HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:48

Mármint éles helyzetben, hogy vált be?
Mi volt a reakció?
Milyen volt a gáz hatása?

#162 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:27

Idézet: Cornel - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:48

Mármint éles helyzetben, hogy vált be?
Mi volt a reakció?
Milyen volt a gáz hatása?

A sárga műanyagkupakos CS gáz egy valamire volt jó. Taknyunk-nyálunk egybefolyt. Az illető olyan szinten be volt drogozva, hogy nem érzékelt semmit belőle. Szerencse, hogy megijedt a fegyverek látványától (gondolom az átment az agyán, hogy mit lát).

Más esetben már okosabbak-ügyesebbek voltunk, csak riasztó töltényt használtunk, az illetővel a kést akartuk eldobatni, amit ránkfogott. Szerencsére bejött, elhitte, hogy a riasztó után célzott is következhet és eldobta a kést. Na persze, nagyon nem népszerűsítettük, hogy nem éles az a fegyver, amiből a figyelmeztető lövések származtak. :))

Ja, a helyszín a Belváros egyik kerülete, ahol polgárőr vagyok, amiatt használtam a többesszámot is a járőrtársaimra utalva.

Ja és nem Military-t játszunk, az elmondott két eset 4 év alatt esett meg. Tehát kéretik nem azt híresztelni, hogy naponta lövöldözünk a Belvárosban...

A piros kupakos töltényt nagyon szeretném kipróbálni, de nem volt még alkalom rá, nagyjából még csak 1 éve van az a tárban.
Gondolkoztál már ma?

#163 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 21:07

Sziasztok!
Most állok gázpisztoly vásárlása előtt, választásam a sokak által szidott Walther P99-re esett. Leborulok mások tudása és tapasztalata előtt, de nekem akkor is ez a típus a szimpatikus. Hiába full acél, a PA 63-ra emlékeztető cuccoktól kiráz a hideg. Sokat kutattam a netet leírások és tesztek után, de fórumon kívül semmit nem találtam róla. A hozzáértő fórumosak azt írják sz*r, de hogy konkrétan miért azt nem. Számomra az nem világos, alapból rossz a P99, vagy csak a tartósságával van baj? Rajta vagyok a témán, hogy ha meglesz, még új állapotban megcsináltatom a főként kopó alkatrészeket acélból /ütőszeg, kakas, egyéb apróságok/.  Sajnos olyan fórumtag tapasztalatával, részletes leírásával még nem találkoztam, aki személyesen bírtokolta e fegyvert. Fegyverboltban persze az eladó /3 különböző fegyverboltban is!!!/ a legjobbnak kiálltotta ki, full acél persze. Ezen magamban jót mosolyogtam. Mágnes sajnos nem volt nálam, hogy megcáfoljam állításukat. Egyik sem értett a pisztoly sajátosságaihoz, pl. hogy kell szétszedni, szerkezeti felépítés stb.. Sokan mondják, ez nem valódi Walther, csak UMAREX. Nos az igazság az, hogy a Walther cég az UMAREX cégcsoport tulajdona. Tehát felesleges azon vitázni, Walther vagy nem Walther.  A p22-t többen favorizálták, nem rossz, csak kicsinek találom. A P99 inkább élethű számomra.

Szeretnék kérni mindenkit, akinek van konkrét tapasztalata Walther P99 gázpisztollyal, ossza meg velem! Nézzétek el esetleges hozzá nem értésemet! Köszönöm!
ASUS K8V SE Deluxe - AMD Athlon 64 3400+ - Thermaltake SilentTower - Thermaltake Armor in Black - Thermaltake Hardcano12 - ASUS DRW-0402P/D - ASUS DVD-E616P2 - Maxtor 6B200PO 200 GB HDD - ULTRA POWER 460W - Gainward GeForce2 Ti/500 XP GOLDEN SAMPLE 64 MB DDR - SAMSUNG 512 MB 400MHZ - 2DB ViPower SuperRack 2FAN in Black - Belinea 106055 19" - Thermaltake Neon 2DB + stb.

#164 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 00:24

Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 22:07

Sokan mondják, ez nem valódi Walther, csak UMAREX. Nos az igazság az, hogy a Walther cég az UMAREX cégcsoport tulajdona.

Azért rögtön tegyük hozzá, hogy a Walther fegyver egy meghatározó márka vagy 150 éve.
Az Umarex meg kb. 10-12 éve jött létre, mint cég. Igaz, hogy meg(v)ette a "fél világot" de azért a Walther név a fegyveriparban egy nagyon jól csengő név, ezerszer jobb és patinásabb, mint az Umarex.
Gondolkoztál már ma?

#165 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 19:12

Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 22:07

Sziasztok!
Most állok gázpisztoly vásárlása előtt, választásam a sokak által szidott Walther P99-re esett. Leborulok mások tudása és tapasztalata előtt, de nekem akkor is ez a típus a szimpatikus. Hiába full acél, a PA 63-ra emlékeztető cuccoktól kiráz a hideg. Sokat kutattam a netet leírások és tesztek után, de fórumon kívül semmit nem találtam róla. A hozzáértő fórumosak azt írják sz*r, de hogy konkrétan miért azt nem. Számomra az nem világos, alapból rossz a P99, vagy csak a tartósságával van baj? Rajta vagyok a témán, hogy ha meglesz, még új állapotban megcsináltatom a főként kopó alkatrészeket acélból /ütőszeg, kakas, egyéb apróságok/.  Sajnos olyan fórumtag tapasztalatával, részletes leírásával még nem találkoztam, aki személyesen bírtokolta e fegyvert. Fegyverboltban persze az eladó /3 különböző fegyverboltban is!!!/ a legjobbnak kiálltotta ki, full acél persze. Ezen magamban jót mosolyogtam. Mágnes sajnos nem volt nálam, hogy megcáfoljam állításukat. Egyik sem értett a pisztoly sajátosságaihoz, pl. hogy kell szétszedni, szerkezeti felépítés stb.. Sokan mondják, ez nem valódi Walther, csak UMAREX. Nos az igazság az, hogy a Walther cég az UMAREX cégcsoport tulajdona. Tehát felesleges azon vitázni, Walther vagy nem Walther.  A p22-t többen favorizálták, nem rossz, csak kicsinek találom. A P99 inkább élethű számomra.

Szeretnék kérni mindenkit, akinek van konkrét tapasztalata Walther P99 gázpisztollyal, ossza meg velem! Nézzétek el esetleges hozzá nem értésemet! Köszönöm!

Szia!

Nem akarok én vészmadárkodni, de a fegyver specifikációjának megváltoztatása 2-x évig terjedő letöltendő szabadságvesztést eredményezhet..

Gondolom nem fegyvermesterrel fogod megcsináltatni, tanusítványt kérni róla, és utánna elviszed bevizsgáltatni.

A sarki rendőrnek nem fogod elmagyarázni, hogy csak azért alakítottad át, mert széthullott volna, simán arra fognak következtetni, hogy éles fegyvert akartál csinálni belőle, csak még nem tetted bele a másik csövet vagy ilyesmi...

Inkább vegyél egy megbízhatóbbat (pl P22 nekem is olyanom volt), vagy ilyen árban valami nagyobb Röhm-öt, vagy hasonlót, ha már mindenképpen öntöltő kell..
100%

#166 Felhasználó inaktív   Zolee25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 22:21

Sziasztok!
Ki hogyan vélekedik arról, hogy szorult helyzetben használna-e gázpisztolyt tömegközlekedési járművön? Gondolom végső helyzetben mindenképpen. Kicsi, zárt tér, tömeg, ha lősz utasokon kívül a gázfelhő saját magadat is "elintézheti". Szerintetek mi a megoldás?
ASUS K8V SE Deluxe - AMD Athlon 64 3400+ - Thermaltake SilentTower - Thermaltake Armor in Black - Thermaltake Hardcano12 - ASUS DRW-0402P/D - ASUS DVD-E616P2 - Maxtor 6B200PO 200 GB HDD - ULTRA POWER 460W - Gainward GeForce2 Ti/500 XP GOLDEN SAMPLE 64 MB DDR - SAMSUNG 512 MB 400MHZ - 2DB ViPower SuperRack 2FAN in Black - Belinea 106055 19" - Thermaltake Neon 2DB + stb.

#167 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 01:40

Idézet: Zolee25 - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 23:21

Sziasztok!
Ki hogyan vélekedik arról, hogy szorult helyzetben használna-e gázpisztolyt tömegközlekedési járművön? Gondolom végső helyzetben mindenképpen. Kicsi, zárt tér, tömeg, ha lősz utasokon kívül a gázfelhő saját magadat is "elintézheti". Szerintetek mi a megoldás?

Ajtó kifeszít, pirosnál leugrik.
Ha viszont Te is oda akarsz heveredni a rossz fiúk mellé, akkor használd.
Én nem tenném, már tapasztaltam, milyen érzés.

Azért mielőtt a használat gondolatával eljátszanál, próbáld ki egyedül egy 2x3 m-es helyiségben és várj bent 5 percet. Ajánlani tudom a piros kupakos lőszert.
Gondolkoztál már ma?

#168 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 08:07

Buszon én sem állnék neki lövöldözni gázzal az biztos!

#169 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 23:56

Sziasztok

Hosszas nézelődés - fórumvégigolvasás - után ma reggel megvettem a drága kis Röhm RG59-em a Gunboxban. Vettem mindjárt pepper töltényt , umarex 120mg-os gázt kértem, ahogy olvastam ez elég megfelelő, és pár riasztót próbálgatni + egy Dobos féle gyöngyvászon tokot, ami övre csiptethető és kényelmesnek tűnik.  Autómata grp-ket nézegettem először de mivel önvédelmi célokra szeretném használni, és erre az olvasataim szerint mindannyian egy jó revolvert ajánlotattak, így maradtam a revolver, forgópisztoly.. stb mellett. Ez az RG59 nagyon jó vételnek tűnik, ennyi pénzért nagyon rendben van és rendkívül kicsi, a súlya is elfogadható.

A vásárlás után irányt váltottam a teve utcába, kb fél 12-re értem oda , 5-6 ember lehetett összesen. Nem voltak sokan a fegyverügyintézésnél, meglepődve láttam hogy 16 ablak van, csak nem polgárháborúra készülünk ? :) Kaptam egy számot és kereken 1 perc után már mentem is az ablakhoz , ahol egy mosolygós rendőrnőnek odaadtam a röhmöt és a garanciapapírt, űrlap kitöltés, 2000Ft ott helyben befizetve, majd ujra az ablakhoz mentem "30+30 nap a kérvény elbírálása, majd ajánlva küldjük".  Köszönöm, várom.

Valaki volt mostanában viselésiért gázpisztolyra ? Elvileg 2 hét a gyakorlatban ahogy olvastam, ez mennyire igaz?

Egy kérdés, ugye a grp-t rejtve viselheti az ember. De ez elég relatív. Én egy sima fekete gyöngyvászon tokban , hátul az övemre csiptetve szeretném viselni, a markolat fog kilógni, a pólóm pedig rálóg, így még a tok alja sem látszik ki.  Ez kimeríti a rejtve viselést ? Gondolom ha egy rendőr belém akar kötni akkor mind1 hol hordom, de úgy általában érdekelne. A választ előre is köszönöm!

#170 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 00:04

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 0:56

Sziasztok

Hosszas nézelődés - fórumvégigolvasás - után ma reggel megvettem a drága kis Röhm RG59-em a Gunboxban. Vettem mindjárt pepper töltényt , umarex 120mg-os gázt kértem, ahogy olvastam ez elég megfelelő, és pár riasztót próbálgatni + egy Dobos féle gyöngyvászon tokot, ami övre csiptethető és kényelmesnek tűnik.  Autómata grp-ket nézegettem először de mivel önvédelmi célokra szeretném használni, és erre az olvasataim szerint mindannyian egy jó revolvert ajánlotattak, így maradtam a revolver, forgópisztoly.. stb mellett. Ez az RG59 nagyon jó vételnek tűnik, ennyi pénzért nagyon rendben van és rendkívül kicsi, a súlya is elfogadható.

A vásárlás után irányt váltottam a teve utcába, kb fél 12-re értem oda , 5-6 ember lehetett összesen. Nem voltak sokan a fegyverügyintézésnél, meglepődve láttam hogy 16 ablak van, csak nem polgárháborúra készülünk ? :) Kaptam egy számot és kereken 1 perc után már mentem is az ablakhoz , ahol egy mosolygós rendőrnőnek odaadtam a röhmöt és a garanciapapírt, űrlap kitöltés, 2000Ft ott helyben befizetve, majd ujra az ablakhoz mentem "30+30 nap a kérvény elbírálása, majd ajánlva küldjük".  Köszönöm, várom.

Valaki volt mostanában viselésiért gázpisztolyra ? Elvileg 2 hét a gyakorlatban ahogy olvastam, ez mennyire igaz?

Egy kérdés, ugye a grp-t rejtve viselheti az ember. De ez elég relatív. Én egy sima fekete gyöngyvászon tokban , hátul az övemre csiptetve szeretném viselni, a markolat fog kilógni, a pólóm pedig rálóg, így még a tok alja sem látszik ki.  Ez kimeríti a rejtve viselést ? Gondolom ha egy rendőr belém akar kötni akkor mind1 hol hordom, de úgy általában érdekelne. A választ előre is köszönöm!

A rejtve viselés azt jelenti, hogy ne láthassanak a fegyverből semmit. Az, hogy esetleg kidomborodik, vagy ha valaki nagyon figyeli, akkor megláthatja, gyaníthatja, az nem a Te bajod. A lényeg az, hogy fény számára átlátszatlan ruharéteg kell fedje.
Gondolkoztál már ma?

#171 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 01:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 23:04

A rejtve viselés azt jelenti, hogy ne láthassanak a fegyverből semmit. Az, hogy esetleg kidomborodik, vagy ha valaki nagyon figyeli, akkor megláthatja, gyaníthatja, az nem a Te bajod. A lényeg az, hogy fény számára átlátszatlan ruharéteg kell fedje.

Köszönöm a választ! És külön köszönet a szakértői/hatósági véleményért, így mégjobban megnyugtattál :)

#172 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 23:14

Mennyi idő szokott lenne BP-en a fegyverviselési ? Csak kiváncsiskodom, mert ugye rendőrségen 30+30 napot mondtak, de átlagosan 2 hetet szoktam mondani a gyakorlatra. Én hétfőn adtam le a kérelmem, már várom :)

#173 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 10:44

Up! De leült a topik

#174 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:46

Nem tudom pesten mennyi szokott lenni, de azt a 30 napot kicsit soknak tartom... nekem 2 hét volt.

#175 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:12

Idézet: Cornel - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 17:46

Nem tudom pesten mennyi szokott lenni, de azt a 30 napot kicsit soknak tartom... nekem 2 hét volt.

Egyik az elmélet, a másik a gyakorlat.
Gondolkoztál már ma?

#176 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 19:33

Igen, az elmélet-gyakorlat a legtöbb színtéren elválik egymástól, ezt olvastam gázriogató témában is.
De most nyálaztam végig a supergamez - fegyver fórumot, na ott nagy lehúzás megy az önvédelmi hasznosságáról a gázriasztóknak. Az a vélemény hogy semmi másra nem jók, mint arra hogy felhúzod vele a támadódat. Ez boncolgatható téma, kivesézhetjük itt is, de szerintem azért ér vmit.
Az a baj hogy konkrét esetet én még nem láttam, csak olvastam , de akik leírták azok is csak hallomásból, nem személyes tapasztalatból. Ahol viszont, csak bevadította a támadókat a gázpatron ott még régi könnygázos cucc volt, ezért is érdekelne pl egy gyakorlati hatása egy 120mg-os Peppernek, de persze nem fogom magamon kipróbálni :) Nekem annyi kell hogyha már nincs más kiút kettőt kiutalok a delikvens arcába és elfutok, és ő ne tudjon vérző szemmel utánamrohanni.

Valaki tapasztalat , hallomás.. akármi ?

#177 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:07

Csak magamból tudok kiindulni. Ha én lennék a támadó és az arcom elé tartanának egy akármilyen fegyvert, nem hiszem, hogy megvárnám milyen fegyver is az! Sôt. ha tudnám, hogy gáz-riasztó akkor sem szeretnék az arcomba egy adagot! De persze az ember nem tudhatja elôre, hogy fog reagálni rá egy b?nözésre hajlamos, esetleg tudatmódosult egyed! Éppen ezért én elô sem venném, ha nem feltétlen muszáj. Viszont ha úgy alakul, hogy elkerülhetetlen és azt érzem, (élet)veszélyben van a családom - feleségem, kisfiam - akkor gondolkodás nélkül az arcába táraznék bárkinek. Tehát röviden: ne hadonássz vele, ha kell vedd elô és azonnal tüzelj, aztán futás. Szerintem.

Szerkesztette: Cornel 2005. 06. 15. 08:09 -kor

#178 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 12:52

Idézet: Gerike- - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:33

Igen, az elmélet-gyakorlat a legtöbb színtéren elválik egymástól, ezt olvastam gázriogató témában is.
De most nyálaztam végig a supergamez - fegyver fórumot, na ott nagy lehúzás megy az önvédelmi hasznosságáról a gázriasztóknak. Az a vélemény hogy semmi másra nem jók, mint arra hogy felhúzod vele a támadódat. Ez boncolgatható téma, kivesézhetjük itt is, de szerintem azért ér vmit.
Az a baj hogy konkrét esetet én még nem láttam, csak olvastam , de akik leírták azok is csak hallomásból, nem személyes tapasztalatból. Ahol viszont, csak bevadította a támadókat a gázpatron ott még régi könnygázos cucc volt, ezért is érdekelne pl egy gyakorlati hatása egy 120mg-os Peppernek, de persze nem fogom magamon kipróbálni :) Nekem annyi kell hogyha már nincs más kiút kettőt kiutalok a delikvens arcába és elfutok, és ő ne tudjon vérző szemmel utánamrohanni.

Valaki tapasztalat , hallomás.. akármi ?

Olvass vissza kicsit. Amit leírtam, az nem más tapasztalata!

Nekem pedig az a véleményem, hogy igenis, Valamely olyan helyen, ahol mást nem zavarsz vele, nyugodtan lőj el egy 120 mg-os patront és ÓVATOSAN szagolj bele a ködébe. Vigyázz rá, hogy ne legyen körülötted olyan tereptágy, amibe beleütheted magadat, valamint legyen egy lavór víz, amibe bele tudod dugni a fejedet utána.

És aztán elmondhatod, hogy saját tapasztalatod van az ügyben.

Ja, és aznapra már ne akarj emberek közé menni, mert megijednek az eltorzult vonásaidtól.
Gondolkoztál már ma?

#179 Felhasználó inaktív   Gerike- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:44

Cornel : igen, én is erre az álláspontra jutottam, csak végső esetben veszem elő de akkor már nem szemléltetek semmit, kettőt az arcba és minél előbb elmenekülök a helyszínről. Nincs kedvem jegyzőkönyvhöz és bírósághoz, és ha éppen nem lát a rendőr akkor a támadóm valószínűleg nem fog feljelenteni.

Macika : ezt nem merem megcsinálni :) De elég ha csak arra gondolok hogy mennyire érzékeny az emberi szem, még ha be is csukja a lövésnél, ahogy kinyitja elönti a szemét a paprikám :) , azaz biztos hogy jó hatást érek el, csak ugye aggódik az ember, nehogy a rossz helyzetet súlyosra fordítsa.

#180 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:47

Mik a szabályok, illetve a betartható és értelmes módjai egy gázfegyvernek? Pl. tegyük fel, hogy az ember elmegy bevásárolni... Bizonyos komplexumokba, vagy akár kis boltokba se, nem lehet bevinni a fegyvert teljesen érthető okokból, de akkor hogyan és hol tárolod a távozásig? Egyáltalán viszel-e ilyenkor magaddal fegyvert? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Elsősorban azért kérdem ezt, mert volt ismerősöm, akit egy parkolóban agyabugyáltak el és akkor olyan helyzetben volt, ahol még lett volna ideje használni egy fegyvert, majd távozni. De ugye a csomagtartóban, lezárt dobozban, külön a töltény és a fegyver elég sok idő, míg előveszed, betárazol, lősz. Tudom, paranoiának tűnik, de végülis miért nincs jogunk megvédeni magunkat bárhol? :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »