Idézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 11. 10:48
A
hybridbox hir topicjaban merult fel a tema, de ott eleg off volt, ezert athoznam ide, jelenleg meg nem is konkret megvalositasi tervkent, hanem csak egyfajta emlekeztetokent, linkgyujtemenykent. Szovel kene nekem valami csendes cucc xbmc futtatasahoz. Vagy valami halk egybegep (ilyet meg nem talaltam), vagy:
Hazak:
M350,
LC-1340mi
Lap: valami ion (nagybordas venti nelkul), vagy Fusion (kicsit felek az amd-tol, eddig mindig volt valami szopas vele)
Vinyo: rendszernek, meg max egy-egy musor felvetelere -
olcso, 30-as ssd (inkabb olcsobban, hasznaltan ha van)
+ Memoria (amit ker, 2GB). Tuner mar van.

Az egeszet hutene egy nagyon halk, lassu rendszerhuto (ilyet meg keresek).
Taviranyito mar jon, ha nem jon be a kezelese akkor raprogramozom a Harmonyra.
Samott
Fusion nem hiszem, hogy már kapható, szóval marad az Ion.
Abból meg kb. mind1. Vannak olyan szettek, ahol táppal és/vagy távirányítóval adják (Asuséknál), vagy szimpla is, mint a legolcsóbb Asrock.
Ami érdekes, hogy mire lesz még szükség: pl. n-es wifi sincs az Asrockban. Asusban, Zotac-ban előfordul. A hűtéssel szvsz nem érdemes foglalkozni. Akkora bordát raknak mindre, hogy ha lesz felette egy rendszerhűtő a rárakott kis venti helyett akkor elég lesz neki.
Nekem az
Asrock A330Ion is megfelelt mert kábelen van, gigabiten. Ha nem külső HDD-vel tervezed hanem belsővel, letöltésre is (célszerű, mert pont jó hozzá, keveset is eszik

) akkor jobb így, mint wifizni.
Ramnak elég a 2x1GB.
A HDD részt nem értettem. Akkor egy kis SSD elég bele (és külső HDD lesz?), vagy SSD+HDD? Esetleg csak HDD? 2.5, 3.5?
Kardinális kérdés még az ODD, de ha az nem kell akkor sokkal egyszerűbb a helyzet.
Házban még azokat ajánlom, amiket múltkor:
Modecom Feel 202
Esetleg ha erősebb konfig kell akkor most fedeztem fel ezeket a házakat mATX-hez... más mATX-es házakhoz képest használhatóan kis méretűek és paneltáposak. Csak kell hozzá plusszban külső adapter.
viaLAN EPC2
viaLAN EPC3
viaLAN EPC4
Ha több kell, akkor valahol láttam egy egész hosszú ITX ház listát... majd gondolkodom merrefelé.

Talán a ph-n valamelyik htpc topicban...