HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1281 Felhasználó inaktív   tistvan73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 11. 03:23

Sziasztok!
Egy problémám adódott dlink d-100 routerrel.
Sokáig rendesen működött, de ma, mikor az IP cím és a  jelszó beírása után beléptem a konfigurációs menübe (ott kellene leni a zöld színű sáv alatt a d100 felirat mellett a HOME, ADVANCED, TOOLS, STATUS, SUPPORT gomboknak) ,csak üresség fogadott, nincsenek a helyükön a gombok. Semmi más funkciót nem érek el, csak az INTERNET beállításokat, és a LAN beállításokat. Valami szoftver kavarodás lehet. Próbáltam már újraindítani, resetelni de sajnos nem segített. Arra már én jöttem rá, hogy a böngésző címsorába megfelelő címet írva előjönnek a menüpontok
(ez pl.a lan beállításoknál:http://192.168.0.1/Home/bsc_lan.htm?,
az internet beállításoknál 192.168.0.1/Home/bsc_internet.htm?). A LAN beállításokat így találtam meg. Szeretném frissíteni a firmwaret, de az a TOOLS menüpont alatt van, ami ugye nem érhető el. Úgy tudnátok segíteni nekem, hogy beléptek abba a menüpontba, ahol a frissítés van, és leírjátok nekem ide, hogy a böngésző címsávjában milyen cím van. Ha minden jól megy, akkor azt beírom, és akkor nálam is be fog jönni az az ablak, ahol tudok frissíteni, és talán feléled a szerkezet.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv. István

#1282 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 11. 17:04

Idézet: tistvan73 - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 4:23

Sziasztok!

elvileg ő lenne az:

/tools_firmw.htm

szerk: ITT lenne a DIR-130-as menüje emulátorként, itt tudsz benne navigálni is ;)

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 01. 11. 17:05 -kor

#1283 Felhasználó inaktív   OrcinusOrca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 18:57

Sziasztok! Nemrég vettem egy D-link 313 NAS-t. A régi routeremmel nem tudtam kihasználni a hálózati opciókat, így végül újítottam egy új routert is, egy DIR-635-t. Abban a tévhitben ringattam magamat hogy mind2 eszköz dlink, így szuperkompatibilisek lesznek egymással... hát nem így történt. Streamelni filmeket kiválóan tudok vele, de a sima másolás nagyon lassan vagy egyáltalán nem működik. Sokszor egyáltalán nem látja a hálózati eszközt, vagy csak simán elszáll másolás közben, ami tekintve a router nagy teljesítményét igencsak kiábrándító (400kbyte/sec és 2000 között ugrál ide-oda) Próbálgattam sokmindent, végül gondoltam frissítem a firmware-t. le is szedtem a 2008.12.07-es verziót. Frissítem, indul újra, meg is történik de vissza már nem lépett a beállításokba. Hálózaton nem látszik. A router dhcp listáján ott van, de commanderben már nem tudom elérni és az easy search utility se találja. Nadrág tele. Mit tudok tenni ebben a helyzetben mert ez így gáz. Előre is köszi a segítséget!

#1284 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:02

Idézet: OrcinusOrca - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 19:57

Sziasztok! Nemrég vettem egy D-link 313 NAS-t. A régi routeremmel nem tudtam kihasználni a hálózati opciókat, így végül újítottam egy új routert is, egy DIR-635-t. Abban a tévhitben ringattam magamat hogy mind2 eszköz dlink, így szuperkompatibilisek lesznek egymással... hát nem így történt. Streamelni filmeket kiválóan tudok vele, de a sima másolás nagyon lassan vagy egyáltalán nem működik. Sokszor egyáltalán nem látja a hálózati eszközt, vagy csak simán elszáll másolás közben, ami tekintve a router nagy teljesítményét igencsak kiábrándító (400kbyte/sec és 2000 között ugrál ide-oda) Próbálgattam sokmindent, végül gondoltam frissítem a firmware-t. le is szedtem a 2008.12.07-es verziót. Frissítem, indul újra, meg is történik de vissza már nem lépett a beállításokba. Hálózaton nem látszik. A router dhcp listáján ott van, de commanderben már nem tudom elérni és az easy search utility se találja. Nadrág tele. Mit tudok tenni ebben a helyzetben mert ez így gáz. Előre is köszi a segítséget!

visszaviszed gariba.

ha ezeket az alap dolgokat nem tudja jól kiszolgálni, akkor azzal nincs mit nagyon mojolni, vissza kell vinni.

-C0pp3rM!n3-

#1285 Felhasználó inaktív   OrcinusOrca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 22:09

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 20:02

visszaviszed gariba.

ha ezeket az alap dolgokat nem tudja jól kiszolgálni, akkor azzal nincs mit nagyon mojolni, vissza kell vinni.

-C0pp3rM!n3-

Azt mondjuk egyelőre elkerülném, mert körberöhögnének ha odaállítok azzal hogy nem működik normálisan és meg se próbáltam újratelepíteni az eszközt. Ez a másik hogy van egy gyanúm hogy bekavar az hogy még a régi rúterre telepítettem a dns-313-at, de nem merem resetelni mert félek hogy formatálja a benne lévő wincsesztert. Vagy a reset gomb csak a nas gyári beállításait állítja vissza, és akkor már újra tudom telepíteni? Meg említenek a manualban  egy dcc nevű újratelepítő szoftvert ami szerintük rajta van a telepítőlemezen, de rohattul nincs... O_o

#1286 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:25

Idézet: OrcinusOrca - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 18:57

Bocs hogy ilyen alap dolgot kérdezek, de közvetlenül a géppel összekötve próbáltad már? mert akkor kiderülne, hogy valóban a router kavar-e be, vagy tényleg az eszköz a hibás.
VODKA
-Connecting People-

#1287 Felhasználó inaktív   OrcinusOrca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 00:30

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:25

Bocs hogy ilyen alap dolgot kérdezek, de közvetlenül a géppel összekötve próbáltad már? mert akkor kiderülne, hogy valóban a router kavar-e be, vagy tényleg az eszköz a hibás.

Természetesen igen, és úgy működik. Ha nem így lenne már tényleg rohannék vissza kezemben lobogtatva a garanciát. De én ilyen telhetetlen vagyok, azt akarom hogy ha már hálózati háttértárat vettem nem pedig egy mezei usb-s vinyót, akkor arra tudjam használni amire eredetileg szánták/vettem  :)

#1288 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 11:28

azért egy vacsi új eszköz ilyen szintű telepítése nem szabadna, hogy problémákba ütközzön.

Idézet

Ez a másik hogy van egy gyanúm hogy bekavar az hogy még a régi rúterre telepítettem a dns-313-at

ez alatt mit értessz ? a régi routerben static IP-je volt vagy micsudi ? routerre nem nagyon kell semmit sem "telepíteni", ha egy másik hálózati eszközzel kommunikál.

Idézet

normálisan és meg se próbáltam újratelepíteni az eszközt. , de nem merem resetelni mert félek hogy formatálja a benne lévő wincsesztert. Vagy a reset gomb csak a nas gyári beállításait állítja vissza, és akkor már újra tudom telepíteni?

nálam egy linksys nas van, azon a reset gomb hosszan nyomva tartása a gyári beállítások visszaállítását eredményezi, alap jelszó és felhasználói névvel. bár kipróbáltam, és a nas-nak csak a jelszavát változtatta meg, pl a "neve" maradt ugyanaz.
formázni nem fogja a vinyót ami benne van, bár ha ez parás, akkor szedd ki belőle, mielőtt reset.

próbálj meg statikus IP-t adni a routerben és azt beállítani a NAS-ban. próbáld így tesztelni az adatátvitelt. amúgy kábelen és/vagy wifin is próbáltad ? mindkettő helyzetben ugyanez az ábra?

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 01. 26. 11:30 -kor

#1289 Felhasználó inaktív   OrcinusOrca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:14

No, ha a linksysnél így van akkor gondolom ez egy globális tulajdonság, megpróbálom resetelni.

A rúterre telepítést úgy értettem hogy végül is azzal együtt használtam a quick installation guide-ot amikor belőttem a rendszert, tehát a nas egy régi rúterre emlékszik, vagy az eszköz neve vagy az új ip cím zavar be neki tényleg amit az új rútertől kapott...

Kábelen működik, csak azért lenne fontos a wifi kapcsolat mert  2 különböző szinten található a 2 eszköz (rúter: földszint, nas:emelet) kipróbálom ezt a statikus ip dolgot, amint hazaértem pénteken, köszi a tippet, visszaírok ha működik :)

#1290 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 15:25

Idézet: OrcinusOrca - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 13:14

No, ha a linksysnél így van akkor gondolom ez egy globális tulajdonság, megpróbálom resetelni.

A rúterre telepítést úgy értettem hogy végül is azzal együtt használtam a quick installation guide-ot amikor belőttem a rendszert, tehát a nas egy régi rúterre emlékszik, vagy az eszköz neve vagy az új ip cím zavar be neki tényleg amit az új rútertől kapott...

Kábelen működik, csak azért lenne fontos a wifi kapcsolat mert  2 különböző szinten található a 2 eszköz (rúter: földszint, nas:emelet) kipróbálom ezt a statikus ip dolgot, amint hazaértem pénteken, köszi a tippet, visszaírok ha működik :)

Na most jött el az a pillanat, hogy jó lenne ha részletesebben leírnád, hogy ki kivel hol.
Ugyanis eddig WiFi-t egyetlen szóval sem említettél. Lehet hogy ebben az esetben a sebesség amit megadtál teljesen normális.
De ezt akkor lehetne megmondani, ha tényleg átlátnánk, hogy hogyan is néz ki a hálózatod, milyen távolságok, akadályozó tényezők vannak közben.
De addig is a D-LINK routerben valószínűleg be lehet állítani, hogy statikus DHCP-t használjon, azaz egy adott MAC című eszköznek mindig ugyanazt a címet ossza ki DHCP-n. Ez sokat gyorsítana az eszközeid egymásra találásában.
VODKA
-Connecting People-

#1291 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:24

DI 524 routeren minden led világít, viszont nem küld csomagot a gépre.IP-jét pingelni lehet. Közel két éve vettem. Meghalt volna? Hozzáteszem, hogy múlt héten szerdán erős áramingadozások voltak. Milyet ajánlotok helyette?

Szerkesztette: zoli62 2009. 02. 03. 16:25 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1292 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 16:48

Idézet: zoli62 - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 17:24

DI 524 routeren minden led világít, viszont nem küld csomagot a gépre.IP-jét pingelni lehet. Közel két éve vettem. Meghalt volna? Hozzáteszem, hogy múlt héten szerdán erős áramingadozások voltak. Milyet ajánlotok helyette?

linksys wrt54gl, asus wl-500gP  :D  ;)

-C0pp3rM!n3-

#1293 Felhasználó inaktív   r0cket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:18

van valakinek a DIR-635 routerrel tárcsázási próblémája ADSL hálózathoz?

mert nálam T-Comnál (T-home) időközönként bontott, de nem 24h, hanem kb 10percenként és vissza már nem tudott (3x próbáltam a javítást). Router nélkül és más routerrel szakadás nélkül működik a net.

Most DHCP servernek használom, így hogy nincs kapcsolódási rész, így szakadás nélküli.

és egy részben hozzákapcsolódó kérdés: vmit be kell állítani ezen routeren, hogy a fájlmegosztás működjön? mert nem jön össze véglegesen. Egyik este sikerült, de másnapra már a számítógépek látják egymást. mindegyinél engedélyeztem a nyomtató és fájlmegosztást, Kasperksyben beállítottam hogy a hálózat megbízható (de már ki is kapcsoltam őket), windows tűzfal nyista, egy munkacsportban vannak.
mi kell még?

#1294 Felhasználó inaktív   acsak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 16:11

Üdv!

Lehet, hogy már felmerült a problémám, de nem találtam rá választ:

Beruháztam egy D-LINK DI-524 router-be. Egyetlen gondom az vele, hogy nem tudom átvenni a munkahelyemen lévő gép képernyőjét Távoli asztal eléréssel. A céget VPN-en keresztül érném el. Eddig nem volt gondom a VPN-el, használtam már régebben. A router beállítás után hiába kapcsolódok VPN-en keresztül, a távoli asztal elérés nem működik, a hitelesítésig sem jut el...

Tudna nekem vki segíteni, hogy mit kell engedélyeznem a router-en?!

Előre is köszönöm!!!
:: a c s a k ::
acsakos.blog.hu

#1295 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 10:45

Idézet: acsak - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 17:11

Üdv!

Lehet, hogy már felmerült a problémám, de nem találtam rá választ:

Beruháztam egy D-LINK DI-524 router-be. Egyetlen gondom az vele, hogy nem tudom átvenni a munkahelyemen lévő gép képernyőjét Távoli asztal eléréssel. A céget VPN-en keresztül érném el. Eddig nem volt gondom a VPN-el, használtam már régebben. A router beállítás után hiába kapcsolódok VPN-en keresztül, a távoli asztal elérés nem működik, a hitelesítésig sem jut el...

Tudna nekem vki segíteni, hogy mit kell engedélyeznem a router-en?!

Előre is köszönöm!!!

http://support.dlink...tools_misc.html

VPN pass-through mind2 helyen Enabled.

továbbá a 2.07-es firmware megoldja a PPTP bug-ot, nézd meg hogy a routered a Status/Device info oldalon milyen firmware verziószámot ad. Ha 2.07-nél alacsonyabb (jóval), akkor érdemes feltenni rá az újat.

-C0pp3rM!n3-

#1296 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:42

Tud valaki ujabb DSL-380T firmware letoltesi helyet prezentalni nekem a 2006.01.12-esen kivul ? (V3.00B01T02.EU.20060126)
A magyar D-Link oldalon 2008-at irnak de ugyanerre a 2006-os FW-re mutat.
Azonkivul nem igazan talalok masmilyet csak nemet FW-ket.

Szerkesztette: Jakuza 2009. 06. 18. 13:45 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1297 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 23:05

Idézet: Jakuza - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 14:42

Tud valaki ujabb DSL-380T firmware letoltesi helyet prezentalni nekem a 2006.01.12-esen kivul ? (V3.00B01T02.EU.20060126)
A magyar D-Link oldalon 2008-at irnak de ugyanerre a 2006-os FW-re mutat.
Azonkivul nem igazan talalok masmilyet csak nemet FW-ket.

mivel a hivatalos oldalon is csak (DSL-380T_fw_revA_300B01T02EU_ALL_eng_20060126.zip) a 2008-as van fent, ezért gondolom nincs újabb.

-C0pp3rM!n3-

#1298 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 21:09

Kaptam a havertól egy D-Link DI-524 routert, amin most túl akarok adni. Gondoltam előtte kipróbálom....
Hát nem tudok belépni a konfigurációs lapjára, nem fogadja el a default jelszót (pedig reseteltem). Úgy látszik, a reset nem törli az admin jelszót. Az a gondom, hogy a haver nem érhető el, egyik telefont sem veszi fel, emailt nem olvassa, skype-on nem érhető el....
Tud valaki okosságot a router gondomra?

Szerkesztette: hkpk 2009. 06. 25. 21:10 -kor

#1299 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 22:09

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 21:09

Hát nem tudok belépni a konfigurációs lapjára, nem fogadja el a default jelszót (pedig reseteltem). Úgy látszik, a reset nem törli az admin jelszót.

hosszan (1/2 perc) nyomd a resetet..

#1300 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 08:14

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 22:09

hosszan (1/2 perc) nyomd a resetet..

Kösz, kipróbálom bár D-Link FAQ pont azt írja, hogy ha többet nyomod, akkor a RESET nem működhet (lehet, ez volt a baj)... Na majd meglátjuk.
D-Link szerint a resetnek törölnie kell az admin jelszót is...

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.