HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 18. 21:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 22:08

Hm. Javaslom a fegyvertörvény 35. paragrafusát és annak kiegészítő rendelkezését, illetve a 38. paragrafust áttekinteni, illetőleg a fegyverfajták kategorizálását is, különös tekintettel az "F" kategóriára és az arra vonatkozó szabályokra. ;)

Hidd el, ki van felejtve belőle.

Átnéztük, többen is, jogászok is. :(
Gondolkoztál már ma?

#1762 Felhasználó inaktív   gbx2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 20. 09:09

Idézet: szabinar - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 19:08

Szamlan nyilvan rajta van a vetel datuma, gondolom nem volt beallitva a datum a srac gepen.
Amugy fasza ez a pisztoly, marmint igy kepen, eloben nem lattam meg :)

esz egy szarr törők gázpisztoj! Telyjesen spíáter.

#1763 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 10:06

Idézet

{teljesen szörnyű helyesírás}

Ez már nekem is sok. Eddig read-only-ként nézegettem a topicot, mert érdekelnek ezek a dolgok (ha más nem, érdeklődés szintjén), de ezeket már olvasni is rossz.  :(

Szerkesztette: rocker69 2007. 05. 20. 10:07 -kor

"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#1764 Felhasználó inaktív   Cornel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 11:32

Idézet: gbx2 - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 9:09

esz egy szarr törők gázpisztoj! Telyjesen spíáter.

Én sem vennék ilyet.
Amúgy ismerős ez a helyesírás valahonnan... :think:  :D

#1765 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 19:59

Idézet: Cornel - Dátum: 2007. máj. 20., vasárnap - 11:32

Én sem vennék ilyet.
Amúgy ismerős ez a helyesírás valahonnan... :think:  :D

Ez is kaelef, van legalabb 5-6 nickje mar itt. Mondjuk, engem speciel egyaltalan nem zavar :D

#1766 Felhasználó inaktív   énvokén 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 21:06

KLF engem meg zavar, a sok hülyeségével mind itt mind az indexen.
Komolyan ráférne egy irdatlannagy picsánrúgás, meg az hogy a CN patronjait letoljam a torkán.

#1767 Felhasználó inaktív   b-zsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 08:50

Idézet: picifiú - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 20:58

- Szerintem Szucsi57 lőjön arcab minden riválist a gázfegyverével (vagy nem gázfegyverével), csak ne legyen nála a viselési engedélye...és próbálja magát úgy kivágni, hogy csak szállította és közben elsült véletlenül, nem eshet baja, szállításhoz nem kell engedély :o)

Nekem úgy tanították (olyan emberek akiket azért én szakértőnek neveznék), hogy ha már használnod kell a fegyvert akkor ne jópofizz ott tovább, hanem dupláz és spuri. Ergó nem várod meg a zsarukat nem kell magyarázkodnod. De tovább megyek. Többen is mondták nekem amikor mentek a camel street-re kiváltai a viselésit, hogy maguk a rendőrök mondták, hogy ne maradjanak a helyszínen, mert elég nehéz megmagyarázni a szitut és a véén még téged vesznek elő.

#1768 Felhasználó inaktív   énvokén 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 10:58

Idézet: b-zsolt - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 8:50

Nekem úgy tanították (olyan emberek akiket azért én szakértőnek neveznék), hogy ha már használnod kell a fegyvert akkor ne jópofizz ott tovább, hanem dupláz és spuri. Ergó nem várod meg a zsarukat nem kell magyarázkodnod. De tovább megyek. Többen is mondták nekem amikor mentek a camel street-re kiváltai a viselésit, hogy maguk a rendőrök mondták, hogy ne maradjanak a helyszínen, mert elég nehéz megmagyarázni a szitut és a véén még téged vesznek elő.

Na ebben teljesen egyetértünk.
Nálam pl kicsit cinkes is lehet a helyzet, mert pl soxor hodok fekete nadrág-bakancs kombót, és ha mondjuk egy puporka le akae döfni, ég a végén rámfogják hogy rasszista felindulásból le akartam lőni........... :rolleyes:  :rolleyes:

#1769 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:15

Előre szólok, hogy ha ide mer jönni az (azután, hogy velem együtt magát is kitiltatta egy másik fórumból), akire gondolok, akkor innen is repülni fog, kezeskedek érte.
Gondolkoztál már ma?

#1770 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 22:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 23:15

Előre szólok, hogy ha ide mer jönni az (azután, hogy velem együtt magát is kitiltatta egy másik fórumból), akire gondolok, akkor innen is repülni fog, kezeskedek érte.

Hajrá Macika!    :respect:  :respect:  :respect:

#1771 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 00:11

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 23:57

Ezek szerint követted az eseményeket?
Gondolkoztál már ma?

#1772 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 06:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 1:11

Ezek szerint követted az eseményeket?

Olvastam.

#1773 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 08:04

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 22:57

Bakker Monty, te még élsz? :D :D :D Hol voltál?

#1774 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 08:15

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 9:04

Bakker Monty, te még élsz? :D :D :D Hol voltál?

Itt vótam végig, csak megkukultam, átmentem "read only"-ba.  :)

#1775 Felhasználó inaktív   Bulitt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 07:01

Üdvözlettem

Olvastam az előző oldalakat a 30.-ig jutotam el, olvasom majd tovább is. Két véleményezést szeretnék kérni, két típusról. lehet hogy volt már róluk szó, nem tudom.

Az egyik otthoni védelemre szánt gp egy Keserű Army
a másik pedig "rendszeres" hordásra egy FÉG PA63-as R-Police.

Ezt a két típust néztem ki. Annyit tudok hogy a FÉG teljesen ACÉL egy az egyben az éles másolata, más csővel, és gyengitet cső tartóval. Elnézést nem ismerem még teljesen a szak szavakat. Azért eset erre a választásom mert acél, nem kopik el olyan hamar mint a spiáter ezáltal többet kibir mint 2-300 lövés. A másik indok hogy jobban lehet ápolgatni :p  mint a spiátert, gondolok itt a barnitásra. Nem feltétlen a tár kapacitás volt az elsődleges szempont, bár amit 1 tárból + futtásal nem lehet megoldani.... veszet fejsze.

Várom észrevételeiteket a két típusról

Üdv.

#1776 Felhasználó inaktív   BlueBunny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 18:16

Kedves uraim (és talán hölgyeim is),

kérem, adjatok tanácsot, hogy egy gáz/riasztó pisztollyal hol lehet legálisan lövöldözni, gyakorlási céllal.
Ti hol szoktatok?

Köszönöm,
Nóri

#1777 Felhasználó inaktív   picifiú 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 10:35

Szia kedves Bunny,

Én személy szerint kijárok egy elhagyatott lőtérre, mely a település határában fekszik. Ott aztán kedvemre durrogtathatok, bár nem tudom, legális-e.
Szerintem kérdezd meg egy lőtéren, h bemehetsz-e durrogtatni egy kicsit vagy menj valami elhagyatott területre, ahol nem zavarsz senkit és téged sem zavar senki...

Ennyit tudok segíteni, ha ez segítségnek mondható
Vigyázz magadra! Szép nyarat!
Üdv,
PiciFiú

#1778 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 16:14

Idézet: Bulitt - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 7:01

Üdvözlettem

Olvastam az előző oldalakat a 30.-ig jutotam el, olvasom majd tovább is. Két véleményezést szeretnék kérni, két típusról. lehet hogy volt már róluk szó, nem tudom.

Az egyik otthoni védelemre szánt gp egy Keserű Army
a másik pedig "rendszeres" hordásra egy FÉG PA63-as R-Police.

Ezt a két típust néztem ki. Annyit tudok hogy a FÉG teljesen ACÉL egy az egyben az éles másolata, más csővel, és gyengitet cső tartóval. Elnézést nem ismerem még teljesen a szak szavakat. Azért eset erre a választásom mert acél, nem kopik el olyan hamar mint a spiáter ezáltal többet kibir mint 2-300 lövés. A másik indok hogy jobban lehet ápolgatni :p  mint a spiátert, gondolok itt a barnitásra. Nem feltétlen a tár kapacitás volt az elsődleges szempont, bár amit 1 tárból + futtásal nem lehet megoldani.... veszet fejsze.

Várom észrevételeiteket a két típusról

Üdv.

Sziasztok!

Most vettem észre ezen topikot, és gyorsan átfutottam az utolsó oldalt. Előre is bocsi ha már volt téma, de Bulitt felvetésére reagálnék.

Nem beleugatásképpen, de szerintem a megjelölt két gázpisztoly nem a legjobb választás. Ha hobbilövészet ( értsd durrogtatás ) a cél akkor rendben van, de:

1./ Az Army szerintem török gyártmány és spiáter, ennél fogva a tartóssága kédéses. Egyébként a spiáter öntöltők nem a megbízhatóságukról híresek, ha jól tudom.
2./ Az R-police éles használt PA-63 asokból készül a megfelelő átalakítással, ennek minden hozományával együtt. Egy agyonhasznált darabból, nem biztos, hogy tökéletes gázfegyvert tudnak fabrikálni. ( Ez ügyben a júliusi fegyveres havilap közöl egy cikket róla. Ajánlom olvasni. Utólag ideírom a nevét hátha nem reklám és benntmaradhat: Kaliber 2007. július. )

Nyilván vannak akik jobban ismerik a fenti két típust mint én, de ha szabad megjegyeznem önvédelemre gázfegyverből csak forgót. Még ha nem tetszik akkor is. A forgó típusok megbízhatóbbak, és tartósabbak. Például meg kellene nézned az Alfa márkát, vagy a Weihrauch HW 37, vagy 88-at. Ha jól tudom a Keserű féle bolthálózat árulja őket. Az árak tekintetében pedig olyan 30 ezer alatt ne vegyél gázfegyvert. Többnyire a fizetendő összeg árulkodik a minőségről, ez alatt az ár alatt pedig a minőség nagyon ritka. Tanult barátom mindig azt mondogatta a legolcsóbb fegyver lesz a legdrágább ha éles helyzetben csütörtököt mond.
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

#1779 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:03

Sziasztok!
Mostanában szeretnék gázfegyvert venni, önvédelmi célra, és otthoni használatra. Olvastam, hogy erre a célra inkább forgótárasat érdemes venni. Ez általános, vagy csak egy magánvélenény? Eredetileg egy Reck Miami-t néztem ki. Vagy inkább egy RG99-et válasszak ?
Üdv.

#1780 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 13:41

A forgótárasok megbízhatóbbak éles fegyvernél is. Ezt nem saját kútfőből van, olyanoktól tudom akik az egész életüket lőtreken "kézifegyverek" között élik. A forgótáras megoldásnak sokkal kevesebb a mozgó alkatrésze, ezért kevesebb a hibalehetőség, valamint az erősebb lőszerekhez is könnyebben alkalmasíthatók e miatt. Nem véletlen, hogy a Desert Eagle kivételével nem nagyon van 357-es, vagy annál nagyobb kalibert használó pisztoly ( szekrénytáras, öntöltő ).
A gázfegyverek sokkal költséghatékonyabb megoldással készülnek ( többsége spiáterből ), ami messze nem teszi lehetővé, hogy az éles fegyver minőségével vetekedjenek. Ilyenkor minél tőbb a kopó alkatrész ( az öntöltők ilyenek ) annál rövidebb életű a késztermék.
Az élesből visszaalakított gázfegyverektől eltekintve ebben a szegmensben teljesen acél építésű darabbal nem nagyon lehet találkozni. Nem is tudok ilyenről jelenleg. Ez nem jelenti azt hogy nincs, de ha van is az ára a csillagos eget verheti.
Az első mindig, hogy tudd mire akarod használni: Önvédelem vagy szórakozás?
Ez utóbbinál jöhet az ízlés utánni választás. A rakéták indításához jól jön a nagy tárkapacitás, ez pedig a pisztolyok sajátja. Ilyenkor, ha elcsettenés van ráérsz bíbelődni mire megoldod. Van időd kipiszkálni a keresztbe álló hüvelyt meg ilyenek.
Önvédelmnél egy ilyen hibaelhárítós móka sokba kerülhet. Márpedig a forgótárasoknál kevesebb a hibalehetőség. Mivel itt kevesebb a mozgó alkatrész, könnyebb tartósabb példányokra akadni. Fentebb már beírtam néhány márkát, de más is lehet megfelelő. A lényeg, hogy a fő alaktrészek acélból készüljenek, vagy legalább acélbetétesek legyenek. Nem mellékes, hogy egy forgótárast könnyebb kezelni, ez pedig stresszhelyzetben meghálálhatja magát.
Az árral kapcsolatos észrevételemet fenntartom. Szerintem 30k alatt nem nagyon van jó minőség. ( Mielőtt valaki felzúdúlna 1-3 ezerrel ezalatt még elfogadható de a 10-20 ezres példányok már erősen kérdésesek minőség szempontjából. )
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.