddigi tapasztalataimat... :D

Sejtettem, hogy a tonertöltés lassan esedékessé válik, (Ezért is érdeklődtem a mikéntek és az esetleges buktatók után) de hogy ennyire gyorsan, arra álmomban sem gondoltam.... :confused:
Tehát a kedves nyomtató tegnap este elkezdett "sírni" tonerpor fogyás miatt. Eleinte csak villogott a toner led rajta, de pár oldallal később stabil világításba kezdett, amivel egyidőben egyszerűen letiltotta magát....
Tehát a gyári toner amit a vadi új nyomtatóhoz adtak kb 200-300 oldal nyomtatására volt képes....  :eek: :reklamacio:
De mivel nem vagyok "rendes" felhasználó, nem rohantam a boltba azonnal egy új tonerért, hanem kivettem, majd jól megnéztem a makacskodó darabot, és úgy döntöttem hogy van még ebben por csak szeretnének velem vetetni egy új tonert.... (Ez annál inkább is valószínűnek látszott, hogy az utolsó nyomatok amik megjárták a gépet, ugyanolyan tökéletesek voltak int az elsők... )
Tehát nekiálltam keresni, hogy miből is gondolja a nyomtató hogy kifogyott a tonerből a por???  :think:
Szal találtam a toner két oldalán egy-egy plexi dugót, amit mintha arra találtak volni ki, hogy egy arra alkalmas optikával át lehessen kukucskálni a toneren. Tehát ha átmegy a fény üres, ha nem akkor még mehet. Gondoltam próba, szerencse, és "eldugítottam" az optika útját... :Đ
ÉS láss csodát!!!! Azóta 100 lap, és se csíkozás, se semmi más porfogyásra utaló jel...  8)

Szal számoljunk....
Állítólag az első toner 50%-os töltéssel jön ki....
Értők szerint a nyakik töltött Brother toner szereti magában tartani a por 30%-át, és máris üreset jelez...
Tehát eredetileg 50%-os kazetta, sőt 30%-on üres jelzés... Lehet hogy van benne még annyi mint amennyi a reklamáció előtt volt? :think:
Na mind1, majd meglátjuk....
További szép napot mindenkinek. Én nekiugrok és megpróbálok kisajtolni ebből a tonerből még vagy 200 lapot... :rolleyes:

MOD: újabb 100 lap az üres jelzés óta.... Tehát kb + 200 lap... Most már csak azt lenne jó tudni, hogy honnan szedi a port? Lehet hogy termeli???

Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 01. 27. 15:53 -kor

#2590 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 13:52

Nem gyenge. Anyóséknál is valami ilyen Brother cucc van/volt. Az is elég hamar megadta magát. Aztán csere, mert annyira nem értettek hozza én meg nem akartam magam beleásni.

#2591 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 15:42

hali

20-25e környékén ajánljon már vki olyan nyomtatót, lézert, ami gyors, nagyjából szépen nyomtat, és gazdaságosan újra lehet tölteni:)

én pl a hp 1006-ra gondoltam 27e-ért? jó választás lenne? könnyen újratölthető a toner és sokat is bír?

#2592 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 16:23

Idézet: pauz - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 15:42

hali

20-25e környékén ajánljon már vki olyan nyomtatót, lézert, ami gyors, nagyjából szépen nyomtat, és gazdaságosan újra lehet tölteni:)

én pl a hp 1006-ra gondoltam 27e-ért? jó választás lenne? könnyen újratölthető a toner és sokat is bír?

Én a fenti Brothert vettem 16E Ft-ért az officedepoban... :cool: Amit te írtál, arról nincs tapasztalatom.
A lényeg az volt a számomra hogy lehessen vele 280g-os kartonra is nyomtatni. A doksi szerint ugyan nem tudja, de van rajta külső papíradagoló nyílás is, tehát nem csak a tálcából szedi a lapot. (Egyébként onnan nem veszi fel a kartont...)
Most rendeltem bele tonerport 2500Ft volt postaköltséggel együtt. ami elméletileg 1500 lapra elegendő.
A henger a gyári doksi szerint 12E oldalra van hitelesítve.... :think:
1200dpi a max felbontása, de én eddig 600dpi + tonertakarékos üzemmódban használtam....
Eddig úgy néz ki, hogy nem választottam rosszul...

A töltésről nem tudok konkrétumot mondani, mert a kérdésemre nem kaptam semmi választ.... :rolleyes:  :confused:
Amit kiderítettem, hogy a fenti hozzászólásomban belinkelt doksi szerint a töltés előtt ki kell rázni a tonerből a régi port, illetve vákummal ki kell szívatni a bentmaradt port.
Beszéltem pár ismerőssel, ők teljesen szét szokták szedni a tonereket, és egy teljes nagytakarításon esik át náluk a cuccos mielőtt beletöltenék a port....
Szal passz.... Én is abban reménykedem, hogy csak beesik ide valami értő, és megmondja a tutit... :Đ

#2593 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 18:34

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 17:23

...
Amit kiderítettem, hogy a fenti hozzászólásomban belinkelt doksi szerint a töltés előtt ki kell rázni a tonerből a régi port, illetve vákummal ki kell szívatni a bentmaradt port.
Beszéltem pár ismerőssel, ők teljesen szét szokták szedni a tonereket, és egy teljes nagytakarításon esik át náluk a cuccos mielőtt beletöltenék a port....
Szal passz.... Én is abban reménykedem, hogy csak beesik ide valami értő, és megmondja a tutit... :Đ

Lehet, hogy csak én vagyok túl lusta, de nekem ennyit már nem ér meg a töltögetés/spórolás.
Amit én eddig töltöttem, annál se a hulladékpor tárolót nem ürítettem, se semmilyen vákuumos, meg egyéb eljárást nem alkalmaztam.
Ezek maradjanak meg a nagyobb felújító cégeknek.
Tudom, hogy ezekkel lenne korrekt a dolog (sőt, még a fényhengert is fel kellene újítani), de ...

Amit én szoktam: por megvesz, toner megtölt. Ennyi.
A toner megtöltése változó tud lenni. Amelyiken nincs betöltő nyílás, azt nem bántom.
Ha ennél bonyolultabb, akkor már el lehet gondolkodni az ugy. tonereken.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2594 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 09:17

cannon lézernyomtatókról mi a vélemény?

nagyon azt akarták ajánlgatni a számtech boltban....

#2595 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 19:02

Hella!

Ilyen nyomingert használ valaki innen? Esetleg tapasztalatok?
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/ho/WF...70-3422474.html
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2596 Felhasználó inaktív   ronaldo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 15:00

Az mit jelent, hogy a tonerben olvadóbiztosíték van? Vagyis mi vele a teendőm?

A leendő beteg egy Samsung ML2010 toner. Szétszedtem (mondhatni okosodtam töltés előtt) és megvan az elhasznált por gyűjtő tartály (ki is ürült), meg a töltési hely. De biztosítékra hasonlító dolgot nem találtam.

A chippel kapcsolatban: az ML1640-es gépekben már az van, de egy srác úgy tölti már sokadszorra hogy a chipre rá se fütyül és azon kívül, hogy állandóan rinyál az újratöltés végett, semmi más gondot nem okoz. Nyomtat, mint a kisangyal.
a64 a cucc, tt kaszniban leadtek tamogatassal!

#2597 Felhasználó inaktív   vassmate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 23:23

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 16:23

Én a fenti Brothert vettem 16E Ft-ért az officedepoban... :cool: Amit te írtál, arról nincs tapasztalatom.
A lényeg az volt a számomra hogy lehessen vele 280g-os kartonra is nyomtatni. A doksi szerint ugyan nem tudja, de van rajta külső papíradagoló nyílás is, tehát nem csak a tálcából szedi a lapot. (Egyébként onnan nem veszi fel a kartont...)
Most rendeltem bele tonerport 2500Ft volt postaköltséggel együtt. ami elméletileg 1500 lapra elegendő.
A henger a gyári doksi szerint 12E oldalra van hitelesítve.... :think:
1200dpi a max felbontása, de én eddig 600dpi + tonertakarékos üzemmódban használtam....
Eddig úgy néz ki, hogy nem választottam rosszul...

A töltésről nem tudok konkrétumot mondani, mert a kérdésemre nem kaptam semmi választ.... :rolleyes:  :confused:

Hát ha te azt vetted, akkor nem volt 100%-os a döntés
A 280 grammos papírtól a fixáló és a fényhenger (alias OPC, alias dob) is nagyon gyorsan ki fog feküdni.
Még szép, hogy nem veszi fel a tálcából a 280as papírt.

#2598 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:29

Üdv, HP CP1700-as nyomtatóm van, már 7 éves. Majdnem jól is működik, csak a nyomtatófejek (ennél a modellnél külön van nyomtatófej és tintapatron) csíkoznak, magyarán a fúvókák valszeg részben beszáradtak. Ennek az az oka, hogy 1 évig nem volt szines nyomtatva. Próbáltam nagy színes felületek nyomtatása hátha kipucolja, de nem segített, szintén próbáltam a SW-es fejpucolást, az is halottnak a csók. Mindegyik színnek (bíbor, sárga, kék) van külön nyomtatófeje.
Van tapasztalat, hogyan lehet kipucolni?

Kösz a válszokat!

hg

#2599 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 10:09

Ezzel a konkrét nyomtatóval nincs tapasztalatom, de:
Én a fejet úgy szoktam tisztítani, hogy miután kivettek a nyomtatóból, belállítom annyi forró vízbe, hogy épphogy ellepje a fejrészt. Elektronikát, ha lehet, ne!
Cserélgetem rajta vizet, mert hamar hűl. Kb. egy fél óra-óra múlva pedig ráteszem pl. szilviára (papír törlőkendő). Pár percik elég is. Aztán áttörölgetés után vissza a nyomtatóba, majd fejtisztítás, meg teli oldalon az alapszínekkel kitöltött téglalapok nyomtatása (meg sűrű imádkozás).

Ezt esetleg meg lehet ismételni többször is.

A lényeg, hogy semmi vegyszer! Csak forróvíz (nem 100 fokos, hanem ami a csapból max kijön).

Nem 100%-os módszer, de nagyon sok nyomtatófejet visszahoztam már. :)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2600 Felhasználó inaktív   vassmate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 14:49

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 10:09

A lényeg, hogy semmi vegyszer! Csak forróvíz (nem 100 fokos, hanem ami a csapból max kijön).

Szia!

Én "tiszta" azaz gyógyszertári alkoholban szoktam, de a forró víz is hatékony.
Szilvia helyett textil, vagy jobb minőségű papírtörlő, ami nem porol/szöszöl.
Máté

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.