HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 07:21

Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Vettem egy  utángyártott (For Use) tonert a lézer nyomtatómhoz. Az új tonerral nagyon sötéten nyomtat, hiába állítom a szoftverében a kontraszt. Mi ilyenkor a teendő?
Ráadásul én azt hittem, hogy az utángyártott toner az új, erre kiderült hogy ez egy gyári toner felújítva, megtöltve.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2682 Felhasználó inaktív   Potorzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 06:06

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy nem tud e valaki olcsón BC-21E fejet???
Csak a fej kéne!
Előre is köszi!

#2683 Felhasználó inaktív   adobodo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 14:40

Üdvözlet!

A következő probléma miatt szeretnék segítséget kérni. Van egy Epson M2000 fekete lézer nyomtató, teljesen új. Fel szerettem volna telepíteni egy Asus M2n alaplappal rendelkező, Xp-s gépre.
A saját lemezét használtam, a telepítés sikeres is lett. Végeztem próbanyomtatást, működött. Az újraindítás után azonban, mintha elfelejtette volna a drivert az XP. A word nyomtatáskor hibaüzenetet ad (akt. nyomt. beállítás miatt nem lehet nyomtatni).
A vezérlőpultban azt írja a nyomtatóról, tulajdonságok pontra kattintva, hogy nincs driver telepítve. Közben pedig a programok között ott figyel az epson print software. Újrarakni sem engedi, csak ha uninstalálom a programot, és újként rakom fel megint. AKkor megy, resetig. Próbáltam a legújabb softwerrel, újraraktam vagy 50x, és semmi. Újraraktam az alaplapi drivereket. Kipróbáltam egy másik gépen, ott semmi baja, szépen megy a telepítés után. Próbáltam, hogy uninstall után kitörlök minden bejegyzést a registry-ből, ami az epsonnal kapcsolatos. Tanácstalan vagyok, mit csináljak?

#2684 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 09. 08:00

Idézet: carr - Dátum: 2009. jún. 6., szombat - 1:11

Visszavettem az USB sebességét 1.1-re, s a szken beindult. :)

Nekem is hasonló problémám akadt mint neked, jelesül: nem megy a scan (Epson DX6000). Látom nálad segített az USB sebesség visszavétele 1.1-re. Írnál erről bővebben? Hol lehet ezt beállítani?

#2685 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 09:30

Üdv!

Canon Ip4200 meg Ip5200 utántöltésével kapcsolatos tapasztalata van valakinek? Gondolok itt arra, hogy ezekben chipes patron van, ergo az utángyártott használata igen macerás (legalábbis 1-2 éve még az volt). Nem változott véletlenül valami? Pl. "okosabb" utángyártott patronok, nyomtató bütykölése, hogy ne legyen válogatós, akármi... Thx.

#2686 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 09:54

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 10:30

Canon Ip4200 meg Ip5200 utántöltésével kapcsolatos

Közben találtam chipes utángyártottat is. Szóval meglátjuk...

#2687 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:39

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a nyomtatól hibajelzése azt mutatja hogy ismeretlen eredetű hiba és ezt hogy lehetne megtudni, hogy mi a hibája.
A nyomtatóm egyébként EPSON Stylus D68.
A hibáról bővebben (azért is írok mert az elő nyomtatóm is így adta meg magát ami szintén EPSON volt), a könyve szerint ha a papír- és a tinta- kifogyás jelző lámpa felváltva villog akkor "a hiba ismeretlen eredetű, forduljon szakemberhez...".
A legfőbb problémám ezzel csak az lenne, hogy mindkét nyomtató (tehát az előző és a mostani nyomtatóm) is kinyomtatta amit ráküldtem hibátlanul, majd amit küldeni akartam rá következőként már nem történt semmi és a két jelzőlámpa felváltva villog.
Én arra gyanakszom, hogy ez valami idő, vagy valamiféle oldalkorlátos hülyeség, hogy szerelőhöz kelljen vinnem. Ez lehet hogy hülye következtetés, de mindenesetre számomra furcsa, hogy egyik nyomtatóm sem nyomtatás közben adta meg magát.  :confused:

Szóval ebben szeretném kérni a segítségeteket, ha tudtok kérlek titeket segítsetek, mert most elég fontos lenne nekem!
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!!!!!!

#2688 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 10. 19:37

Adott egy helyi hálózat, benne hálózati nyomtatóként egy Ricoh Aficio 1018d.
A kliensgépekre fel van telepítve a Ricoh (legfrissebb) drivere (pcl5e és pcl6, az utóbbi az alapértelmezett).
A nyomtató pompásan működik.
Két kivétellel:

- az egyik kliensgépen Firefox böngésző van telepítve, s az FF-ről nem működik a nyomtatás.
Egészen pontosan a "nyomtatási parancs" elmegy a nyomtatóra, azonban a nyomtató abban a pillanatban "megzavarodik", felvillan a lámpa, hogy a papír kifogyott (pedig van benne), semmi se segít, csak a teljes áramtalanítás és újraindítás.
- a Nero Express 6.x amikor hiba esetén a hibajelentést ki akarom nyomtatni, ugyanezt az "eredményt" hozza.

A kliensgépen XP Prof SP3 Hun fut.
Minden egyéb, gépen lévő alkalmazás (pl.:word, ooo, ie)  rendben nyomtat.
Sőt, az FF-ből is működik a nyomtatás egy helyi OKI 4100B nyomtatóra.

Mit tegyek, hogy az FF alól működjön a nyomtatás a hálózati nyomtatóra?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2689 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 21:16

csak tipp:
pcl5e-n is próbáltad?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2690 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 11. 17:19

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. okt. 10., szombat - 22:16

csak tipp:
pcl5e-n is próbáltad?

Nem ott van a hiba... :omg:
Az FF valami, A/3-tól, illetve A/4-től eltérő papírméretre akar nyomtatni, s persze, hogy olyan méretű papír nincs a nyomtatóban... :think:
(Bár az még mindig kérdés, hogy a nyomtató utána miért nem nyomtat semmi mást sem.)
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2691 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 13:05

Üdv!

Nyomtatót szeretnék venni, mivel a régi pixma-m feladta a harcot.. 1-0 nekem :-)
Amit kellene, hogy tudjon:
- viszonylag gyors(6-8lap/perc min.) és HALK!! nyomtatás
- kétoldalas nyomtatás
- olcsó fenntartás, utánygyártott patronokkal ne legyen gondja
- mindezt olyan 20-25e Ft környékén, de ne a legvacakabbat ha lehet

Köszi

#2692 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 11:27

Sziasztok!

Van egy >>Xerox 3121<< nyomtató, ami elvileg GDI nyomtató. Fene se tudja h tud-e más nyelven...
Aztán szeretnék hozzá egy nyomtató szervert.

Ezt néztem ki:
>>TP-LINK TL-PS110U<<

Kérdésem, hogy mivel a nyomtató szerver nem éppen GDI-s, vajon fog-e menni?

Vannak pl edimaxnak kifejezetten GDI-s nyomiszervereik. De azok elég gagyinak tűnnek... Ha megy, akkor inkább vennék olyat, ami nem kifejezetten GDI-s, mert az legalább (úgy gondolom) kicsit univerzálisabb.

Tehát vajon fognak ezek együtt menni?

Köszi!

Szerkesztette: calibra 2009. 10. 26. 11:28 -kor

#2693 Felhasználó inaktív   Kammler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 21:02

Heló!

Volna egy kérdésem. Van egy hP officejet 4255 nyomtatóm. XP, Vista alatt működik minden. Namost windows 7 alatt is működik, egy dolog kivéve. Hát a francért se akar kétoldalasra nyomtani, úgy manuálisan. Tehát hogy kipipálom, hogy manuális kétoldalas, aztán megfordítom a papírköteget ahogy mutatja és nyomtatja a többit. Egyszerűen össze-vissza elkeveri az oldalakat. Az első után a harmadikat nyomtatja, a negyedik helyett a hatodikat így elkeveri. Mindez jó XP és vista alatt. Nincs hozzá Windows 7 driver, először a beépített driver-re gyanakodtam. Fel lehet rá rakni amúgy a Vista driver-t is, azzal pontosan ugyanúgy nem jó. Minden más oké. Ötlet?

#2694 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 00:32

szvsz ha egy eszközhöz nincs megfelelő driver ahoz az oprendszerhez amit használsz, nem is fog megfelelően működni
tehát működni működik, de nem jól
szerintem várj a win7-tel amíg nincs megfelelő driver támogatás hozzá vagy keress egy hasonló hp nyomtatóhoz drivert, ami win7-hez való, hátha..

#2695 Felhasználó inaktív   Kammler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 15:29

Épp azt írom, hogy XP alatt is Vista alatt is működik a beépített windows driver-el. De a HP által kiadottal is. Az, hogy a Windows7-ben el van tolva valami az lehet. De amúgy már az sem, mert a HP oldalán szintén a beépített driver használatát javasolják. Most nézem épp, úgyhogy mégannyira se értem én ezt.

#2696 Felhasználó inaktív   Kammler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 15:35

Vagyis elnézést, az eredeti hozzászólásban nem szerepelt, hogy mind beépített windows driver-el, mind aHP által kiadottal is jó  Vista alatt. Kivétel a Windows7. De ahogy írtam a HP meg, mivel nincs még hozzá driver, pont a beépített drivert javasolja. Az hogy bizonyos dolgok nem műkődnek valamin az maximum a speciális funkciókra igaz. Például nem mutatja a tinta szinteket. Pedig elég pontos szokott lenni.

#2697 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:49

Idézet: Kammler - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 16:35

Vagyis elnézést, az eredeti hozzászólásban nem szerepelt, hogy mind beépített windows driver-el, mind aHP által kiadottal is jó  Vista alatt. Kivétel a Windows7. De ahogy írtam a HP meg, mivel nincs még hozzá driver, pont a beépített drivert javasolja. Az hogy bizonyos dolgok nem műkődnek valamin az maximum a speciális funkciókra igaz. Például nem mutatja a tinta szinteket. Pedig elég pontos szokott lenni.

HP laserjet 3030-assal szkennelni nem lehet windows 7 alatt.
(kb. 1.5 hónapja próbáltam, azóta lehet, hogy már lehet, de akkor az istenért sem tudtad rávenni)

#2698 Felhasználó inaktív   Kammler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 17:53

De ezt most hogyan érted? Nekem officejet 4255 van, nem olyan laserjet. De amúgy ahhoz a laserjet-hez van HP által kiadott driver Windows 7-re.

#2699 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 19:27

Idézet: Kammler - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 18:53

De ezt most hogyan érted? Nekem officejet 4255 van, nem olyan laserjet. De amúgy ahhoz a laserjet-hez van HP által kiadott driver Windows 7-re.

Semmi különös, csak arra próbáltam célozni, hogy nem a Tiéd lenne az egyetlen nyomtató, ami nem működik tökéletesen W7 alatt.
Egyébként a hp oldaláról nem lehet a 3030-ashoz letölteni drivert (vagy legalábbis én nem találtam), csak az universal printer driver-t, meg utalást arra, hogy a w7-ben benne van minden (ami nem működik tökéletesen).

#2700 Felhasználó inaktív   Kammler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:59

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. okt. 31., szombat - 18:27

Semmi különös, csak arra próbáltam célozni, hogy nem a Tiéd lenne az egyetlen nyomtató, ami nem működik tökéletesen W7 alatt.
Egyébként a hp oldaláról nem lehet a 3030-ashoz letölteni drivert (vagy legalábbis én nem találtam), csak az universal printer driver-t, meg utalást arra, hogy a w7-ben benne van minden (ami nem működik tökéletesen).

Ja hát igen igen, amúgy nem olyan fontos ez nekem, csak mondom hátha van vmi trükk hozzá. Bár kétlem, mindentt kipróbáltam.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.