HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#661 Felhasználó inaktív   Hrobogo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 10:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 10:26

próbáltál csatornát állítani routeren?

-C0pp3rM!n3-

Valtani nem, de a masikkal tokeletesen meg akkor ezzel is kene, nem? Amugz egz nem hasznalt csatornan van (ch12) nincs elerheto masik aminek ugyan ez lenne a csatornaja. (A windows sajat beallitasaiban meg csak nyomokban sem talalhato semmifele csatornara vonatkozo resz)..

Azert kiprobalom, hatha...
koszi

#662 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:39

Idézet: Hrobogo - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 9:23

Valtani nem, de a masikkal tokeletesen meg akkor ezzel is kene, nem? Amugz egz nem hasznalt csatornan van (ch12) nincs elerheto masik aminek ugyan ez lenne a csatornaja. (A windows sajat beallitasaiban meg csak nyomokban sem talalhato semmifele csatornara vonatkozo resz)..

Azert kiprobalom, hatha...
koszi

amúgy a két gépen az oprendszerek megegyeznek? sp1/2 ? ha az egyik gépen jó, másikon is valszeg jónak kellene lennie azzal a beállítással. megpróbáltad már újratenni driver-uninstall után?

-C0pp3rM!n3-

#663 Felhasználó inaktív   Hrobogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:57

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 13:39

amúgy a két gépen az oprendszerek megegyeznek? sp1/2 ? ha az egyik gépen jó, másikon is valszeg jónak kellene lennie azzal a beállítással. megpróbáltad már újratenni driver-uninstall után?

-C0pp3rM!n3-

Mindharom gepen ugyanaz a windows van XPpro SP2, driver le-fel isntall megvolt. Holnap meg szenvedek vele egy kicsit utana valami repul az ablakon... (lehet, hogy en :) )

#664 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:41

Idézet: Hrobogo - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 17:57

Mindharom gepen ugyanaz a windows van XPpro SP2, driver le-fel isntall megvolt. Holnap meg szenvedek vele egy kicsit utana valami repul az ablakon... (lehet, hogy en :) )

remélem még Te is egyben vagy, meg az ablak+gépek is :D

esetleg a működő USB-vel kipróbáltad a másik gépen? mert ha az úgy megy, akkor valszeg az az usb-s wifi lesz a hunyó. ha meg nem, akkor valszeg xp  :think:

-C0pp3rM!n3-

#665 Felhasználó inaktív   Hrobogo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 10:43

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 11:41

remélem még Te is egyben vagy, meg az ablak+gépek is :D

esetleg a működő USB-vel kipróbáltad a másik gépen? mert ha az úgy megy, akkor valszeg az az usb-s wifi lesz a hunyó. ha meg nem, akkor valszeg xp  :think:

-C0pp3rM!n3-

Meg egyben vagyok, de ez is belep az onjavulo hibak koze....
Megoldodott, de nem tudom hogyan. Bedugtam es elkezdett mukodni...
Eljen a windows!!

#666 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:43

Üdv,

Adva vagyon egy frissen vásárolt D-link DI-604-es router. Elvégeztem az adminpassword átállitást, összedugtam mindent, klappol jól.

A kérdés: nekem azt mondták a boltban meg a haverok is, hogy a router mögött, ha jól fel van konfigurálva, nem kell még szoftveres tűzfal is pluszba.

Namost. A kérdés a "jól fel van konfigurálva" lenne. A router tűzfal beállitásai jelenleg a következőek (gyári default):

Allow ping Wan port (Source: WAN, *   Destination: WAN,* Protocol ICMP, *)
Deny default (Source: *,* Destination: LAN, *  Protocol: *,*)
Allow default (Source: LAN, *  Destination: *,*  Protocol: *,*)

Jó ez igy most ahogy van és kilőhetem a zonealarmot, vagy kell még valamit itt variálni? A gépeken laikusok fognak IE-vel böngészni, levelet olvasni (The Bat) és MSN-el webkamerás csetet nyomatni.
DC, p2p nem kell....

Szerkesztette: szabfer 2006. 09. 29. 20:44 -kor

#667 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 22:27

Idézet: szabfer - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 19:43

Üdv,

Adva vagyon egy frissen vásárolt D-link DI-604-es router. Elvégeztem az adminpassword átállitást, összedugtam mindent, klappol jól.

A kérdés: nekem azt mondták a boltban meg a haverok is, hogy a router mögött, ha jól fel van konfigurálva, nem kell még szoftveres tűzfal is pluszba.

Namost. A kérdés a "jól fel van konfigurálva" lenne. A router tűzfal beállitásai jelenleg a következőek (gyári default):

Allow ping Wan port (Source: WAN, * Destination: WAN,* Protocol ICMP, *)
Deny default (Source: *,* Destination: LAN, *  Protocol: *,*)
Allow default (Source: LAN, *  Destination: *,*  Protocol: *,*)

Jó ez igy most ahogy van és kilőhetem a zonealarmot, vagy kell még valamit itt variálni? A gépeken laikusok fognak IE-vel böngészni, levelet olvasni (The Bat) és MSN-el webkamerás csetet nyomatni.
DC, p2p nem kell....

gyári tűzfala a 604-esnek mondhatni jó. a WAN ping-et akár ki is kapcsolhatod, ami azt jelenti, hogy hogyha neten keresztül valaki pingelni akarja az IP-det, akkor nem fog menni neki - ez bizonyos okokból jó is (nem "feltűnő" a gép nagyon a neten), bár hibakeresés szempontjából hátrány.

Valahol asszem config oldalon ki lehet kapcsolni a WAN oldali pingelést simán Off-al.

DC-zni alapból port-forwardolt beállításokkal lehetne csak (különben passzív lenne a DC kliens), ergó még tiltani sem kell, egyszerűen a router nem portforwardol a DC-nek (ugyanez nagyjából a többi p2p kliense, bár kivéve torrent szerintem).

Amúgy a kliensen én azért hagynám a ZoneAlarm-ot, mert attól h a routeren van tűzfal, netezés közben könnyen összeszedhetnek bármit a userek - ergó a router tűzfala nem fogja neked megszűrni hogy most a weben éppen egy trójait tölt-e le a user, vagy csak egy sima programot :up:

-C0pp3rM!n3-

#668 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 08:48

köszi. A ZA-val csak azért vacilálok, mert ugye angolul beszél, a user meg csak magyarul ért, azt nem akarom ijesztgetni mindenféle üzenetekkel :)

#669 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 21:58

Idézet: szabfer - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 7:48

köszi. A ZA-val csak azért vacilálok, mert ugye angolul beszél, a user meg csak magyarul ért, azt nem akarom ijesztgetni mindenféle üzenetekkel :)

esetleg ZA helyett vmi más? vmi "magyarul beszélő" tűzfal? ;)

-C0pp3rM!n3-

#670 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:01

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 22:58

-C0pp3rM!n3-

Aki ennyit nem tud angolul, az ne is használjon tűzfalat... Úgyis alkalmazást, célIP-t, meg portot kérdez, ott van access/deny/meg állandó kapcsolat. Bonyás lehet megjegyezni ja...
Make love not Wor.

#671 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:54

Sziasztok!

Nekem egy DI 804HV-m van, ami tökeléetes (eddig)? Valami alapból lehet a netkapcsolattal (egy lakóház, benne egy helye lan), mert belassult drasztikusan, router nélkül a pingek kb 7%-át veszti el, routerrel meg 65% vesz el. Lehet, hogy a router ennyire nem tolerálja a minőségromlást? Vagy kezd bexarni?

A szolgáltató (ismétlen helyi lanról van szó) meg tudja valamilyen módon akadályozni, hogy router-t használjak? Nem hinném, hogy erről van szó, de mégis... ha igen, lehet ilyen jelensége?

A minőségromlás egyébként ~300Kbyte/sec-ről ~55Kbyte/sec (nem kbit, hanem kbyte. nem elírás :) )

Van esetleg egyébként ezzel a routerrel valakinek _bármilyen_ tapasztalata?

Köszi!
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#672 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:03

Idézet: NickBeat - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 10:54

router nélkül a pingek kb 7%-át veszti el, routerrel meg 65% vesz el. Lehet, hogy a router ennyire nem tolerálja a minőségromlást? Vagy kezd bexarni?

Akkó erőteljes tápcsere, utána meglátjuk. Elvileg akár kezd beszarni is. Egyik SMC-m is beszart így jó 4 éves korában, ezek ilyenek, semmi sem megy örökké.
Make love not Wor.

#673 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 07:32

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 20:58

-C0pp3rM!n3-

Tudsz ajánlani magyarul beszélő tűzfalat?

Amúgy a "ne használjon" dologra: a gép egy nagymamié, aki most merül el az internet és a géphasználat világában. Megijed még az egérkurzortól is, nem hogy a piros/sárga/kék horrorisztikusan idegen angol nyelvü üzenetektől amelyek rendre felpattognak a sarokban. (próbáltam már kilőni az üzeneteket, de a smartdefense-t még nem sikerült, de rajta vagyok az ügyön).
Bár a legegyszerűbb tényleg az lenne hogy veszek neki kötőtűt meg egy gombolyag fonalat és kidobom a gépet az ablakon, nekem tetszik a hozzáállása :)
Ha elkezdem most tömni a fejét célip-vel meg portokkal, az nem lenne túl korrekt :)

Szerkesztette: szabfer 2006. 10. 03. 07:34 -kor

#674 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 10:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 12:03

Akkó erőteljes tápcsere, utána meglátjuk. Elvileg akár kezd beszarni is. Egyik SMC-m is beszart így jó 4 éves korában, ezek ilyenek, semmi sem megy örökké.

Köszi!

Hát ez f@sza... hol lehet tápot venni hozzá? Gondolom, ha megnézem a táp adatait, akkor látom, hogy milyen kell, de konrétan lehet ilyet kapni? Szétnézek a http://www.dlink.hu-n... hátha

Csaó!
----

#675 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:43

Idézet: NickBeat - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 10:44

Köszi!

Hát ez f@sza... hol lehet tápot venni hozzá? Gondolom, ha megnézem a táp adatait, akkor látom, hogy milyen kell, de konrétan lehet ilyet kapni? Szétnézek a http://www.dlink.hu-n... hátha

Csaó!

Na... fogtam egy multimetert és kimértem a tápot. Korrektül adja az 5 volt-ot.

Továbbiakban  - eddig a hosszabb kikapcs nem segített - kihúztam az aljzatból a cross-link kábelt, ne csevegjen aztán nyomtam neki egy hw resetet hátul. Ettől megjött az esze... Nem értem miért csinálta ezt, már vagy két éve gond nékül üzemel. Most jó... de figyelem is...
----

#676 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 12:16

Sziasztok! Van egy D-Link (Milyen meglepő... gondolom senki ki nem találta volna) DI-524-es típusú vezeték nélküli routerem. Minden OK vele, ajánlom akárkinek egyébként. A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehet helyi hálót kialakítani a rajta lévő 2 gép között (az egyik wireless a másik pedig vezetékes módon kapcsolódik)? Ha igen, valaki leírná nekem részletesen, hogy hogyan kell? Nem nagyon értek a hálózatokhoz! Előre is köszi!

#677 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 10:58

Nos... van egy problémám.. elregélném és hogy szerintetek működik e majd...

Adott egy router és utána egy linksys switch... A router értelem szerint a netér felelős. A kérdésem az volna hogy adott egy D-Linc 10/100-as 8 portos switch és a Linksysből szeretném továbbvinni a hálózatot a D-Linc be ahova asztán a többi gépet kötnénk. A kérdés az volna hogy látni fogja e a D-Linkes hálózat a Linksys-es gépeket és a netet..? Még annyi hogy csavart érpárral kell bekötni a kél switch közötti kábelt vagy egyenesre?

Köszi előre is...
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#678 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:55

először is... D-LinK :D

továbbá

D-Linkre mehet a switch. általában az új switchek már auto mdi/mdx -esek, ergó mind1 neki, hogy milyen kábelt kötsz rá.

-C0pp3rM!n3-

#679 Felhasználó inaktív   SASboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 13:32

Hi

Van 1 D-Link DI-604-s routerem. Nem tudjátok véletlenül, hogy az miért lehet, hogy néha elszáll a net, de ha közvetlen a modembe dugom a kábelt akkor van net. Tehát a routerrel van vmi ilyenkor. Ezután csak akkor lesz újra jó a routerrel, ha kihúzok belőle mindent és vagy 6 órát pihentetem.

#680 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 13:44

Idézet: SASboy - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 12:32

Hi

Van 1 D-Link DI-604-s routerem. Nem tudjátok véletlenül, hogy az miért lehet, hogy néha elszáll a net, de ha közvetlen a modembe dugom a kábelt akkor van net. Tehát a routerrel van vmi ilyenkor. Ezután csak akkor lesz újra jó a routerrel, ha kihúzok belőle mindent és vagy 6 órát pihentetem.

táp általában a probléma ilyenkor.
befagy és se kép se hang ?

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36