Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 1:44
Én azt látom, h te inkább félsz a lehetséges jogi következményektől, és nem használnád a gp-t, én meg azt mondom, h a lehető legrosszabb jogi következmény is eltörpül amellett, ami történhet veled. Persze felesleges szituációkat kiagyalni.
----------
Ha van időd átgondolni a felsorolt pontokat akkor nem vagy jogos védelmi helyzetben! Ezt kéne már megérteni. Ez pont olyan, mint az az átkozott biztonsági öv: azt sem akkor kell bekapcsolni, amikor már kielemezted, h 1-2 mp múlva beléd fog jönni a másik.
A 3-ason felesleges agyalni, lőni kell és elfutni a másik irányba. Azon is felesleges agyalni, h mennyire illuminált állapotban van a támadó, képen kell nyomni pepper-CS kombóval, ahhoz valószínűleg elég időd lesz h elfuss (teljesen mind1 h mennyire van belőve, ha nem kap levegőt, akkor nem fog tudni utánad menni). Az 5-ös szintén ez, ha képennyomtad, akkor az fogja a legkevésbé érdekelni, h csak gp volt nálad. Mással lesz elfoglalva.
Ez így van. Elsősorban azért, mert nem gázfegyverben gondolkozom, kicsit komolyabban.
Másrészt pedig rengeteg negatív példa van előttem, ami az én verziómat támasztja alá, na meg úgy érzem, 40 évesen kicsit többet éltem már, mint Te (amellett, hogy a kor az nem érdem, hanem állapot!

)
Kicsit úgy érzem, hogy Te a száraz tényeket, jogszabályokat sorolod (amiket egyébként helyesen ismersz), csak még nem ütötted meg kellő számban a bokádat és még hajt az ifjúkori hév és lelkesedés az igazság betartása/betartatása felé (egyébként én is ilyen voltam 20-25 éves koromban

).
---------------
Hiszed vagy sem, tisztában vagyok a jogszabályi háttérrel, sőt, NEM CSAK AZZAL!!!
Sokszor voltam már bíróságon (szerencsére túlnyomórészt tanúként) hasonló ügyekben. Így némi jogalkotói tapasztalat is szorult belém.
Ahogy éles fegyver használata előtt KÖTELES vagy felmérni, kik kerülhetnek lővonalba (és törekedni kell a civilek sérülését), ugyanúgy a gázfegyvernél is törekedni kell erre. Nem lehet növényi módon gondolkozni, aztán elrohanni!
Egy kérdésem maradt a végére:
Hány részeget/belőtt drogost próbáltál már képenlőni pepper-CS kombóval, hogy ennyire tudod a tutit?
Pár éve egy VII. kerületi körfolyosós házban barrikádozta el magát egy bekattant részeg+narkós algériai férfi, a REBISZesekkel együtt (akkor még Készenléti Rendőrség) próbáltuk meg kiszedni a fészkéből, miközben minden kezébe akadó tárgyat, virágcserepet, hasonlókat dobált felénk. A rutinos készenlétis fogta a családi kiszerelésű dezodort (tömegoszlatásnál használt 1 literes gáz, nem kispályás) és nyomta az arcába. Már mindenkinek folyt a taknya-nyála, ő - akinek 1-1,5m-ről nyomták az arcába - pedig eközben egy kerületi rendőrnek eltörte az egyik ujját. Egyáltalán nem zavarta, hogy mások ettől vonyítva szoktak fetrengeni a földön.
Majd amikor jó 20 perc küzdelem után sikerült megbilincselni kezét-lábát és bevinni a kapitányságra, akkor kezdett felszívódni bőrön keresztül a hatóanyag és kezdett el rángatózni, egyéb tüneteket mutatva a jóember. Fulladozott, hányt, üvöltött, vacogott, reszketett, izomrángása volt, stb. Mindezt közel félórával azután, hogy 'beillatosították' majd egy egész flakonnyi cuccal.
5-ös
Ha egyetlen emberrel voltál szemben, akkor talán OK. De ha volt mégegy, egy haver, vagy csak egy alkalmi ismerős, akkor könnyedén életed utolsó tévedése volt a fegyverhasználat.