gázfegyver
Elküldve: 2005. 05. 11. 20:48
Mi volt a reakció?
Milyen volt a gáz hatása?
Elküldve: 2005. 05. 11. 21:27
Idézet: Cornel - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:48
Mi volt a reakció?
Milyen volt a gáz hatása?
A sárga műanyagkupakos CS gáz egy valamire volt jó. Taknyunk-nyálunk egybefolyt. Az illető olyan szinten be volt drogozva, hogy nem érzékelt semmit belőle. Szerencse, hogy megijedt a fegyverek látványától (gondolom az átment az agyán, hogy mit lát).
Más esetben már okosabbak-ügyesebbek voltunk, csak riasztó töltényt használtunk, az illetővel a kést akartuk eldobatni, amit ránkfogott. Szerencsére bejött, elhitte, hogy a riasztó után célzott is következhet és eldobta a kést. Na persze, nagyon nem népszerűsítettük, hogy nem éles az a fegyver, amiből a figyelmeztető lövések származtak.

Ja, a helyszín a Belváros egyik kerülete, ahol polgárőr vagyok, amiatt használtam a többesszámot is a járőrtársaimra utalva.
Ja és nem Military-t játszunk, az elmondott két eset 4 év alatt esett meg. Tehát kéretik nem azt híresztelni, hogy naponta lövöldözünk a Belvárosban...
A piros kupakos töltényt nagyon szeretném kipróbálni, de nem volt még alkalom rá, nagyjából még csak 1 éve van az a tárban.
Elküldve: 2005. 05. 23. 21:07
Most állok gázpisztoly vásárlása előtt, választásam a sokak által szidott Walther P99-re esett. Leborulok mások tudása és tapasztalata előtt, de nekem akkor is ez a típus a szimpatikus. Hiába full acél, a PA 63-ra emlékeztető cuccoktól kiráz a hideg. Sokat kutattam a netet leírások és tesztek után, de fórumon kívül semmit nem találtam róla. A hozzáértő fórumosak azt írják sz*r, de hogy konkrétan miért azt nem. Számomra az nem világos, alapból rossz a P99, vagy csak a tartósságával van baj? Rajta vagyok a témán, hogy ha meglesz, még új állapotban megcsináltatom a főként kopó alkatrészeket acélból /ütőszeg, kakas, egyéb apróságok/. Sajnos olyan fórumtag tapasztalatával, részletes leírásával még nem találkoztam, aki személyesen bírtokolta e fegyvert. Fegyverboltban persze az eladó /3 különböző fegyverboltban is!!!/ a legjobbnak kiálltotta ki, full acél persze. Ezen magamban jót mosolyogtam. Mágnes sajnos nem volt nálam, hogy megcáfoljam állításukat. Egyik sem értett a pisztoly sajátosságaihoz, pl. hogy kell szétszedni, szerkezeti felépítés stb.. Sokan mondják, ez nem valódi Walther, csak UMAREX. Nos az igazság az, hogy a Walther cég az UMAREX cégcsoport tulajdona. Tehát felesleges azon vitázni, Walther vagy nem Walther. A p22-t többen favorizálták, nem rossz, csak kicsinek találom. A P99 inkább élethű számomra.
Szeretnék kérni mindenkit, akinek van konkrét tapasztalata Walther P99 gázpisztollyal, ossza meg velem! Nézzétek el esetleges hozzá nem értésemet! Köszönöm!
Elküldve: 2005. 05. 24. 00:24
Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 22:07
Azért rögtön tegyük hozzá, hogy a Walther fegyver egy meghatározó márka vagy 150 éve.
Az Umarex meg kb. 10-12 éve jött létre, mint cég. Igaz, hogy meg(v)ette a "fél világot" de azért a Walther név a fegyveriparban egy nagyon jól csengő név, ezerszer jobb és patinásabb, mint az Umarex.
Elküldve: 2005. 05. 24. 19:12
Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 22:07
Most állok gázpisztoly vásárlása előtt, választásam a sokak által szidott Walther P99-re esett. Leborulok mások tudása és tapasztalata előtt, de nekem akkor is ez a típus a szimpatikus. Hiába full acél, a PA 63-ra emlékeztető cuccoktól kiráz a hideg. Sokat kutattam a netet leírások és tesztek után, de fórumon kívül semmit nem találtam róla. A hozzáértő fórumosak azt írják sz*r, de hogy konkrétan miért azt nem. Számomra az nem világos, alapból rossz a P99, vagy csak a tartósságával van baj? Rajta vagyok a témán, hogy ha meglesz, még új állapotban megcsináltatom a főként kopó alkatrészeket acélból /ütőszeg, kakas, egyéb apróságok/. Sajnos olyan fórumtag tapasztalatával, részletes leírásával még nem találkoztam, aki személyesen bírtokolta e fegyvert. Fegyverboltban persze az eladó /3 különböző fegyverboltban is!!!/ a legjobbnak kiálltotta ki, full acél persze. Ezen magamban jót mosolyogtam. Mágnes sajnos nem volt nálam, hogy megcáfoljam állításukat. Egyik sem értett a pisztoly sajátosságaihoz, pl. hogy kell szétszedni, szerkezeti felépítés stb.. Sokan mondják, ez nem valódi Walther, csak UMAREX. Nos az igazság az, hogy a Walther cég az UMAREX cégcsoport tulajdona. Tehát felesleges azon vitázni, Walther vagy nem Walther. A p22-t többen favorizálták, nem rossz, csak kicsinek találom. A P99 inkább élethű számomra.
Szeretnék kérni mindenkit, akinek van konkrét tapasztalata Walther P99 gázpisztollyal, ossza meg velem! Nézzétek el esetleges hozzá nem értésemet! Köszönöm!
Szia!
Nem akarok én vészmadárkodni, de a fegyver specifikációjának megváltoztatása 2-x évig terjedő letöltendő szabadságvesztést eredményezhet..
Gondolom nem fegyvermesterrel fogod megcsináltatni, tanusítványt kérni róla, és utánna elviszed bevizsgáltatni.
A sarki rendőrnek nem fogod elmagyarázni, hogy csak azért alakítottad át, mert széthullott volna, simán arra fognak következtetni, hogy éles fegyvert akartál csinálni belőle, csak még nem tetted bele a másik csövet vagy ilyesmi...
Inkább vegyél egy megbízhatóbbat (pl P22 nekem is olyanom volt), vagy ilyen árban valami nagyobb Röhm-öt, vagy hasonlót, ha már mindenképpen öntöltő kell..
Elküldve: 2005. 06. 02. 22:21
Ki hogyan vélekedik arról, hogy szorult helyzetben használna-e gázpisztolyt tömegközlekedési járművön? Gondolom végső helyzetben mindenképpen. Kicsi, zárt tér, tömeg, ha lősz utasokon kívül a gázfelhő saját magadat is "elintézheti". Szerintetek mi a megoldás?
Elküldve: 2005. 06. 03. 01:40
Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 23:21
Ki hogyan vélekedik arról, hogy szorult helyzetben használna-e gázpisztolyt tömegközlekedési járművön? Gondolom végső helyzetben mindenképpen. Kicsi, zárt tér, tömeg, ha lősz utasokon kívül a gázfelhő saját magadat is "elintézheti". Szerintetek mi a megoldás?
Ajtó kifeszít, pirosnál leugrik.
Ha viszont Te is oda akarsz heveredni a rossz fiúk mellé, akkor használd.
Én nem tenném, már tapasztaltam, milyen érzés.
Azért mielőtt a használat gondolatával eljátszanál, próbáld ki egyedül egy 2x3 m-es helyiségben és várj bent 5 percet. Ajánlani tudom a piros kupakos lőszert.
Elküldve: 2005. 06. 06. 23:56
Hosszas nézelődés - fórumvégigolvasás - után ma reggel megvettem a drága kis Röhm RG59-em a Gunboxban. Vettem mindjárt pepper töltényt , umarex 120mg-os gázt kértem, ahogy olvastam ez elég megfelelő, és pár riasztót próbálgatni + egy Dobos féle gyöngyvászon tokot, ami övre csiptethető és kényelmesnek tűnik. Autómata grp-ket nézegettem először de mivel önvédelmi célokra szeretném használni, és erre az olvasataim szerint mindannyian egy jó revolvert ajánlotattak, így maradtam a revolver, forgópisztoly.. stb mellett. Ez az RG59 nagyon jó vételnek tűnik, ennyi pénzért nagyon rendben van és rendkívül kicsi, a súlya is elfogadható.
A vásárlás után irányt váltottam a teve utcába, kb fél 12-re értem oda , 5-6 ember lehetett összesen. Nem voltak sokan a fegyverügyintézésnél, meglepődve láttam hogy 16 ablak van, csak nem polgárháborúra készülünk ?

Valaki volt mostanában viselésiért gázpisztolyra ? Elvileg 2 hét a gyakorlatban ahogy olvastam, ez mennyire igaz?
Egy kérdés, ugye a grp-t rejtve viselheti az ember. De ez elég relatív. Én egy sima fekete gyöngyvászon tokban , hátul az övemre csiptetve szeretném viselni, a markolat fog kilógni, a pólóm pedig rálóg, így még a tok alja sem látszik ki. Ez kimeríti a rejtve viselést ? Gondolom ha egy rendőr belém akar kötni akkor mind1 hol hordom, de úgy általában érdekelne. A választ előre is köszönöm!
Elküldve: 2005. 06. 07. 00:04
Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 0:56
Hosszas nézelődés - fórumvégigolvasás - után ma reggel megvettem a drága kis Röhm RG59-em a Gunboxban. Vettem mindjárt pepper töltényt , umarex 120mg-os gázt kértem, ahogy olvastam ez elég megfelelő, és pár riasztót próbálgatni + egy Dobos féle gyöngyvászon tokot, ami övre csiptethető és kényelmesnek tűnik. Autómata grp-ket nézegettem először de mivel önvédelmi célokra szeretném használni, és erre az olvasataim szerint mindannyian egy jó revolvert ajánlotattak, így maradtam a revolver, forgópisztoly.. stb mellett. Ez az RG59 nagyon jó vételnek tűnik, ennyi pénzért nagyon rendben van és rendkívül kicsi, a súlya is elfogadható.
A vásárlás után irányt váltottam a teve utcába, kb fél 12-re értem oda , 5-6 ember lehetett összesen. Nem voltak sokan a fegyverügyintézésnél, meglepődve láttam hogy 16 ablak van, csak nem polgárháborúra készülünk ?

Valaki volt mostanában viselésiért gázpisztolyra ? Elvileg 2 hét a gyakorlatban ahogy olvastam, ez mennyire igaz?
Egy kérdés, ugye a grp-t rejtve viselheti az ember. De ez elég relatív. Én egy sima fekete gyöngyvászon tokban , hátul az övemre csiptetve szeretném viselni, a markolat fog kilógni, a pólóm pedig rálóg, így még a tok alja sem látszik ki. Ez kimeríti a rejtve viselést ? Gondolom ha egy rendőr belém akar kötni akkor mind1 hol hordom, de úgy általában érdekelne. A választ előre is köszönöm!
A rejtve viselés azt jelenti, hogy ne láthassanak a fegyverből semmit. Az, hogy esetleg kidomborodik, vagy ha valaki nagyon figyeli, akkor megláthatja, gyaníthatja, az nem a Te bajod. A lényeg az, hogy fény számára átlátszatlan ruharéteg kell fedje.
Elküldve: 2005. 06. 07. 01:43
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 23:04
Köszönöm a választ! És külön köszönet a szakértői/hatósági véleményért, így mégjobban megnyugtattál

Elküldve: 2005. 06. 08. 23:14

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:46
Elküldve: 2005. 06. 14. 18:12
Idézet: Cornel - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:46
Egyik az elmélet, a másik a gyakorlat.
Elküldve: 2005. 06. 14. 19:33
De most nyálaztam végig a supergamez - fegyver fórumot, na ott nagy lehúzás megy az önvédelmi hasznosságáról a gázriasztóknak. Az a vélemény hogy semmi másra nem jók, mint arra hogy felhúzod vele a támadódat. Ez boncolgatható téma, kivesézhetjük itt is, de szerintem azért ér vmit.
Az a baj hogy konkrét esetet én még nem láttam, csak olvastam , de akik leírták azok is csak hallomásból, nem személyes tapasztalatból. Ahol viszont, csak bevadította a támadókat a gázpatron ott még régi könnygázos cucc volt, ezért is érdekelne pl egy gyakorlati hatása egy 120mg-os Peppernek, de persze nem fogom magamon kipróbálni

Valaki tapasztalat , hallomás.. akármi ?
Elküldve: 2005. 06. 15. 08:07
Szerkesztette: Cornel 2005. 06. 15. 08:09 -kor
Elküldve: 2005. 06. 15. 12:52
Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:33
De most nyálaztam végig a supergamez - fegyver fórumot, na ott nagy lehúzás megy az önvédelmi hasznosságáról a gázriasztóknak. Az a vélemény hogy semmi másra nem jók, mint arra hogy felhúzod vele a támadódat. Ez boncolgatható téma, kivesézhetjük itt is, de szerintem azért ér vmit.
Az a baj hogy konkrét esetet én még nem láttam, csak olvastam , de akik leírták azok is csak hallomásból, nem személyes tapasztalatból. Ahol viszont, csak bevadította a támadókat a gázpatron ott még régi könnygázos cucc volt, ezért is érdekelne pl egy gyakorlati hatása egy 120mg-os Peppernek, de persze nem fogom magamon kipróbálni

Valaki tapasztalat , hallomás.. akármi ?
Olvass vissza kicsit. Amit leírtam, az nem más tapasztalata!
Nekem pedig az a véleményem, hogy igenis, Valamely olyan helyen, ahol mást nem zavarsz vele, nyugodtan lőj el egy 120 mg-os patront és ÓVATOSAN szagolj bele a ködébe. Vigyázz rá, hogy ne legyen körülötted olyan tereptágy, amibe beleütheted magadat, valamint legyen egy lavór víz, amibe bele tudod dugni a fejedet utána.
És aztán elmondhatod, hogy saját tapasztalatod van az ügyben.
Ja, és aznapra már ne akarj emberek közé menni, mert megijednek az eltorzult vonásaidtól.
Elküldve: 2005. 06. 15. 14:44
Macika : ezt nem merem megcsinálni

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:47
Elsősorban azért kérdem ezt, mert volt ismerősöm, akit egy parkolóban agyabugyáltak el és akkor olyan helyzetben volt, ahol még lett volna ideje használni egy fegyvert, majd távozni. De ugye a csomagtartóban, lezárt dobozban, külön a töltény és a fegyver elég sok idő, míg előveszed, betárazol, lősz. Tudom, paranoiának tűnik, de végülis miért nincs jogunk megvédeni magunkat bárhol?