HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 18:36

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 17:37

Nem fesztelenítő, hanem biztoító. Ez utóbbi az ütőszeghez nem engedi hozzáérni a kakast. A fesztelenítő továbbra sem értem pontosan mit csinál...  :think:

A te P22 esedet van egy biztosító.Lefele fordítva, csak válla fordul be az ütöszeg elé. A fesztelenítő a Röhm-ön viszont (alsó állásban) fesztelenít, azaz a kakas egy nyugalmi pozicióba kerül. Ezután revolverező módban tüzelhetünk (persze ha kibiztosítjuk),vagy kézzel felhúzzuk a kakast.

#542 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 18:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 10:19

Mindkettőhöz. De főleg az üveghez.

Háááát.
Ablakban garázsban nem lett baja.
De a fülem az csengett, kattogott.  :Đ
Utána lőttem még 3-at.  :up:
Asszem elnézek OBI-ba olyan hangkiszoríó fejhallgatóért...
Bár a legjobb tesztelni lenne, de azt gondolom nem lehet. :-)

Szerkesztette: P22 2006. 06. 23. 18:26 -kor

#543 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 21:35

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 19:19

Háááát.
Ablakban garázsban nem lett baja.
De a fülem az csengett, kattogott.  :Đ
Utána lőttem még 3-at.  :up:
Asszem elnézek OBI-ba olyan hangkiszoríó fejhallgatóért...
Bár a legjobb tesztelni lenne, de azt gondolom nem lehet. :-)

Nemrég egy másik fórumon akart valaki meggyőzni, hogy létezik gyári hangtompító gáz-riasztó pisztolyhoz. :)

A fejhallgatgó is kicsit ilyen lenne. A riasztópisztoly azért van, hogy elriasszon, megijesszen. A gáz meg... tudjuk miért.
Gondolkoztál már ma?

#544 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 22:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 21:35

Nemrég egy másik fórumon akart valaki meggyőzni, hogy létezik gyári hangtompító gáz-riasztó pisztolyhoz. :)

A fejhallgatgó is kicsit ilyen lenne. A riasztópisztoly azért van, hogy elriasszon, megijesszen. A gáz meg... tudjuk miért.

ááááá
félreértesz!!!!!
Nekem a fülvédő NEM utcára kell, és a hangtompító is hülyeség.
Gyakorláshoz kell a garázsba....

#545 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 09:19

Amúgy aki BMEre jár, ha jóltudom felvehető vmi tantárgy aminek keretében lehetlőni járni. és talán vmi 7ezer Ft egy teljes "tárlat" ami az összes(ottani) fegyver kipróbálását magában foglalja (persze korlátozott lövésszám).

Nem lehet rossz :)

#546 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 09:47

Én tegnap kaptam kölcsön barátnőm faterjának légpuskáját :)
Vettem hozzá 500db töltényt, és a kertünkben lövöldözünk vele, csináltunk célokat
( kólásüveg, fémdoboz, cigidoboz, cseresznyék....)
Marha jól elszórakozok vele , de persze csak ésszel  ;)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#547 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 12:09

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 20:35

Mert van is.  Pl a Röhm is forgalmazza. ;)  Pl ilyen.
Az más kérdés, h semmi értelme, mert szinte teljesen zárt tartály. Gázzal nem is érdemes kipróbálni és a pisztoly megbízhatóságát sem lehet vele tesztelni, mert megnöveli a gáznyomást.

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 20:35

Arra azért jó, hogy ha az otthoni tesztelés után vki megkérdezi, h milyen a hallásod, akkor ne azt válaszold, h római katolikus. :D

#548 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 01:43

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 13:09

Mert van is.  Pl a Röhm is forgalmazza. ;)  Pl ilyen.
Az más kérdés, h semmi értelme, mert szinte teljesen zárt tartály. Gázzal nem is érdemes kipróbálni és a pisztoly megbízhatóságát sem lehet vele tesztelni, mert megnöveli a gáznyomást.

Arra azért jó, hogy ha az otthoni tesztelés után vki megkérdezi, h milyen a hallásod, akkor ne azt válaszold, h római katolikus. :D

Szerencsére német nyelvvizsgám van, így értem, hogy ennek a biztonsági kompenzátornak 3 feladata van, elsődlegesen a torkolattűz elfojtása (100%), másodlagosan a gáznyomás csökkentése (100%) és csak harmadsorban a hanghatás csökkentése, amit amúgy csak 37%-ban tud teljesíteni.
Mellesleg a németeknél engedélyköteles a megszerzése, itthon pedig tilos.

Egyébként nem igazán értem, mit van gyakorolni a gázpisztolyon. Ha valaki fegyvert akar használni, menjen lőtérre, igazi éles élményben lesz része, igaz nem túl olcsón.
Gondolkoztál már ma?

#549 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 13:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 0:43

harmadsorban a hanghatás csökkentése, amit amúgy csak 37%-ban tud teljesíteni.

Az már pont elég, h a szomszédok ne szóljanak át.  :cool:

Be is b*szna, ha ilyen lenne.  :rolleyes:  Természetesen mind németeknél, mind nálunk a gázriógató hangtompító engedélyezett.
Ugyanis: "Hangtompitó: lőfegyver torkolatdörejének csökkentésére szolgáló eszköz.". A GP nem lőfegyver, ráadásul ezen nem is tudna semmilyen lövedék sem keresztülmenni.

Egyébként nem igazán értem, mit van gyakorolni a gázpisztolyon. Ha valaki fegyvert akar használni, menjen lőtérre, igazi éles élményben lesz része, igaz nem túl olcsón.

GP-vel is kell gyakorolni (kezelőszervek használata, akadályelhárítás ugye öntöltőknél, stb). Bár sokkal inkább a fegyverrántást kell gyakorolni, h éles helyzetben ösztönösen menjen már. Ezekhez miért kéne lőtérre menni?

Szerkesztette: conSalves 2006. 06. 25. 13:55 -kor

#550 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 18:52

Idézet

Na ez az amit nem értek. Itthon miért tilos a hangtompító?

Idézet

Bár a témában nagyságrendekkel jártasabb vagy nálam, de ezt másként látom. Van ugye az ár tényező, amit te is említesz. Másik az idő kérdése: odamenni, visszajönni (k sok idő, ld. dugók), elintézni az adminisztrációt, megvárni míg van szabad hely. Aztán meg h néz már ki, hogy vakokat lövöldözöm, az olyan ciki. Motorozni az autópályán sem Babettával megy az ember. Szóval ha van egy kis szabad időm, és van egy garázs, sufni, pince, akkor az nagyon is jó. Gyakorolni meg fontos, ezt látom magamon is, mint halál amatőr személyen. Mennyi idő, előkapni, csőretölteni, kibisztosítani, lőne. Mi ennek az optimális technikája, hogyan lehet a legjobban. No meg a szenvedély, öröm faktor a dologban. De én azt mondom, h akinél van gp, és még az életben nem lőtt olyannal, az ciki helyzetben elő ne vegye, mert csak ő issza meg a levét. Ilyenkor arra van szükség, h gondolkodás nélkül, teljesen rutinból használja az ember.
Remélem mindezt nem veszed rossz néven, nem is ellened mondom, pláne nem kioktatásképp. Csak azt szerettem volna aláhúzni, hogy a gyakorlásnak azért jócskán van értelme.

#551 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:00

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 19:52

1. Na ez az amit nem értek. Itthon miért tilos a hangtompító?

2. Bár a témában nagyságrendekkel jártasabb vagy nálam, de ezt másként látom. Van ugye az ár tényező, amit te is említesz. Másik az idő kérdése: odamenni, visszajönni (k sok idő, ld. dugók), elintézni az adminisztrációt, megvárni míg van szabad hely. Aztán meg h néz már ki, hogy vakokat lövöldözöm, az olyan ciki. Motorozni az autópályán sem Babettával megy az ember. Szóval ha van egy kis szabad időm, és van egy garázs, sufni, pince, akkor az nagyon is jó. Gyakorolni meg fontos, ezt látom magamon is, mint halál amatőr személyen. Mennyi idő, előkapni, csőretölteni, kibisztosítani, lőne. Mi ennek az optimális technikája, hogyan lehet a legjobban. No meg a szenvedély, öröm faktor a dologban. De én azt mondom, h akinél van gp, és még az életben nem lőtt olyannal, az ciki helyzetben elő ne vegye, mert csak ő issza meg a levét. Ilyenkor arra van szükség, h gondolkodás nélkül, teljesen rutinból használja az ember.
Remélem mindezt nem veszed rossz néven, nem is ellened mondom, pláne nem kioktatásképp. Csak azt szerettem volna aláhúzni, hogy a gyakorlásnak azért jócskán van értelme.

1. Mert azok úgy gondolják, akiknek döntés van a kezükben. Ennyi. Nincs apelláta.

2. Hidd el nekem, teljesen fölösleges AZT gyakorolni. Éles helyzetben úgysem úgy és ott lesz alkalmad fegyverhasználatra. Előkapni, csőretölteni, célratartani kicsit komolytalan, (mondom, ahogy gondoltam) kicsit bohóckodás jellegű dolog.
Mivel nem vadnyugati pisztolypárbajról van szó. A gyorsaság legkevésbé sem számít. Hiszen rád tartott (lő)fegyverrel szemben úgysem használod a sajátodat, eszedbe sem jut, ha van egy csöpp eszed.

A lényeg inkább, ha már gázfegyver: jó minőségű, akadálymentes legyen a fegyver. Jó minőségű (nem baj, ha legdrágább) lőszer hozzá, ami tartalmaz annyi lőport, hogy képes újratölteni a fegyvert.

Amit mindenképpen kell gyakorolni, az a csőrerántás és a fegyverfogás (volt, akinek a hátraugró szán szétvágta a kezét, mert két kézzel akarta fogni a pisztolyt, mert úgy látta a filmben).
4-5x elsütöd, megtanultad, hogy kell. További gyakorlásnak sok értelme nincs.

A lőtérre ám nem a hangoskodó pisztollyal értettem menni, hanem van mód bérelni arra az alkalomra éleset, lőszerrel, lövészetvezetővel.
4-6e Ft körül lehet 50 lőszert ellőni. Hivatalos úton, módon, helyen. Mondjuk 9 mm-es Parával, Glock-kal, vagy némi felárért akár 45-össel is (kezdőknek nem ajánlott, mert komolyat üt vissza).

Ennek több értelme van szerintem, mint a garázsban csattogni. Arról nem is beszélve, hogy volt, akit így fedeztek fel és ma sikeres sportlövő. :)
Gondolkoztál már ma?

#552 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:21

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 14:48

... sokkal inkább a fegyverrántást kell gyakorolni, h éles helyzetben ösztönösen menjen már...

Továbbra is fenntartom, hogy ez nem a vadnyugat. Nem kell sehová sem rántani azt a szegény pisztolyt.

Ha fegyverrel (akkor is a gáz) találod szemben magadat, akkor a legokosabb, hogy ha elfeljted, hogy van neked is valami olyasmi. És megteszed, amit kérnek. Sohasem tudhatod, hogy milyen a fegyver, ha fel is ismered, hogy gáz, mert Neked is olyan van, akkor sem biztos, hogy nem otthon átalakított gázpityu és 22-es lövedékkel örvendeztet meg.

Ha késsel vagy más támadóval találod szembe magadat, akkor a jóindulatán múlik, hogy csak megijeszteni akar, vagy valóban megszúrni. Ha valóban megszúrni, akkor már csak vérezve veheted elő a fegyvert, ha csak megfélemlíteni akar, akkor csak mutogatja a kést, ez esetben viszont úgysem használhatod elsőként a fegyvert, csak Te is mutogathatod. Ahhoz viszont nem szükséges hangsebességgel előrántani.
Gondolkoztál már ma?

#553 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 20:00

2. Hidd el nekem, teljesen fölösleges AZT gyakorolni. Éles helyzetben úgysem úgy és ott lesz alkalmad fegyverhasználatra. Előkapni, csőretölteni, célratartani kicsit komolytalan, (mondom, ahogy gondoltam) kicsit bohóckodás jellegű dolog.
Mivel nem vadnyugati pisztolypárbajról van szó. A gyorsaság legkevésbé sem számít. Hiszen rád tartott (lő)fegyverrel szemben úgysem használod a sajátodat, eszedbe sem jut, ha van egy csöpp eszed.

A lényeg inkább, ha már gázfegyver: jó minőségű, akadálymentes legyen a fegyver. Jó minőségű (nem baj, ha legdrágább) lőszer hozzá, ami tartalmaz annyi lőport, hogy képes újratölteni a fegyvert.

Amit mindenképpen kell gyakorolni, az a csőrerántás és a fegyverfogás (volt, akinek a hátraugró szán szétvágta a kezét, mert két kézzel akarta fogni a pisztolyt, mert úgy látta a filmben).
4-5x elsütöd, megtanultad, hogy kell. További gyakorlásnak sok értelme nincs.

Uh! :omg:

1. A gyorsaság bizony számít. A hozzánk hasonló átlaghalandó valószínűleg nem fog lőfegyverrel szembenézni az utcán (ha még is akkor meg ne ugráljon). Sokkal valószínűbb, h egy-két rosszarcú elindul feléd, h megagyaljon/megszúrkáljon, esetleg egy kutyus téged néz vacsorának. Ha ilyen helyzetben 5-10mp-be tellik a gp elővakarása, mert nem gyakoroltad, akkor az már rég rossz... Ha 1.5 mp alatt sikerül előrántani és tüzelni, az már jó.

2. Ne a csőrerántást gyakorolja vki, hanem olyan gp-t vegyen hordani, amit csőretöltve (lehetőleg kibiztosítva is) biztonságosan lehet hordani. A legjobb ugye a revolver, mert az nem fog elakadni. Persze ha vki a jövőbe lát és 100%-ig biztos benne h lesz két szabad keze amikor megtámadják, akkor más a helyzet.

3. Nem elég csak 4x-5x gyakorolni a fegyverrántást! Ilyen alapon elég lenne akár egy harcművész könyvet elolvasni és 4x-5x elismételni a formagyakorlatokat. Ha nem megy ösztönösen, gondolkodni kell azon, h hova nyúlj, akkor nem fog működni a dolog.

#554 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 21:58

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 20:21

Ha késsel vagy más támadóval találod szembe magadat, akkor a jóindulatán múlik, hogy csak megijeszteni akar, vagy valóban megszúrni. Ha valóban megszúrni, akkor már csak vérezve veheted elő a fegyvert, ha csak megfélemlíteni akar, akkor csak mutogatja a kést, ez esetben viszont úgysem használhatod elsőként a fegyvert, csak Te is mutogathatod. Ahhoz viszont nem szükséges hangsebességgel előrántani.

Bakk! Ilyen hozzáállással teljesen felesleges bármilyen önvédelmi cuccot is hordani!  :eek: Ha előttem áll vki kést lóbálva és azt mondja, h most aztán leszúr, akkor azért hadd ne várjam meg, h komolyan gondolja-e a dolgot!
Ha az ember úgy ítéli meg, h közvetlen veszély fenyegeti, akkor jogosan használhat bármit az önvédelmére. Ha meg nem fenyegeti közvetlen veszély, akkor nem kell elővenni a gp-t és gizdulni vele. Ennyi.

#555 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:39

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:58

Bakk! Ilyen hozzáállással teljesen felesleges bármilyen önvédelmi cuccot is hordani!  :eek: Ha előttem áll vki kést lóbálva és azt mondja, h most aztán leszúr, akkor azért hadd ne várjam meg, h komolyan gondolja-e a dolgot!
Ha az ember úgy ítéli meg, h közvetlen veszély fenyegeti, akkor jogosan használhat bármit az önvédelmére. Ha meg nem fenyegeti közvetlen veszély, akkor nem kell elővenni a gp-t és gizdulni vele. Ennyi.

Nem fogok Veled vitatkozni. Te meg vagy győződve, hogy igazad van.
Én meg tudom, hogyan járnak el a bíróságok ilyen ügyekben.

Kinek lehet igaza, amikor a gázzal pofánlőtt, késeléssel fenyegetőző szarjancsi feljelent Téged? Ő nem szúrt meg, igaz kés volt nála (a zsebében, ezt két ott lévő haverja egybehangzóan, eskü alatt tanúsítja), és Te léptél fel támadólag a gázfegyverrel.
Mi bizonyítható utólag? Hogy Te meglőtted, hisz ott a látlelet is csatolva a feljelentéshez!
Bizonyítható, hogy ő előzetesen megfenyegetett a késével? Nem hát!

Az a nagy gyanúm, hogy úgy osztod itt a tanácsokat, hogy igazán nem kerültél még meleg helyzetbe, sem olyanba, amikor a törvényt ellened fordították, igaz jogtalanul, de ez senkit sem érdekelt.

Hidd el, 10 éve hetente 1-2 éjszakát kint töltök az utcán, elég sokmindent tapasztaltam már. A rendőrség/bűnüldözés/bűnmegelőzés tudomására jutott esetekből kevésben jött ki teljesen jól a gázfegyveres résztvevő, függetlenül attól, hogy a sértett volt, vagy az elkövető.
Gondolkoztál már ma?

#556 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 22:55

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 22:46

1. A gyorsaság bizony számít. A hozzánk hasonló átlaghalandó valószínűleg nem fog lőfegyverrel szembenézni az utcán (ha még is akkor meg ne ugráljon). Sokkal valószínűbb, h egy-két rosszarcú elindul feléd, h megagyaljon/megszúrkáljon, esetleg egy kutyus téged néz vacsorának. Ha ilyen helyzetben 5-10mp-be tellik a gp elővakarása, mert nem gyakoroltad, akkor az már rég rossz... Ha 1.5 mp alatt sikerül előrántani és tüzelni, az már jó.

2. Ne a csőrerántást gyakorolja vki, hanem olyan gp-t vegyen hordani, amit csőretöltve (lehetőleg kibiztosítva is) biztonságosan lehet hordani. A legjobb ugye a revolver, mert az nem fog elakadni. Persze ha vki a jövőbe lát és 100%-ig biztos benne h lesz két szabad keze amikor megtámadják, akkor más a helyzet.

3. Nem elég csak 4x-5x gyakorolni a fegyverrántást! Ilyen alapon elég lenne akár egy harcművész könyvet elolvasni és 4x-5x elismételni a formagyakorlatokat. Ha nem megy ösztönösen, gondolkodni kell azon, h hova nyúlj, akkor nem fog működni a dolog.

1. Továbbra is azt tartom, hogy a vadnyugati coltbajnok-képzelgés helyett inkább arra kellene figyelni éles helyzetben, hogy:
1. Van-e esélyem, hogy gázfegyverrel meg tudom oldani a problémát.
a) Ha igen, akkor nincs gond
b) ha nem, akkor futás.

2. Jogszerű lehet-e a fegyverhasználat, csak azzal kerülhető-e el a konfliktushelyzet? Van-e arra láthatóan esély, hogy ellenem lehessen fordítani a cselekvésemet?

3. Van-e légmozgás, ha igen, merről fúj a szél, várható-e, hogy célt téveszt a gázfelhő, esetleg szembeszél esetén magamban is kárt okozhatok.

4. A támadó nincs-e olyan állapotban, ami kizárja a gázfegyver megállító hatását? (Jó tudni, hogy a részegség, narkós állapot esetén még az éles fegyver is kizárólag az agytörzsbe hatoló lövedék esetén nyújt azonnali megállítóhatást.) A részegekre és a narkósokra szinte egyáltalán nem ill. csak csökkentett mértékben hat bármilyen összetételű gázspray.

5. És végül, de nem utolsó sorban (ezzel kellett volna kezdeni) igen sok esetben élesnek hiszi a támadó a fegyvert. Tudni kell, hogy az első lövés után kiderül a támadó számára (is), hogy nem arról van szó és ez igen kellemetlen lehet. A továbbgondolást rábízom mindenkire.
Gondolkoztál már ma?

#557 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 00:44

Akkor sorjában.

1. Én ugyan nem töltök éjszakákat az utcán, és annak ellenére, h maximálisan konfliktuskerülő vagyok, kerültem már olyan helyzetbe, ahol késsel fenyegettek (nappal persze). Annyi volt a szerencsém (mivel ekkor még nem volt semmilyen önvédelmi eszközöm), h sikerült bemenekülnöm egy forgalmas boltba, ahova már nem követtek. Mázlim volt, h nem jöttek utánam, mert az emberek 90%-ának olyan a mentalitása, h nem segít a másikon. Nyilván éjjel több dolog történik, de sajnos nappal is épp elég sok (túl sok) dolgot láttam már.

2. Én a saját bőrömön még nem, de sajnos családtagom, rokonom esete révén már megtapasztaltam, h milyen kétélű a törvény. Nagyon pocsék dolog, ha nem tudod bebizonyítani az igazadat. Viszont sajnos azt is megtapasztaltam, h a maximálisan korrekt és teljesen igazságos bírói ítélet sem tudja betölteni azt az űrt, amit egy elvesztett hozzátartozó jelent...

3. Már 1000x végiggondoltam, h én melyiket választanám: egy enyhébb esetben is egy hosszabb kórházi kezelést vagy h max. feljelentenek garázdaságért, mert képennyomtam gázzal a támadómat és nem tudom bizonyítani a jogosságot. Szerencsére ezt a döntést a jogos védelmi helyzet meghatározása a hatályos BTK szerint, illetve a mára már sokat javult bírói gyakorlat megkönnyíti (pozitív irányba).

Én azt látom, h te inkább félsz a lehetséges jogi következményektől, és nem használnád a gp-t, én meg azt mondom, h a lehető legrosszabb jogi következmény is eltörpül amellett, ami történhet veled. Persze felesleges szituációkat kiagyalni.

Részemről ennyit a személyes dolgokról, részemről ez az irány lezárva. Mindenki olvassa el a BTK 29.§-et és mellé a Kaliber Önvédelmi különszámát, ahol az egyik, a témát legjobban ismerő jogász elemzi azt, majd döntsön belátása/tapasztalata/stb-je szerint.

---

A másik hozzászólásodhoz:

Ha van időd átgondolni a felsorolt pontokat akkor nem vagy jogos védelmi helyzetben! Ezt kéne már megérteni. Ez pont olyan, mint az az átkozott biztonsági öv: azt sem akkor kell bekapcsolni, amikor már kielemezted, h 1-2 mp múlva beléd fog jönni a másik.

A 3-ason felesleges agyalni, lőni kell és elfutni a másik irányba. Azon is felesleges agyalni, h mennyire illuminált állapotban van a támadó, képen kell nyomni pepper-CS kombóval, ahhoz valószínűleg elég időd lesz h elfuss (teljesen mind1 h mennyire van belőve, ha nem kap levegőt, akkor nem fog tudni utánad menni). Az 5-ös szintén ez, ha képennyomtad, akkor az fogja a legkevésbé érdekelni, h csak gp volt nálad. Mással lesz elfoglalva.

#558 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 01:22

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 1:44

Én azt látom, h te inkább félsz a lehetséges jogi következményektől, és nem használnád a gp-t, én meg azt mondom, h a lehető legrosszabb jogi következmény is eltörpül amellett, ami történhet veled. Persze felesleges szituációkat kiagyalni.

----------

Ha van időd átgondolni a felsorolt pontokat akkor nem vagy jogos védelmi helyzetben! Ezt kéne már megérteni. Ez pont olyan, mint az az átkozott biztonsági öv: azt sem akkor kell bekapcsolni, amikor már kielemezted, h 1-2 mp múlva beléd fog jönni a másik.

A 3-ason felesleges agyalni, lőni kell és elfutni a másik irányba. Azon is felesleges agyalni, h mennyire illuminált állapotban van a támadó, képen kell nyomni pepper-CS kombóval, ahhoz valószínűleg elég időd lesz h elfuss (teljesen mind1 h mennyire van belőve, ha nem kap levegőt, akkor nem fog tudni utánad menni). Az 5-ös szintén ez, ha képennyomtad, akkor az fogja a legkevésbé érdekelni, h csak gp volt nálad. Mással lesz elfoglalva.

Ez így van. Elsősorban azért, mert nem gázfegyverben gondolkozom, kicsit komolyabban.
Másrészt pedig rengeteg negatív példa van előttem, ami az én verziómat támasztja alá, na meg úgy érzem, 40 évesen kicsit többet éltem már, mint Te (amellett, hogy a kor az nem érdem, hanem állapot! :))

Kicsit úgy érzem, hogy Te a száraz tényeket, jogszabályokat sorolod (amiket egyébként helyesen ismersz), csak még nem ütötted meg kellő számban a bokádat és még hajt az ifjúkori hév és lelkesedés az igazság betartása/betartatása felé (egyébként én is ilyen voltam 20-25 éves koromban :)).

---------------

Hiszed vagy sem, tisztában vagyok a jogszabályi háttérrel, sőt, NEM CSAK AZZAL!!!
Sokszor voltam már bíróságon (szerencsére túlnyomórészt tanúként) hasonló ügyekben. Így némi jogalkotói tapasztalat is szorult belém.
Ahogy éles fegyver használata előtt KÖTELES vagy felmérni, kik kerülhetnek lővonalba (és törekedni kell a civilek sérülését), ugyanúgy a gázfegyvernél is törekedni kell erre. Nem lehet növényi módon gondolkozni, aztán elrohanni!

Egy kérdésem maradt a végére:
Hány részeget/belőtt drogost próbáltál már képenlőni pepper-CS kombóval, hogy ennyire tudod a tutit?

Pár éve egy VII. kerületi körfolyosós házban barrikádozta el magát egy bekattant részeg+narkós algériai férfi, a REBISZesekkel együtt (akkor még Készenléti Rendőrség) próbáltuk meg kiszedni a fészkéből, miközben minden kezébe akadó tárgyat, virágcserepet, hasonlókat dobált felénk. A rutinos készenlétis fogta a családi kiszerelésű dezodort (tömegoszlatásnál használt 1 literes gáz, nem kispályás) és nyomta az arcába. Már mindenkinek folyt a taknya-nyála, ő - akinek 1-1,5m-ről nyomták az arcába - pedig eközben egy kerületi rendőrnek eltörte az egyik ujját. Egyáltalán nem zavarta, hogy mások ettől vonyítva szoktak fetrengeni a földön.
Majd amikor jó 20 perc küzdelem után sikerült megbilincselni kezét-lábát és bevinni a kapitányságra, akkor kezdett felszívódni bőrön keresztül a hatóanyag és kezdett el rángatózni, egyéb tüneteket mutatva a jóember. Fulladozott, hányt, üvöltött, vacogott, reszketett, izomrángása volt, stb. Mindezt közel félórával azután, hogy 'beillatosították' majd egy egész flakonnyi cuccal.

5-ös
Ha egyetlen emberrel voltál szemben, akkor talán OK. De ha volt mégegy, egy haver, vagy csak egy alkalmi ismerős, akkor könnyedén életed utolsó tévedése volt a fegyverhasználat.
Gondolkoztál már ma?

#559 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 10:19

Sziasztok! Nem tudtok valami webshopot, ahonnan lehet rendelni gázpisztolyt és töltényeket? :think:
Rhino666

#560 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:01

Ha nem gp-ben gondolkodsz, akkor asszem nem ide kellene leírni a dolgokat, nem? Egész más kategória a gp és az éles! Egy átlaghalandó amúgy sem kap élesre megszerzésit.

Egy vitába felesleges belekeverni az életkort, mivel:
1. valószínűleg nem ismered a másik korát és rosszul ítéled meg
2. azt a hatást kelti, h kezd kifogyni a vitapartner az érveiből.
Jelen esetben az 1-es fennáll és a 2-es kezd bennem felmerülni. :)

Én eddig egyetlen részeget sem küldtem meg pepperrel, a véleményemet a saját empirikus vizsgálatomra alapozom (ergo engem meggyőzött, ahogy azt már régebben írtam). Meg ha a világ rendőreinek több mint felének megfelel a pepper, akkor szvsz nekem is meg fog felelni.

Az elmesélt történet tanulságos (már asszem olvastam/hallottam vhol), de nem azért, amiért te gondolod. :) Ha van rendőr ismerősöd / ismered a rendvédelmi szerveket jobban, akkor tudatosan kihagytál két lényeges dolgot:
1. a magyar rendvédelmi szervek cs gázsprayt használnak, mivel a pepperre még mindig nem folytatták le a rendszeresítési eljárást (azaz a jóembert cs-vel küldték meg, ami illuminált állapotra nem hatékony ugye)
2. szintén röhejes, h a magyar rendvédelmi szervek a német polgári forgalomba kerülő sprayket használják (!), amik hatóanyagtartalma be van korlátozva 80mg cs-re töltetegységenként! Tehát a "családi" kiszerelésű 400ml-es flakon is csak 80mg cs-t tartalmaz (az egész flakon hatása egyenlő egyetlen cs gázpatronnal)!
Gondolom e két dolog függvényében érthető, h miért is nem hatott az illetőre az áldás. A német rendőrök mennyivel előbbre járnak e téren is.

5-ös: egy gp-t két ember ellen még hatékonyan lehet használni, ennél több esetén már komolyabb cuccot kellett volna vinni (bár ilyen esetben már valszeg az éles sem segítene).

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.