HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:31

K-i nék = Keletinél? ;)

:respect:
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#422 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:57

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 11., csütörtök - 20:22

Szerbusztok!

Nincs még gázpisztolyom, de szeretnék magamnak. Nekem inkább a méret a lényeg, hogy hol fér el. Ne tessék félre éreteni :)
Amúgy elolvastam a technikai/jogi dolgokat, azok nagyjából világosak, csak azt szeretném kérdezni, hogy ti hová teszitek, hogyan viselitek a fegyvert?
Ismeri valaki a Reck Goliath-ot? Estleg tudtok ajánlani kicsi pisztolyokat? Revolver és öntöltő is lehet. Tartok az üzleti eladóktól, ezért próbálkozok először veletek.

Revolver:
- Weihrauch HW88 (ez az über, könnyebb mint 3 tábla tibicsoki  :cool: )
- Weihrauch HW37
- Röhm RG59 (ha kevés a pénzed, akkor ez is nagyon jó választűs)

Öntöltő:
- Röhm RG100 / RG90 (ezek kibiztosítva is hordhatóak)
- Röhm RG70 (ez nagyon kicsi, viszont csak SA)

Én a P22 kevésbé ajánlom, mert nagyrészt spiater, és drágább is mint a fent említett Röhm öntöltők (amikben sokkal több az acél), de azért elmegy.
A Reck Goliath viszont nagyon felejtős, szinte full spiater, csak SA és ráadásul nem is hordható biztonságosan csőretöltve.

Egyébként ezt az oldalt célszerű végignyálazni: http://www.gazpisztoly.hu

#423 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 14:09

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:57

Én a P22 kevésbé ajánlom, mert nagyrészt spiater, és drágább is mint a fent említett Röhm öntöltők (amikben sokkal több az acél), de azért elmegy.

Én azért vettem ezt, mert egyrészt a legkönnyebb 9mm-es öntöltő (és a 9mm bizony szempont a hatóanyag mennyisége és a távolság miatt!) és megbízhatóan működik, nálam még 1x sem hibázott.
Ok, hogy a Röhm nagyobb név, de Umarexből a P22 kivételesen jól sikerült. A lényeges részek acélból vannak itt is, a szán, meg a többi meg nem baj, ha spiáter, legalább könnyű.
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#424 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 14:13

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:57

Egyébként ezt az oldalt célszerű végignyálazni: http://www.gazpisztoly.hu

Nem tudom, ki csinálta ezt a táblázatot, de meghajtom előtte a fejemet, nem volt semmi összeszedni ennyi infót, elkészíteni/összeszedni ennyi fotót!
Gondolkoztál már ma?

#425 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:11

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:09

Én azért vettem ezt, mert egyrészt a legkönnyebb 9mm-es öntöltő (és a 9mm bizony szempont a hatóanyag mennyisége és a távolság miatt!)

Ez igaz, tényleg az egyik legkönnyebb 9mm-es öntöltő.  :up: 

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 13:09

Ok, hogy a Röhm nagyobb név, de Umarexből a P22 kivételesen jól sikerült. A lényeges részek acélból vannak itt is, a szán, meg a többi meg nem baj, ha spiáter, legalább könnyű.

Nem azt mondom hogy rossz választás, hanem azt, hogy ugyanannyiért kapsz egy műszakilag többet tudó, jobb anyagokból felépített RG100-t. Ez igaz, hogy csak .315-ös, de pl CS-ből minden kaliberben csak 80mg van.

Meg engem zavart a biztosító helyzete is a P22-en, szvsz kissé nehéz elérni és nem is jár olyan könnyen, de gondolom ez megszokható.

Egyébként a spiater és az acél sűrűsége közel azonos, nem azért olyan könnyű. :)

#426 Felhasználó inaktív   BlauKitti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:05

Na tesék, már az első szavammal beégtem :) Minek tették egymás mellé a két betűt a billentyűzeten?

Köszönöm a segítséget!
Csak még annyit, hogy amikor hordjátok, hová teszitek? A pénzt úgy ahogy összekaparom rá és pisztoly is volt már a kezemben, a fő dilemmám csak az, amikor magamnál szeretném tartani, hová tegyem. Övön kívül hol lehet hordani? A táskám nem a legjobb hely, ha pont azt akarják lerángatni rólam. Ha nem tudom gyorsan elővenni, az olyan mintha nálam sem lenne.

#427 Felhasználó inaktív   BlauKitti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:53

Nem vagyok ilyen harcias, hogy mindenhova fegyverrel akarok szaladgálni, de sajnos voltam már olyan helyzetben amikor jól jött volna: tavaly rendesen megkergetett egy kuvasz, épp hogy át tudtam mászni egy kerítésen előle, a kabátom fele fent maradt, a tenyeremet is szétszúrtam a tetején. Barátnőmet pedig kirabolták, hadd ne részletezzem, szörnyű volt hallgatni, amit mesélt.
Ez nemrég történt: Este felé kint beszélgettünk a haverokkal, aztán nagy veszekedést hallottunk, meg pukkanásokat, még viccelődtünk is hogy kitört a bandaháború. Aztán pár perc múlva jöttek a rendőrök! Már kezdett sötétedni, nem mentem oda kíváncsiskodni, inkább leléptem. Másnap találkoztunk egy ismerős sráccal, aki polgárőr és ő mondta, hogy kisebbfajta belviszály alakult ki a kissebségen belül és verekedtek, meg gázpisztollyal lövöldöztek. Tőle tudom, hogy pontosan mi is a gázpisztoly, mert eddig azt hittem, hogy az öntöltő másik neve, merthogy a gáz mozgatja a szerkezetet.
A papa hagyott ránk pár puskát, golyósat és söréteset is, de nekünk nem volt engedélyünk, el kellett adni őket vagy hatástalanítani, sejtitek mi lett velük. Viszont rám, mint az egyetlen fiús lány unokájára maradt a vadászkése, ami mellesleg borotvaéles, de azzal is az a bajom, hogy hová tegyem??? Egyszer vettem összecsukható kést, de annak eltörtem a tengelyét, amin elfordul a penge! Ilyenekben már nem bízok.

#428 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 17:59

Az övvel a mi a probléma? Egyébként pedig egy pocket holster ideális zsebpisztolyhoz, és akkor mehet oldalzsebbe/farzsebbe.

#429 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:32

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 17:53

...
Viszont rám, mint az egyetlen fiús lány unokájára maradt a vadászkése, ami mellesleg borotvaéles, de azzal is az a bajom, hogy hová tegyem??? Egyszer vettem összecsukható kést, de annak eltörtem a tengelyét, amin elfordul a penge! Ilyenekben már nem bízok.

A vadászkéssel még az is a baj, hogy közbiztonságra különösen veszélyesnek minősül - mivel alighanem biztos több 8 cm-nél a pengehossz - és emiatt tilos közterületen hordani (nem a használata, hanem már a birtoklása is szabálysértés).
Gondolkoztál már ma?

#430 Felhasználó inaktív   BlauKitti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 12:06

Mi az a pocket holster ? :)

#431 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 13:19

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 13:06

Pocket = zseb.
Holster = pisztolytáska, tok.

#432 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:49

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 11:06

Ilyen:  :cool:

oldalzsebes: farzsebes:
Kép Kép

#433 Felhasználó inaktív   BlauKitti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 09:35

conSalves köszi szépen!
Gondolkodhattam volna én is, gugliban jó sok minden bejött.

#434 Felhasználó inaktív   Marzello 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 14. 20:38

Üdv!

Gázpisztolyokról szeretnék érdeklődni mert eléggé laikus vagyok a témában.Szigorúan csak önvédelemre szeretnék gázpisztolyt venni (nem bohóckodásra).Olasz terméket semmiképpen nem akarok venni mert látszik rajta hogy elég tré minőség.Azthalottam hogy a német termékek megbízhatóak hosszú élettartalmúak mindenképp minőségi pisztolyt akarok venni, megszeretném kérdezni h mit ajánlotok mit érdemes venni ami árban is elfogadható és megbízható?Erma EGP55 nagyon szimpatikus de már nem gyártják állítólag, ha ez nemkapható akkor valami Röhm gépre gondoltam RG100ra vagy RG70re vagy esetleg az orosz IZH79 Makarovra ezek közül melyiket lenne érdemes venni?Még annyit hogy Walther PPről mi a véleményetek?

Előre is köszi, bocs hogy ilyen hosszúra sikerült!

#435 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 08:05

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 16:53

...rám, mint az egyetlen fiús lány unokájára maradt a vadászkése, ami mellesleg borotvaéles, de azzal is az a bajom, hogy hová tegyem??? Egyszer vettem összecsukható kést, de annak eltörtem a tengelyét, amin elfordul a penge! Ilyenekben már nem bízok.

Késsel ne járkálj az utcán, nagyon veszélyes. Egyrészt ha elveszik, simán leszúrhatnak vele, ha meg te nyersz, gondolom nem szeretnél 10évet a rácsos hotelben tölteni... Nagyon könnyű halálos sérülést okozni vele, megállítóereje viszont nincs, mert a szúrást fokozott stresszhelyzetben csak egy ütésként érzi az ember...

#436 Felhasználó inaktív   BlauKitti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 20:03

Mit jelent az elcsettenés? Amikor rácsap az ütőszeg a csappantyűra, de nem elég erősen, hogy elsüsse?

#437 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 20:09

Idézet: BlauKitti - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 21:03

Mit jelent az elcsettenés? Amikor rácsap az ütőszeg a csappantyűra, de nem elég erősen, hogy elsüsse?

Nem. Hanem amikor nincs mire csapjon (üres a töltényűr), és csak magában csattan.
Pl. ürítés után, amikor fehúzva marad a szekrénytáras fegyver.
Gondolkoztál már ma?

#438 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 21:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 19:09

Nem. Hanem amikor nincs mire csapjon (üres a töltényűr), és csak magában csattan.
Pl. ürítés után, amikor fehúzva marad a szekrénytáras fegyver.

Szerintem meg épp arra szokták mondani, ha nem sül el a töltény/lőszer vmi miatt.  :cool:

#439 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 22:03

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 22:31

Szerintem meg épp arra szokták mondani, ha nem sül el a töltény/lőszer vmi miatt.  :cool:

Nem tudom, nagyon régen voltam sportlövő (17 éves koromig, ma meg már elmúltam 40), akkoriban az edzés után ki kellett tisztítani a fegyvert. És akkor mondta a lövészetvezető, hogy csettentsük el a tárkivetés miatt feszült állapotban lévő fegyvert.
Gondolkoztál már ma?

#440 Felhasználó inaktív   comman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 19:49

Idézet: Marzello - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 19:38

Üdv!

Gázpisztolyokról szeretnék érdeklődni mert eléggé laikus vagyok a témában.Szigorúan csak önvédelemre szeretnék gázpisztolyt venni (nem bohóckodásra).Olasz terméket semmiképpen nem akarok venni mert látszik rajta hogy elég tré minőség.Azthalottam hogy a német termékek megbízhatóak hosszú élettartalmúak mindenképp minőségi pisztolyt akarok venni, megszeretném kérdezni h mit ajánlotok mit érdemes venni ami árban is elfogadható és megbízható?Erma EGP55 nagyon szimpatikus de már nem gyártják állítólag, ha ez nemkapható akkor valami Röhm gépre gondoltam RG100ra vagy RG70re vagy esetleg az orosz IZH79 Makarovra ezek közül melyiket lenne érdemes venni?Még annyit hogy Walther PPről mi a véleményetek?

Előre is köszi, bocs hogy ilyen hosszúra sikerült!

Szia !

A Röhmök tényleg megbízhatóak, akár forgó v. szekrénytáras kivitelről beszélünk nekem egy Röhm Mauser HSC-m van de nem volt vele gond idáig. Erma EGP55 csak használtan kapható és akkor is elég horror áron. Ha rakétát is akarsz lőni akkor a Makarov nem jó választás mert nincs a csövében menet a vetőcsőnek, egyébként FULL ACÉL a kicsike.

Üdv: Comman.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.