Idézet: BlueDeath - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:16
Tod mi az érdekes?
Pont itt vannak a leghozzáértőbb arcok a világon. A Tagan mérnökei és mindenki aki létrehozta azt a tápot, csak egy pénzéhes kapitalista, akik megtévesztik szegény vásárlót.
Ezt a tápot sok országban árulják, sok tesztet megnyert és napokat keresgélve szinte csak jót olvastam róla mindenhol.
Erre jövök ide és 2 szakember szénné gyalázza.
Az összes többi, aki tesztelte, biztos a Tagan lefizetett embere volt vagy pedig szakmáját tekintve kazánkovács.
Ugyan.....
A kutyát nem érdekli mi jön ki és meddig. Működik, csendes, stabil feszültségeket ad, 3 év gari van rá azt annyi. Ha szétszedjük a csúcs plazma tv-t, abban is lesz biztos pár gyenge pont, én azért elfogadnék egyet.
Tisztázzunk néhány dolgot.
Elhiszem, hogy Neked, sok más emberhez hasonlóan, megy a codegen táp x évet gond nélkül és nem tesz tönkre semmit. De nekem sok az az egy-két százalék, akinél máshogy működik és gépet visz, mindezt pár tíz Ft-os alkatrész hiánya miatt. Tök mindegy, hogy milyen a minősége, mennyit megy, mielőtt végleg elalszik,
de tegye már ezt úgy, hogy a konfigom többi részét nem bántja!!! Egy enermax is tud konfigot elvinni, mert bolondbiztos elektronika nem létezik PC-tápokban, csak az arányok valahogy mások...
Az, hogy manapság fogyasztói társadalomban élünk és egy magát felső kategóriásnak nevező cég is kommersz, ócska alkatrészekkel dolgozik, meg ettől tök független dolog. A 10 évvel ezelőtti AT-s tápokban vigyorgó Nichicon kondikkal a mai napig semmi baj sincsen, és a táp is maga működőképes, nyújtja, ami rá van írva-akkor ez felsőbb kategória, mint a Tagan, vagy az enermax (mert igen, az enermax sem használ olyan kondikat, amit pl. egyes igényes alaplapokon találni-az Asus, vagy az Abit miért tudja ezt)?? Ha már veszel tápot és nem csífteket 14k-ért, hanem tagan-t 24k-ért, akkor szvsz elvárható dolog lenne, hogy a kommersz kondi helyett hosszú élettartamút kapjál-mert igen, létezik ilyen, kapható-, nem?
rengeteg jó táp, jó konstrukció létezik, ami sok-sok évet kiszolgál stabilan, gond nélkül, de egyre gyakrabban kerülnek hozzám olyan, kifejezetten drága tápok, amik 1-2 éven belül kondiszáradásra utaló jeleket mutatnak és jé, kondicsere után működnek megint jól. Hogy meddig? Megmondom Neked, fogalmam sincs. Amit én beszerzek, egy kicsit jobb minőség a gyártó szerint, de én ennek sem tudok hinni, majd az idő megmondja, aztán maximum úgy teszek, mint az abit, márkát váltok.
Akkor most kinek lehet hinni?
Senkinek. Döntsd el, hogy mit teszel: Veszel egy szart 4-5 ezer Ft-ért, ami úgyszólván bármikor képes a saját meghibásodása esetén tönkretenni 1-2-300.000Ft-ot, vagy ráköltesz másfél-kétszer annyit minimum, hogy legyen egy olyan tápod, amivel nyugodtabban alhatsz. Ez a topik elsősorban ennek a két kategóriának a szétválasztásához igyekszik segítséget nyújtani, az egyes termékekről kialakult gyakorlati tapasztalatokon túl néhány lelkes, témában mélyebben jártas műszerész, drótos segítségével.
Mi sem tudjuk megmondani, hogy egy adott modell az adott elkókkal milyen hosszú életet fog megélni, de ha egy konkrét alkatrész-márkával gondok vannak, az már alapjául szolgálhat valamiféle megállapításnak szerintem..
A félreértések elkerülése végett: Mint azt írtam, a Tagan-ban kettő dióda van az 5V-on, az egész táppal az égadta világon semmi baj sincsen, remek konstrukció (a töbit az idő mondja meg, egy gyengére sikerült 400-as szériájuk már volt-ez minden céggel előfordul). Ha elég figyelmesen olvasnál, észrevehetnéd,
hogy rég nem a modellek konstrukcióival van bajunk (kitérve kialakításból, szellőztetésből fakadó gyengeségekre), hanem egyes alkatrészek minőségével. Ennek az égadta világon semmi köze sincsen a tervezőmérnökökhöz, ezt a beszerzésen cseszik el. A tervezőmérnök marha jól tud tervezni, de nincsen rálátása a beépülő alkatrész minőségére.
Gondolkozz, mielőtt ilyen csúsztatásokat írsz.