Sziasztok!
D-link-313 vs install
Egy embertől vásároltam egy ilyen NAS-t. Úgy döntöttem felrakom első körben az eredeti szoftvert. Particiókat töröltem, unformated-re raktam. A router-en nem használom a DHCP-t.
Beraktam a CD-t szépen végig ment. Detektálta, hogy nálam más a címkiosztás: 192.168.2.1 tehát a 192.168.2.103-at adtam neki, lement a varázsló látom meghajtóként a WD 640 caviart - HDD-t. Ekkor jött az első meglepetés, nem engedet be az admin felületre. Beírtam az admin-t usernek, a jelszóhoz semmit, ahogy azt a d-link kézikönyv leírás is mondta, de olyan mintha ez nem állt volna vissza újratelepítésnél, nem engedet be.
Mondom magamban rendben rakok rá új szoftot és törlődik minden beállítás, ugyanazt a folyamatot végigcsináltam, azonban a formázás, újraindítás után 90% nál megáll az új firmware telepítője. Mondom magamban legalább az eredetivel jó: beraktam a CD-t ismét unformated, formating (látom a pislákoló zöld HDD led-et, újraindítás venti felpörög, HDD led kék lesz, de a folyamatjelző megáll 90% nál. Pont ott ahol feltérképezné és IP címet osztana ki neki. Mintha elmentette volna az első választásom (akár a Windowsba) és nem sikerül elfelejtetni vele. Egyszer sokszori próbálkozásra (lehet mikor a routert auto DHCP-re raktam, sikerült elérnem, hogy a hozzá adot segéd progi is látta végre, azonban ott ismét az admin jelszót kérte, mikor be akartam állítani, mondanom se kell a jelszót üresen hagyva nem tudtam belépni.
-Tudom valahogy ,,teljesen'' resetelni? az admin jelszót úgy tünik a hagyományos reset nem felejteti el vele. Hagyományos reset: reset nyomva tart, bekapcs megnyom, reset elneged ha zöldre vált a HDD led, újraindítást hallani, venti felpörög.
-miért akad el a telepítés a feltérképezés, hálozati meghajtó kiosztása előtt?
-Nem szereti a fix ip kiosztást? elsőre pedig úgy tünt szereti
Jelenleg csak USB meghajtóként müködik.
Szerkesztette: Sentinel80 2009. 10. 29. 09:36 -kor