HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:54

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:33

a, DivX kodek fel, és beállítod az igényelt streamet
b, akármilyen codec fel, és Media Player Classic.
Én mindig MPC-vel nézem a divikszet, mert... csak. Sokkal jobb erre a célra, mint az MCE.

Arról nem is beszélve, hogy ugye codecpack-kal nem is próbálkozunk, egyébként nekem az MCE alatt noproblémó megy az divikszesavis filmnézés...

Bástya et, a guideban van egy kis hiba az iniben  a Discovery Travel/Living csatinál.
Igy kivülről a title=...;...nél lehet a baj, ugyanis a cimbe irja azt, hogy ismeretterjesztő film. Egyébként utána már a részletes description ok. Update pls ;-)

PS : amúgy dCut ugyanúgy hibával áll le nálam... .:-(

#632 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:27

Sziasztok!

Van egy XP MCE kompatibilis TV-tunerem HW-es tömrítéssel stb..

Tudna esetleg valaki olyan tunert mondani, ami Vista MCE kompatibilis? Ugyanis a mostani tunerem nem hajlandó felismerni :(
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#633 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:56

Nekem Avermedia 116 van, tökéletes megy a Vistával.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#634 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:18

Idézet: hhatika - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 18:54

Arról nem is beszélve, hogy ugye codecpack-kal nem is próbálkozunk, egyébként nekem az MCE alatt noproblémó megy az divikszesavis filmnézés...

Bástya et, a guideban van egy kis hiba az iniben  a Discovery Travel/Living csatinál.
Igy kivülről a title=...;...nél lehet a baj, ugyanis a cimbe irja azt, hogy ismeretterjesztő film. Egyébként utána már a részletes description ok. Update pls ;-)

PS : amúgy dCut ugyanúgy hibával áll le nálam... .:-(

:))
Bocs, de nem bírom ki....:)))
Szóval a kérdés arra vonatkozott, hogy van-e megoldás arra, hogy dual-channel-es DivX-nél csak az egyik hang menjen és ne mind a kettő egyszerre... ILLETVE be lehet-e állítani valamiféle-fajta tool-al, hogy melyik legyen a default hang?

Erre kapok választ:
Ne használjak codec pack-ot.... - Nem használok:) Nem is használtam:) Nem is fogok:)
Ne használjam az MCE-t inkább Media Player Classic-ot:)) Ez a csúúcs!!!

Na, félreértés ne essék nincs semmi bajom a Media Player Classic-al, DE hamár ott van beüzemelve egy külön számítógép MediaCenternek... továbbmegyek... ehhez a géphez nincs hozzádugva billentyű, egér és még monitor se csak egy TV és egy Távrángató... akkor nem gondolja remélem senki komolyan, hogy odaballagok egy billentyűvel, egérrel majd lelovom az MCE-t, elinditom a mediaplayert stb.-stb.... vicc

Bástya: Az alapvető probléma, hogy én teljesen másképpen használom a MCE-t mint te. Nekem ez egy külön gép ott a TV alatt. Te gondolom a saját asztalidon tekered az MCE-t és úgy abban az esetben lehet kényelmesebb klikk-klikk az .avi-n és nézed a filmet... de nekem marha kényelmes ott a MCE felületen kolbászolva kiválasztani a filmet és kész...

Na a lényeg, ha nem tud senki megoldást erre a dual-channel DivX vs. MCE problémára akkor megprobalok kikisérletezni valamit aztán ha rájövök beírom...
Csak gondoltam esetleg belefutott már a nagyérdemű esetleg ebbe a problémába.

Na pás

Simpox

Szerkesztette: simpox 2007. 01. 17. 15:20 -kor

#635 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:28

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 12:27

Sziasztok!

Van egy XP MCE kompatibilis TV-tunerem HW-es tömrítéssel stb..

Tudna esetleg valaki olyan tunert mondani, ami Vista MCE kompatibilis? Ugyanis a mostani tunerem nem hajlandó felismerni :(

Nekem a Club3d TV-tuner figyel a gépben és minden szempontbol tokéletes választás volt.
Nevetségesen olcsón 11K körül lehet(ett) kapni.
Ha érdekel itt egy beszámoló a kártyáról:

http://prohardver.hu...od=40&id=316400

Ja és kérdésedre a válasz:) Igen megy Vista alatt.

Szerkesztette: simpox 2007. 01. 17. 15:29 -kor

#636 Felhasználó inaktív   lucas82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:01

Szia Simpox!

Nekem is külön MCE gépem van a nappaliban, de én szoktam használni billentyűzetet és egeret is, mivel a távirányítóval nem lehet teljes körűen vezérelni a rendszert.
Én úgy szoktam váltani audó sávot, ha a divx dual-channel-es, hogy miután elindítottam a filmet az MCE-t kis ablakra rakom és a tálca jobb sarkában megjelenő divx iconra jobb egérrel rákattintok és az Audio Tracks menüpontban átváltom az audió sávot.

Ha DVD-n akarok hangsávot váltani, akkor a billentyű shift+ctrl+a billentyűkombinációval váltogatok a hangsávok közül.

üdv lucas82 

#637 Felhasználó inaktív   lucas82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:18

Nem ismer valaki olyan programot, amely segítségével a hálózatba kötött gépek processzor-teljesítménye megosztható egymás között?
Engem azért érdekelne, mert a MCE barebone számítógépem sajnos kicsit szággatottan játssza le a HDTV felbontású mkv-ket és arra gondoltam, hogy a másik gépem processzora besegíthetne a számítási feladatba.

Ha valaki tud hozzászólni a dologhoz az légyszíves tegye meg!
Előre is köszönöm!
lucas82

#638 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 19:06

Idézet: lucas82 - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:18

Nem ismer valaki olyan programot, amely segítségével a hálózatba kötött gépek processzor-teljesítménye megosztható egymás között?
Engem azért érdekelne, mert a MCE barebone számítógépem sajnos kicsit szággatottan játssza le a HDTV felbontású mkv-ket és arra gondoltam, hogy a másik gépem processzora besegíthetne a számítási feladatba.

Ha valaki tud hozzászólni a dologhoz az légyszíves tegye meg!
Előre is köszönöm!  
lucas82

:) na ilyet nem fogsz találni:)

#639 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 22:49

Idézet: simpox - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:28

Nekem a Club3d TV-tuner figyel a gépben és minden szempontbol tokéletes választás volt.
Nevetségesen olcsón 11K körül lehet(ett) kapni.
Ha érdekel itt egy beszámoló a kártyáról:

http://prohardver.hu...od=40&id=316400

Ja és kérdésedre a válasz:) Igen megy Vista alatt.

Köszi. Azon gondolkodtam még, hogy nem lehet, hogy azért nem ismerte fel a MCe a tunerem, mert Vista RC1-el próbálta?

#640 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 22:56

Drivert raktál fel hozzá?

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#641 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 00:57

Anélkül valahogy nem tudnék tv-zni :)

A probléma nálam csak annyi, hogy a MCE nem akarja felismerni, hogy igenis ott az a nyamvadt tuner és nem tudom miért. Beyond Tv-vel tökéletesen megy a cucc.

A dobozán XP MCE kompatibilis rávan írva, fentebb írta valaki, hogy nála is XP MCE kompatibilis tuner működött Vista MCE alatt is. :(

Tunerem: http://www.windowsmarketplace.com/details....&itemid=1765961

Szerkesztette: Hippo 2007. 01. 18. 01:03 -kor

#642 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 09:15

EPG-t rendberaktam, a Discovery akármi jó lesz. Tényleg a title/descriptionnal volt gond :)

#643 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 13:15

Tud valaki olyan MCE user manual lelőhelyet, ahonnan az MCE teljes tudása (testreszabás lehetőségei, funkciók leírása stb) nyomtatható formátumban letölthető?
Én is azon felhasználók közé tartozom akik egy médiaközpontot szeretnének és csak egy távirányítót a kezükbe. Egyszer hajlandó lennék optimalizálni a rendszert és ezután már csak élvezni.
Egy Aspire Idea 510-t szeretnék úgy beálítani, hogy a család hölgy tagjai is hajlandóak legyenek kezelni.

tic

#644 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:09

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 9:15

EPG-t rendberaktam, a Discovery akármi jó lesz. Tényleg a title/descriptionnal volt gond :)

Azt hiszem, ezért most vissza kell adjam azt a bizonyos söröt, amit tőled kaptam :-)

:respect:

#645 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 22:46

Sziasztok!

tic: én egyszer letöltöttem v.mi fórumról ezt: "PC Magazine Guide Windows XP Media Center Edition"
angol nyelvű, pdf, egy terry ulick nevű tag írta, kb. 330 oldal és szerintem elég "átfogó"... a gond csak az, h. most csak fizetős lelőhelyeken sikerült megtalálnom (a google rengeteg találatot adott), és v.hogy az általam letöltött példány is eltűnt... már csak a kinyomtatott verziót találtam meg a polcon... (holnap körülnézek az irodai szerveren is, hátha...)

bástya elvtárs: ma találtam rá az EPG szerveredre... bekonfiguráltam, működik...! csodás!!! :-) eddig guide nélkül használtam a MCE2005-öt.... ég és föld... :-) szóval köszi, és remélem hogy az idők végezetéig működni fog :-))

végül egy kérdés: nálunk jön a "Duna Tv II", de a guide-ban nem találtam... be lehet "építeni" valahogy? ...a "Fehérvár TV"-vel u.ez a helyzet, de gondolom az annyiból más tészta, h. az országos műsorújságokban sem szerepel...

p

#646 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:35

Nem akarok warezolni, de hidd el te is meg fogod találni, torrent oldalakon keresd.

#647 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 00:12

hoppá... most vettem észre, hogy én ezt a reg bejegyzést adtam hozzá: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/cszolee/GetTVServicesMetaInfo.html"

de furcsamód egész jól működik, és nem szeretném elb@szni... érdemes mégis hozzáadni ezt:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/langipe2/GetTVServicesMetaInfo.html"

???

mi a különbség?

köszi
p

#648 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 14:55

A "cszolee"-s a régi, ezek szerint fentmaradt valami...
Nem értem, ott nem frissítem, nem lenne szabad mennie :think:

De ha jó, akkor jó :)

DunaTV 2 és a másik nincs és nem is lesz, hacsak nincs fent valahol a neten, és nem írsz hozzá egy működő TVxb ini sort.

#649 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 15:41

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 14:55

A "cszolee"-s a régi, ezek szerint fentmaradt valami...
Nem értem, ott nem frissítem, nem lenne szabad mennie :think:

De ha jó, akkor jó :)

DunaTV 2 és a másik nincs és nem is lesz, hacsak nincs fent valahol a neten, és nem írsz hozzá egy működő TVxb ini sort.

köszi a gyors választ... :-)

a "DunaTV 2" neve egészen pontosan "Duna II. Autonómia", és a port.hu-n megvan:
http://www.port.hu/pls/w/tv.channel?i_ch=1...ays=1&i_where=1

akkor lehet, h. ez az új oldalról le is jön majd...?  hmm... este kipróbálom...

a fehérvárTV műsora itt van:
http://www.fehervart...&mai=2007.01.22
...de elég gyengus (hétfőn a szerdai adatok még nincsenek feltöltve) ...azért lehet, h. majd egyszer nekidurálom magam, bár még ilyet sose csináltam... az általad "szolgáltatott" megoldás amúgy pont azért tetszik nagyon, mert megúszhattam az ilyen ini-heggesztéseket... még "mari néni"-nek is pofonegyszerű a használata...

hamá' MCE, lenne egy más jellegű kérdésem is:
valamiért a mediacenter teljes képernyős módban nem teljesen "fér rá" a TV képernyőre... pár cm-t minden oldalon kilóg... ez amúgy nem nagyon zavarna, de sajna a feliratos filmek feliratainak második sora alul már nem látszik... tkp nem tudok feliratos filmet nézni... azért furcsa a jelenség (legalábbis számomra), mert ha TV helyett monitort használok, minden tök jó, ill. akkor sincs ez a hiba, ha nem a mediacenterben, hanem pl. a Windows Media Player-en játszom le a videót (teljes képernyősen itt is). Nézegettem a videokártya beállításait, nyomogattam is napokig, több driver verziót kipróbáltam, de nem sikerült rájönnöm mi lehet a gond... amúgy ez egy nvidia geforce v.mi... ha kell este beírom a pontos típusát, meg az egész HW konfigot... látott már v.ki ilyen bajt? bármi 5let, javaslat jótanács? (azon kívül h. vegyek egy plazmát mert azon biztos jó lenne...;-))

köszi
p

#650 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 18:08

A Duna II Autonómia sikeresen megvagyon. Próbáld ki, és ha gond van, szólj.

FehérvárTV szűzmária nincs és nem is lesz :)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.