Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 04. 19. 11:55
Bár nyitottam erre egy topicot, utólag úgylátom, hogy ide jobban beleillik a kérdés.
WinXp van a gépen 2 userrel (normal és admin)
Namost egy ircbot-ot futtatnék a gépen (eggdrop), amikor bevan kapcsolva, csakhogy az a gond, hogy ha automatikus inditásba teszem be, akkor mind2 usernél külön fájlokat hoz létre a bot, pedig csak egyet szeretnék.
Ezért arra gondoltam, hogy mint szolgáltatás kéne futtatni a botot. Namost ez hogyan lehetséges? Hogy tudok betenni külön progit a szolgáltatások köze?
Kösz a helpet előre is.
Elküldve: 2004. 04. 19. 12:27
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 17:34
Van DVD íród? Esetleg LG?
(ramasst.exe - "Installed with a LG DVD writer and has the properties "CD Burning of Windows XP disabling tool for DVD MULTI drive"." )
Ah, kösz:)
Akkor ez az LG DVDRAM driver lesz.
Elküldve: 2004. 04. 19. 12:59
Idézet: Ata - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 12:47
Ezer hála.
Elküldve: 2004. 04. 19. 23:09
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 7:20
Még mindig nem tudtam kilőni azokat a szutyok hangokat. Megnéztem a "c:\windows\resources\themes" könyvtárban a megfelelő .theme file-t és abban a hangok elérési útvonalát commenteztem két darab // jellel.
Miután megnéztem a style xp-ben a theme hangjait, akkor azt írta ki, hogy nincsenek hangjai. Ahhoz képest a következő restartnál frankón visszatette mindet :confused:
Ha másra gondoltál, akkor kérhetnék egy kis pontosítást? Merre keressem a megoldást?
Elküldve: 2004. 04. 20. 05:56
Az Ndis.sys gyakran okoz kék képernyőt. Milyen driver ez?
Elküldve: 2004. 04. 20. 06:36
Idézet: Lali-213 - Dátum: 2004. április 20, kedd - 0:09
Miután megnéztem a style xp-ben a theme hangjait, akkor azt írta ki, hogy nincsenek hangjai. Ahhoz képest a következő restartnál frankón visszatette mindet :confused:
Ha másra gondoltál, akkor kérhetnék egy kis pontosítást? Merre keressem a megoldást?
Ha szabályosan telepítetted a témát, akkor a rendszerbeállítások alatt meg kell jelenjen egy témapanel. arra kattintva ott kell legyen a képek, hangok egyebek beállításának lehetősége.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 20. 06:40
Idézet: Natti - Dátum: 2004. április 20, kedd - 6:56
Az Ndis.sys gyakran okoz kék képernyőt. Milyen driver ez?
Keresés a weben: „"ndis.sys"”. 1–10., összesen: kb. 2,400 találat. A keresés 0.13 másodpercet vett igénybe.
Idézet
Windows NT Ndis.sys and Netflx3.sys Performance Improvement
Kapcsolódó témakör
This article was previously published under Q142903
SUMMARY
Microsoft has developed an enhancement to Windows NT that allows a computer with at least two CPUs and at least two Compaq NetFlex network cards to significantly improve network performance.
Previously, the network driver interrupt moderation on Symmetric Multi- Processor (SMP) computers did not receive adequate information regarding CPU utilization.
To improve the network performance, obtain the enhancement mentioned below or wait for the next Windows NT Service Pack.
MORE INFORMATION
Ndis.sys and Netflx3.sys have been modified to enhance performance. The new Netflex3 driver has an improved interrupt moderation algorithm based on the server CPU utilization in addition to the frame rate. The improved interrupt moderation helps reduce the amount of server CPU usage for processing interrupts, especially on a busy server.
The new Netflx3 driver is only available for the Intel platform whereas Ndis.sys is available for Intel and Risc platforms.
This enhancement is currently only available as a "hotfix" and has been posted to the following Internet location:
ftp://ftp.microsoft.com/bussys/winnt/winn.../NT40/hotfixes- postSP1/ndis-fix
STATUS
Microsoft has confirmed this to be a problem in Windows NT version 4.0, Service Pack 1. This problem was corrected in the latest Microsoft Windows NT 4.0 U.S. Service Pack. For information on obtaining the service pack, query on the following word in the Microsoft Knowledge Base (without the spaces):
S E R V P A C K
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 04. 20. 07:04
Elküldve: 2004. 04. 20. 07:55
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 20, kedd - 7:36
A Style Xp-val raktam fel úgy, hogy "add new theme" és semmiféle témapanelem nincs.
Ha más nem segít, akkor szépe letörlöm az összes hangot tartalmazó fileomat (videó + zene), hogy még véletlenül se tudjon felrakni semmit
Egy hang megjegyzés/kérdés: fel lehet rakni a themexp.org-ról leszedett témákat a style xp használata nélkül? Nekem "kell", hogy ne az alapnak nézzen ki a rendszerem. Úgy hozzászoktam.
Szerkesztette: Lali-213 2004. 04. 20. 08:00 -kor
Elküldve: 2004. 04. 20. 08:15
Idézet: Lali-213 - Dátum: 2004. április 20, kedd - 8:55
Idézet
Ha más nem segít, akkor szépe letörlöm az összes hangot tartalmazó fileomat (videó + zene), hogy még véletlenül se tudjon felrakni semmit
Nem szép, nem is megoldás.... de működik
Idézet
Telepítéskor valahol szerepelnie kell a Témáknak is, és akkor a rendszerbeállításokon keresztül megcsinálható.
Elküldve: 2004. 04. 20. 08:18
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 20, kedd - 8:04
Vezérlőpult > Szolgáltatások?
Elküldve: 2004. 04. 20. 08:26
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 20, kedd - 9:18
Az a baj, hogy ott látom, de nem tudom levenni a tiltást róla, mert a tulajdonság menüer ha kattintok, nem történik semmi. Ezért kéne a reistry-s balhé. Reinstallni nem szeretném. Utolsó helyes konfig nem jött be
Elküldve: 2004. 04. 20. 08:28
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 20, kedd - 9:15
Arra gondolsz, hogy a control panel alatt kell lennie a theme beállításoknak egy külön részlegben? (Most nem a saját gépem előtt ülök, de majd megnézem még egyszer, hátha
Szerkesztette: Lali-213 2004. 04. 20. 08:31 -kor
Elküldve: 2004. 04. 20. 13:44
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 20, kedd - 5:40
Pont azért bátorkodtam kérdezni, mert abból egy kukkot sem értek amit a tudásbázisból idéztél. Nem vártam mélyen szántó elemzést, csak néhány elejtett szót, amiből következtetek merre lehet a hiba.
Elküldve: 2004. 04. 20. 18:57
Idézet: bull1 - Dátum: 2004. április 20, kedd - 7:26
jobb klikk tulajdonságok:
Távoli eljáráshívás (RPC) lokátor - legyen kézire állítva
Távoli eljáráshívás (RPC) - legyen automatikus
Elküldve: 2004. 04. 20. 19:10
Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated RC 2.2
és
Microsoft Windows XP Professional SP2 RC1 Integrated
és
Microsoft Windows XP Professional SP2 Build 2082 Beta Integrated
Annyit tudok, hogy a "Corporate" verziót nem kell aktiválni. És még mi a különbség?
Az "RC" mit is jelent pontosan? A "Build" verziók után jönnek az "RC"-k? Vagy hogy is van ez?
Elküldve: 2004. 04. 20. 19:32
Idézet: c0yr - Dátum: 2004. április 20, kedd - 18:10
Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated RC 2.2
és
Microsoft Windows XP Professional SP2 RC1 Integrated
és
Microsoft Windows XP Professional SP2 Build 2082 Beta Integrated
Annyit tudok, hogy a "Corporate" verziót nem kell aktiválni. És még mi a különbség?
Az "RC" mit is jelent pontosan? A "Build" verziók után jönnek az "RC"-k? Vagy hogy is van ez?
Hol találom a topic elejét? A régi Windows XP kérdések I-st.
Benne van mindegyik nevében, hogy melyik micsoda. Professional Corporate SP2 Integrated RC 2.2 - nem ajánlom, az SP2- javító csomag még csak RC (Release Candidate)fázisban leledzik. Ha jól sejtem, akkor a corporate maga céges, sok felhasználós licencet jelent. pl 50 gépre felehet tenni regisztráció nélkül, csak a Serial-t kell bepötyögni hozzá. Azaz csak a licence kezelése más.
Professional SP2 RC1 Integrated - ugyanaz, de nem corporate
XP Professional SP2 Build 2082 Beta - ez még csak nem is RC hanem csak beta.
Esetleg nem próbálnál meg feltenni egy stabil XP-t:)
Windows XP Professional Hun SP1 Integrated, nagyon tökéletesnek tűnik az összes előzőhöz képest.
Szerkesztette: Wasp 2004. 04. 20. 19:33 -kor
Elküldve: 2004. 04. 20. 20:49
Idézet: Wasp - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:32
Keresés << Itt
Elküldve: 2004. 04. 20. 20:52
IE6-tal gyűlt meg a gondom. Egyik percről a másikra nem működnek a felugró ablakok, semmelyik weblapon. A Jobbegér -> Megnyitás új ablakban sem hoz fel új ablakot. Ctrl+N-re nyílik másik ablak, de az természetesen ugyanaz, mint az aktuális futó ablak...
Vírusom elméletileg nincs (F-Secure, mai frissítéssel, délután futott le egy full scan), Trojan Remover nem talál semmit, Ad-Aware szintén nem, és ezen kívül hibátlanul megy minden...
WinXP HUN SP1, windowsupdate naprakész, IE6, nem is tudom, mi lehet még fontos... :confused:

Súgó
A téma zárva.