HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#341 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 16. 00:47

Idézet: little.johnny - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 6:20

A D-link DI-604 routernel a Virtual Server menupontnal csak 6 szabalyt lehet felvenni, vagy csak engem tisztel meg ennyire a kedves. Mert meg szuksegem lenne tobbre. Otlet? Alternativ megoldas? Mittomen?

Milyen Rev. a routered (A,B,C vagy E)? :think: Elvileg a Rev. "E"-s routerekhez adtak ki új fw-t, amiben van egy "Fixed Virtual Server entry bug" bejegyzés :think:

-C0pp3rM!n3-

#342 Felhasználó inaktív   little.johnny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 07:17

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 1:47

Milyen Rev. a routered (A,B,C vagy E)? :think: Elvileg a Rev. "E"-s routerekhez adtak ki új fw-t, amiben van egy "Fixed Virtual Server entry bug" bejegyzés :think:

-C0pp3rM!n3-

D2-es, gyarilag 3.10-es firmware-rel. (ez ugyebar 3.11-es lett tegnap ota)

Szerkesztette: little.johnny 2005. 10. 16. 07:21 -kor

#343 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:24

Idézet: little.johnny - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 6:17

D2-es, gyarilag 3.10-es firmware-rel. (ez ugyebar 3.11-es lett tegnap ota)

elvileg van már 3.51-es firmware is hozzá, de nincs külön, hogy melyik Rev.-hez :think:
http://games.dlink.c...sp?pid=62&pv=17

Hozzáteszem, a magyar dlink oldalon még mindig csak valami szimpla 3.09(???)-es fw va fent :confused:

-C0pp3rM!n3-

#344 Felhasználó inaktív   little.johnny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 12:30

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 11:24

elvileg van már 3.51-es firmware is hozzá, de nincs külön, hogy melyik Rev.-hez

Koszi, ezt mar sajnos en is megtalaltam, es ha jol ertelmeztem, akkor US product only. Es ez sajna nem az, vagyis itt es most mindegy a Rev...
Nem akarom elhinni, hogy nincs megoldas!

#345 Felhasználó inaktív   brunnerb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 22. 13:58

sziasztok !

Leírnám a problémámat. igyekszem tömör lenni.
Szóval az ADSL internetszolgáltatóm az Euroweb. Már használom a szolgáltatásukat 2 éve. Kispesten lakom, rézkábeles terület, nem volt kérdés a beköthetőség, nagy megelégedéssel immáron (mint irtam már) 24 hónapja használom a szolgáltatást. Itt SIemens ADSL NT m van.
Most ősszel új lakásba költözöm és ADSL szolgáltatást kértem ide is, de úgy hogy vele párhuzamosan meghagytam a régi szolgáltatást is a biztonság kedvéért. Mint utóbb kiderült, jól tettem.
Az új lakás helyszíne XIII.ker..ANgyalföld, Hytasos terület. Megrendeltem szept. végén a szereld magad csomagot, szintén az Eurowebtől (Freestart). A műszaki vizsgálat eredménye (nagyon örültem neki) az volt, hogy beköthető az ADSL. E boldogság után a szerelők megjelentek a lakásomon e hét hétfőjén, okt. 17. én. Szöszmötöltek 3o percet, a ház földszintjére is elmentek, bekötöttek mindent és azt mondták ellenőrizték az ADSLt is..minden ok. Ma, szombaton, a kispesti cimről az itteni adsl modememet és szűrőmet átvittem, csak a bizt. kedvééért, hogy ki tudjam próbálni, hogy van e kapcs. a központtal. Lássatok csodát, nincs, a SYNC led pirosan világít.
Felhívom a szolgáltatót..tájékoztatom őket és ők azt mondják, hogy a futár jövő hét elején fogja hozni a modemet, egy D-Linkes modemet, amivel biztos menni fog, hisz a régi modemek nem érzékenyek annyira(a SIemens modememre mondta, amit 2 éve használok kispesten). Nos, ez igaz, vagy baromság? Ha nem igaz, akkor elkötöttek valamit, vagy legrosszabb esetben az is lehet, hogy a műszaki vizgálat hamis volt és nem építhető ki az ADSL?
Mi a véleményetek erröl? Mi lehet a gond? Tényleg rossz a régi modemem az új környezetben, vagy elkötöttek valamit a szerelők? Az 1212 szerint élesítve van a szolgáltatásom.

Szerintetek van benne igazság, hogy az új ADSL modemek, pl. a D-Link érzékenyebb mint egy 2 éves siemens?

#346 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:04

Idézet: brunnerb - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 14:58

sziasztok !

Leírnám a problémámat. igyekszem tömör lenni.
Szóval az ADSL internetszolgáltatóm az Euroweb. Már használom a szolgáltatásukat 2 éve. Kispesten lakom, rézkábeles terület, nem volt kérdés a beköthetőség, nagy megelégedéssel immáron (mint irtam már) 24 hónapja használom a szolgáltatást. Itt SIemens ADSL NT m van.
Most ősszel új lakásba költözöm és ADSL szolgáltatást kértem ide is, de úgy hogy vele párhuzamosan meghagytam a régi szolgáltatást is a biztonság kedvéért. Mint utóbb kiderült, jól tettem.
Az új lakás helyszíne XIII.ker..ANgyalföld, Hytasos terület. Megrendeltem szept. végén a szereld magad csomagot, szintén az Eurowebtől (Freestart). A műszaki vizsgálat eredménye (nagyon örültem neki) az volt, hogy beköthető az ADSL. E boldogság után a szerelők megjelentek a lakásomon e hét hétfőjén, okt. 17. én. Szöszmötöltek 3o percet, a ház földszintjére is elmentek, bekötöttek mindent és azt mondták ellenőrizték az ADSLt is..minden ok. Ma, szombaton, a kispesti cimről az itteni adsl modememet és szűrőmet átvittem, csak a bizt. kedvééért, hogy ki tudjam próbálni, hogy van e kapcs. a központtal. Lássatok csodát, nincs, a SYNC led pirosan világít.
Felhívom a szolgáltatót..tájékoztatom őket és ők azt mondják, hogy a futár jövő hét elején fogja hozni a modemet, egy D-Linkes modemet, amivel biztos menni fog, hisz a régi modemek nem érzékenyek annyira(a SIemens modememre mondta, amit 2 éve használok kispesten). Nos, ez igaz, vagy baromság? Ha nem igaz, akkor elkötöttek valamit, vagy legrosszabb esetben az is lehet, hogy a műszaki vizgálat hamis volt és nem építhető ki az ADSL?
Mi a véleményetek erröl? Mi lehet a gond? Tényleg rossz a régi modemem az új környezetben, vagy elkötöttek valamit a szerelők? Az 1212 szerint élesítve van a szolgáltatásom.

Szerintetek van benne igazság, hogy az új ADSL modemek, pl. a D-Link érzékenyebb mint egy 2 éves siemens?

Én úgytudom minden modem kompatibilis egymással kivéve a régi Siemenseket. Illetve nem a modemek, hanem a központban levő beállítások.
Tehát ha van valahol egy D-Link, Dialcom, Telindus modem azok felcserélhetők egymást közt, Siemens helyére csak Siemens jó. Mivel ez már nincs forgalomban, nem valószínű hogy a központban Siemens-hez való beállításokat kaptál.

#347 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 19:36

igen, a Siemenseknek másfajta beállítás kell a DSLAM-ben, mint az újabbaknak. :up:

-C0pp3rM!n3-

#348 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 16:15

Sziasztok!
Beszereztem egy DWL-G650 PCMCIA wifi kártyát és nem látja a DI-624+ alapú hálózatomat. (Nincs elérhető rádiós hálózat.) A kártya C3 verziójú és 4.11-es fw van rajta. Az acces point 2.07 fw-rel van telepítve (2005 febr.).
A dolog azért érdekes, mert egy ugyanilyen tipusú, csak C2-ES verziójú kártyával problémamentesen megy a dolog. Mindkét kártyát kipróbáltam két notiban is. Nem értem...
Dwight Schrute for president!

#349 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 06:57

Idézet: Karotta - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:15

Sziasztok!
Beszereztem egy DWL-G650 PCMCIA wifi kártyát és nem látja a DI-624+ alapú hálózatomat. (Nincs elérhető rádiós hálózat.) A kártya C3 verziójú és 4.11-es fw van rajta. Az acces point 2.07 fw-rel van telepítve (2005 febr.).
A dolog azért érdekes, mert egy ugyanilyen tipusú, csak C2-ES verziójú kártyával problémamentesen megy a dolog. Mindkét kártyát kipróbáltam két notiban is. Nem értem...

vidd olyan közel a notit ahogy csak tudod a routerhez, tegyél fel egy NetStumbler-t.

-C0pp3rM!n3-

#350 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 07:38

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 5:57

vidd olyan közel a notit ahogy csak tudod a routerhez, tegyél fel egy NetStumbler-t.

-C0pp3rM!n3-

Röviden leírnád, hogy mit tud az util?
(Egyébként fél méterre voltam a routertől...)
Dwight Schrute for president!

#351 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:36

Idézet: Karotta - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 6:38

Röviden leírnád, hogy mit tud az util?
(Egyébként fél méterre voltam a routertől...)

Elég jól összerakott WLAN scanner program, amivel lehet látni a SSID-t sugárzó AP vagy routereket, illetve meg lehet nézni a jel/zajszint arányt, szóval lehet vele diagnosztizálni rendesen.

-C0pp3rM!n3-

#352 Felhasználó inaktív   little.johnny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 06:02

Lecserelnem par honapos DI-604-es routeremet valami wifis cuccra szinten D-Link szeriabol. Emesztheto aron mit ajanlanatok? (Nem utolso sorban olyan kellene, ami a fentebb vazolt problemamat is megoldja...)

#353 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 21:18

Van egy DI-774-es (B1-es rev) routerem ami 3 évnyi folyamatos működés után egyik napról a másikra meghalt. Folyamatosan világít mind a 4 lan port ledje és a WAN porté is, függetlenül attól, hogy a tápon kívül semmilyen kábel nincs beledugva. Se a power se a status se a wlan ledek nem világítanak. A tápját megmértem és jó ill kipróbáltam másikkal is, de a helyzet ugyanaz. Resetet is nyomtam, sokáig, semmi nem történt. Van valami ötletetek?

#354 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:01

Idézet: Modeller - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 20:18

Van egy DI-774-es (B1-es rev) routerem ami 3 évnyi folyamatos működés után egyik napról a másikra meghalt. Folyamatosan világít mind a 4 lan port ledje és a WAN porté is, függetlenül attól, hogy a tápon kívül semmilyen kábel nincs beledugva. Se a power se a status se a wlan ledek nem világítanak. A tápját megmértem és jó ill kipróbáltam másikkal is, de a helyzet ugyanaz. Resetet is nyomtam, sokáig, semmi nem történt. Van valami ötletetek?

ugyanezt műveli egy huzamosabb kikapcsolt állapot után is? :confused: valszeg meghaltak rajta a portok :(

-C0pp3rM!n3-

#355 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:06

Idézet: Modeller - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 20:18

DI 524/624/824, kérdés hogy 11/54/108 Mbites legyen-e a háló, és milyen wlan kártyát fogsz majd használni.

-C0pp3rM!n3-

#356 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:15

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:01

ugyanezt műveli egy huzamosabb kikapcsolt állapot után is? :confused: valszeg meghaltak rajta a portok :(

-C0pp3rM!n3-

igen, 1 napnyi pihenés után is ugyanez a helyzet.

#357 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 29. 21:28

Végre bekötötték az adsl-t és kaptam hozzá egy D-Link DSL-360T típusú modemet. Baj az, hogy nem megy a net. NF7-S v2.0 alaplapi hálókártyám van (próbáltam már egy realtek rtl-8139c karit is). Már próbáltam minden beállítást, de semmi eredménye. Sajnos nem értek igazán a hálózati dolgokhoz. A kapcsolatot beállítottam de mindig 691 hibát ad (tartományban érvénytelen felhasználó és jelszó).
Tudna segíteni valaki? Egy hülyegyerekeknek való leírás kérnék: Mit? Mikor és hogyan?

#358 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 00:54

Idézet: Modeller - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:15

igen, 1 napnyi pihenés után is ugyanez a helyzet.

akkor valszeg végérvényesen meghaltak rajta a portok :( esetleg rohangálhatsz vele DLink magyar márkaszervízbe, de arról nincs tapasztalatom, hogy egyáltalán hozzányúlnak-e (gondolom már nem garis).

-C0pp3rM!n3-

#359 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 01:00

Idézet: KaLeun - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 20:28

Végre bekötötték az adsl-t és kaptam hozzá egy D-Link DSL-360T típusú modemet. Baj az, hogy nem megy a net. NF7-S v2.0 alaplapi hálókártyám van (próbáltam már egy realtek rtl-8139c karit is). Már próbáltam minden beállítást, de semmi eredménye. Sajnos nem értek igazán a hálózati dolgokhoz. A kapcsolatot beállítottam de mindig 691 hibát ad (tartományban érvénytelen felhasználó és jelszó).
Tudna segíteni valaki? Egy hülyegyerekeknek való leírás kérnék: Mit? Mikor és hogyan?

ha fizikailag a modem próbál kapcsolódni, akkor ott nem a modemmel lesz a baj, hanem a szolgáltatóval, vagy a usernél, ergó a két hely egyikénél nem stimmel vagy a felhasználói név vagy a jelszó.
Btw user name-et user@szolgaltato módban adtad meg? (passwd helyes?)
Érdemes lenne a szolgáltató helpdeskjét felhívni :up:

-C0pp3rM!n3-

#360 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:34

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 2:00

ha fizikailag a modem próbál kapcsolódni, akkor ott nem a modemmel lesz a baj, hanem a szolgáltatóval, vagy a usernél, ergó a két hely egyikénél nem stimmel vagy a felhasználói név vagy a jelszó.
Btw user name-et user@szolgaltato módban adtad meg? (passwd helyes?)
Érdemes lenne a szolgáltató helpdeskjét felhívni :up:

-C0pp3rM!n3-

Online adatok szerint a név és a jelszó stimmel. De szerintem a hálózati beállításoknál lehet a gubanc.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.