HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:03

Idézet: diegho - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:59

Lutri. Lehet Codegen-el elleszel 3 évig, lehet a CT behal 3 hónap után, de az  is lehet behal a Codegen és visz mindent a CT meg semmit.

Komolyan mondom, hogy ahogy Őket olvasom, elfog a rettegés, hogy létezik-e a földön olyan táp, amit nyugodtan megvehetek.
Ha meg minden táp sz@r, akkor veszek 2000-ért egy vargányát azt jówan.  :D
Agyamra megy már az örökös fikázása mindennek. :smoker:
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:01

Igen, engem pl. fizetnek az Enermax-tól, meg aztán ebből szeretnék megélni az elkövetkezendő 20 évben, hogy a hwsw tápjait javítom.

:lol: :pokeas2:

Mit tudnál kihozni egy 300-a Display tápból? ;)

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:06

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:03

Komolyan mondom, hogy ahogy Őket olvasom, elfog a rettegés, hogy létezik-e a földön olyan táp, amit nyugodtan megvehetek.
Ha meg minden táp sz@r, akkor veszek 2000-ért egy vargányát azt jówan.  :D
Agyamra megy már az örökös fikázása mindennek. :smoker:

Figyi! Szerintem bőven igazuk van hogy fikáznak. A tápra 48A van írva ugyebár, na most ezt hogy valósítják már meg egy olyan diódával ami 35A-t bír 1 percig?

#384 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:09

Idézet: diegho - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:57

Idézet (diegho @ 2005. márc. 9., szerda - 18:22)
11decibel na az az alig hallható, nem a 21...  icon_ohmygod.gif Nekem 14decibel-es ventijeim vannak, na azoknál már fülelni kell hogy meghalld, de 21 az simán hallható...

"Ja! Valszeg az ABIT KD-7-es alaplap olyan überfasza, hogy megéri rá költeni! 14dB vent, jaaaaaaa! Drágább a leves mint a hús. Egyébként a topic nem a te extra f*szom csendes ventijeidről szól!"

Most nézem hogy miket írtak ott nekem :Đ
IQ bajnok emberünk megint megmutatta honnan szalajtották :lol:
Fym fenének zártad be! Had írjak még oda egy választ erre!!! LÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ja emberünk confingja: AMD Athlon XP 2500+@3200+, ASUS A7N8x-E Deluxe, 2x256MB Kingston mem., ATI Radeon 9800Pro, 1xSamsung 160GB sata, 1xSeagate 120GB sata, 1xSamsung 80GB IDE, NEC ND-3500AG DVD RW, Plextor PX-116A DVD, Samsung 19"TFT (910N), Chieftec 420W táp PFC

Hűha! Most ájuljak el?
Hogy egyesek mit képzelnek magukról. Fym ezúton jeleznék is neked hogy egy übergyökér arc figyelmeztetéseket kér tőled csak nem tudja értelmesen kifejezni ezirányú törekvéseit.

Szvsz akkor jó, hogy zártam, mert akkor tovább fajult volna a dolog...

Viszont a figyu tényleg kijár, nem olvastam elég figyelmesen... :(
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:14

Idézet: Fym - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:09

Szvsz akkor jó, hogy zártam, mert akkor tovább fajult volna a dolog...

Viszont a figyu tényleg kijár, nem olvastam elég figyelmesen... :(

Elolvastam az info-ját érdeklődési kör: politika,hardver. Már vágom honnan ez a stílus :Đ

Mellesleg szerintem a didyman álltal bemutatott Codegen 480W-os táp már végre nem az az ultratré kategória, feszvédelem is van benne, szóval ha olcsó, de gondolom mivel 480W van ráírva ezért nem olyan olcsó, akkor még low-end szegmensben jó is lehet, mivel halk.

#386 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:16

Idézet: diegho - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:06

Figyi! Szerintem bőven igazuk van hogy fikáznak. A tápra 48A van írva ugyebár, na most ezt hogy valósítják már meg egy olyan diódával ami 35A-t bír 1 percig?

Tod mi az érdekes?
Pont itt vannak a leghozzáértőbb arcok a világon. A Tagan mérnökei és mindenki aki létrehozta azt a tápot, csak egy pénzéhes kapitalista, akik megtévesztik szegény vásárlót.
Ezt a tápot  sok országban árulják, sok tesztet megnyert és napokat keresgélve szinte csak jót olvastam róla mindenhol.
Erre jövök ide és 2 szakember szénné gyalázza.
Az összes többi, aki tesztelte, biztos a Tagan lefizetett embere volt vagy pedig szakmáját tekintve kazánkovács.
Ugyan.....
A kutyát nem érdekli mi jön ki és meddig. Működik, csendes, stabil feszültségeket ad, 3 év gari van rá azt annyi. Ha szétszedjük a csúcs plazma tv-t, abban is lesz biztos pár gyenge pont, én azért elfogadnék egyet.

#387 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:18

Idézet: stol - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 21:07

ÉÉSssss igen!

1db 30A-es diódáról van kicsatolva az 5V-os ág!
Hogy jön ebből ki 48A?!

A dióda 35A-t bír el 1 percig.

Szal atomhabi? :confused:
Rhino666

#388 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:22

akkor most ez a Tagan 480-as táp felejtős? :confused:
minél többet olvasok ilyen tápos topikokat ,annál inkább tanácstalan leszek,már semmilyen tápot nem merek megvenni
HP Pavilion DV-5 1160eh

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:25

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:16

Tod mi az érdekes?
Pont itt vannak a leghozzáértőbb arcok a világon. A Tagan mérnökei és mindenki aki létrehozta azt a tápot, csak egy pénzéhes kapitalista, akik megtévesztik szegény vásárlót.
Ezt a tápot  sok országban árulják, sok tesztet megnyert és napokat keresgélve szinte csak jót olvastam róla mindenhol.
Az összes többi, aki tesztelte, biztos a Tagan lefizetett embere volt vagy pedig szakmáját tekintve kazánkovács.
Ugyan.....
A kutyát nem érdekli mi jön ki és meddig. Működik, csendes, stabil feszültségeket ad, 3 év gari van rá azt annyi. Ha szétszedjük a csúcs plazma tv-t, abban is lesz biztos pár gyenge pont, én azért elfogadnék egyet.

Mivel új széria a táp ezért sehol nem tesztelték 1 évig tartós teher mellett, tehát nem tudni mikor fog kihalni az összes. Mondjuk én sokkal inkább hiszek az itteni 2 szakembernek mint a sok agyon pénzelt tesztoldalnak...
Amúgy meg tényleg elgondolkodtató hogy egy 35A-t sem tartósan bíró dióda hogy ad le 45A-t tartósan...

#390 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:26

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:22

minél többet olvasok ilyen tápos topikokat ,annál inkább tanácstalan leszek,már semmilyen tápot nem merek megvenni

Stol-nak biztos van egy eladó, amibe kicserélte a kondikat, trafókat, ellenállásokat, diódákat és a nyákot.
De az tuti! :D  :D  :D

Szerkesztette: BlueDeath 2005. 03. 13. 22:27 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:29

Nincs olyan táp ami nem lenne az, ha végig olvasod a topico(ka)t! :Đ
Rhino666

#392 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:29

máreccer kérdeztem:
550w-os Q-TEC -et akarnak rámsózni 13 ropiért... (5 hete rendelem a tápokat, Hyper power, csíftek (>>bár mondjuk ilyen pusztult meg, 3 év után elkezdtett alacsony festzeket adogatni, úgyhogy újraindult a hóbelevanc) , de a b@sznak rá itt rihonyafalván... most egy 360w codegen van az adott gépben, házban vettem ki is raktam tartaléknak, de szeretném vissznyomni a cr-rw-t meg használni a racket, valamint a használója is örülne neki visszatenném a 2500+ bartont 3200+ -ra meg a vga órajeleket is felcsavarhatná...
szerdára mondták, szóval ha összejön hazahozom, mert már tele van a t*köm... mennyire féljek tőle?????? (szerény számításaim szerint egy 420w-os jóféle simán elbírta volna) 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#393 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:30

Idézet: diegho - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:25

Mivel új széria a táp ezért sehol nem tesztelték 1 évig tartós teher mellett, tehát nem tudni mikor fog kihalni az összes. Mondjuk én sokkal inkább hiszek az itteni 2 szakembernek mint a sok agyon pénzelt tesztoldalnak...
Amúgy meg tényleg elgondolkodtató hogy egy 35A-t sem tartósan bíró dióda hogy ad le 45A-t tartósan...

ÉS egy hi-fi erősítő hogy ad le 6x100 wattot, amikor szinte üres a belseje?
Sehogy...és?
Ha nekem tetszik a hangja, akkor megveszem. Ha voltmérővel támadod meg az elektronikai eszközöket és nem használod őket, akkor kétlem, hogy majd találsz olyat, ami pontosan azt tudja, ami rá van írva.

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:33

Hát van benne valami. Én jövő héten akarok tápot venni. Először mondom 360CT újfajta, aztán mondom az 11+1k az átalakító, az 12k, ebből meglenne a tts féle SF vagy 1500rádobással egy 350-es Bluestorm, erre elolvasok egy SF tesztet ahol jól lehurrogják - radikalmod oldalon asszem - aztán didyman meg beszól hogy a mostani FSP nem olyan jó mint a régi, erre meglátom a Tagan-t mondom annyit még talán ki tudok szorítani a költségvetésemből, erre ez se jó, aztán mondom akkor Zalman 400W nem olcsó, de már nem érdekel, de mivel az egy 350-es FSP egy az egyben így az FSP olcsóbb. Most akkor mi a fenét vegyek? Maradjon a kölcsönbe kapott Display aztán minden nap imádkozás, mert 24/7-ben megy a gép? Komolyan mondom már nem tudom mit vegyek, de asszem marad a 350-es Bluestorm azt jóvan, vagy 360CT :Đ

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:33

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:16

Tod mi az érdekes?
Ugyan.....

Tisztázzunk néhány dolgot.
Elhiszem, hogy Neked, sok más emberhez hasonlóan, megy a codegen táp x évet gond nélkül és nem tesz tönkre semmit. De nekem sok az az egy-két százalék, akinél máshogy működik és gépet visz, mindezt pár tíz Ft-os alkatrész hiánya miatt. Tök mindegy, hogy milyen a minősége, mennyit megy, mielőtt végleg elalszik, de tegye már ezt úgy, hogy a konfigom többi részét nem bántja!!! Egy enermax is tud konfigot elvinni, mert bolondbiztos elektronika nem létezik PC-tápokban, csak az arányok valahogy mások...
Az, hogy manapság fogyasztói társadalomban élünk és egy magát felső kategóriásnak nevező cég is kommersz, ócska alkatrészekkel dolgozik, meg ettől tök független dolog. A 10 évvel ezelőtti AT-s tápokban vigyorgó Nichicon kondikkal a mai napig semmi baj sincsen, és a táp is maga működőképes, nyújtja, ami rá van írva-akkor ez felsőbb kategória, mint a Tagan, vagy az enermax (mert igen, az enermax sem használ olyan kondikat, amit pl. egyes igényes alaplapokon találni-az Asus, vagy az Abit miért tudja ezt)?? Ha már veszel tápot és nem csífteket 14k-ért, hanem tagan-t 24k-ért, akkor szvsz elvárható dolog lenne, hogy a kommersz kondi helyett hosszú élettartamút kapjál-mert igen, létezik ilyen, kapható-, nem?
rengeteg jó táp, jó konstrukció létezik, ami sok-sok évet kiszolgál stabilan, gond nélkül, de egyre gyakrabban kerülnek hozzám olyan, kifejezetten drága tápok, amik 1-2 éven belül kondiszáradásra utaló jeleket mutatnak és jé, kondicsere után működnek megint jól. Hogy meddig? Megmondom Neked, fogalmam sincs. Amit én beszerzek, egy kicsit jobb minőség a gyártó szerint, de én ennek sem tudok hinni, majd az idő megmondja, aztán maximum úgy teszek, mint az abit, márkát váltok.
Akkor most kinek lehet hinni?
Senkinek. Döntsd el, hogy mit teszel: Veszel egy szart 4-5 ezer Ft-ért, ami úgyszólván bármikor képes a saját meghibásodása esetén tönkretenni 1-2-300.000Ft-ot, vagy ráköltesz másfél-kétszer annyit minimum, hogy legyen egy olyan tápod, amivel nyugodtabban alhatsz. Ez a topik elsősorban ennek a két kategóriának a szétválasztásához igyekszik segítséget nyújtani, az egyes termékekről kialakult gyakorlati tapasztalatokon túl néhány lelkes, témában mélyebben jártas műszerész, drótos segítségével.
Mi sem tudjuk megmondani, hogy egy adott modell az adott elkókkal milyen hosszú életet fog megélni, de ha egy konkrét alkatrész-márkával gondok vannak, az már alapjául szolgálhat valamiféle megállapításnak szerintem.. :rolleyes:

A félreértések elkerülése végett: Mint azt írtam, a Tagan-ban kettő dióda van az 5V-on, az egész táppal az égadta világon semmi baj sincsen, remek konstrukció (a töbit az idő mondja meg, egy gyengére sikerült 400-as szériájuk már volt-ez minden céggel előfordul). Ha elég figyelmesen olvasnál, észrevehetnéd, hogy rég nem a modellek konstrukcióival van bajunk (kitérve kialakításból, szellőztetésből fakadó gyengeségekre), hanem egyes alkatrészek minőségével. Ennek az égadta világon semmi köze sincsen a tervezőmérnökökhöz, ezt a beszerzésen cseszik el. A tervezőmérnök marha jól tud tervezni, de nincsen rálátása a beépülő alkatrész minőségére.
Gondolkozz, mielőtt ilyen csúsztatásokat írsz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#396 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:36

Idézet: stol - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:07

ÉÉSssss igen!

1db 30A-es diódáról van kicsatolva az 5V-os ág!
Hogy jön ebből ki 48A?!

A dióda 35A-t bír el 1 percig.

ugyanannyira nem értek hozzá, de a legutolsó dolog, ami utoljára a kezemben előfordult mostanság és 45 ampert felvett, egy fiscbein típusú pneumatikus zsákvarró berendezés volt... mondjuk az túlzás h keézben volt, mert vagy fél tonna az önsúlya...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#397 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:44

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:33

Tisztázzunk néhány dolgot.--->

<----Gondolkozz, mielőtt ilyen csúsztatásokat írsz.

Értelek. Persze igazad van.
Csak látod többen vannak itt, akik nem olyan hozzáértők, mint Te, és most fogalmuk nincs, mit vegyenek.

#398 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:57

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:44

Értelek. Persze igazad van.
Csak látod többen vannak itt, akik nem olyan hozzáértők, mint Te, és most fogalmuk nincs, mit vegyenek.

Néha el is szalad a ló velünk, olyankor két napig csend honol a topikban, senki nem mer írni :Đ .

Szerintem sem egyszerű kérdés-leszámítva egy-két gyenge eresztést, nem lehet rosszul járni a tápokkal, amelyik teszi a dolgát és megfelelően védett, az a jó táp és ilyen sok van. A különbségek a szellőzésben, az ágak terhelhetőségének összetételében, stb. és olyan kényelmi funkciókban lesznek, mint a zaj, vagy a csatlakozók helye, kábel hossza, ki-bekapcsoló gomb megléte.
Az előző oldalon vesézgetett CG tápot pl. alá merném tenni sok konfignak, de a szellőztetés hiányossága miatt kételyeim vannak. Ellenben az áráért nem rossz vétel.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:06

didyman Bluestorm 350-est szedtél már szét? Egyébb kényelmi funkciók miatt fogom ezt venni, mint pl. a pixel futárszolgálata :Đ 11+áfa, ennyiért gondolom nem nagyon kapok jobbat.

#400 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:06

Idézet: diegho - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:04

:lol: :pokeas2:

Mit tudnál kihozni egy 300-a Display tápból? ;)

fél kiló vasat, kis bakelitet, műanyagot, meg némi színes fémet :Đ

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.