HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:32

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 14:22

És hogy ne feledjem: az MCE-hez illik egy MCE távirányító (made by Microsoft Corp.) Sajnos MO-n nem kapni sehol. Ha esetleg valaki tud szerezni, mindenképp szóljon, mert _akarom_! :)

Sziasztok!

Kerestetek Microsoft MCE távirányítót.

Én itt találtam és meg is rendeltem. Most kiváncsian várom, tényleg kompatibilis lesz-e....

:)

www.edpland.hu

Remélem segít valakinek. Most nyomozok PVR-150MCE után is. Remélem tudok Mo.-n szerezni.

üdv. csiga

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:04

Nemtom mert csak windoz megoldasban gondolkodtok. ha aszondjuk embedded PC, nezunk valami olcsobb lapot, legyen rajta integral 5.1 hang es svga kimenet meg persze igeny szerint VGA. Van egy linux valtozat, a geexbox Tokkal vonoval nem tobb 16meganal, tehat belesutheto egy pendrive-ba az egesz. Ha a PC tud pen drive-rol bootolni meg hdd sem kell. az egesz cucc eldocog vigan mar 32 mega RAM-mal is, de az integral VGA miatt celszeru 64 Meganal nyitni. Ha van pctv vagy egyeb ehhez hasonlo broketree tunered azt is kezeli, az ehhez jovo tavszabalyzokat is, meg az ati tv wonderet is kezeli a lirc driveren at. szal erdemes ilyen minimalist iranyba kapalozni. doom9-en irta valaki, hogy egy ilyen rendszer (sempron processzorral) mar 150 eurobol megvan = 40kHUF es siman jatszik HDTV anayagokat is

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 18. 15:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#53 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:12

Idézet: csiga_stilo - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:32

Sziasztok!

Kerestetek Microsoft MCE távirányítót.

Én itt találtam és meg is rendeltem. Most kiváncsian várom, tényleg kompatibilis lesz-e....

:)

www.edpland.hu

Remélem segít valakinek. Most nyomozok PVR-150MCE után is. Remélem tudok Mo.-n szerezni.

üdv. csiga

MCE távirányítót tényleg megjelent az MS OEM hardver árlistában, kisker bruttó 8-9e körül.

Hauppauge MCE változatok MO-n nem tudom lesznek-e, az importőr Ramirisnél nem ígérik..
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#54 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:00

:respect:
MCE távirányító :) Nem gondoltam volna hogy lesz. Meg is rendeltem hirtelen.

#55 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:34

Majd ha megérkezett valakinek és tesztelte akkor jelezze a tapasztalatokat, köszi!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#56 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:26

Most megyek érte. megérkezett a távrángató...! :))

Majd visszajelzek, hogy milyen.

üdv. Csiga

#57 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:38

Sőt! Találtam egy osztrák céget, aki kiszállít Magyarországra is. Meg is rendeltem a PVR150MCE kártyát.
Ez is érdekes tapasztalat lesz.

szerintem :)

csiga

#58 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:53

Ezt nem értem. Mi a különbség a "sima" PVR 150 és a MCE között. Csak azért kérdem, mert ennek a dobozára is rá van írva, hogy compatibilis a MCE 2005-el. :confused:  :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#59 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:56

Nem tudom pontosan. De csodálkoznék, ha csak ennyi lenne... :)

csiga

#60 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:23

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:53

Ezt nem értem. Mi a különbség a "sima" PVR 150 és a MCE között. Csak azért kérdem, mert ennek a dobozára is rá van írva, hogy compatibilis a MCE 2005-el. :confused:  :D

Már leírtam szerintem ezerszer: Az MCE-hez nem adnak távirányítót és szegényesebb a szoftverkörítés is (talán driver és ennyi), viszont van rajta rádió.

Az MS Media Center Edition pedig egy herélt XP, némi hozzáadott kezelőfelülettel, hogy távirányítóval könnyebben vezéreld pl. Ettől még a sima 150-es kártyákat is tudod használni alatta..

#61 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:31

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:23

Már leírtam szerintem ezerszer: Az MCE-hez nem adnak távirányítót és szegényesebb a szoftverkörítés is (talán driver és ennyi), viszont van rajta rádió.

Az MS Media Center Edition pedig egy herélt XP, némi hozzáadott kezelőfelülettel, hogy távirányítóval könnyebben vezéreld pl. Ettől még a sima 150-es kártyákat is tudod használni alatta..

:respect:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#62 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:46

Köszi az info-t. Ezt én sem tudtam.

Már a kezemben van a távirányító. Egész korrekt. USB-s infra vevő + 2 satelit vevő csatlakoztatható rá. Ezek benne is vannak a csomagban.
Elem szintén széria. A standard Microsoft távirányító start gombbal meg minden. Teljesen rendben van.

Még kell egy óra hogy kipróbálhassam, majd még írok. A cégnél nagyon rendesek voltak. Csak ajánlani tudom őket... Nem tudom, hogy lehet e máshol is kapni, de itt 8850 Ft + Áfa volt az ára és 1 nap alatt beszerezték.

csiga

#63 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 14:01

Idézet: csiga_stilo - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 12:46

Köszi az info-t. Ezt én sem tudtam.

Már a kezemben van a távirányító. Egész korrekt. USB-s infra vevő + 2 satelit vevő csatlakoztatható rá. Ezek benne is vannak a csomagban.
Elem szintén széria. A standard Microsoft távirányító start gombbal meg minden. Teljesen rendben van.

Még kell egy óra hogy kipróbálhassam, majd még írok. A cégnél nagyon rendesek voltak. Csak ajánlani tudom őket... Nem tudom, hogy lehet e máshol is kapni, de itt 8850 Ft + Áfa volt az ára és 1 nap alatt beszerezték.

csiga

Képeket a cuccról kaphatunk?

#64 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 16:28

Na megérkeztem és ki is próbáltam. Működik. Szuper a távrángató. majd csinálok képeket, de csak holnap.

csiga

#65 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 17:26

Fene a lusta fajtájukat, tegnap írtam mailt és még nem válaszoltak :)

Csakazértis veszek náluk távirányítót, még ha fejreállnak is.

#66 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 00:28

Itt a kép. A többi még a fényképezőben ragadt. Pont bedöglött a jószág, így az éjszakai verziót nem tudom most becsatolni. Pedig szépen világít! :)))

http://193.202.63.24.../mce_remote.JPG

csiga

#67 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:41

Idézet: csiga_stilo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 0:28

Itt a kép. A többi még a fényképezőben ragadt. Pont bedöglött a jószág, így az éjszakai verziót nem tudom most becsatolni. Pedig szépen világít! :)))

http://193.202.63.24.../mce_remote.JPG

csiga

Igazából az érdekelne, hogy mennyire univerzális, tudsz-e vele minden programban navigálni, esetleg egeret normális sebességgel kezel-e? Sötétben világítós kép is kellene! :D

#68 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 14:19

Valamit félreértettél.
Ez csak az MCE felület alatt működik.

#69 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 22. 14:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:19

Valamit félreértettél.
Ez csak az MCE felület alatt működik.

:( Hát ez tipikus akkor. :omg:

#70 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 22. 15:14

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:41

Igazából az érdekelne, hogy mennyire univerzális, tudsz-e vele minden programban navigálni, esetleg egeret normális sebességgel kezel-e? Sötétben világítós kép is kellene! :D

Egy távirányító (nem WinMCE komp.!) annyi programot tud kezelni, amennyit megtanítasz neki :omg:. A jobbfajta távirányítós programok az aktív programnak (taszknak) megfelelően tudják váltani is a gombkiosztást. Ettől kezdve már csak a memóriádon múlik, hány kiosztást tudsz megjegyezni :).
Egyébként a kérdést nincs igazán értelme úgy feltenni, hogy minden programot kezel-e, mivel ezek a távirányítós programok billentyű leütéseket emulálnak ill. Windows eseményeket generálnak: pl. ablak-minimalizálást, mester hangerő állítást, stb. Tehát csak rajtad múlik, hogy a gombokra milyen eseményt, ill. billentyűleütést állítasz be, az alkalmazásoktól függetlenül működik a dolog.
Az egér emulálását pedig nem értem :think:... Erre miért van szükség? A HTPC frontend-ek úgy vannak kialakítva, hogy max. 6-8 gombbal tudod működtetni az egészet, nincs szükséged az egérmutató mozgatására.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.