HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Drazman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:16

Üdvözlet topikozok!

Csak egy gyors kérdésem lenne, ha megengeditek. Az ERMA EGP 490-es tipusával volt már valakinek dolga? Tudtok rola valami infót gondolok itt spiáterségére stb.
A válaszokat előre is köszönöm, nagyon jo a topic így tovább.
Maradok kitartó olvasótok.
Draz

#382 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:31

Idézet: Boba - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 17:58

Ez gaz... az en taskambol kivetettek egyik rokonnak vett rugos sarga golyos pisztoly makettet (gondolom tudjatok milyen... hasonlit egy fegyverre, csak sarga muanyag golyokat lo) a repteren, mondvan nem lehet nalam... Magyarorszagon pedig ezt is megengedik... es ahogy mondtam is, ezt ki is hasznaljak. Most itthon vagyok, es kb 2 het leforgasa alatt a 3ik vagy 4ik ilyen esetrol hallok, hogy gazfegyverrel fenyegettek meg fiatal gyerekeket idosebb de meg mindig gyerekek. (rendor ismerosre alapozva mondom azt amit mondok)

:mad:

Nah... inkabb ki is lepek ebbol a topicbol mert csak mergesebb leszek. :(

Mondjuk Amerikából (persze meszze van) is jönnek hasonló hírek, csak ott élessel...
Gondolkoztál már ma?

#383 Felhasználó inaktív   foXie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 11:34

Idézet: Hanzo - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:44

115 / 1991. ( IX. 10.) Korm. rendelet
115/1991. (IX. 10.) Kor. Rendelet

A kézlőfegyverekről és lőszerekről, a gáz- és riasztófegyverekről, valamint
a légfegyverekről és a lőterekről.
Innen idéztem kedves „barátom” .  Ezzel a téma számomra OFF

Azért kedves műmájer barátunk bármennyire is tájékozottnak hiszi magát, tényleg jó volna ha az újabb rendeletekről tájékozódna. Ajánlanám figyelmébe pl. rögtön a 253/2004-es kormányrendeletet. Ugyanis ez lépett a régiek helyébe elég régen. Bocs hogy ilyen régi dologra reagálok.

#384 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 16:26

Mielőtt még gyanúba keverednék, nem én regeltem új nickkel!
Gondolkoztál már ma?

#385 Felhasználó inaktív   Malebolgia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 18:54

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy a Colt 1911-es P.A.K sütési mód SA tárkapacitása 11 ! csak részben acél. 9mm-is fegyórol mit tudtok..tapasztalatokra vagyok kiivi..életkapacitás?! illetve megbizható-e. azzal tisztában vagyok, hogy beakadhat a tárba vagy a csöbe a töltény..de ezen kívül lehetnek-e más bajai?!
és azt is tudom, hogy a forgótáros megbizhatobb mükködése véget. De én akkoris sorozatlövöst szeretnék...
ja és mit tudtok a Flash-Defence és a Flash-Pepper töltényekröl?!
Válaszotokat elöre is köszönöm.

#386 Felhasználó inaktív   Malebolgia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:12

Fentebb olvastam egy érdekes írományt.
Nos amit én tudok és ez biztos infóbol van.
Először is arrol, hogy ki nem tarthat fegyvert!
Ne feeljtsük el, hogy más az, hogy otthon tartod vagy kertben magánterületen vagy viselni akarod azt a fegyvert.
A jogszabály szerint nem kaphat fegyvertartási, illetve -viselési engedélyt többek közt az, aki állam, emberiség, személy elleni bűncselekményt, nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekményt követett el, embercsempészés, közérdekű üzem megzavarása vagy terrorcselekmény miatt ítéltek el. Tiltott állatviadalt szervezett, vagy állatkínzás, garázdaság, önbíráskodás, természetkárosítás miatt született jogerős ítélet ellene. Ezen bűncselekmények esetén az is kizáró ok, ha az engedélykérő ellen megalapozott gyanú miatt büntetőeljárás folyik. Aki az engedélykérés feltételeinek nem felel meg, a tulajdonában lévő flóbertpisztolyt szabadon értékesítheti, gázfegyvert pedig nem viselhet. 
Továbbá---
a Gázfegyvernél csak a viselést kötik engedélyhez tartását azonban nem!

A kormányrendelet a gáz- és riasztópisztolyok tartását, megvásárlását nem, csak önvédelmi célú viselését köti engedélyhez. Az önvédelmi célú viselés azt jelenti, hogy közterületen, nyilvános helyen, közlekedési eszközökön a fegyvert az illető rejtve viselheti, s szükséges esetben önvédelmi célra is használhatja. A viselési engedély megszerzésének feltétele csak 18. életévét betöltött állampolgár kaphat amennyiben nem ítélték el, vagy nem folyik ellene a jogszabályban felsorolt bűncselekmények miatt eljárás. Akit mégis elítéltek, annál a jogerős ítélet után a bűnügyi nyilvántartás időtartamáig, de legalább három évig még kizáró ok az engedély megadása.  A viselési engedély kiállításának díja szintén kétezer forint, s az okmány ugyancsak visszavonásig érvényes. 

Fegyverviselési engedély nélkül gáz- és riasztópisztoly - akár csak a flóbertpisztoly - közterületen, nyilvános helyen, közlekedési eszközökön csak zárt tárolóeszközben, a töltényektől jól elkülönítve szállítható. Engedéllyel a fegyver betárazva, véletlen elsülés ellen biztosítva, ugyanakkor rejtve viselhető. A fegyverét azonban nem szállíthatja, nem viselheti és nem használhatja az, aki szeszes italtól befolyásolt állapotban van, illetve ha a szervezetében kábítószer, illetve pszichotrop anyag található. Az otthoni tárolás körülményei az engedélytől függetlenek: a gázfegyver csak üres tárral, zárt dobozban, a fegyver és a lőszer jól elkülönítve tárolható. Engedély nélkül tartott gázfegyver önvédelemre lakásban, házban, illetve a hozzá tartozó kertben is használható.

NA ÉS MOST FIGYELEM itt jön a válasz a kérdésre--/ A jogszabály nem tiltja, hogy gáz- és riasztófegyvert 18 év alattiak is birtokoljanak,s használatukra sincs korlátozás mint a festéklővő vagy légfegyverek esetében, ahol a rendelet kimondja: a megadott életkor alattiak csak felnőtt felügyelete mellett használhatják a fegyvert. 

A gáz- és riasztófegyverek tárolására, szállítására, viselésére vonatkozó szabályok megsértése esetén 100 ezer forintig terjedő szabálysértési bírság róható ki. A tárolás körülményeit gáz- és flóbertpisztoly esetében is a rendőrség bármikor ellenőrizheti. Pelbárt Éva tájékoztatása szerint a váratlan ellenőrzések többnyire meghiúsulnak, ezért a már bevált gyakorlat szerint a tulajdonosokat előre egyeztetett időpontban keresik fel. Az osztályvezető hozzátette: a nagyobb veszélyességű lőfegyverek ellenőrzési kötelezettsége miatt ezen fegyverek rendszeres ellenőrzésére a rendőrségnek nincs kapacitása. 
Nos ennyi...ha valaki kiváncsi,hogy hoygan is szerezhet viselési engedélyt a gázfegyverére szóljon és leírom azt is! pár ezer forint és kb 1 hónap és már meg is van.

#387 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:20

Idézet: Malebolgia - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:12

...

Hűbarátom, másolni már nagyon tudsz.

Azért nem ártana, ha inkább olvasgatnál kicsit, ahelyett, hogy rágyúrsz a hozzászólásszámra...

Ez már itt többször le lett írva. Többek között jómagam is.
Gondolkoztál már ma?

#388 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:02

"Nincs jogszabály, ami megengedné a gáz- és riasztófegyver NEM rejtve viselését. Akár szolgálatban, akár formaruhában.

Innentől a többire nem kívánok reagálni."

Arról nem is beszélve, hogy a sok lelki sérült gázfegyver tulajdonos nem fogja fel, ha csak felvillan egy ilyen vasdarab, akkor már nem a combja a célpont.... a 9×19 pedig nem csak a szemét csípi majd.
Nagyobb biztonságban van mindenki, ha szépen kimasírozik a necces szituációból. Nem még tetézni.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#389 Felhasználó inaktív   Malebolgia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:21

Macika.nézd bármennyire is olvasgatom a hozzászólásaid nem igazán találtam egyett sem ahol oylan amatöröknek nemhozzáértőknek mint én elég tisztán világosan elíyrtad volna egybe!! hogy hanyadán is állunk a gázfegyók viselési előirásaival...nem értem miért zavar az téged ha még 1x leírtam.söt írja le más is  még párszor kit érdekel?
viszont a hozzászólásod hangvételéröl kiindulva a te kezedbe sem adnék ilyen fegyót..söt még egy parittyát sem:-D már bocs...de ez nem az index.hu hogy msát oltogass.

#390 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:35

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:33

Arról nem is beszélve, hogy a sok lelki sérült gázfegyver tulajdonos nem fogja fel, ha csak felvillan egy ilyen vasdarab, akkor már nem a combja a célpont.... a 9×19 pedig nem csak a szemét csípi majd.
Nagyobb biztonságban van mindenki, ha szépen kimasírozik a necces szituációból. Nem még tetézni.

Kivételesen nagyon egyetértek Veled!!!
Gondolkoztál már ma?

#391 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:41

Idézet: Malebolgia - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:21

Macika.nézd bármennyire is olvasgatom a hozzászólásaid nem igazán találtam egyett sem ahol oylan amatöröknek nemhozzáértőknek mint én elég tisztán világosan elíyrtad volna egybe!! hogy hanyadán is állunk a gázfegyók viselési előirásaival...nem értem miért zavar az téged ha még 1x leírtam.söt írja le más is  még párszor kit érdekel?
viszont a hozzászólásod hangvételéröl kiindulva a te kezedbe sem adnék ilyen fegyót..söt még egy parittyát sem:-D már bocs...de ez nem az index.hu hogy msát oltogass.

Húúú, a 3. hsz-ben megmondtad a frankót...
És már a másodikban is, az igen!

Tudod, hogy értsd.
Az a baj, hogy írtál és nem olvastál.
Jó, bevallod, hogy amatőr, nemhozzáértő vagy. Elhisszük, megértjük, mi is voltunk olyanok.
Na de emiatt miért kell leírni (főleg másolni) olyat, amit - rajtad kívül - mindenki tud?
Sőt, páran a jogszabály egy részének a véleményezésében és részt vettünk...
Gondolkoztál már ma?

#392 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:44

Idézet: Malebolgia - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:21

Mi az a gázfegyó?

Nem adnál ilyet a kezembe.
Valahogy csak kibirom gázfegyver nélkül.
Még szerencse, hogy eddig kétszer kellett hosszabbíttatnom a fegyvertartásit. És ebből egyszer sem kérdeztek meg Téged.
Gondolkoztál már ma?

#393 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:57

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:35

Kivételesen nagyon egyetértek Veled!!!

Az idén már harmadszor :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#394 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 21:08

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:57

Az idén már harmadszor :D

De számontartja, de számontartja... ;)
Gondolkoztál már ma?

#395 Felhasználó inaktív   Malebolgia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 13:07

Macisjat:-D figyi. mi lenne ha válaszolnál arra a kérdésemre amit korábban feltettem ahelyet, hogy itt fikázol engem?! (esküszöm manapság mindeki olyan agressziv és hamar felkapja a vizet, hogy elképesztő:-) )

#396 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 15:54

Idézet: Malebolgia - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 14:07

Macisjat:-D figyi. mi lenne ha válaszolnál arra a kérdésemre amit korábban feltettem ahelyet, hogy itt fikázol engem?! (esküszöm manapság mindeki olyan agressziv és hamar felkapja a vizet, hogy elképesztő:-) )

Véletlenül elnézted a nickemet.
Megtisztelnél, ha - máshogyan nem megy - kibetűznéd és úgy írnád le, helyesen.

Mellesleg a nagy okosságodat (Na és figyelem, most jön a válasz a kérdésre!), amit becopyztál, azt 7 azaz HETES hozzászólással előtted írtam be én, a forrás megjelölésével...

Csak mert hogy olvasgattad, mitöbb keresgetted a postjaimat, azt írtad.
Gondolkoztál már ma?

#397 Felhasználó inaktív   Malebolgia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 19:13

Macisajt:-D te tényleg nem vagy semmi. az életbe iy ilyen undormány vagy? vagy csak most itt vagy ennyire bunkó?! egyszerüen elképesztő... hát igen az élet kegyetlen:-) na mind1..akkor sztem én ellátogatok egy másik forumra ahol érdemlegesebb emberek vannak:-D elnézést a kivételért...
te meg macika csak maradj itt és okositsd tovább a népet...rádfér:-D legalább ennyi ha már másképp nulla vagy:-D csocsika macika:-D

#398 Felhasználó inaktív   HATALOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 20:29

HI! Gázpisztoly vásárlása előtt állok és nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam:a Voltran Firat Beretta M92-t, vagy valami mást? De csak szekrénytárasat. Mit javasolsz Macika?

Szerkesztette: HATALOM 2006. 04. 30. 20:34 -kor

#399 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 22:22

Idézet: HATALOM - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 21:29

HI! Gázpisztoly vásárlása előtt állok és nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam:a Voltran Firat Beretta M92-t, vagy valami mást? De csak szekrénytárasat. Mit javasolsz Macika?

Tényleg nincs jobb dolgod?
Gondolkoztál már ma?

#400 Felhasználó inaktív   HATALOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 13:55

Sziasztok! Mit gondoltok a Voltran Firat Beretta M92 gázpisztolyról? :think:

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első