HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 11. 15:49

.

Szerkesztette: Samott 2010. 12. 11. 15:49 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1842 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 11. 15:49

Egyelore parkolopalyan van a projekt, szoval ha heteken, negyedeven belul jon a Fusion meg belefer. Nem kell letoltogep, mert amire szuksegem van az vagy mashova jon le :-) vagy lecsorog a nagygepen bongeszes / levelezes / forumozas kozben. Szoval a hasznalt ssd csak a rendszernek kell, meg az esetleg eppen rogzitett musorhoz. Talan egy 16-os is eleg lenne, de harmincasok is vannak mar hasznaltan. Gigabites kabel mar ott van ahova a gep kerul, minden mas NAS-on van. ODD nem kell, 2010-et irunk, nem is emlekszem mikor irtam utoljara lemezt. A cel a minel kisebb minel halkabb cucc... max egy rendszerventi, de semmi mas mozgo alkatresz.

Samott

Az SSD hang és a mechanika hiánya szempontjából ideális lenne, de a folyamatos írás meg pont nem ideális az SSD-nek. Ha TV-zel és mondjuk timeshift miatt folyamatosan írva lesz.

A többi akkor ezek szerint megoldva... mármint a letöltés és NAS. Bár szerintem ezeket is sokkal egyszerűbb egybevonni, ha már van egy arra is alkalmas HTPC. Gyanítom a NAS-nál ez gyorsabb lenne, plussz nem kell egyszerre több eszköznek mennie. Bár nem tudom mire használod még a NAS-t a filmeken kívül...

Az ODD-vel nekem felemás a viszonyom. Gyakorlatilag nem használom évek óta, ahogy te is írod. Másrészről, mint lehetőséget, ill. régi lemezekhez való hozzáférést meg jó lenne megtartani. De nagyon sok kompromisszumot kell miatta kötni, szóval én is kezdem magam lebeszélni róla.

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 11. 17:34 -kor

#1843 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 18:36

Nem fogok kulonosebben tevezni rajta, max neha egy-egy idozitett felvetel dvb-t-rol... 2-8GB iras kethetente. NAS igazabol nem NAS hanem egy hazi szerver, hasznaljuk rdp-vel is, ha kell beroffentjuk, es minden ejjel 2-kor lekapcsolja magat. :-) ODD-t meg ki lehet sharelni mas geprol ha mindenkeppen szukseg van ra, de szvsz nem lesz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1844 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 11. 18:36

Nem fogok kulonosebben tevezni rajta, max neha egy-egy idozitett felvetel dvb-t-rol... 2-8GB iras kethetente. NAS igazabol nem NAS hanem egy hazi szerver, hasznaljuk rdp-vel is, ha kell beroffentjuk, es minden ejjel 2-kor lekapcsolja magat. :-) ODD-t meg ki lehet sharelni mas geprol ha mindenkeppen szukseg van ra, de szvsz nem lesz.

Samott

Értem. Akkor biztos nem lassú NAS-nak... de ettől még ott a másik amit írtam: minek 2 gép, ha 2 is kiszolgálja ugyanazt. :)
Nálam a HTPC a NAS, kb. ugyanilyen használat mellett, RDP, letöltés, stb...

#1845 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 12. 14:21

Értem. Akkor biztos nem lassú NAS-nak... de ettől még ott a másik amit írtam: minek 2 gép, ha 2 is kiszolgálja ugyanazt. :)
Nálam a HTPC a NAS, kb. ugyanilyen használat mellett, RDP, letöltés, stb...

A NAS-t nem csak en hasznalom, es egy kicsit tobb hattertar (3TB) van benne, mint ami egy HTPC-be idealis lenne. :-) Piszkosul nincs kedvem 3 db vinyo zummogeset hallgatni a tv-m alatt (a nagygepemben is egy Scythe Quiet Drive-ban van a vinyo, passziv tap es vga mellett).

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 12. 12. 14:48 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 12. 14:47

A NAS-t nem csak en hasznalom, es egy kicsit tobb hattertar (3TB) van benne, mint ami egy HTPC-be idealis lenne. :-) Piszkosul nincs kedvem 3 db vinyo zummogeset hallgatni a tv-m alatt (a nagygepemben is egy Scythe Quiet Drive-ban van a vinyo, passziv tap es vga mellett).

Samott

Én sem egyedül használom... a tárhely az macerás. Nálam egy 5400-es 1.5TB-os WD van benne, szerencsére hangja kb. nincs. (A táp ugye paaszív a rendszerhűtő egy Scythe venti 800rpm-en.) 2-3 HDD-nek már nyilván lenne, az elkerülhetetlen...
Most tervezek én is egy másodikat, de külsőt archív anyagoknak, azt e-satán el lehet dugni valahova a szekrénybe és nem is kell folyamatos elérésre.
Nyilván a házba amúgy se férne több vinyó, de nem is szeretnék nagy, több HDD-s házat. Ez így még talán jó lesz hangban is, arra én is allergiás vagyok. Plussz fogyasztásban is marad az 1 kis gépes felállás.

#1847 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 11. 17:32

Az ODD-vel nekem felemás a viszonyom. Gyakorlatilag nem használom évek óta, ahogy te is írod. Másrészről, mint lehetőséget, ill. régi lemezekhez való hozzáférést meg jó lenne megtartani. De nagyon sok kompromisszumot kell miatta kötni, szóval én is kezdem magam lebeszélni róla.

Én elkezdtem rip-elni a dvd-imet, nekem ez tűnik a legegszerűbbnek.

#1848 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 13. 15:01

Én elkezdtem rip-elni a dvd-imet, nekem ez tűnik a legegszerűbbnek.

Hosszú távon biztos az... rövid távon nem olyan kényelmes a sok rippelés. :)
Meg amúgy magamnál még megoldom. Sok esetben ami normál régi film, inkább megszerzem HD-ben és marad csak a saját dvd állomány. De pl. most raktam össze szülőknek egy htpc-t (mert szvsz egyszerűbb és kényelmesebb a használata, mint egy sima dvd lejátszóé), ott viszont ha lesz még dvd forrás később is akkor macerás folyton átalakítani. Bár lehet, hogy náluk sem lesz... ha ez a htpc használat állandósul.

#1849 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 14. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 13. 15:40

Hosszú távon biztos az... rövid távon nem olyan kényelmes a sok rippelés. :)

Kényelmesen csinálom :)
Hétvégén ha olyanom van berakok 1-2 lemezt, aztán egyszer csak kész lesz. Ami meg kész van azt rátolom a 1,5 terásra.
Amit meg meg akarok nézni az berip-elem, megy rá a vinyóra az meg a játékosra

#1850 Felhasználó inaktív   pgt407 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 23. 11:23

Sziasztok!

TransyStar #HP2509 FULL-HD Media player-hez keresnék valamiféle használatit, vagy bármilyen infót (pl.:szoftverfrissítéssel kapcsolatban)

http://au.alibaba.co...dia-player.html

Ezer köszönet érte!

Szerkesztette: pgt407 2010. 12. 23. 11:32 -kor

#1851 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 16:51

Xtreamer Ultra HTPC launching with Ion 2, €100 €200 price point / Ultra @ Xtreamer

Samott

#1852 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 10:40

Van egy S775-ös alaplapom nV 430+GF7100 chipsettel, ebből építenék htpc-t XBMC-re alapozva. Mindenem megvan hozzá kivéve a processzort. Jelenleg a legolcsóbb 775-ös cpu a Celeron 430 1.8 GHz-en, szerintetek ez elég lenne 720p/1080p .mkv-k lejátszásához? A másik XBMC-s gépemen (E8400 + GF9800GT) az 1080p is nagyjából 0% cpu-t eszik, bízhatok vajon benne, hogy az integrált GF7100-on is így fog menni a DXVA? XBMC-ről csak annyi infot találtam, hogy nVidia preferált és hogy leginkább a 8-as és afölötti szériákat kedveli.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1853 Felhasználó inaktív   golyofey 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 05:38

Sziasztok!

Valaki tudna linkelni egy tvxb init? Nagyon megköszönném!

Golyofey

#1854 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 09:50

Sziasztok,

Leirok egy mediacenter használatot ami nálam fut otthon és amiből szeretnék egy modernebb megoldást. Hátha valaki tud valami segitséget adni.

Szóval, van egy barebone-om amin fut egy Windows7 és úgy van beállitva, hogy power on-ra elindul az OS, belép automatikusan a rendszerbe a jelszóval elátott user-rel és elinditja a mediacenter alkalmazást.

Az eszközt egy Microsoft-os távrángatóval használjuk.
A hang optikán keresztül megy át a gagyi kis 5.1es rendszerembe, HDMI-n kapcsolódik a TV a géphez (persze a TV itt csak kijelzőként használva).
A tv adás coax-on megy be a gépben található tunerbe (analóg adás).

A mediacenter-en a guide annyira érhető el csak amennyire a az analóg sugárzással jön (szóval alig).

Tehát a kérdésem az lenne, hogy ragaszkodván a windows7 mediacenter-hez (nem szeretnék másik eszközt vásárolni) milyen módon tudnék mondjuk digitális tv-t rákötni a rendszerre?

Előre is köszi minden építőjellegű hozzászólást

#1855 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: simpox - Dátum: 2011. 12. 14. 09:50

Sziasztok,

Leirok egy mediacenter használatot ami nálam fut otthon és amiből szeretnék egy modernebb megoldást. Hátha valaki tud valami segitséget adni.

Szóval, van egy barebone-om amin fut egy Windows7 és úgy van beállitva, hogy power on-ra elindul az OS, belép automatikusan a rendszerbe a jelszóval elátott user-rel és elinditja a mediacenter alkalmazást.

Az eszközt egy Microsoft-os távrángatóval használjuk.
A hang optikán keresztül megy át a gagyi kis 5.1es rendszerembe, HDMI-n kapcsolódik a TV a géphez (persze a TV itt csak kijelzőként használva).
A tv adás coax-on megy be a gépben található tunerbe (analóg adás).

A mediacenter-en a guide annyira érhető el csak amennyire a az analóg sugárzással jön (szóval alig).

Tehát a kérdésem az lenne, hogy ragaszkodván a windows7 mediacenter-hez (nem szeretnék másik eszközt vásárolni) milyen módon tudnék mondjuk digitális tv-t rákötni a rendszerre?

Előre is köszi minden építőjellegű hozzászólást

Ha van a tunereden composite bemenet, akkor tudsz rádugni settopboxot (műholdas vagy kábeltv-s beltéri) az MS távirányítód vevőjébe beledugod az infra fejet, amivel tudja a beltérit irányítani.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1856 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 12. 14. 10:06

Ha van a tunereden composite bemenet, akkor tudsz rádugni settopboxot (műholdas vagy kábeltv-s beltéri) az MS távirányítód vevőjébe beledugod az infra fejet, amivel tudja a beltérit irányítani.

Bocsi, de ezt hogy képzeljem el? Tegyük fel, hogy össze van minden dugva és be is van konfigurálva. Ekkor mit tapasztalok?
A guide a Mediacenter guide-ban olvasható vagy a settopboxé?
Ha csatornát váltok akkor feljön a settopbox-os információs sáv? (pl. milyen musor megy eppen)

Szerkesztette: simpox 2011. 12. 14. 11:29 -kor

#1857 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: simpox - Dátum: 2011. 12. 14. 11:28

Bocsi, de ezt hogy képzeljem el? Tegyük fel, hogy össze van minden dugva és be is van konfigurálva. Ekkor mit tapasztalok?
A guide a Mediacenter guide-ban olvasható vagy a settopboxé?
Ha csatornát váltok akkor feljön a settopbox-os információs sáv? (pl. milyen musor megy eppen)

Media Center Gudie-jában látod az infokat.

Csatolt fájl  mc.jpg (63,74K)
Letöltések:: 20

Szerkesztette: VKP 2011. 12. 14. 12:40 -kor

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1858 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 12. 14. 12:39

Media Center Gudie-jában látod az infokat.

Csatolmány mc.jpg

menő, akkor ezek szerint teljesen integrálható, mármint a MC fel tudja dolgozni az adatokat.
Akkor egy digitális tv tuner és egy digitális tv szolgáltatás választ el ettől úgy látom.

Olvastam, hogy a mediacenter távirányitom vevő egységét össze kell kötnöm majd a settopbox-al.
Ezt tényleg meg kell csinálni?

#1859 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: simpox - Dátum: 2011. 12. 14. 12:48

menő, akkor ezek szerint teljesen integrálható, mármint a MC fel tudja dolgozni az adatokat.
Akkor egy digitális tv tuner és egy digitális tv szolgáltatás választ el ettől úgy látom.

Olvastam, hogy a mediacenter távirányitom vevő egységét össze kell kötnöm majd a settopbox-al.
Ezt tényleg meg kell csinálni?

Ha settopbox-od lesz a digitális tv-hez, akkor azt valahogy vezérelni kell, ezért kell a vevőbe dugott infrafej, azzal kapcsolgatja a boxot a media center.

#1860 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 15:30

Van mostanában aktív, működő, letölthető EPG Windózhoz? (olyan, mint amit régen én illetve bzoley csinált a megszűnt Leadtek oldalon)

Úgy látom, az aktuális xmltv pont le tudja rángatni a műsort... meg kéne oldani :)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.