HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1321 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 08. 10:58

Idézet: Indy - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 10:58

Meghalt a 604-es D-Link routerem tápja, így - mivel gazdaságosan nem cserélhető - vennék ma egy DIR-100-ast. A régi délinkem 4 évig ment hiba nélkül, sajnálom. :( Jó a DIR-100-as? :)

azért megnézném esetleg nincs-e elfekvőben, ha jól emlékszem 5V-2A -s a tápja. Nekem is meghalt a gyári DLink táp az öreg 614-esemnél, most vmi noname táp perfektül hajtja ;)

szerk: vat*rán sz.réhugyé lehet kapni ilyen tápokat :)

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 07. 08. 10:59 -kor

#1322 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 08:45

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 11:58

azért megnézném esetleg nincs-e elfekvőben, ha jól emlékszem 5V-2A -s a tápja. Nekem is meghalt a gyári DLink táp az öreg 614-esemnél, most vmi noname táp perfektül hajtja ;)

szerk: vat*rán sz.réhugyé lehet kapni ilyen tápokat :)

-C0pp3rM!n3-

Köszi majd keresek. A régi SMC-tápommal kipróbáltam, 6V-1A, azzal nem megy. A lámpák égnek, de nincs forgalom.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1323 Felhasználó inaktív   horvathd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 15. 10:01

Én éppen most vettem új gyári tápot a DI-624+ routeremhez ebayen 10$-ért. Két hét alatt megjött, rendben működik. eBay link.
A leírásban fel van sorolva, hogy milyen tápegységekkel kompatibilis. Az pedig nem baj, hogy a szükségesnél nagyobb áramleadásra képes.

#1324 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 07:52

Sziasztok!

Van valakinek arról tapasztalata, hogy a dir100-as vezetékes router bírja-e a digi 30 megás netjét?
Előre is kösz!

#1325 Felhasználó inaktív   balla62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 18:49

sziasztok!!!!!!!
Na vettem én is egy D-link DI-524-es routert. Lehet,hogy nem kellet volna.
Abban kérnék egy kis segitséget,hogy az asztali gépen van net ami nemtökéletes,de müködik  laptopon is van de nagyon gyatra /jeleröség:rosz/ a nokia N97-sen meg már fel se tudok menni a netre. A ruter és a laptop meg a telefon között kb 8-10méter van. Az elözövel meg müködött./az SMC-volt/ Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszönném. :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#1326 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 16:42

Idézet: balla62 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 19:49

sziasztok!!!!!!!
Na vettem én is egy D-link DI-524-es routert. Lehet,hogy nem kellet volna.
Abban kérnék egy kis segitséget,hogy az asztali gépen van net ami nemtökéletes,de müködik  laptopon is van de nagyon gyatra /jeleröség:rosz/ a nokia N97-sen meg már fel se tudok menni a netre. A ruter és a laptop meg a telefon között kb 8-10méter van. Az elözövel meg müködött./az SMC-volt/ Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszönném. :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

első kézből egy firmware update-et ráeresztenék. oszt esetleg körbe lehet nézni hátha mennek a környéken más wifik, lehet zavarják egymást. amennyiben ez az eset, állítsd át másik csatornára a wifit.

-C0pp3rM!n3-

#1327 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 13:03

Sziasztok!

Mostanában azt tapasztalom,hogy sűrűn elmegy a net. Mint sokan, én is a D-Link DI-524 -es wifis routert használom. (Firmwave V2.04). (Asztali gép és a laptopom csatlakozik rá, mindkettőn Win Xp operációs rendszer van)
Eddig max. napi 1-2x szakadt meg a net ,amióta beköttettük a Digi-t. De az utóbbi napokban egy gyakrabban fordul elő. És ezt kezd kissé kellemetlen lenni. :(

Egy részlet a logból.

Idézet

Wednesday October 21, 2009 11:30:39 PADT recv
Wednesday October 21, 2009 11:30:40 Connection is broken
Wednesday October 21, 2009 11:30:39 PPPoE start to hang-up
Wednesday October 21, 2009 11:30:44 PADT sent
Wednesday October 21, 2009 11:30:45 DOD:TCP trigger from 192.168.0.195:4924 to 80.239.179.92:3724
Wednesday October 21, 2009 11:30:45 PPPoE start to dial-up
Wednesday October 21, 2009 11:30:45 PADI sent
...

Mi okozhatja ezt?

#1328 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 15:16

Update: 10-15 percenként szakad a net, illetve néha nincs telefon vonal se ezalatt.

#1329 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 23:07

Router WAN ledje se világit ilyenkor.

#1330 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 09:32

Idézet: Elrohir - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 0:07

Router WAN ledje se világit ilyenkor.

merd ki az adapteret, h a megfelelo feszt adja-e le. di-524 tapja szokott doglodni eleg surun.
firmware a legujabb ?

-C0pp3rM!n3-

#1331 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 11:18

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 8:32

merd ki az adapteret, h a megfelelo feszt adja-e le. di-524 tapja szokott doglodni eleg surun.
firmware a legujabb ?

-C0pp3rM!n3-

A firmwaret nem frissítettem, így az alap 2.04-s verziójú van.
Viszont nem tudom,hogyan kell feszültséget mérni, sose csináltam. :(
Ahogy ezt írom, meg is szakadt a net.

#1332 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 15:40

Idézet: Elrohir - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 12:18

A firmwaret nem frissítettem, így az alap 2.04-s verziójú van.
Viszont nem tudom,hogyan kell feszültséget mérni, sose csináltam. :(
Ahogy ezt írom, meg is szakadt a net.

kersz egy multimeter-t valakitol, bedugod az adaptert a 220-ba, a multimeter egyik palcikajat beledugod az adapter csatlakozojaba, a masikkal meg hozzaersz a csatlakozo tetejehez. ha az adapteren feltuntetett feszko alatti ertek jon ki, akkor valoszinuleg ez okozhatja az ingadozast.

-C0pp3rM!n3-

#1333 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 16:24

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 14:40

kersz egy multimeter-t valakitol, bedugod az adaptert a 220-ba, a multimeter egyik palcikajat beledugod az adapter csatlakozojaba, a masikkal meg hozzaersz a csatlakozo tetejehez. ha az adapteren feltuntetett feszko alatti ertek jon ki, akkor valoszinuleg ez okozhatja az ingadozast.

-C0pp3rM!n3-

Köszönöm, megprobálom.

#1334 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 09:32

Sziasztok!

D-link-313 vs install

Egy embertől vásároltam egy ilyen NAS-t. Úgy döntöttem felrakom első körben az eredeti szoftvert. Particiókat töröltem, unformated-re raktam. A router-en nem használom a DHCP-t.

Beraktam a CD-t szépen végig ment. Detektálta, hogy nálam más a címkiosztás: 192.168.2.1 tehát a 192.168.2.103-at adtam neki, lement a varázsló látom meghajtóként a WD 640 caviart - HDD-t. Ekkor jött az első meglepetés, nem engedet be az admin felületre. Beírtam az admin-t usernek, a jelszóhoz semmit, ahogy azt a d-link kézikönyv leírás is mondta, de olyan mintha ez nem állt volna vissza újratelepítésnél, nem engedet be.

Mondom magamban rendben rakok rá új szoftot és törlődik minden beállítás, ugyanazt a folyamatot végigcsináltam, azonban a formázás, újraindítás után 90% nál megáll az új firmware telepítője. Mondom magamban legalább az eredetivel jó: beraktam a CD-t ismét unformated, formating (látom a pislákoló zöld HDD led-et, újraindítás venti felpörög, HDD led kék lesz, de a folyamatjelző megáll 90% nál. Pont ott ahol feltérképezné és IP címet osztana ki neki. Mintha elmentette volna az első választásom (akár a Windowsba) és nem sikerül elfelejtetni vele. Egyszer sokszori próbálkozásra (lehet mikor a routert auto DHCP-re raktam, sikerült elérnem, hogy a hozzá adot segéd progi is látta végre, azonban ott ismét az admin jelszót kérte, mikor be akartam állítani, mondanom se kell a jelszót üresen hagyva nem tudtam belépni.

-Tudom valahogy ,,teljesen'' resetelni? az admin jelszót úgy tünik a hagyományos reset nem felejteti el vele. Hagyományos reset: reset nyomva tart, bekapcs megnyom, reset elneged ha zöldre vált a HDD led, újraindítást hallani, venti felpörög.

-miért akad el a telepítés a feltérképezés, hálozati meghajtó kiosztása előtt?

-Nem szereti a fix ip kiosztást? elsőre pedig úgy tünt szereti

Jelenleg csak USB meghajtóként müködik.

Szerkesztette: Sentinel80 2009. 10. 29. 09:36 -kor

Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1335 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 12:18

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 10:32

Sziasztok!

D-link-313 vs install

Egy embertől vásároltam egy ilyen NAS-t. Úgy döntöttem felrakom első körben az eredeti szoftvert. Particiókat töröltem, unformated-re raktam. A router-en nem használom a DHCP-t.

Beraktam a CD-t szépen végig ment. Detektálta, hogy nálam más a címkiosztás: 192.168.2.1 tehát a 192.168.2.103-at adtam neki, lement a varázsló látom meghajtóként a WD 640 caviart - HDD-t. Ekkor jött az első meglepetés, nem engedet be az admin felületre. Beírtam az admin-t usernek, a jelszóhoz semmit, ahogy azt a d-link kézikönyv leírás is mondta, de olyan mintha ez nem állt volna vissza újratelepítésnél, nem engedet be.

Mondom magamban rendben rakok rá új szoftot és törlődik minden beállítás, ugyanazt a folyamatot végigcsináltam, azonban a formázás, újraindítás után 90% nál megáll az új firmware telepítője. Mondom magamban legalább az eredetivel jó: beraktam a CD-t ismét unformated, formating (látom a pislákoló zöld HDD led-et, újraindítás venti felpörög, HDD led kék lesz, de a folyamatjelző megáll 90% nál. Pont ott ahol feltérképezné és IP címet osztana ki neki. Mintha elmentette volna az első választásom (akár a Windowsba) és nem sikerül elfelejtetni vele. Egyszer sokszori próbálkozásra (lehet mikor a routert auto DHCP-re raktam, sikerült elérnem, hogy a hozzá adot segéd progi is látta végre, azonban ott ismét az admin jelszót kérte, mikor be akartam állítani, mondanom se kell a jelszót üresen hagyva nem tudtam belépni.

-Tudom valahogy ,,teljesen'' resetelni? az admin jelszót úgy tünik a hagyományos reset nem felejteti el vele. Hagyományos reset: reset nyomva tart, bekapcs megnyom, reset elneged ha zöldre vált a HDD led, újraindítást hallani, venti felpörög.

-miért akad el a telepítés a feltérképezés, hálozati meghajtó kiosztása előtt?

-Nem szereti a fix ip kiosztást? elsőre pedig úgy tünt szereti

Jelenleg csak USB meghajtóként müködik.

első körben megkérdezném a sráctól a jelszót :)

telnettel próbáltál belépni rá reset után ?

username: root
password: 11111

-C0pp3rM!n3-

#1336 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 13:01

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 12:18

első körben megkérdezném a sráctól a jelszót :)

telnettel próbáltál belépni rá reset után ?

username: root
password: 11111

-C0pp3rM!n3-

Szia!

Néha véletlenül csak a segédprogram ismerte fel, amivel kézzel lehet beállítani. Ott azonban szintén admin jelszót kér. Felhívtam a srácot, 2x verziót adot, de egyik se jó. Egy másik forumon azt írták van egy flash memoriája és ha azt sikerül reset-elni akkor minden rendben azonban, egy apró baj van csak ezzel, a reset nem működik..Visszavittem a szervízbe, a jövő héten ránéznek és megtudom mi a baja. Persze annak, nem örülök, hogy ilyen figyelmetlen volt a srác. Megbeszéltem vele, ha pénzbe kerül a szervíz, mert nem garanciális a probléma, azt ő fogja állni, hisz alapból ő az aki elfelejtette a jelszavát. Majd írok a fejleményekről.
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1337 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 16:59

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 14:01

Szia!

Néha véletlenül csak a segédprogram ismerte fel, amivel kézzel lehet beállítani. Ott azonban szintén admin jelszót kér. Felhívtam a srácot, 2x verziót adot, de egyik se jó. Egy másik forumon azt írták van egy flash memoriája és ha azt sikerül reset-elni akkor minden rendben azonban, egy apró baj van csak ezzel, a reset nem működik..Visszavittem a szervízbe, a jövő héten ránéznek és megtudom mi a baja. Persze annak, nem örülök, hogy ilyen figyelmetlen volt a srác. Megbeszéltem vele, ha pénzbe kerül a szervíz, mert nem garanciális a probléma, azt ő fogja állni, hisz alapból ő az aki elfelejtette a jelszavát. Majd írok a fejleményekről.

ha nem tudják a flash-t resetelni, akkor valszeg szét kell szedni, és az nvram-ot "kisütik". Ez nem nagy munka,  max 10 perc összeszereléssel együtt, szervízköltsége sem lehet nagy.

-C0pp3rM!n3-

#1338 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 21:42

Most tudtam meg hogy a Dlink dir-655 router egyszerre kezelhető maximális kapcsolatainak száma 200-r van korlátozva
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?
kösz
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1339 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 22:27

Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 22:42

Most tudtam meg hogy a Dlink dir-655 router egyszerre kezelhető maximális kapcsolatainak száma 200-r van korlátozva
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?
kösz

1, 3rd party firmware. ha szerencséd van, tomato / ddwrt / openwrt rámegy. ha nincs, akkor szívás, gyári firmware-el ennyit tud.
2, 3rd-party képes routerek, D-Linkek közül ezek a következőek: DIR-300/320/330/400/600

-C0pp3rM!n3-

#1340 Felhasználó inaktív   racketeer66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:06

Sziasztok! Kérlek, segítsetek értelmezni az alábbi jelenséget, s javasoljatok megoldást, ha van elképzelésetek.
1,5 hónapja a T-com lecserélte a régi modemem (DSL-360t, R.I.P.) egy újabbra, mely úgymond viszi a megemelt sávszélességem (15 Mb/s / 1Mb/s). Ez az "új" eszköz a DSL-360r, felteszem, hogy az előbbi mutációja. Kb. 45 napig nem is volt baj, gyönyörűen vitte a megígért sebességet, melyet speedtest.net és a gyári T-com-os mérések is megerősítettek. Tehát a vonal bírja a megemelt vonalsebességet. Most azonban a DSL-360r elkezdett egy új szokást felvenni. Rapszodikus és kiszámíthatatlan lett az Internetkapcsolat. Gyakran szétkapcsol. Pontosabban: a hálózati ikon azt mutatja, hogy van kapcsolat , de csak helyi, internetes nem. A tünet az, hogy megszűnik az adatforgalom. S ráadásul, mivel ő úgy érzi, hogy kapcsolódva van, ezért nem is tárcsáz újra, holott úgy van beállítva a kapcsolat, hogy tárcsázzon vonalszakadás esetén. Ezért aztán FTP-ről - ha elmegyek otthonról - nem is tudok már letölteni, hiába állítom be jól a FlashFXP-t.
Lehet, hogy az olyannyira szidott ADSL-modem romlott el? Semmit nem állítottam a hálózati kapcsolataimon.
Vista Ultimate SP2 x64-esem van, a gépemmel minden OK. Laikusként azt gyanítom, hogy - kizárásos alapon - a modemmel lehet baj.
Előre is köszönöm a hozzáértő társak segítségét!

Szerkesztette: racketeer66 2009. 11. 19. 14:10 -kor

Hominis homo lupus.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »